НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 662
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 010
"Предназначението на жената е да ражда деца"  ooooh!

Съжалявам такива жени, попаднали на мъж, оприличаващ ги на инкубатор Crazy

sunny day, откъде извира тая злоба? Тук не виждам някой да я  е предизвикал. Успокой се, не е добре за нервите! Wink
Таа, па - злоба. Като ви свършат аргументите, се почва със злобата, да - съвсем нормално.

# 2 011
  • София
Всъщност правят се неща за разрешаване проблема с недостиг на места в яслите.

Като се започнат рестриктивни мерки спрямо майките и майчинството с цел ограничаване на раждаемостта след около 5-6 години местата в детските заведения ще са таман.

Те и за това сега ни убеждават, че сме мързелани и тн и ни обиждат.

А раждаемостта сред "малцинството" не е проблем, защото те не ползват детски заведения Simple Smile 

Ако щеш вярвай, но този мотив е изказван неофициално от общинари и директорки на ДГ - "за какво да строим ДЗ, като след 2 години няма да има деца и за съществуващите" (на някои явно още им държи кризата от 90-те, когато взимаха и деца на годинка и нещо в първа група, за да не им затворят градината; на това съм била пряк свидетел - бях учителка по английски във въпросната градина; как се адаптираше детенцето при близо с две години по-големи деца и как му крещяха лелите, като се напишкваше, няма защо да коментирам). Ако не беше вярно, можеше да прозвучи и като виц, но тъжната действителност е такава  Peace

# 2 012
но на тази възраст изобщо не мога да си го представя по ясли, с непознати гледачки и т.н. и най-вече не мога да си представя аз да съм далеч от него.

И това трябва да е моя грижа ли? Като не можеш да си представиш, си носиш последствията. На никой не му е приятно да си хвърли детето рано в детско заведение, ама като сме били притиснати от обстоятелствата, сме го направили. Защо аз трябва да плащам за твоята глезня?
Когато детето ми ревеше, че го оставям, аз ревях навън, но не можех да си позволя да си остана вкъщи, за да го гледам. След като и на теб е трудно откъм финанси, излизай и работи. За месец, два, децата свикват с всичко.

Шоко, бягай от тук, че сега ще се появят всемогъщите майки, които всичко сами са постигнали (сигурно и сами са забременяли  ooooh!) и ще почнат да ти обясняват как цоцаш от държавата  ooooh!

Колкото и да не ти се вярва, хората се справят сами. Малцина са такива като вас - мрънкалници, които могат да извадят от 100 кладенеца вода, ама да изкарат доводи за мързела си или липсата на мисъл как да се справят. Затова и сте шепа хора, когато излезете на "протест".

Първо - защо да ги правим тези деца, ако ще ги хвърляме на самотек още докато  са сукалчета...
Второ - гледането на току що проходило дете е много повече работа от каквото и  друго да захванеш. Защо заплащането за тази работа да е по-нископлатена от минималната работна заплата. Особено като се има в предвид, че тази "заплата" е внесена под формата на осигуровки и данъци от самите нас.
Трето - спри да обиждаш ! Не всеки е решил, че парите са по-важни от детето му.
Четвърто - до кога ще се  борим с всички лайна, които се изсипват върху главите ни от управляващите и няма да им искаме никакви обяснения и отговорност. Докато се справяме на самотек във всякакви ситуации и се плюем един друг по форумите, други трият ръце и вкарват абсурдни закони, целящи изтребването ни като народ !!!  

# 2 013

Лицемерно е след написаното да ни пробутвате липсата на места в яслите като доводи.
А не е ли лицемерно да се изкарват едните стожери едва ли не, на които държавата се крепи, а другите - търтеи. Не мисля че някой се е отказал от половината майчинство за втората година, след като е започнал работа, че да се изкарва чак такъв светец.
А ето за какви суми става въпрос (държавна дотация + общинска) за дете в градина/респективно ясла:
"Сега едно дете се храни на ден с 2,24 лв. с ДДС. Общата издръжка на дете в градина надхвърля 250 лева. Общината дотира отглеждането и възпитанието на малките в детските заведения и поддържа ниски такси за родителите, които са 45 лева."
От тук: http://www.moreto.net/novini.php?n=138394

Е кое дете излиза по-евтино на държавата? Затова не искат и няма да строят ясли.

# 2 014
Доводите за неувеличаването на майчинството като пари горе-долу мога да разбера, но не ми е ясно защо пък и като период ви се вижда толкова дълго? Вярно е, че съм пристрастна, защото детето ми е на 1г. и 3м., но на тази възраст изобщо не мога да си го представя по ясли, с непознати гледачки и т.н. и най-вече не мога да си представя аз да съм далеч от него.

Жена ми няма доходи и от едно майчинство с една  година пауза ще влиза във второ майчинство. Горд  съм, че не позволихме на баби, лели и вуйни да ни гледат детето за да може разбираш ли жената (чието основно предназначение в живота е да роди деца все пак...) да работи, за да сме живи...

Лицемерно е след написаното да ни пробутвате липсата на места в яслите като доводи.
Това са два примера само за последните две страници.

