НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 565
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 130
Много ми е интересно как ще реагират част от списващите тук на факта, че държавата дава пари за "опити инвитро" на хората с "репрудуктивни проблеми.

Много съм ОК с това ! Peace

И се пише репродуктивни . Grinning

Не мога да разбера тогава, защо не си ОК с другите, които нямат репрОдуктивни проблеми

Ще ти кажа ! Grinning
Защото всеки има право да има дете .
Но и всеки е длъжен да осигури средства за отглеждането му .

Затова с едното съм ОК , а с другото - не . Grinning
Противоречиш си нещо. Mr. Green Правото го имат и двете. Задълженията що така ги ситуираш според както ти се хареса? Grinning

# 2 131
Много ми е интересно как ще реагират част от списващите тук на факта, че държавата дава пари за "опити инвитро" на хората с "репрудуктивни проблеми.

Много съм ОК с това ! Peace

И се пише репродуктивни . Grinning

Не мога да разбера тогава, защо не си ОК с другите, които нямат репрОдуктивни проблеми

Ще ти кажа ! Grinning

Ама нали и майката, забременяла инвитро ще излезе в майчинство и може и тя да е от мързеланите и да реши да си го гледа до 2 години ( като знае колко трудно и е било да има дете  и други емоционални причини)

А тези които са си ги направили "без да товарят държавата финансово" ( изразявам се така, защото си от тези,които поддържат тезата, че майките товарят финансово държавата с това, че без да ходят на работа им се изплаща майчинство, че и втора година) и с това за теб са проблем. Аз наистина не мога да разбера.

И едните и другите ще си намерят начин да го гледат. Тази майка с инвитрото също може да се бори и за по - високо майчинсто втората година, както се боря и аз сега. ( като и дойде до гъза)

Защо за мен и другите като мен сме ти трън в очите а тези с инвитрото не!!!

Обясни логиката Shocked

# 2 132
  • София
Управителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова страните да натиснат спирачка на мерките за икономии заради нарастващите опасения за негативния ефект от стягането на коланите върху икономическия растеж.
Ново 20 .
Да видим пък може и да повлияе и на Дянков.

Дянков нали каза преди около месец ,че заплатите на държавите служители ще се качат с около 20 % ,това реално случило ли се е ?

Реално не ги знам държавните служители, не съм ги питала скоро, че тоз въпрос е болезнен /Колко вземаш?/.
В момента имам две близки в публичния сектор, които са на около МРЗ. Като им даде 58 лв. и ги обложи с 10 данък и осигуровки, ще цъфнат. Ще си купят, да речем, кайма от месо за две недели поне. Лукът- от ланшния.

Сериозно - оказа се, че на едни са вдигнати с 4%, на други - с 50%, но от 2-3 месеца, което принципно няма как да вдигне майчинството автоматично при база 24 месеца  Peace Ама, кой да смята в МФ, те хората работа имат...  Simple Smile

# 2 133
Ама Дянков ти вдига учителската заплата от 01.01., нали? След 5 г. като няма деца в училищата, да не станеш на друг хал... Планирай го!

С 5%, направо ги преби от пари Crazy Всъщност те се явяват точно толкова, колкото и 30-те лева за 2-рата година майчинство, само че върху тях и данък ще има, и осигуровки. Та идват по-малко.
На вас ви идва скъпо месото и тока, пък за работещите - не, така ли. Коя заплата е актуализирана спрямо инфлацията, та искате и вашите пари да се актуализират?
При мен цените не са променяни от 2004г., ама тогава колко беше тока, колко месото, бензина, консумативите. Работим вече на санитарния минимум и ако ни окичат с още някое увеличение на нещо си, ще се редим и ние пред БТ. Което пък е предпоставка не да не ви увеличат майчинските, ами и да ги намалят драстично или да ги премахнат.
Не забравяйте, че и ние деца гледаме и не мислим за памперси, а са учебници ( напр. езиковите - 100лв. ), униформи, закуска, обяд, транспорт и т.н. Не искам никой нищо да ми дава, а да не ми пречат да работя.

# 2 134
Ин витрото го отнасям към здравословните проблеми. Както и болните деца - нека им дават, и то доста повече.  Но млади , здрави жени със здрави деца да хленчат вечно за пари, малко ми е...

# 2 135
  • София
Ама Дянков ти вдига учителската заплата от 01.01., нали? След 5 г. като няма деца в училищата, да не станеш на друг хал... Планирай го!

С 5%, направо ги преби от пари Crazy Всъщност те се явяват точно толкова, колкото и 30-те лева за 2-рата година майчинство, само че върху тях и данък ще има, и осигуровки. Та идват по-малко.
...

Тъц, държавните служители не плащат осигуровки  Simple Smile От пазара вървим към фондовата борса - метафорично...   Peace

А-а, това е за учителите, те не са държавни служители  Peace

# 2 136

На вас ви идва скъпо месото и тока, пък за работещите - не, така ли. Коя заплата е актуализирана спрямо инфлацията, та искате и вашите пари да се актуализират?
При мен цените не са променяни от 2004г., ама тогава колко беше тока, колко месото, бензина, консумативите. Работим вече на санитарния минимум и ако ни окичат с още някое увеличение на нещо си, ще се редим и ние пред БТ. Което пък е предпоставка не да не ви увеличат майчинските, ами и да ги намалят драстично или да ги премахнат.
Не забравяйте, че и ние деца гледаме и не мислим за памперси, а са учебници ( напр. езиковите - 100лв. ), униформи, закуска, обяд, транспорт и т.н. Не искам никой нищо да ми дава, а да не ми пречат да работя.
Съни, в културата от 5 години не са актуализирани заплатите. Едни от най-ниските в тази държава. Всичките ми колеги, работещи, са бедни. Това не е причина да искам и останалите да тънат в нищета. 350 - 500, а на директора  800. Стига толкоз, нали!

# 2 137
sunny day, работодател ли си? Макар след последното ти мнение, ако ще и моят шеф да си, пак ще ми се струваш смешна.

# 2 138
  • на брега на реката
Преди малко по Хоризонт обсъждаха точно втората година майчинство и се зарадвах, как представителката на Асоциацията на настоящите и бъдещи майки затапи водещата. Според проучване на Асоциацията платено майчинство за 2-рата година има и в Испания /имаше и други страни/ - по 11 месеца на двамата родители до навършване на 8 години на децата. А в Германия,където няма се дават по 200 евро на дете, и т.н. , не запомних всичко. И аз съм отгледала децата си на 120 лв. , но нормалните заплати /вкл. и на мъжът ми/ бяха 2-3 пъти по-високи, а цените къде, къде по-ниски/нафтата за отопление помня , че беше 33 лв. за тон,тока 5-6 стотинки за киловат и т.н./.
 Така, че не се отказвайте, борете се!

# 2 139
sinapovaaya ,

Държавата финансира до 3 опита ин витро . Ако не успееш , продължаваш за собствена сметка или се отказваш .
Държавата те подпомага с 240 лв.за втората година .
Ако ти са малко , се връщаш на работа или просто си търсиш начин .

Кое не е ясно ?
Нито ще съм ОК да се плащат безкрайно много опити ин витро , нито да се дава майчинство , колкото ти е била заплатата .

# 2 140
  • София
Ох, малко е трудно като се опитваш да пишеш сериозно вече, ама те заплатите се вдигат в процент и увеличението си е процентно - съответно на брутото и нетото  Peace То това "бруто и нето" е разпространено при заплащането в БГ - голям процент сива икономика, к'о да пра'иш. Ако си на светло - нъц детски напр.  Simple Smile

# 2 141
Коя заплата е актуализирана спрямо инфлацията, та искате и вашите пари да се актуализират?

В офиса актуализираме заплатите периодично. В период на криза се опитваме поне инфлацията да покрием. Ако не бъркам през последните години се увеличи не малко и минималното заплащане за всички професии по Единния класификатор. Искаш не искаш увеличаваш всички заплати, които са на такъв минимум.

# 2 142
sunny day, работодател ли си? Макар след последното ти мнение, ако ще и моят шеф да си, пак ще ми се струваш смешна.

И защо?

Луне, нали това говоря - първо трябва да скочат заплатите, а с тях и социалните плащания. Как да стане иначе, като парите в НОИ са следствие от заплати. Откъде да дойде увеличението?

# 2 143

Ще ти кажа ! Grinning

Това е обезщетение за майката, тя да не умира от глад докато си гледа детето, не е социална помощ за детето. Честно да ви кажа, около мен няма пенсионери с по-нисък доход от 270 лв. Ако пенсията им е ниска, то те взимат още или вдовишка пенсия от около 60-70 лева, или нещо си там за инвалидност. Тези с минимална пенсия сигурно са някакви роми, които цял живот не са работили, ама те пък сигурно взимат допълнително социални помощи. Мамите през втората година от майчинството си остават с най-ниски доходи в тая държава, с 1 лев  под прага на бедност.

# 2 144
Ин витрото го отнасям към здравословните проблеми. Както и болните деца - нека им дават, и то доста повече.  Но млади , здрави жени със здрави деца да хленчат вечно за пари, малко ми е...

Ама къде е разликата жената забременяла с инвитро става също майка както и аз съм станала. От там нататък влизаме в категорията и двете на здрави млади жени дето хленчат за пари.

Общи условия

Активация на акаунт