ЗАНИМАНИЯ С 4 - МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 30 571
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Такааа, заспа!  Peace
Ахилеа, аз Памперс никога не съм ги харесвала. Даже са ми ужасни. Пробвала съм кажи-речи всичките марки памперси, и те са ми най-ниско в класацията  Simple Smile Аз ползвам Либеро. За 10 месеца само за 2 пропуснали се сещам (и то защото и аз съм небрежна майка, та бях забравила да го сменя близо 7 часа...). Никой не те е цитирал  Mr. Green Пупи ти се закани, ама май не е стигнала до там още  Mr. Green
Ние спим на съвсем слаба нощна лампа. И не заради малкия, а заради мен  Mr. Green Иначе не мога да го видя в тъмното, нито можем да се намерим  Wink А той се върти ужасно и обикаля цялото легло, та трябва да мога да му установя местоположението, като открехна едно око. Иначе само светни-загаси-светни-загаси и той от това се буди. По-добре е на тъмно, ама...
И ние имаме кола. Мъжо е проф. шофьор, а аз - шофьор, който като излезе да шофира, всичко живо се изпокрива  Grinning

# 541
  • Sunshine state
Ооох,как се смях на поста ти Ахилеа..  Joy Joy
Много ми стана смешно като описваше колко небрежна мама си и като знам,че и аз ги правя тия упражнения.А това за чаената диета ме застреля.  Laughing
По въпроса за памперсите мога да напиша цяла одисея.Майка ми нали е акушерка,та от отделението ми носи скатани памперси.Обаче те са микропедиатрия и бебчетата са много мънички и почти всички памперси са 1 или най-много 2-ри номер.Та,отначало й ставаха,но после взеха да й умаляват.Сега се изтарикатихме и слагаме малките номера в многократните джобове вместо подложка и така им намерихме приложение.Някои 2-ри номера (на Либеро например),все още й стават.Доволна съм от тях,въпреки че са по-плътнички. Peace И ние ползвахме на Памперс,закупени от братята роми,понеже живеем в Столипиново. Mr. Green Обаче установих,че в Карфур има едни Good Baby 5-8кг 64бр. за 10.99лв. Отначало си помислих,че са някой долнопробен боклук и си взехме малката опаковка от 30бр. Останах доста приятно изненадана-много са тънки,по нищо не се различават от Памперс-а,попиват екстра и дори имат съвсем лек приятен аромат.Горещо ги препоръчвам,спестяват доста финанси. Peace Оттогава,ако го закъсаме и майка не ни е снабдила,ползваме тях.Ето ги как изглеждат(имат ограничение за сваляне на изображения от сайта,за това пускам целия линк),за да добиете представа:
http://www.paksel.com.tr/eng/?sayfa=file&m1=44&m2=54&m3=0&m4=0
Ахи,можеш да се самоцитираш,аз не съм го направила.  Hug
Аз имам книжка,мъжът ми няма,но просто преценихме,че е по-добре да не купуваме кола за сега,защото и без това сме затруднени финансово и ще ни дойде нанагорно с бензина.А и сме свикнали да ходим доста пеш и да ползваме ГТ. Peace Иначе си е едно голямо удобство.Ето например,миналия месец се наложи да пътувам с нея до Х-во,където живее майка ми, и душата ми излезе от притеснение как ще понесе пътуването..Слава богу,всичко мина по мед и масло,но стресът си беше голям.  Rolling Eyes Иначе имаме столче за кола.Купих го за пътуването,но и за напред би ни било полезно. Party
Мели,аз щях да те питам с какво да разнообразявам менюто на малката?Давам й за обяд картофено пюре с различни зеленчуци,месо и жълтък,но вечерта е доста еднообразно-бананова каша.Дали да не взема и друг вкус да я пробвам?  newsm78
Скоро ще започна да й правя за обяд и кашичка с препечено брашно. Peace

# 542
  • София
Вземи й и друг вид каша. Не помня дали си въвела киселото мляко (имам някакви спомени, че си). Можеш да й даваш каша, направена с киселото мляко. Можеш да слагаш настърган плод или плодово пюре вътре. Разнообразието идва, когато въведеш глутена. Сега си твърде ограничена от към храните - все трябва да се съобразяваш да няма глутен. Можеш също така да правиш кашичка от бисквити (безглутенови) и мляко, евентуално и + плодове. Да не мислиш, че аз предлагам кой знае какво разнообразие - хем ми е капризно детето, хем не се сещам и аз за нещо друго, освен това, което изброих

# 543
  • Berlin
Hi,hi и от мен!
Devil,честито на теб и на Дидко! Simple Smile
И аз имах проблем с памперсите в началото. Почти всеки ми пропускаше и през нощта беше основна причина за дъбуждане. Според мен му бяха големи, защото колкото и да стягах,колкото и плътно да бяха сложени,винаги пропускаха от едно и също място. Откакто сме с 3ти р-р и откакто понапълня,няма проблем. Ползвам pampers sensitive или active baby.
Снощи бебко не заспа в 8, а слеф 9 часа, като през това време говори на играчките,та се събуди за хапване в 6.30.аз разбира се се събудих по навик в 4 и го чаках малко да видя дали ще се събуди тогава,но спинкаше ставнително спокойно. Той също сега много харесва да си държи крачетста,но още не е успял да захапе,ама чакам и аз скоро.

