НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 489
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Ми за да получават по толкова бая пари са хвърлили за осигуровки. С въвеждането на 18 месечен базисен период вече стана невъзможно муфтенето на държавата.
Хайде, изкарай си собствените сметки. И аз, и Чарита ти смятахме, не ти хареса. Ок, кажи как е при теб де, за колко майчинства сте изкарали вече с мъжа ти? Стига само говори наизуст. Искам точни цифри, иначе без покритие всеки може да си дрънка. Аз с ръка на сърце си признавам - не съм внесла все още колкото за едно майчинство.
И стига намесва другите данъци. Те се харчат за други неща. ИЗказа една теза, ние те оборихме, признай че е така, стига извърта в други посоки.

# 76
Ми за да получават по толкова бая пари са хвърлили за осигуровки. С въвеждането на 18 месечен базисен период вече стана невъзможно муфтенето на държавата.
Хайде, изкарай си собствените сметки. И аз, и Чарита ти смятахме, не ти хареса. Ок, кажи как е при теб де, за колко майчинства сте изкарали вече с мъжа ти? Стига само говори наизуст. Искам точни цифри, иначе без покритие всеки може да си дрънка. Аз с ръка на сърце си признавам - не съм внесла все още колкото за едно майчинство.

С първия ми син не съм ползвала майчинство, 2006-та не плащаха 1 година! С втория - ползвах 1 година, определено лично аз съм на загуба!  Wink

И пак няма да се съглася с вас! Не сте прави!

# 77
  • Варна
Е как да не са плащали една година, обезщетението за отглеждане на дете винаги е било до 2 годишна възраст на детето.

# 78
Е как да не са плащали една година, обезщетението за отглеждане на дете винаги е било до 2 годишна възраст на детето.

Не плащаха 1 г. 90 процента от заплатата, това имах предвид. Обезщетението след година като работеща майка съм ползвала 1/2, тогава бяха някакви 100 лв.

# 79
  • София
[С първия ми син не съм ползвала майчинство, 2006-та не плащаха 1 година!
И аз имам дете 2006г. - плащаха ми високо майчинство 9 месеца, после до 2 годинки - МРЗ.  Peace

# 80
[С първия ми син не съм ползвала майчинство, 2006-та не плащаха 1 година!
И аз имам дете 2006г. - плащаха ми високо майчинство 9 месеца, после до 2 годинки - МРЗ.  Peace

Грешиш! 2006 не се плащаше високо майчинство за първата година!

# 81
  • Варна
Цитат
Не плащаха 1 г. 90 процента от заплатата, това имах предвид.
Е, и? Все нещо са плащали. Сметни дали осигуровките ти го покриват.

# 82
  • София
Не греша - плащаха високо майчинство 9 месеца след раждането, получавах на практика цялата си заплата от работодателя, после той се е оправял документално с НОИ /тогава майчинството все още не се изплащаше директно от НОИ, а чрез работодателя, това важеше до края на 2006г/.  Peace Ако при теб е било по друг начин, вероятно някой е злоупотребил с парите ти.  Peace

# 83
  • Пловдив
Ами не ти се смята, понеже не ти е изгодно!  Wink Смятай, ако бачкаш 30 години примерно, дали не си ги изкарала в пъти тия пари, дето ще ги вземеш 1-2 години! И ако щеш смятай на минимална вноска!

ми айде аз ще сметна
Приемаме че се осигуряваш на 1000 лв - това означава вноска ОЗМ (2,1 %) - 21 лв месечно
21 лв х 12 месеца = 252 лв годишно
30 години по 252 лв = 7560 лв.
1 година ще взимаш по 900 лв обезщетение за майчинство и още 1 година по 240 лв. и какво се получава?
 7560 лв( които евентуално ще внесеш за 30 години) /900 = 8,4 месеца.
Я каква изненада.... ми че то не стига и за 1 година бе!
Да, сега ще кажеш че и от мъжа ти взимат също фонд ОЗМ.... Но сметките все пак не се връзват.....

Въпросче: тези 2,1% са вноските и на работодателя и на случителя, ли...  newsm78 Май, май не е така Peace Чета аз:Работодател:2,1%, служител:1,4%. Общо:3,5% Картинката става друга, а...!?

# 84
Не греша - плащаха високо майчинство 9 месеца след раждането, получавах на практика цялата си заплата от работодателя, после той се е оправял документално с НОИ /тогава майчинството все още не се изплащаше директно от НОИ, а чрез работодателя, това важеше до края на 2006г/.  Peace Ако при теб е било по друг начин, вероятно някой е злоупотребил с парите ти.  Peace

Да, плащаше се от работодателя, но бъркаш годините! 9-те месеца ги приеха 2007 или 2008, а не 2006-та!!!

# 85
Въпросче: тези 2,1% са вноските и на работодателя и на случителя, ли...  newsm78 Май, май не е така Peace Чета аз:Работодател:2,1%, служител:1,4%. Общо:3,5% Картинката става друга, а...!?
[/quote]

newsm10 Аз наистина не мога да смятам, затова не се хващам, ама и те си извъртат нещата в тяхна полза!!!
И какво излиза, най-прецакани от държавата са хората, които сами се осигуряват!

# 86
  • Варна
Въпросче: тези 2,1% са вноските и на работодателя и на случителя, ли...  newsm78 Май, май не е така Peace Чета аз:Работодател:2,1%, служител:1,4%. Общо:3,5% Картинката става друга, а...!?
И колко друга става? Вместо за 8 месеца парите ще стигнат за 12 или 13. А ги вземаш 24 месеца.
Боже, в наша полза сме извъртали нещата Laughing НАправо сте смешни вече. Ок, за N-ти път призовавам да предоставите вашите сметки, ама явно няма да ме огрее. Иначе ви бива да си искате, спор няма

# 87
И колко друга става? Вместо за 8 месеца парите ще стигнат за 12 или 13. А ги вземаш 24 месеца.
[/quote]

24 ама не 90 процента от заплатата! Абе, що си мислиш, че държавата е на загуба, ако вярваш в това, си много заблудена!

# 88
  • София
Да, плащаше се от работодателя, но бъркаш годините! 9-те месеца ги приеха 2007 или 2008, а не 2006-та!!!
Е хубава работа  Laughing нали не мислиш, че бъркам в коя година е родено детето ми?  Laughing Аз лично получавах високо майчинство 9 месеца след раждането на детето ми, което е родено ноември 2006-та. Дано се включат и други майки от този набор да кажат при тях как е било, но за себе си съм сигурна, че закона е приложен на 100%, просто фирмата ни е много изрядна. Допускам, че може и да съм била в някакво заварено положение и да съм се възползвала от нов закон, а ти не /ако детето ти е в началото на 2006 примерно и въпросните месеци са изтекли за теб към края на годината/, но е факт че получавах високо-платено майчинство 9 месеца.

# 89
  • Пловдив
3,5% от 1000=35лв месечно вноска
12х35=420лв годишно
30х420=12600лв. внесени от 1 родител
12600х2=25200лв от двамата родители

Майчинство:
12х900+12х240=13680 ти плаща държавата
Я, каква изненада! Май си си покрил разходите, които държавата прави, а... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт