НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 463
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 250

...O'тя държавата има задължението да осигури и качествено задравеопазване и добро обучение на децата,но не го прави.
А отностно хората с ниски доходи има задължение да подсигури,но не и да поеме всичко....Социалната политика трабва да се промени!!!
Но пък и сам трябва да намираш изход....'щото и аз мога да седна да рева,ама работя нощно време!
'щото не са виновни бизнесмените ,а държавната политика спрямо тях....И въобще с рев и мрънкане до Цариград не се стига!
Аз се изразих съвсем ясно. И не разбирам последния ти постинг, Марче. Всеки, който иска, има възможности и желание, сече му пипето и намира начин, докато е в майчинство и гледа дете, да изкарва допълнителни пари, е свободен да го направи. За негово добро и за децата му. При всички останали случаи държавата трябва да гарантира минимума, който тя самата оценява всяка година, не за луксозни придобивки, а за оцеляване. Човек трябва да оцелее, а от там нататък зависи от възможностите му...

# 2 251
  • СОФИЯ
Аз чакам от теб да ми кажеш какво е решението. Какво да направя, ако съм работодател. Вашите нужди и виждания са пределно ясни.  

не съм Касита, ама чай да ти кажа. Ако си работодател следва да спазваш действащата нормативна уредба и по отношение на работниците и служителите си.

# 2 252
Аз много бих се радвала, ако някоя може конкретно  да ми отговори на въпроса. Но явно никога не сте се замисляли .  Виж правата си ги знаете много добре.

# 2 253
Аз много бих се радвала, ако някоя може конкретно  да ми отговори на въпроса. Но явно никога не сте се замисляли .  Виж правата си ги знаете много добре.
Едната е в отпуск, другата в болнични. Аз им поемам задълженията.  Докато мен ме няма, те поемат моите. Върху какво трябва да се замисля? На работодателя работата му върви.

# 2 254
  • София
Няма как да стане при диаметрално противоположни интереси.
Едните искат робите да бачкат за колкото е възможно по-малко пари, другите искат човешко отношение, условия и колкото е възможно по-високо възнаграждение.
Затова е измислена споменатата нормативна уредба. Виж по-горе.

# 2 255
Аз много бих се радвала, ако някоя може конкретно  да ми отговори на въпроса. Но явно никога не сте се замисляли .  Виж правата си ги знаете много добре.
Едната е в отпуск, другата в болнични. Аз им поемам задълженията.  Докато мен ме няма, те поемат моите. Върху какво трябва да се замисля? На работодателя работата му върви.

След като ти поемаш работата на другите две, за какво са ми те.

# 2 256

Кой му оспорва правото на работодателя да си определи щат? И това в каква връзка е с обсъждането на майчинството?

# 2 257

Кой му оспорва правото на работодателя да си определи щат? И това в каква връзка е с обсъждането на майчинството?
Нарича се чешане на езици на хора без работа и проблеми!!!! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

п.п А ти не се напрягай да обясняваш....на можещия всеки завижда ,но никой не слуша! Mr. Green

# 2 258
Аха, мотива със злобата и омразата. Никой няма нищо против майките да си гледат децата и до 18 г.
Въпросът е в непрекъснатото хленчене на някои, че не им стига парите и че държавата им е длъжна.  
А, тя е длъжна САМО ДА ВДИГА ЦЕНИТЕ, не и да осигури нормално битуване спрямо тия цени! АЗ съм съгласна майчинството да се закотви, но да се закотвят и цените на всичко - храна, ток, вода, парно, храна, данъци и т.н. НЕ Е НОРМАЛНО ВСИЧКИ ЦЕНИ ДА СЕ ВДИГАТ, а майчинството да е ГОДИНИ НАЗАД.

# 2 259
  • София

Не ти трябват работнички изобщо. 3 синджира роби ще ти свършат идеално работа.

# 2 260
  • София
Аха, мотива със злобата и омразата. Никой няма нищо против майките да си гледат децата и до 18 г.
Въпросът е в непрекъснатото хленчене на някои, че не им стига парите и че държавата им е длъжна.  
А, тя е длъжна САМО ДА ВДИГА ЦЕНИТЕ, не и да осигури нормално битуване спрямо тия цени! АЗ съм съгласна майчинството да се закотви, но да се закотвят и цените на всичко - храна, ток, вода, парно, храна, данъци и т.н. НЕ Е НОРМАЛНО ВСИЧКИ ЦЕНИ ДА СЕ ВДИГАТ, а майчинството да е ГОДИНИ НАЗАД.

Баш 5 години назад, ако остане такова и следващата година  Rolling Eyes

# 2 261

Кой питаше по-назад?
нова се чудеше как да изхвърли работничката си, която е по майчинство, и беше изключително възмутена, че трябва да ѝ плати отпуска за 2 години.

Нещо не помниш добре.
Никой частник не изхвърля просто така по-добрия работник, заместничката си вършеше работата по-добре от титулярката, но според  законът, явно и според някакъв морален такъв, трябва да оставя  на работа по-лошия работник, а да изритам другия.
Заместничката също беше майка, та не знам моралът какво повелява - може би да не се взимат майки по заместване. Thinking
Ако обаче титулярката беше по майчинство само няколко месеца, а не две години, бих могла така да преструктурирам работата, да взема някой почасово за няколко месеца, други да поемат част от работата срещу допълнително заплащане (кой няма нужда от повече пари в днешно време) или неща от сорта.

Касита, всеки случай е различен, това, че към едни са се отнесли несправедливо не означава, че всички така правят.
Има и работници, които не са читави, нали? Но това не означава, че всичките не стават.
А две години са страшно много време, особено сега, когато частният бизнес не е в разцвета си, за две години се случват много промени в една фирма, и за фирмата, и за ръководството и, и за работещите в момента. Това, че за майката по майчинство времето е спряло не означава, че то наистина е спряло.

Отстрани наистина изглежда много лесно да се вземат пари от една държава, по-добре звучи, отколкото да си повтаряме, че парите на едните хора  се взимат от други хора, голяма част от които също са майки или бащи. Не си ги вади Дянков от ръкава.

Между другото, частничките също раждат деца.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 11:30 от нова

# 2 262
  • София
Така де, нова. После заместничката като забременее и роди, може да ти се яви някоя възпитаничка на Кеймбридж. Ще изриташ и заместничката, ама ще внасяш по 20 лв на месец 2 години, ще ѝ изплатиш годишния отпуск без да се циганиш. Така се постъпва човешки и с достойнство.

Между другото работничките изкарват на частниците парите, не им бъркат в джоба.

# 2 263
Така де, нова. После заместничката като забременее и роди, може да ти се яви някоя възпитаничка на Кеймбридж. Ще изриташ и заместничката, ама ще внасяш по 20 лв на месец 2 години, ще ѝ изплатиш годишния отпуск без да се циганиш. Така се постъпва човешки и с достойнство.

Между другото работничките изкарват на частниците парите, не им бъркат в джоба.

Че някъде да съм казвала, че ми бъркат в джоба?
В джоба ми бъркат тези, които си кибичат вкъщи, не онези, които работят, а и не само в моя.

Явно пак не си разбрала, изборът ми беше между две майки, човешки и с достойнство можех да постъпя, ако не бях наела майка с дете по заместване.
Е, ще си имам едно наум друг път.

# 2 264
На мен пък успяват да ми бръкнат ама това е друг въпрос .

Общи условия

Активация на акаунт