# 544
Честито на Дидко! Да расте здрав и весел, а майка му да се наспива.   bouquet

За пелените - с Либеро сме от началото, много съм доволна. И при нас да са пропуснали два-три пъти, веднъж щото й бяха вече малки и от мърдането й се разхлаби пелената, другите два пъти от вече споменатата небрежност.  Embarassed

За лампите - бухиела спи на нощна лампа насоче към стената, възможно най-скрито, за да мога да я виждам като влизам да я нагледам.

Мели, ма много съм видна, остави се.  hahaha Лансинох имаме, да, мъжът ми много го хареса да си маже ръцете с него, иначе аз го ползвах само в болницата. Идеално мазило за всякакви ранички, пукнатини, суха кожа. И да, и нея съм мазала, на едно местенце й се беше заформило лишейче, та него мазах. Горката, безпощадно ясно е, че е взела моята кожа.  Confused

Пупи, кърма ще слагам, да, мисля, че има по-добър шанс да го одобри ако е с вече познатото мляко. Утре след консултацията ще я сефтосаме.

# 545
  • Sunshine state
Аааах,как може да съм толкова завеяна.. ooooh!
Девилче,честито 5-то месече на Дидко!   bouquet  Hug
Мели,мерси за идеята.Аз скоро възнамерявам да въведа глутен,така че разнообразието идва! Laughing
абс,направо ме учуди,като каза,че по навик си се събудила в 4.  Shocked Мен и с топ не можеш ме вдигни,ако тя е заспала.  Grinning
Ние обядваме,но правим пауза,понеже се лигавим мощно..  Crazy

# 546
Аз вече се самоцитирах в оная тема.  Mr. Green
За памперсите - по-скоро вече са му малки понеже му изхвърчат сланинките по крачетата и коремчето и мисля, че прекалено много го стягам. Като мина на по-голям номер може и да се оправи положението, но първо мисля да пробвам други видове памперси. И на мен Либеро ми пропускаха най-малко. Само един от целия пакет, но бяха някак много тесни и малки, затова чакам бебока да набере скорост и евентуално да му взема по-големия номер. Но Либерото излизат и доста по-скъпо.

# 547
  • София
Devil_Rose ЧЕСТИТА ВИ ПЕТА МЕСЕЧИНКА  bouquet

Леле,моя малчо ме побъркаааааааааааа от 15 не се спря,Пуци ти ли каза че твоята е започнала да удря с ръце така надолу..моя от вчера бие ли бие с ръце надолу,сякаш като не иска да лежи в шезлонга например, а от днес две нови неща:иска да е прав прав/това не е от днес де/но тропка с крачета,опитва да подскача и другото-имитира ни как говориме-прави такива муцуни с устата сякаш говори Laughing

Аз от Памперс съм доволна,от ден 1 е с тях.
Пуци а май с кърма пюре не се разрежда....

# 548
Хелоу Simple Smile - ние бяхме на ваксина днес, Диди орева света само докато влязохме в кабинета. Едвам се успокои чак докторката само повтаряше да го взема на ръце, че да кротне. Излязохме си и мигом детето се успокои - там явно не му харесва. Наддали сме само 100гр. и сега сме 6 700 и 69-70см - кашата помпа ама друг път, ще почваме да ядем месо. Разправя ми да му разтягам краката, с което не мисля много-много да го тормозя. Трябвало да се научи да стъпва вече  Rolling Eyes
Памперси "Памперс" и на мен са ми пропускали по различни причини - препълване на нощния, не добро уплътняване покрай крачетата, но и другите, които пробвах пак бяха така. Децата сега са все по-активни и движещи се според мен е нормално да се разместват "ушите" дори.
У нас днес цял ден се бръмчи без почивка - не е ясно трактор ли се кара или се пали мотор Simple Smile.

# 549
Магнетче, Кица удря, да.  hahaha От днес пък се и плези.

Що да не се разрежда пюре с кърма?  newsm78 Докторката каза да добавя малко, за да стане по-редичко. Хем познат вкус, за прилъгване.  Laughing

# 550
  • София
Що да не се разрежда пюре с кърма? 
МАцките от юнската нещо писаха,но не съм задълбавала...само така разбрах...

