НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 105 325
  • 2 412
  •   2
Отговори
# 480
Ако имаш предвид детските , аз отдавна съм "ЗА". Peace
Хахаха! Сега пък ти се шегуваш! Хората не се отказват току така от вече придобити социални привилегии. Виж какво правят гърците. Цял свят вика "Ненаядохте се!", ама те си пазят със зъби и нокти екстрите. И никой не се учудва, защото това е нормалното поведение и очакваната реакция на социума. Не е нормално именно заинтересованата страна да вика: "Ето мЪ, изпразнете ми джобовете, давам ви сЪ!"
Затова никак не ви разбирам. Махаме детските, махаме надбавките и като настане един живооот....

Защото не съм съгласна аз да плащам майчинството на една майка + детските за 1-2 деца от моите данъци , ествствено , че аз не получавам детски , а болшинството , които се осигуряват на МРЗ , но вземат чисто повече от мен , да получават .
Защо моето дете да е ощетено ?
Ще ми обясниш ли ?
Моята логика (не знам доколко съвпада с официалната) е, че това е направено с цел да не се допуска деца да умират от глад в България. Защото държавата е преценила, че твоите доходи гарантират, че това на децата ти няма да се случи, но на Айшето децата са сериозно заплашени от тази перспектива. Тъй като Айшето няма доходи.
И на мен не ми харесва, ама кво да праим. Щом става въпрос за деца и дори малката възможност да бъдат нахранени с тези пари, мълча.

# 481
Ами Жаве, нормално,  хората с ляво мислене искат повече социални придобивки, хората с дясно - повече данъци. В крайна сметка затова има свободни избори, аз винаги гласувам. Но едно ме подразни изказванията на някои хора, че не желаят от техните пари да се удържа повече за тези 30лв. Споменават строителсво на детски градини, ми аз мога да кажа, че не искам от моите пари да се взема за това, защото у наше село има достатъчно, а няма деца. Или за подобряване на условията в яслите, моето дете ще ми го гледат в къщи, щото така съм решила. Или да ми се удържа по-малко за пенсиите на сегашни пенсионери, защото моята майка почина на 50, без да дочака пенсия, а имаше 30г. трудов стаж. Ама няма да го кажа, плащам си чинно всеки лев, дори по 7лв. на месец съм декларирала от граждански договор. И няма да се облажа от 30-те лв., детето ми след 2 месеца става на 2, а второ няма да имам. Ама ще е хубаво, ако се напълнят детските градини и училищата в моя град и съседните села. И след 20г. да има повече данъкоплатци.

# 482
А за тези 35лева ще кажа, че в малкия град няма семейство с 2 деца и доход на човек от семейството над 350лв. Просто заплатите са такива. Аз също няма да ги вземам след няколко месеца, но съм с едничко.

# 483
  • София
Добре де, аз разбирам, че всеки извън нас е идиот, не върши никаква работа, само харчи нахалост, ама все пак като коментирате цифри се очаква малко повече конкретика.
Хубаво, Парламентът ни струва 53 млн, там са събрани най големите мизерници и т.н., знаете си. Ама вие какво предлагате? Да го закрием и България да е страна без НС, а законите да ги измисля кой?
Прочетете малко, пък сравнете, колко са ни депутатите спрямо населението, колко са в други страни, по колко пари и за какво се харчат, какво се получава срещу тях, формулирайте проблемите и дайте някакви идеи или поне протестирайте конкретно .
Все повече започвам да си мисля, че са прави хората когатп възприемат протестите на майките като едни свръхемоционални игноранти, които хал хабер си нямат от света извън памперсите и пюретата.

Абе ако питаш и едните, и другите, на добре е да се развали целия Обществен договор и всеки за себе си!
Нищо не ни трябва! Нито държава, нито НС, нито полиция, още по малко НОИ и прочие. Mr. Green

# 484
Мале, Рокси, жива да си.
1. Като почнеш да внасяш данъци в България и като почнеш да се осигуряваш на реалния си доход ела ми кажи, че 240 депутати са добро представителство в нашите реалии.

2. Предлагам ти следното - помисли колко пъти ти, лично, се обърна, срещна, изпрати меил, контактува по някакъв начин депутатът от твоя избирателен район. Какви инициативи е поел той да прекара в Парламента и какво е свършил. Колко пъти гласува откак си навършила 18 години.

3. Като си отговориш на тези отговорни граждански въпроси ела ми се обади, аз ще ти кажа къде ти е районния депутат и има ли смисъл от харчовете, които прави.