"Предназначението на жената е да ражда деца"  ooooh!
Машалла, аферин и ашколсум.

Дали да не си го сложа в подписа?

А за какво да живеем? Аз също живея само и единствено, за да отгледам 2-3 деца. Не става въпрос само за жената... По принцип пари, кариери, обществено положение са страшни глупости... И никой не е казал нищо за инкубатор. Става въпрос за предназначение на живота. Ако можех и аз щях да родя !

# 2 015
Ами така е като политиката в тази държава не на парче и се мисли за този мандат и после да му мислят следващите.

Ако се предприемат мерки за увеличаване на раждаемостта първо трябва да се започне със строеж на детски заведения.

Лошото е наистина, че след около 10 -тина години ще разберат какво са направили с тази ниска раждаемост през 90-те години. Защото ще има много пенсионери (колкото и да ги карат да работят до гроб) и малко работещи, много малцинствени групи на социални помощи и тогава държавата ще е принудена официално да ФАЛИРА И ДА СЕ ЗАКРИЕ, поради  невъзможност да си събере достатъчен бюджет за издръжка на администрация парламент и тн, пък да не говорим помощи итн. И с това "изтървано малцинство", на което ще си остане без сегашните мизерни помощи и ще стане мнозинство. Тази територия (нарочно не употребявам думата държава) ще стане като дива джунгла, в която ще е много опасно да минеш отгоре и дори със самолет. Ще сложат тази територия под "карантина".

Ама сега ходи им го обяснявай на ЮПИТАТА дето пишат под прикритие и БИЗНЕС ДАМИТЕ.

И кой ние майките с малки деца ли "цокаме" от държавата или управляващите с безобразното си управление, крадене и смяна на всеки 2 години на служебните лимузини с по-скъпи и по-нов модел.
Толкова я "изцокаха" тази държава, че не останаха пари да и се поразвърти икономиката.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 10:03 от sinapovaaya

# 2 016
Първо - защо да ги правим тези деца, ако ще ги хвърляме на самотек още докато  са сукалчета...
Второ - гледането на току що проходило дете е много повече работа от каквото и  друго да захванеш. Защо заплащането за тази работа да е по-нископлатена от минималната работна заплата. Особено като се има в предвид, че тази "заплата" е внесена под формата на осигуровки и данъци от самите нас.
Четвърто - до кога ще се  борим с всички лайна, които се изсипват върху главите ни от управляващите и няма да им искаме никакви обяснения и отговорност. Докато се справяме на самотек във всякакви ситуации и се плюем един друг по форумите, други трият ръце и вкарват абсурдни закони, целящи изтребването ни като народ !!!  

Ама кой те спира да искаш обяснения? Само че не го правиш, а искаш пари! Тези пари излизат от джоба на работници и работодатели. И имайки предвид безработицата и занижените доходи в момента, за да получиш повече, трябва да го вземат пак от нас.
Искай обяснения защо няма икономика, защо няма работа, защо производителите са навряни в миша дупка, защо се унищожава малкия и среден бизнес - все неща, от които идват парите за обезщетения всякакви от НОИ, но не искай от продънената торба да излезе нещо. Защото ако сега натоварят бизнеса с още по-високи осигуровки, стотиците фалити и съкратени ще са факт. Как си помагаме в случая?

# 2 017
Кочев, не чух да протестирате по втора точка - за по-високи заплати на лелките в яслата.

Аризона, и да построят още ясли, то не всички родители ще си дадат детето на ясла, има и частни детски заведения, бавачки, баби, както и има майки, които цял живот си остават с професия домакиня, така че, не всички деца биха посещавали ясли, но пък всички майки на деца до 2 г. се възползват от майчинството, на 100 или на 50 процента втората година.

ПП. Правителството и смешното им управление няма да обсъждам, има си теми за тях.
Но дори и адресирани към такова правителството, исканията трябва да са аргументирани с нещо повече от "предназначението на жената е да ражда деца".

# 2 018
  • София
но на тази възраст изобщо не мога да си го представя по ясли, с непознати гледачки и т.н. и най-вече не мога да си представя аз да съм далеч от него.

И това трябва да е моя грижа ли? Като не можеш да си представиш, си носиш последствията. На никой не му е приятно да си хвърли детето рано в детско заведение, ама като сме били притиснати от обстоятелствата, сме го направили. Защо аз трябва да плащам за твоята глезня?
Когато детето ми ревеше, че го оставям, аз ревях навън, но не можех да си позволя да си остана вкъщи, за да го гледам. След като и на теб е трудно откъм финанси, излизай и работи. За месец, два, децата свикват с всичко.

Шоко, бягай от тук, че сега ще се появят всемогъщите майки, които всичко сами са постигнали (сигурно и сами са забременяли  ooooh!) и ще почнат да ти обясняват как цоцаш от държавата  ooooh!

Колкото и да не ти се вярва, хората се справят сами. Малцина са такива като вас - мрънкалници, които могат да извадят от 100 кладенеца вода, ама да изкарат доводи за мързела си или липсата на мисъл как да се справят. Затова и сте шепа хора, когато излезете на "протест".

