Отговори
# 585
radi4ka_me, още вчера вечерта прочетох развитието и от тогава не събирам сили да пиша. Много тъжно. Понякога нещата се случват и ние нищо не можем да направим.
Понякога в живота ни необяснимо се струпват низ от лоши събития, за които често нямаме обяснение и се питаме: "защо?".  Но някъде в някаква книга четох, че в живота важи принципът на махалото. Когато то се засили много в едната посока, към лошо или към добро, после неминуемо се завръща с голяма сила към другата посока. Така след лошия период следва добър.

Пожелавам ти много сила, само хубави неща от тук нататък! и скоро отново да се зарадваш на двете чертички и на успешна бременност!!!

Привет на bibka1! Добре дошла!

Благодаря на krasidika и на другите мами за споделения опит.  Дайте съвети и за нормално раждане. Аз още не знам моето как ще е. Не сме говорили с лекарката.

За съжаление ще трябва да пия антибиотик заради бактерии. Изписаха ми Augmentin. Докторката ме увери, че е безопасно за бебето, но все пак се притеснявам... Но нямам избор. Било по-добре да пия, отколкото да оставим бактериите нелекувани.

# 586
lili375, защо не поискаш второ мнение? В листовката на Аугментин пише: "В случай, че сте бременна не трябва да приемате това лекарство, освен ако лекуващият лекар не ви е посъветвал друго." (http://apteka.framar.bg/01001195/%D0%B0%D1%83%D0%B3%D0%BC%D0%B5% … 1-glaxosmithkline)
Знам, че лекуващия ти го предписва, но все пак...

# 587
Ох, знаех си, че пише нещо подобно на листовката. Направо не ми се отваряше да я чета.
Някой пил ли го е от вас?
Още не съм го почнала... ще питам една позната лекарка да видим какво ще каже, но тази докторка, която ми го изписа е добра по принцип и ако не го пия...не знам как ще отида при нея следващия път.

# 588
  • София
Привет и от мен.
Благодаря на мамите, споделящи опита си относно секциото, лично за мен е много полезно.
Лили 375, Аугментин е най-често изписвания антибиотик при бременни, имай прдвид ,че нелекувана инфекция е в пъти по-опасна от антибиотика, предписан ти от лекаря
Аз да ви кажа днес бяхме на отворени врати в родилното в Майчин дом, направили са уникална родилна зала, те са няколко всъщност, но са като по филмите. Такаааааааа, но както всичко в БГ има едно но. Отделенията в които те карат след това са под всякаква критика, във ВИП стаите на 12 етаж където удоволствието да си сам в стая е 70 кинта на ден смърди на белина, клаусторфобично е, мазилката пада и между 2 стаи има буферна зона където можеш да си избуташ бебето за да го окъпят или да ти реве малко по-отдалеч, но ако реве никой не го гледа, там има и кантар бакалски, страхотийка. На 7-мия етаж, където не е ВИП и не се плаща има 2 душа и 2 тоалетни за целия етаж, като тези на централна гара ще ви се видят луксозни, стаите са с балатум тук там, иначе се вижда плочата, 4 подобия на кревати в стая и бебетата са отделно от майката, ходиш да си ги взимаш. Потресена съм и искрено се надявам да не ми се налага да попадам на това място

# 589
  • гр.София кв.Драгалевци
Ужас!Аз ще раждам в Тина Киркова,дано е по-добре наистина,а не само така да говорят  Praynig

# 590
Момичета,вие в София нали имате избор поне.Аз дколкото знам,в Окръжна болница има много добри условия.След ремонт е,така че не виждам място за притеснение.Ние тук си имаме една и на всичкото отгоре няма и анестезиолог на щат,а е само на повикване.Аз искам да раждам нормално,само че с епидурална упойка,ама не може.Трябва отделно да си наемам доктор за упойката и тя става една,дълга и широка.Така че не се шашкайте има и по зле. Wink

# 591
  • Бургас
Лили, а бактерията как я изолираха, с урокултура ли се видя?
Питам, защото и аз правих в началото на този месец и ми изписаха и на мен АБ, обаче ми изписаха "Зинат".