4. 240 депутати са прекалено много за нашата реалност, защото трябва да се пести. Необходими са двадесетина души, които обаче да работят на пълен капацитет. Стоенето в София е безсмислено. Нека им се организира всеки месец видеокомферентна връзка - по-евтино е. Mr. Green

Но...това е друга тема. Пак ти казвам - пиши по темата.

# 485
Е, L'Agent,ти сега обърна темата с хастара навън  Laughing ако няма НОИ откъде ще дойдат трийсетте лева?

# 486
  • Варна
Смятам, че парите за майките и децата трябва да се разпределят според приноса на семействата в него. Например, семейство се осигурява общо 24 години /12 години мъжът и 12 години жената/, внесло е над 25 000 лв. в държавната хазна само от осигуровки. Ако майката иска да упражни законното си право да си остане у дома и да си гледа детето, то фондът трябва да я подпомогне реципрочно.
А я си представи ситуация - майката и бащата са млади, осигурявали са се по две-три години. Съответно още не са внесли достатъчно пари в този твой "фонд". По твоята логика те не трябва да се подпомагат кой знае колко, защото нямат принос. Нищо че може след това още 30-40 години да се осигуряват и да внасят високи вноски. И другите от твоя пример - ок, 12 години плащали, каква е гаранцията, че ще внасят и след това? Значи парите да се разпределят на база настоящи заслуги, без някой да се интересува каква ще е крайната картинка? Нещо не ми звучи.

# 487
Добре, че имаме такива сърцати гражданки като теб, Месечинке!  Peace
Ми верно е добре, и аз съм много щастлива от този факт. Че ако бяха всички като теб... не ща и да си помисля.
Не ме мисли мене - аз съм от гражданите-мечта за всяка държава!  Wink И семейно планиране съм правила, и голяма сума внасям в бюджета всеки месец, и на детски не разчитам  Laughing .... ама не всички са като мен, за съжаление.

# 488
Затова написах, че трябва да се подходи и солидарно. Нали сме все майки - трябва да си помагаме.

# 489
Че то и сега се подхожда солидарно, щеш, не щеш. Цялата система на социално осигуряване е солидарна. Дали съм работила 18 месеца или 18 години все на един принцип ще ми бъде изчислено майчинството или болничния, например.

# 490
Затова написах, че трябва да се подходи и солидарно. Нали сме все майки - трябва да си помагаме.
Ти пък! Жени и солидарност една с друга!  Mr. Green

# 491
Касита, солидарността в момента обслужва държавната администрация. Аз говоря за принципи на разпределение според внесените суми и според солидарността, където е необходимо. ТОва е съвсем различен подход.

Освен това, вноските, които в момента внасяш веднага се харчат за нещо друго и не стигат до майката, която се нуждае от подкрепа. Ако се приложи отделяне на фонд, тогава парите от осигуряване за бременност и майчинство ще отиват само за това, независимо дали осигуряващият се е мъж или жена. Хаха, мъжете ще са дискриминирани, понеже не раждат, но внасят. Прецак.

Жаве! Laughing

# 492
Смятам, че парите за майките и децата трябва да се разпределят според приноса на семействата в него. Например, семейство се осигурява общо 24 години /12 години мъжът и 12 години жената/, внесло е над 25 000 лв. в държавната хазна само от осигуровки. Ако майката иска да упражни законното си право да си остане у дома и да си гледа детето, то фондът трябва да я подпомогне реципрочно.
А я си представи ситуация - майката и бащата са млади, осигурявали са се по две-три години. Съответно още не са внесли достатъчно пари в този твой "фонд". По твоята логика те не трябва да се подпомагат кой знае колко, защото нямат принос. Нищо че може след това още 30-40 години да се осигуряват и да внасят високи вноски. И другите от твоя пример - ок, 12 години плащали, каква е гаранцията, че ще внасят и след това? Значи парите да се разпределят на база настоящи заслуги, без някой да се интересува каква ще е крайната картинка? Нещо не ми звучи.

А на  самотните майки към петдесетака ще им се получи да раждат. Joy

# 493
Не виждам нищо смешно в това жената да роди когато има възможност. Ако е имала късмет на 50 какъв е проблемът?! Нима няма млади баби на по 42, които са прекрасни майки на внуците си?!
Нова... ooooh!

# 494
  • Варна
Нова няма предвид това.

Общи условия

Активация на акаунт