НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 619
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 040
И още малко по темата:
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ОТ ДЕЦАТА.
На тях може само да се ДАВА !!!
240лв не стигат само за самото дете, а камо ли за майката... Докога ще е гаврата с децата ни. И защо?

Оооо, я стига сте пробутвали децата, много сърцераздирателно и патетично звучи, само че, майчинството са пари, които се дават на майката, а не на децата.
Схващаш ли разликата - майката седи вкъщи и получава пари, държавата ги дава на нея и за нея, защото е временно възпрепятствана да ходи на работа. Една година е напълно достатъчна за положението в България.

Парите за децата ги осигуряват родителите,  не държавата, и ако не са потомствени милионери го правят работейки.
Задължение на държавата е да се погрижи и родителите с по-ниски доходи да работят, затова и дотира държавните детски заведения.
Останалите се връщат на работа, а децата им се гледат на частни начала.

Длъжник е държавата на децата, не на майките им.
Има десетки начини държавата да се грижи за децата, пряко, но майчинството няма нищо общо с тях.
Надявам се да схващаш разликата.

# 2 041
  • Плевен
Ядосах се  само на хората, които не разбират, че са живи само за да родят и отгледат деца
Е, чак пък само за това. Току виж някой намерил лекарство срещу рака, или пък нарисувал някоя картина, която да остане завинаги в културното наследство. Тия дето нямат деца, да ги евтаназираме ли предлагаш?

А колкото до желаниято ти да родиш... нали знаеш, мъж все още не е забременял, но опитите продължават Wink

# 2 042
Не знам, но оставам с впечатлението, че част от пишещите тук не познават хора извън своя обществен кръг. Което е логично. И поради тази причина им е трудно да си представят живота и проблемите на другите.

И ние сме се справили с децата и то без високоплатено майчинство и за двете и знам колко усилия ми е коствало. Нямаше да успея и без подкрепа от семейството, защото през заветната 98 година беше абсолютен кошмар не само за майките с деца. След толкова усилия и аз започнах да мисля, че щом аз съм се справила и другите го могат. Много лесно ми беше да определям всяка майка, която не е постигнала моите "висоти", като небрежна, мързелива, неамбициозна, неорганизирана, разглезена, претенционзна, нахална и т.н.

Когато с второто дете временно се оказах в ситуация, от която нямах идея как да изляза, започнах да се замислям. Справихме се пак, но отново с много усилия и не малка доза късмет. В резултат на тази ситуация и по стечение на обстоятелствата, през последните години се запознах с доста хора, които не са от моето близко обкръжение. Оказа, че съм била с доста ограничени представи за реалността.

И си мисля, че вероятно никой няма да се огледа и да се опита да направи обективна оценка на своето мнение, ако не изпадне в безизходица или негови близки не изпаднат в такава. Което в никакъв случай и на никого не пожелавам. Но някои от нас може да го изпитат в безпомощната пенсионна възраст или децата, когато станат родители. За съжаление.

# 2 043
А майката какво прави с тези пари може би ходи, на маникюр, педикюр, прическа по цял ден и всеки ден и детето оставено само в къщи на фотосинтеза, защото тези пари не са за него те са за майка му Simple Smile  hahaha
Щото те майките са едни изверги дето въобще не се интересуват от децата си.

Вярвате ли в това. Личи си че си нямате никаква представа.

Та нали тези пари се дават на майката за да може тя да купи мляко, памперси, дрехи и играчки за детето си. За да купува лекарства, когато е болно, за да го води на лекар и ако недай си боже се налага на повече лекари за да се излекува.  

И какви са тези начини държавата да се грижи пряко за децата, а не за майките. Аз сесещам само за един да се откаже и да отиде детето в дом за деца без родители. Ама нали и на тези деца държавата се опитва да намери родители под формата на осиновители и тн. или приемна грижа.

А вие сега искате всички деца да са в такива домове за да не се давата пари на майките, а дръжавата пряко да се грижи за тях.

# 2 044
Не знам, но оставам с впечатлението, че част от пишещите тук не познават хора извън своя обществен кръг. Което е логично. И поради тази причина им е трудно да си представят живота и проблемите на другите.

И ние сме се справили с децата и то без високоплатено майчинство и за двете и знам колко усилия ми е коствало. Нямаше да успея и без подкрепа от семейството, защото през заветната 98 година беше абсолютен кошмар не само за майките с деца. След толкова усилия и аз започнах да мисля, че щом аз съм се справила и другите го могат. Много лесно ми беше да определям всяка майка, която не е постигнала моите "висоти", като небрежна, мързелива, неамбициозна, неорганизирана, разглезена, претенционзна, нахална и т.н.

Когато с второто дете временно се оказах в ситуация, от която нямах идея как да изляза, започнах да се замислям. Справихме се пак, но отново с много усилия и не малка доза късмет. В резултат на тази ситуация и по стечение на обстоятелствата, през последните години се запознах с доста хора, които не са от моето близко обкръжение. Оказа, че съм била с доста ограничени представи за реалността.

И си мисля, че вероятно никой няма да се огледа и да се опита да направи обективна оценка на своето мнение, ако не изпадне в безизходица или негови близки не изпаднат в такава. Което в никакъв случай и на никого не пожелавам. Но някои от нас може да го изпитат в безпомощната пенсионна възраст или децата, когато станат родители. За съжаление.

Така е, Ели, но втората година майчинство уж го играе нещо като социална помощ, в същото време законово не е определена като такава, съответно се възползват всички, едни наполовина, други изцяло.
Получава се от всички, които са решили да седят вкъщи, а такива не са само наистина нуждаещите се, има жени, които никога не се връщат на работа след раждане на първото си дете, защото са финансово осигурени, други пък се връщат и независимо дали заплатата им е 500 или 2500, взимат половин майчинство, трети си хранят семейството с тях.
Чиста форма, законно позволена, на източване на скромния държавен бюджет.
Най-тъжното е, че на хората не само им харесва, ами искат и още, и още....сега е паднало, че държавата е скапана и утре не се знае.

# 2 045
И още малко по темата:
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ОТ ДЕЦАТА.
На тях може само да се ДАВА !!!
240лв не стигат само за самото дете, а камо ли за майката... Докога ще е гаврата с децата ни. И защо?

Оооо, я стига сте пробутвали децата, много сърцераздирателно и патетично звучи, само че, майчинството са пари, които се дават на майката, а не на децата.
Схващаш ли разликата - майката седи вкъщи и получава пари, държавата ги дава на нея и за нея, защото е временно възпрепятствана да ходи на работа. Една година е напълно достатъчна за положението в България.

Парите за децата ги осигуряват родителите,  не държавата, и ако не са потомствени милионери го правят работейки.
Задължение на държавата е да се погрижи и родителите с по-ниски доходи да работят, затова и дотира държавните детски заведения.
Останалите се връщат на работа, а децата им се гледат на частни начала.

Длъжник е държавата на децата, не на майките им.
Има десетки начини държавата да се грижи за децата, пряко, но майчинството няма нищо общо с тях.
Надявам се да схващаш разликата.

Пиша го така, защото така го мисля и така го чувствам. А за това какво е майчинството и защо е формулирано така? Ако майчинството е обезщетение само за майката, тогава държавата как помага на детето? С 35лв ???? Навсякъде държавата поема 1/3-та от издръжката на детето. Както вече писах тя е 300лв при минимални условия на живот. В такъв случай детските трябва да са 100лв без значение дали са ти необходими или не.  След като не са 100лв а и се прави всичко възможно закона да не ни дава и тези 35лв защо да не е обвързано въпросното майчинство...

# 2 046
Е как па ти ще плащаш за нейната "глезня"? Нали ти ползваш държавната субсидия за издръжка на дете в детска градина? Пък тя и майчинство да не взима. Нещо некои са по равни от равните, ми се струва. Thinking
Само да не се окаже, че издръжката е повече от 240 лв.

Обезщетението за майчинство какво общо има с детето - първо и второ напред я сметнаха - 250 лв. е. Спираш да получаваш за себе си, връщаш се на работа и държавата започва да се грижи със същите пари за детето ти. Какво пак не разбра?

Ох, жено, спри да пишеш глупости. Парите се дават на майката като обезщетение за временна нетрудоспособност, а тя за какво ще харчи, си е нейна работа. Бащата къде е в случая, та с тези пари трябва да се покрива всичко за детето. И ако си на работа и взимаш заплата, няма ли да си храниш детето или то се храни само с държавни пари, не с лични?
Боже, не вярвам к'во чета тука ooooh!
Ще ме ощипе ли някой, че да се събудя най-после Crazy

# 2 047
  • София
нова, втората година майчинство не е социална помощ; социалното майчинство е такава  Peace

# 2 048
А майката какво прави с тези пари може би ходи, на маникюр, педикюр, прическа по цял ден и всеки ден и детето оставено само в къщи на фотосинтеза, защото тези пари не са за него те са за майка му Simple Smile  hahaha

Смееш се на собствената си неграмотност . Shocked
Да , за майките са тези пари и то за работещи майки !
Такива , които не работят не получават нищо през втората година .

А парите за издръжка на детето трябва да си ги осигурят родителите . Peace

# 2 049
Абе хора вие в ред ли сте. Осъзнавате ли, че дори и да се махне тази втора година. Парите ще се обявят като "бюджетен излишък" и ще отидат в премии по министерства и ала бала и няма да стигнат нито до подобряване на икономика нито до нищо.

Много ми е чудно и на хората гледали децата си през тежките години на преход. Вие си знаете колко трудно ви е било и тн, но това ли искате и за вашите деца. Да нямат избор също като вас. Вместо да се борите за по-добри условия, защото скоро и вашите деца ще станат родители ( скоро скоро след около 5-10-15 години) вие настоявате за премахване на втората година и въобще майчинството в БГ.

В крайна сметка един ден вашата дъщеря или снаха ще бъде пред този избор дали да се върне на работа или да остане с детето си още една година. И е хубаво преди всичко да има избор.

В крайна сметка като плюете по точно тези неща живота не след дълго ще се завърти така, че и вие ще бъдете в това положение или ваш близък.

# 2 050

Така е, Ели, но втората година майчинство уж го играе нещо като социална помощ, в същото време законово не е определена като такава, съответно се възползват всички, едни наполовина, други изцяло.
Получава се от всички, които са решили да седят вкъщи, а такива не са само наистина нуждаещите се, има жени, които никога не се връщат на работа след раждане на първото си дете, защото са финансово осигурени, други пък се връщат и независимо дали заплатата им е 500 или 2500, взимат половин майчинство, трети си хранят семейството с тях.
Чиста форма, законно позволена, на източване на скромния държавен бюджет.
Най-тъжното е, че на хората не само им харесва, ами искат и още, и още....сега е паднало, че държавата е скапана и утре не се знае.

Кой иска още и още? Аз лично не искам, знам какво е било да взимам мизерно майчинство, знам колко нерви изхабих дали детето ми ще намери място в това чудо на природата "софийска държавна ясла", след това плаках, че я давам на годинка и четири месеца, за да мога да работя. Не им искам нищо, явно няма и да раждам второ. Нека има повече за социални помощи, не искам да ги ощетявам, те явно имат повече нужди от мен, и моето дете. Техните деца са повече деца от моето. Но после да не ми излизат да ми обясняват как приоритети им са децата, и то образованите деца, образованието и прочие простотии. Ще ги гледаме, ще им плащаме да се изучат и, ако имат късмет, да се реализират в чужбина. Че тук от много грижи от страна н правителство и парламент ще ги уморят от нерви.

# 2 051
  • София
Е как па ти ще плащаш за нейната "глезня"? Нали ти ползваш държавната субсидия за издръжка на дете в детска градина? Пък тя и майчинство да не взима. Нещо некои са по равни от равните, ми се струва. Thinking
Само да не се окаже, че издръжката е повече от 240 лв.

Обезщетението за майчинство какво общо има с детето - първо и второ напред я сметнаха - 250 лв. е. Спираш да получаваш за себе си, връщаш се на работа и държавата започва да се грижи със същите пари за детето ти. Какво пак не разбра?

Кое ѝ плащаш ти, не разбрах, дето плачеш.

# 2 052
Пиша го така, защото така го мисля и така го чувствам. А за това какво е майчинството и защо е формулирано така? Ако майчинството е обезщетение само за майката, тогава държавата как помага на детето? С 35лв ???? Навсякъде държавата поема 1/3-та от издръжката на детето. Както вече писах тя е 300лв при минимални условия на живот. В такъв случай детските трябва да са 100лв без значение дали са ти необходими или не.  След като не са 100лв а и се прави всичко възможно закона да не ни дава и тези 35лв защо да не е обвързано въпросното майчинство...

Съгласен ли си да ти удържат 50% ДОД, а не 10%? Тогава ще дават 1/3 за издръжка на детето ти.
Как не разбрахте, че не може да внасяш 5лв. и да искаш да харчиш 25 Crazy при положение, че на твоите 5лв. разчитат още 5 човека.

# 2 053

Смееш се на собствената си неграмотност . Shocked
Да , за майките са тези пари и то за работещи майки !
Такива , които не работят не получават нищо през втората година .

А парите за издръжка на детето трябва да си ги осигурят родителите . Peace

Значи ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ТРУЖЕНИЧКИ ЩЕ ГРАДИМ СОЦИАЛИЗМА. ЩЕ СЕ РАЖДА НА РАБОТНОТО МЯСТО ЗАЩОТО КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ. После каква е тази  болница с детето на работа. Кърмене сменяне на памперси всичко на работа. Как така ще лишаваме държавата от ценна работна ръка само и само за да родиш тук едно парче месо дето врещи.

# 2 054

Kochev , ти наясно ли си , че не всички деца ги получават тези 35 лв.
Моето дете никога не е получавало .

Къде навсякъде държавата поема 1/3 от издръжката на детето ? Shocked Shocked

Общи условия

Активация на акаунт