# 551
  • Sunshine state
И аз знам,че може кърма в пюре.То си е мляко де. Peace
Магнитче,знам какво ви е в момента и за това ви съчувствам искрено.То угодия няма..  Tired
Девилче,направо ме застреля с това разпъване на краката. Shocked И това за стъпването си е направо попадение.Сигурно на следващата консултация ще те пита дали е проходил.  Laughing
Моята педиатърка като ми зададе тъп въпрос дали еди какво си,което не съм одобрила и съответно не съм приложила,й отговарям "Да,разбира се."  Mr. Green Колко съм "изпълнителна" само..  Laughing Не се притеснявай за наддаването,все по-малко ще започнат да качват бебчовците.За кашата аз знам от моята педиатърка,че е остаряло да се смята,че надува.Едновремешните каши с брашно са били къде къде по-калорични и оттам и твърдението,че от тях се качва повече.За това ми каза,че мога спокойно и всеки ден да й давам каша,така и правя. Wink
Цитат
У нас днес цял ден се бръмчи без почивка - не е ясно трактор ли се кара или се пали мотор  Simple Smile
Joy И у нас се развива селскостопанска дейност,споко.  Crazy
Ахи,ако му излизат сланинките,най-добре минете на по-голям номер.  Hug
Днес е много по-спокойно от вчера.Пак крещи и писка,но е игриво,а не ревливо като вчера.  Party Сега заспа.Вечерята предстои.  Peace

# 552
  • София
Пуци а май с кърма пюре не се разрежда....

Оооо, разрежда се, и още как  Peace Или мацките от юнската нещо са в грешка, или ти не си разбрала добре  Peace
Ахилеа, да го наръфаш по тези сланинки  Mr. Green Да му ядеш дупето на детето!  Hug

# 553
  • Berlin
Devil, много висок малкия, браво! Simple Smile Висок или дълъг?  Mr. GreenЧе нали са в хоризонтално положение още.

Пупи, ами от 10ина дни се събужда като по часовник в 4 или 4.30 и ядем и то аз вече му свикнах и се събудих. Лошото е, че той като хапне и заспива, кога веднага, кога след малко мърдане, но аз се разсънвам и после трудно заспивам.
На нас тази седмица не ни върви - снощи нещо се стресна ли какво - много плака преди да го сложим да спи, той взе, че започна да говори на играчките. Днес имаме 1вото ни падане от дивана, съотв. пак стрес и плач, не видях много добре как падна, дано не си е паднал на главата. Засега няма нещо по-особено в поведението му. Но малко яде днес и сега заспа, от 17 беше буден, чипнахме го и съвсем се размаза и заспа на шишето. Дано се събуди през нощта, че да похапне, че утре път ни чака.
Да ви кажа аз вече се радвам като хапва през нощта, защото тогава си похапва добре - по 170мл изяжда, повече не му правя, за да не му стане пък тежко. През деня рядко ми изяжда повече от 120мл. Искам да ви питам вие в точно определени часове ли давате храна? Защото при мен всичко зависи от нощното хранене - ако има то е към 4 и после хапваме около 9 сутринта и оттам през 2.5-3-4 часа, като последното гледам да е към 20-20.30, но например сутринта яде към 6.30 и след това в 10 и така ми се изместиха часовете. Не знам как да процедирам.

# 554
Ох тъкмо да пиша и Дидко като писна, както си спеше - ненавиждам ваксините вече, всеки следващ път реагира все повече, става по-чуствителен, по-нервен и за капак плаче жално. дадох Панадол веднага, но не знам колко му действа определено не го успива.
Аз бабундер-педка ще я наредя някой път без да мисля за някои неща. Обикновено там, където се разминаваме казвам дирекшън, като другата изцепка от днеска - "може да даваш кисело мляко с бисквити", викам:" ок ама още е рано за глутен като му дойде времето" мъж ми и той донажда за глутена и тя млъкна.
Оплаках се малко вечерно, важното е, че Диди се забаламоса по ТВ-то малко и успя да вечеря сега заспа и дано да е по-спокоен утре.
Сега като върна лентата и като изключа факта, че все пак мойто чедо предпочита все повече обща храна/за сега бебешки пюрета/ си давам сметка, че повечето ни проблеми с яденето са все покрай тъпите ваксини.
Не ме разбирайте погрешно, че отричам всичко, но някой нови препарати май са прекалено нови - винаги съм била първа пушка на прегледи още от малка, ходех сама на зъболекар в у-ще и се нареждах първа на опашката за инжекции, докато половината клас редеше сълзи и сополи  Mr. Green
abs ние вървим дълги от самото начало, а се роди 49см. Аз понеже съм от твойта партия за яденето на мляко - вече поне месец не гледам колко е часа, а само интервалите след първото ядене за деня. При мен даване на храна на 3 часа понякога е груба грешка - даже и да почва да огладнява и да мрънкоти, повечето пъти интервала е по-дълъг. Млякото през нощта по едно време минаваше вече не - иска си вода, ако има как цяла цистерна ще изпие и после пак заспива. За справка първите 2 месеца имах не бебе, войник - часовника можех да сверявам - ядеше в 6, 9... и т.н. Ама ферман стана.
 Hug за теб и за малкия - дано само да се е поуплашил, ти със сигурност повече от него и да забравите за това на малкия семеен уикенд.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 21:30 от Devil_Rose

Общи условия

Активация на акаунт