Отговори
# 450
  • Габрово
Мама Мечка и аз нося това бебе по-ниско. Не е кой знае колко осезатело още, но има разлика. А, дори когато отидох да раждам първия път, корема ми не се беше смъкнал. Иначе формата му и сега, и тогава е еднаква и размера струва ми се.

Грейс, 1 см. не ми се струва някакво страшно отклонение. Мен нито веднъж до сега не са ми мерили корема.

Аз съм с много тънка и бяла кожа и винаги съм като учебник по анатомия  Whistling. Синът ми като беше по-малък ме питаше защо съм се рисувала с флумастер  Grinning. Спомням си, че в основното училище ме караха да си изтривам "сенките" от клепачите, че не можело с грим. Пък аз си бях с естествени сини сенки от кръвоносните съдове  Mr. Green.

Понеже скоро започна по-явно да ми личи корема не съм се ползвала от облагите на бременността на обществени места, но за сметка на това кварталните клюкарки и разни съседи не пропускат да ме разпитат за предстоящото събитие  Mr. Green.

Радичка  Hug Hug Hug. Дано нашите светила са направили най-доброто за теб и бебето.

Tamina, бях писала вече няколко пъти за киселините, но хайде пак ... в никакъв случай не пий сода бикарбонат. Първо ефекта е краткотраен и второ содата дразни лигавицата на стомаха, ще си докараш по-големи проблеми. Аз, когато киселините ми станат нетърпими дъвча Талцид, помага ми и голямото количество вода, и избягвам сладкото.

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 10:34 от ivap

# 451
Привет  bouquetкак сте днес мами Grinning
Мен нещо пак са ме хванали братята,нервно ми е, само подвиквам и не мога да търпя никой Twisted Evil дори и себе си ,ужасс.Дано пак да е някакъв период и да отмине ,че вече започвам да се притеснявам да не си остана такава вечно мрънкаща и непонасяща нищо и никой жена. Rolling EyesКато махнем ''лудоста '' ми всичко е ОК,бебо ритка и хълца ,усещам го почти постоянно,и слава Богу Praynig
Положението на корема и аз съм чела,че при втора бременност е нормално да носиш бебето по-ниско.Мускулите като цяло са по-разтегнати ,и на мен сега корема ми е по-ниско от колкото с баткото.Линеа негра и на мен започна да се появява,но като че ли по гърдите е най-голямата пигментация.Вени и аз имам ,въпреки,че не са ми пораснали гърдите,(или ми се иска да е така)то няма и накъде повече ooooh!А за измерването на матката.На мен на всяка ЖК ми я мери с шивашки метър.От пубисната кост до върхът на матката.На предната консултация ми каза,че матката ми е по-голяма и отговаря на седми месец бременност Rolling EyesПитах и каза ,че при втора бременност било нормално.Сега на тази консултация каза че си отговаря точно на месеците.Но и според мен това с меренето и с височината на матката е многооо.... newsm78
Ставам аз мами ,отивам да поизчистя малко ,желая ви прекрасен ден  bouquetРадичка Hug не спирам да мисля за теб мила Praynig

# 452
Добро утро!  Hug

Радичка, думите ми не стигат, за да ти опиша колко ми е мъчно за теб и бебчето ви! И аз се надявам да е станала някаква ужасна грешка и се моля да сте добре!  Praynig

Ние пътувахме този уикенд и от вчера се сдобих с гадни контракции и болки в кръста.  Sad Днес реших по този повод да не водя баткото на градина, а да се опитам максимално да лежа. Колкото изобщо е възможно с две малки стихийки, разбира се.