Аз за нищо не мрънкам. Избрала съм да гледам детето си до втората година още преди да се роди, защото смятам, че така е най-добре за него. "Последствията, които нося" са че имам щастливо дете и че се наслаждавам с пълна сила на времето, прекарано с него.
За размера на майчинството през втората година нямам претенции за увеличаване. Финансови проблеми нямам, въпреки че ти така смяташ незнайно как и защо. Но от втората година майчинство като предоставено време да се грижа за детето си не се отказвам и точно затова попитах защо толкова ви боде в очите?

# 2 019
Съни, наистина си ужасно злобна!
Аз съм се върнала на работа на първата година, даже отпуската си не съм ползвала.

Свършиха ли ви се доводите против, та почнахте с обидите и личните нападки  ooooh!

# 2 020

Ама кой те спира да искаш обяснения? Само че не го правиш, а искаш пари! Тези пари излизат от джоба на работници и работодатели. И имайки предвид безработицата и занижените доходи в момента, за да получиш повече, трябва да го вземат пак от нас.
Искай обяснения защо няма икономика, защо няма работа, защо производителите са навряни в миша дупка, защо се унищожава малкия и среден бизнес - все неща, от които идват парите за обезщетения всякакви от НОИ, но не искай от продънената торба да излезе нещо. Защото ако сега натоварят бизнеса с още по-високи осигуровки, стотиците фалити и съкратени ще са факт. Как си помагаме в случая?

В преден пост обясних, че съм съгласен да изработвам повече с труд и средствата да отиват за майките с деца... Какъв ти е проблема не мога да разбера въобще. Против съм стагнацията като цяло. Мисля, че пишем едно и също нещо с различни думи, но явно не ме разбираш... Искам да има достатъчно работа, която да работим и да взимат много голям процент от заплащането ни за да го дават на децата. Всички други неща са глупости, тъпотии и прищявки. ИМА САМО ДЕЦА. Всичко друго трябва да съществува само и единствено, за да помага, подкрепя и да дава възможности за развитие на тези деца. И докато не го разберете няма да се оправим никога.

# 2 021
  • Бургас
На всички работещи ли се начисляват осигуровки за общо заболяване и майчинство?
Защото ако е така , освен моите (преди да родя)осигуровки, на таткото, имам и две работещи баби и един работещ дядо. Всички до един осигурени на реални заплати. Майка ми е била в майчинство последно 89 година. От тогава досега колко пари е вкарала в хазната, същото важи и за свекърва ми. Така, че не мисля че тези пари, ще излязат от вашият джоб.

# 2 022
Добре искате аргументи:

Аргумента ми е, че тези деца ( да наше решение са си наши са си и тн.) те са бъдещето на тази държава ( или нещо бъркам) Те са бъдещите данъкоплатци, инвеститори и всякаквите там. ( след около 30 години).
Смятам, че държавата трябва поне малко да не им взима от залъка, а да даде възможност на родителите им да отгледат и възпитат едни умни, силни решителни и здрави деца, които да се превърнат в добри работници, инвеститори итн, които да направят тази държава силна и просперираща.

Дори тези 240 лв не са на същата стойност каквато преди 3 години. В момента са с много по-малка покупателна способност, заради инфлацията. Това увеличение от 30 лв няма да може да компенсира инфлацията, но пак е нещо.
И смятам, че това увеличение е разумно и няма много да натовари бюджета, защото и без това всяка година намалява бройката на тези на които трябва да се изплати.

Освен това като аргумент за майчинството през втората година няма  пари но за нови коли на депутатите има .......... ами за какво говорим.

Сигурна съм, че тези пари няма да са измъкнат  допълнително джоба на другите работещи защото те вече са измъкнати. Просто накрая на годината пак ще има бюджетен излишък, с който ще се построи някакъв безмислен паметник или ще се раздадат премии на депутатите за "добре свършената им работа" и добрия бюджет от който даже има излишък. Да 240 човека ще са много по подпомогнати и с много по-голяма сума, от колкото по 1 пакет памперси или анцуче, или таксата за ДМК на месец за 70000 ( там колко казахте деца)

# 2 023
Стига ревахте. Около мен всички жени се връщат на работа след 4-тия, след 6-тия или след 9-тия месец. Както могат те, така можем и ние. И без това после само се оплаквате как след майчинство не можете да си намерите работа. (това за тези, които мрънкат, не към тези, които са си избрали да си гледат децата завинаги у тях)
И не, нямам деца още. Причини много. Обаче в интерес на истината не мисля да се превръщам в бреме за всички работещи 2-3 години. И без това--250 или 270 лева, та даже и 400 не биха ме удовлетворили, абсурдно ми звучи и явно тези, които остават вкъщи имат достатъчно пари от други източници, а после прокламират как видите ли, те си гледали децата вкъщи и бла-бла.

# 2 024
И още малко по темата:
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ОТ ДЕЦАТА.
На тях може само да се ДАВА !!!
240лв не стигат само за самото дете, а камо ли за майката... Докога ще е гаврата с децата ни. И защо?

Общи условия

Активация на акаунт