Пролет, лято, есен, зима - ПЛОВДИВчанки в бг-мамма винаги ще има - 29

• 47 867
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
venelina81  ако ползват всички Тец може и да излиза изгодно, но при нас много хора са се отказали и тази зима идваха ужасно високи сметки - 400лв за апартамент 55кв. , 3 членно семейство.Това е парно и топла вода , мощност- всичко. Направихме си една груба сметка с мъжа ми и излиза по 300лв на месец в продължение на 6 месеца(общо 1800лв от октомври до март включително), което е  много не изгодно и скъпо. Ще мислим за другия отоплителен сезон, но май ще се отказваме.
Само да споделя че от други хора знам че плащат по-малки сметки... зависи колко хора използват Тец.

# 436
  • Пловдив
забравих да спомена, че свекърите живяеят само двамата и пускат парно единствено в една стая...
Когато ходим там, отопляват другата с нафтова печка

# 437
А в Кършияка,Център да препоръчате ресторант или заведение,в което има хубав детски център? За рожден ден става въпрос,детски,но сме само 4 деца и 12 възрастни Rolling Eyes та реших,че ще е по-добре подобен вариант newsm78 как ви се струва?
Приемам и предложения и идеи Hug

Ресторант La Riva - има детски център към ресторанта, малък е, но има момиче, което се грижи за децата и достатъчно играчки. (На втория етаж е МакКуин център, но този долу към ресторанта е отделен). Ето сайта http://lariva.bg/

# 438
venelina81 най важно е да проверите наистина колко % от входа ползват парно и топла вода, защото топлината си заслужава ако сметките са що годе изгодни. В нашия вход ползваме може би около 80% от апартаментите и сметките за най студените месеци януари и февруари ни бяха съответно 240 лв и 231лв като имаме по 7 куб. топла вода на месец. Апартамента ни е 92 кв. и ползваме 3 радиатора и винаги ни е било топло. Аз съм с две ръце ЗА парното, защото топлината му с нищо не може да се сравни, но всеки сам си решава.
Профилактика на топлата вода поне в нашия блок не правят от 2 години насам понеже смениха нещо по инсталацията и такава не се налага, дори съм убедена, че и в цялата Тракия вече не правят

# 439
А в Кършияка,Център да препоръчате ресторант или заведение,в което има хубав детски център? За рожден ден става въпрос,детски,но сме само 4 деца и 12 възрастни Rolling Eyes та реших,че ще е по-добре подобен вариант newsm78 как ви се струва?
Приемам и предложения и идеи Hug

Ресторант La Riva - има детски център към ресторанта, малък е, но има момиче, което се грижи за децата и достатъчно играчки. (На втория етаж е МакКуин център, но този долу към ресторанта е отделен). Ето сайта http://lariva.bg/

Аууу мерсаааж! И ми е близо! Ще отида утре да го видя на място и да разпитам! Супер.Благодаря ти пак!
Ако има и други с предложения да не се притесняват да споделят! Hug

# 440
  • Murcia, Spain/Ruse
Олее,съвсем се дообърках JoyСтава въпрос за Кършияка,100 кв.метра .Жената ,която в момента обитава апартамента е възрастна,казва че не ползва радиаторите само когато е било много студено,такса мощност за тези най-студени месеци е платила 60 лв...а месечно 140 лв Rolling EyesНезнам колко е топлата вода,то си зависи от хората колко ще ползват.Но аз като се замислям....май не идва много изгодно тая работа newsm78
Ако има мами живеещи срещу Полицията в Кършияка и имат парно,моля да споделят Hug Hug Hug

# 441
  • Пловдив
То не зависи от местоположението, а от конкретния блок. Може съседния блок да плащат два пъти по скъпо от дадения....
Просто мини по съседите и поговори с тях..колко радиатори ползват, колко кубика вода ползват на месец и т.н. и колко плащат за това...
Зависи и от много други неща: какъв е блока - панел или тухла, изложение, има ли изолация, дограмата сменена ли е, на входа сменена ли е дограмата, как е входната врата...

ПП: И аз съм в Кършияка, но на друго място. За 68кв. с два радиатора /на макс./ плащам 120 - 160 лв. зимата. Само за януари ни беше 200 лв. сметката. Това е цялата сума към ТЕЦа - и топла вода, и парно и такси разни...Топлата вода е скъпа, наистина, но удобство. Ама и ние я ползваме много...А отоплението е сравнително евтино, поддържа навсякъде топло...абе, като сравнявам с комшии с климатици - доволна съм. Горе -долу сметките са ни еднакви, но при тях е по -студено, не може така цялостно да се отопли апартамента, в помещенията, в които няма климатик /сервизните, кухнята/ е студено, ама много студено...Говоря за апартаменти в сгради без ТЕЦ....

Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 17:11 от *Бенджи*

# 442
  • Murcia, Spain/Ruse
мерси,Бенджи Hug
Блока е стара тухла,дограмата е двойна ,не е нова от старата ако я знаеш,но ние ще правим ремонт до някога...сега сме в Испания,може скоро да не се приберем.Входа се заключва,поддържан е.Това е което знам WinkИначе ми допада това всички стаи да са топли,даже и в коридора дето се казва,но ще трябва явно едно проучване да се направи ooooh!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 443
мерси,Бенджи Hug
Блока е стара тухла,дограмата е двойна ,не е нова от старата ако я знаеш,но ние ще правим ремонт до някога...сега сме в Испания,може скоро да не се приберем.Входа се заключва,поддържан е.Това е което знам WinkИначе ми допада това всички стаи да са топли,даже и в коридора дето се казва,но ще трябва явно едно проучване да се направи ooooh!
  bouquet  bouquet  bouquet
Нашият апартамент е 100 кв, кооперацията е на 5 етажа, 15 апартамента общо. Всички имат пуснато парно и всички плащат редовно (поне по това, което споделят).
Ние нямаме радиатори - така го взехме само на тръби и не сме слагали.
Тази зима сметките бяха 80-100 лв, което включва такса мощност + 4 кубика топла вода. Топлата вода е около 10 лв/ кубика.
Не знам на изравнението колко ще е, но по принцип сме на нула.
Значи 100 лв за такса мощност и топла вода за 100 кв.. оттук нагоре смятай отоплението.
Комшиите плащат около 200 лв сметки.

# 444
Аз живея в Кършияка...от 20 апартамента в абонатната само 3 са се отказали от парно и топла вода...Ползвам един радиатор и лира в банята и по 4-5 куб.топла вода...Сметки идват между 140-160 лв а януари 200лв...На всеки отчетен сезон имат да ни връщат пари...общо взето за целия отоплителен сезон плащаме около 700 лв...Лятно време само за топла вода плащаме 35-45 лв...

# 445
  • Murcia, Spain/Ruse
Ох,направо съвсем ме довършихте hahahaРадвам се да чуя и позитивни отговори HugТова което сте писали съвпада с това което е казала въпросната жена,обитателка на апартамента.Във входа са 15 апартамента,отделно сега ще проучваме колко имат парно,но каква е гаранцията че това ще е завинаги,т.е че утре някой съсед няма да си спре радиатор или топла вода newsm78Абе дилеми големи си имам hahaha  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 446
  • Пловдив
Може и да е даван линк към темата, но все пак- съфорумка се нуждае от помощ! Който може да помогне, макар и с малко!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=647659.0

# 447
Ох,направо съвсем ме довършихте hahahaРадвам се да чуя и позитивни отговори HugТова което сте писали съвпада с това което е казала въпросната жена,обитателка на апартамента.Във входа са 15 апартамента,отделно сега ще проучваме колко имат парно,но каква е гаранцията че това ще е завинаги,т.е че утре някой съсед няма да си спре радиатор или топла вода newsm78Абе дилеми големи си имам hahaha  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
препоръчвам ти да изчакаш изравнителните сметки и тогава да прецениш кое е по удачно-на ток и боилер или да парно..

# 448
Здравейте момичета,аз отдавна не съм писала...може би година вече,но сега мисля да се поправя.
Сигурно не ме помните аз съм от Кичука с детенце на година и половина.
Попрочетох ви и видях че за парното си говорите,ние нямаме но едната баба е в блок с парно само 6  апартамента са с включено и да ви кажа плащат доста тя само за тръби този месец има 70лв.за 100кв апартамент.Ама то май тук опира повече до добросъвестните съседи и това да няма 'крадци на топло' ,защото ако някой се отоплява за твоя сметка тогава става лошо.Иначе аз съм за парното хем е достатъчно тпло хем е чисто,но всичко тук опира до съседите......

# 449
  • В царството на мечтите
За парното - тази година решихме да пробваме кухнята да пускаме радиатора сутрин към 8 и вечер към 8 да спираме на 5. И за предния месец сметката ни е 104лв. Като преди сме плащали без да ползваме към 50лв..

Общи условия

Активация на акаунт