Бързахме вчера от път да гласуваме.  ooooh! Заради пресконференциите в НДК, паркирането пред вкъщи беше забранено, въртяхме из района около 40 мин. и накрая оставихме колата на синя зона чаааак зад Баня Мадара. С целия багаж - пеш до нас.  #Cussing out Като влязохме във Френската гимназия да гласуваме, пред нашата секция имаше километрична опашка. Познайте как ми се зарадваха - бременна с две деца. Чичкото от комисията обърна главата си в обратната посока, леличките и чичковците започнаха да си оглеждат обувките и да стягат вратовръзките, с което спечелиха нашата липса на вот.  Tired

Усмихнат ден ви желая!  Hug

# 453
   Добро утро и от мен,момичета.То вече към ден отива де,ама нищо smile3525
iv_mikova  виждам че сърцето ти от време на време излиза от ритъм.На мен също така ми ставаше и затова направих консултация с кардиолог в Майчин дом.За такива случай,когато се случи да си си вкъщи и продължи повече от 5-10 мин. ми изписаха Ритмонорм,да вземам 1 хапче като излезе сърцето от ритъм (т.е. само при нужда)и отделно да пия Паматон(това е калции и магнезии заедно.
 Ден-два след като ми ги изписаха ми се случи още веднъж и веднага взех ритмонорма.Спря много бързо.От тогава не ми се е случвало да чукна на дърво.Но док. тогава ме предупреди че ако продължи повече от час,веднага да тръгвам към болницата.Дано не се налага,дано всичко е наред.
 Шоки благодаря за апетитно изглеждащото чайче,ставам да си направя едно такова newsm03

# 454
  • София
Мименце, аз от години така и спирам сърцетупа като си поемам дъх и го задържам. Гледам да не пия лекарства, а иначе само в 3-та градска могат да ти бият инжекция, която няма да навреди на бебо и да спре сърцебиенето бързо. Но от това бих се възползвала само ако продължи дълго сърцебиенето.

# 455
Корема го мерят заради размерите на матката,от пубисната кост до където стигне нагоре с този размер се означават гестац.седмици-например:в 30г.с. трябва да е 30см някъде.
 В едно предаване на ТЛС-даваха бременна,на която като екстра от бременността имаше частична пареза на лицето(казаха,че рядко но се получавало)-и като родиш се оправя-така и стана при нея.

# 456
  • София
  bouquet Здравейте мами-сладурани и от мен!

Да кажа и аз за вените- и при мен са много изпъкнали, а и по принцип имам разширени вени на краката. Там положението зазлявя-стават все повече и повече, но ходих при съдов хирург и каза,че това е нормално за бременните. Вените се прибирали след като се приключи с кърменето и тогава, ако някой като има проблеми се подлага на лечение.  Така,че няма място за тревоги! Wink

Освен трудното бръснене долу, току-що установих, че  вече е доста трудно и рязянето на ноктите на краката. С някакви почти йогиски пози накря успях!!! С две думи-забавата е пълна!

И тъй като мисля доста за раждането, някой ориентирал ли се е да ражда в Шейново? ЖК ми следи д-р Мишел. Във форумите е адски оплют, братовчедка ми е раждала 2 пъти при него и е мн. доволна, та мненията са на 2та полюса. За сега нямам лоши впечатления от него, следи си нещата-изследвания, дава инфо и винаги има направления за др. док., обяснителен е, но все пак ако някой има личен опит , моля споделете - и за Шейново и за док. Благодаря предварително!

Изпращам Ви мн. усмивки! Хубав ден и аз следя за инфо за Радичка и Суит Мони и се моля да са добре!  bouquet

# 457
  • Габрово
flygirl, аз раждах в Шейново, но преди 6 год и 7 мес. Въпреки, че си следих бременността там не познавах нито един лекар и по тази причина отидох да раждам без избор на екип. Раждането мина много леко и бързо, беше вагинално. Доволна бях от отношението към мен, от воденето на раждането. Битовите условия бяха поносими, бях в стая с още 4 момичета. Тогава още течеше ремонта и имаше една баня на етажа, сега не знам как е. Бебетата не бяха при нас, носеха ни ги на около 3 часа за кърмене.

# 458
  • София
Радичка  Hug Hug Hug

Аз вчера не се възползвах от гласоподавателски права, но пък се възползвах от привилегията да прекарам много приятен ден с домочадието. Реших, че избора на поредния некадърник не е достатъчна причина, за да си образувам допълнителни нерви по опашките, пък и това, че после ще им плащам заплатите, им е повече от достатъчно!

Коремът ми и с предишната бременност и сега си е все ниско, само че тоя път много рано порасна.
Черта още нямам ясно изразена, но е на път да се появи. Вените и на мен много синеят, хем не съм със светла кожа.
Бебо хълца много често напоследък - целия ми корем подскача.
За запека все забравям да споделя - много съм доволна от един разхлабващ чай на Биопрограма - сена и майчин лист. Препоръчва се за бременни и родилки и има страхотен ефект.

Момичета, да ви се оплача, този път се очертава да раждан със секцио.  Sad  Онзи ден бях на очен преглед и не очаквах да имам някакви проблеми, защото с предишната бременност при същия диоптър нямаше, обаче... лекарката видя изтъняване на ретината в долната част на едното око и другата седмица имам час за лазерна корекция. Егати!  Cry Адски ужасно се чувствам, преживях веднъж нормално раждане, не че беше безболезнено, но поне знам какво е, а и сега очаквах да мине много по-леко, пък сега се оказва, че и секцио трябва да преживея.  И по този повод искам да ви помоля да не наливате сол в раната с негативни коментари и статии за секциото, че и без това ми е още болна тема и не мога да свикна с мисълта. Rolling Eyes

Вече и аз ще мога да се присъединя към ходещите на бременски лекции - има ли нещо интересно тази седмица?

# 459
Добро утро, момичета!
Радичка не ми излиза от ума, дано е добре физически поне. И да знае, че чакаме да се разпише как са нещата при нея. Hug Cry

За запека все забравям да споделя - много съм доволна от един разхлабващ чай на Биопрограма - сена и майчин лист. Препоръчва се за бременни и родилки и има страхотен ефект.

Ренка, точно сената и майчиният лист не се препоръчват за бременни, предизвикват спазми на гладката мускулатура (демек контракции). Разрови из нет-а навсякъде ще намериш инфо. Ползвай нещо по-безобидно - Дуфалак, сини сливи, овесени ядки.

И по този повод искам да ви помоля да не наливате сол в раната с негативни коментари и статии за секциото, че и без това ми е още болна тема и не мога да свикна с мисълта.

И аз отдавна исках да помоля същото момичетата, които са се настроили да раждат нормално. Аз лично не бих рискувала, пак ще съм секцио и не искам негативни сугестии отвън. Всеки да си решава сам за себе си кое е най-доброто за него. За мен лично, въпреки, че винаги съм искала нормално раждане обстоятелствата се стекоха различно (първото ми секцио е спешно). В крайна сметка искам здраво бебе на финала пък как ще го извадят не ми е толкова важно.

И аз нямам линея негра, просто имам едно храстче косми по корема - не мога да го понасям  Sick.

Никога не съм била космата, но и през първата бременност корема ми разви буйна растителност, явно е хормонално. След раждането всичко опада за нула време и пак си станах с хубаво коремче (е, малко мазничко си беше, но поне не беше космато) Flutter.

Хубав ден на всички!

# 460
Здравейте момичета
Радичка ....  Praynig Praynig Praynig
Ренката какъв е диоптъра ти,  мен док. даже не ме е питал какъв е моя, но аз съм с -2 и мисля, че не е голям
А относно секциото аз вече се примирих, дали нормално или секцио важното е с бебето да сме добре. Болка има и при двете, така че на мен ми е все тая, само да сме добре.
Аз също се чувствам като бабичка, малката все вика че ще се караме на бебето за дето ме тормози. Даже тази сутрин вика, че положението ставало все по-зле  Joy
Иначе ние сме добре, бебчо ритка и си чакаме тати да се върне, дано за поне 2-3 дни.
Та така приятен ден на всички

# 461

Момичета, да ви се оплача, този път се очертава да раждан със секцио.  Sad  Онзи ден бях на очен преглед и не очаквах да имам някакви проблеми, защото с предишната бременност при същия диоптър нямаше, обаче... лекарката видя изтъняване на ретината в долната част на едното око и другата седмица имам час за лазерна корекция. Егати!  Cry Адски ужасно се чувствам, преживях веднъж нормално раждане, не че беше безболезнено, но поне знам какво е, а и сега очаквах да мине много по-леко, пък сега се оказва, че и секцио трябва да преживея.  И по този повод искам да ви помоля да не наливате сол в раната с негативни коментари и статии за секциото, че и без това ми е още болна тема и не мога да свикна с мисълта. Rolling Eyes

Колко ти е диоптъра? След операцията няма ли да има възможност за нормално раждане? Моят лекар засега е склонен на нормално раждане, но в края на 8-ми - началото на 9-ти месец ще ходя на очен, за измерване на вътреочно налягане.

Иначе и аз съм " за" да се спре с негативните коментари за секциото, защото за много жени не е въпрос на избор. Имам доста приятелки, които искаха да родят нормално, но се наложи спешно секцио и благодарение на това имат живи и здрави дечица Heart Eyes

И аз нямам линеа негра, но косми си имам Mr. Green, но само на корема забелязвам да избуяват, очаквам да паднат след раждането.

Не ми измерват матката, лекарят ме опипва и ми казва дали отговаря на месеца.

# 462
Здравейте мами, всеки ден мисля за Радичка и първото ми нещо като вляза във форума е да видя дали не е писала как е Confused Надявам се нещата да са се развили положително Praynig
Иначе линея негра имам от около месец, едва забележима, но я имам. Хълцаме често, добре че сте вие да знам че е това Laughing
Направо не усетих как изминаха 7 месеца и вече нямам търпение за срещата с бебо, дори не се вълнувам толкова за предстоящите празници, колкото да видя и прегърна бебчо Heart Eyes

# 463
Здравейте и от мен? От отдавна е съм писала само чета вие какво си споделяте. Преди няколко дни научих за една позната която също е била определена за януари, но уви. Неискам да ви споделям за да не се растройвате като мен. Ради незнам какво да напиша. Само че всички ние бъдещи и настоящи мами сме с теб.
Защо всички ги е страх от секцио? Да не би да е по болезнено от нормалното раждане. Никога няма да се подложа на тези мъки, винаги ще предпочитам секциото. Или може би защото имам вече една операция и не ме е страх, знам какво ме чака. Аз също съм с диоптер ама е 0,5 и 0,25. Незнам дали е проблем. Моята лекарка до сега не ми е казвала нищо за това. И като чета за хълцането. Незнам дали и бебо в корема ми е хълцала. Верно има много силни удари ама не съм усещала да ми скача целият корем. Само това ли е признака да скача корема ти?

# 464
Здравейте момичета.
ренка , венуш И аз искам да помоля същото. ако имам нужда от негативизъм в момента ще си го намеря сама в интернет. Така че който както му кажат лекарите и както се стекът обстоятелствата така ще ражда. Важното е ние и децата ни да сме живи и здрави. Това че ще раждаме със секцио не ни прави по малко майки от другите.  И това за първото майчинско чувство и връзката с детето бих поспорила доста. Има далеч по--други неща в последствие, които са важни, наистина.
Връщам се от ЖК преди малко. Всичко с беба е ОК. Лекарката ме гледа обстойно и каза че органите са добре и няма смисъл да ходя на късна ФМ, няма нищо обезпокоително. Възелчето на матката ми не се вижда и е на задна стена.  Матката ми е спкойна , мека. Да наблягам на желязото. Водите са ОК, сърце, бъбреци, стомахче, мозъче и т.н. Даже расте едричка и ми каза да се подготвя психически за след Коледа. Беба е 1580гр. Обърнала се е вече, не че това има значение. Това много ме успокои.
Хубав ден милички и се пазете. Hug

Общи условия

Активация на акаунт