# 592
  • София
Привет.
Днес обикалях насам натам и се изморих, та сега ставам от следобеден сън.
Взех си покупките от амазон-стерилизатора, помпата, шишетата...изпробвах всичко и ги прибрах по кашоните Simple Smile.
Но за съжаление май започвам да се разболявам, надявам се да не стане по лошо, за сега само носа ми тече и ми се запушва и в очите ме е ударило. Уж се пазих от мъжо но....
Аз съм споменавала че ще раждам в Тина Киркова.
Мога да ви обясня как е в ВИП-а, сам в стая с отделна баня и тоалетна или по 2-ма в стая пак с отделна баня и тоалетна, много прилично, с балатум на пода, телевизор, отвън коридорите са чисти, има и кафе на етажа. Иначе за родилното нз как е. Долу детското отделение е много на ниво, нови кувиози, много добри специалисти.
Там избора на екип е към 800 лв., а нощувките са към 40-50 лв. в ВИП-а. Има и ВИП апартаменти, но не съм влизала там, повечето пъти са заети от известни личности Simple Smile.
Лека вечер, изпълнена с ритничета Simple Smile

# 593
Радичка... съжалявам! Flowers Rose
За антибиотиците, не се притеснявайте от листовките. Щом лекар е преценил да се приемат, значи трябва и не е страшно. С Никола два пъти пих антибиотик, нищо му няма от това. Сега пък слагах Полижинакс заради течение, което не изчезна. В листовката му също пишеше да не се приема от бременни, но то май на всички лекарства така пише.
Иначе сме добре, бебето рита и скача постоянно. Утре съм на трета ФМ при д-р Марков.

# 594
  • София
Добър вечер, дами   bouquet

Радичка, много съжалявам за случилото се   Flowers Rose

Покрай мен нищо ново момичета.Чакам си ЖК другия петък и така  Simple Smile Иначе се чудя къде да отида на частно за един УЗ за още едно мнение относно плацентата ми и как да е раждането.Мисля си, дали да не отида пак във Фемина, но не знам колко е обикновения ултразвук там без фетална морфология,че нямам пак 100 лева да давам.Ако някой знае нещо по въпроса може да сподели или пък за лекар на друго място  Simple Smile

# 595
...ще раждам в Тина Киркова.
Мога да ви обясня как е в ВИП-а, сам в стая с отделна баня и тоалетна или по 2-ма в стая пак с отделна баня и тоалетна.
Там избора на екип е към 800 лв., а нощувките са към 40-50 лв. в ВИП-а.
Двойният ВИП дели една баня и тоалетна с още един двоен ВИП, т.е. една на 4 човека. Единичният е със самостоятелен санитарен възел. Цената е 75 лв., в двойния е 40 лв.
Изборът на екип е 900 лв.

В тази връзка, от днешния брой на сп. "9 месеца":

Дни на отворени врати през ноември

София
II МБАЛ – София АД, София, бул. Христо Ботев 120
Предварително записване: ст. акушерка Адриана Сотирова –
тел. 02/ 915 83 20  (от 8 до 14 ч.)
10, 24 ноември, четвъртък 13:00 ч.

УМБАЛ „Света Анна” АД, София, ул. Димитър Моллов 1
За записване: ст. акушерка Мишева на тел. 02/ 975 92 57
30 ноември, сряда 12:00 ч.

I САГБАЛ „Света София” ЕАД, София, кв. Красна поляна,
ул. Миxaлaки Ташев 2
За записване: тел. тел. 920 20 31/ вътр. 211-  регистратура
1, 22 ноември, вторник 13:00 ч.

Втора АГ болница „Шейново”, София, ул. Шейново 19
За записване: тел. 02/ 965 94 81, 82 (от 8 до 10 ч.)
9, 23 ноември, сряда 14:00 ч.

МБАЛ „Вита” ЕООД,
София, ул. Драговица 9
За записване:
Родилна зала – акушерка Галя Михайлова, тел.: 02/ 960 49 75
16 ноември, сряда 14:00 ч.

МБАЛ „Токуда Болница София” АД, София, бул. Н. Й. Вапцаров 51А
За записване: тел.: 02/ 403 40 00
30 ноември, сряда 14:30 ч.

САГБАЛ „Д-р Щерев”, София, кв. Разсадника, ул. Христо Благоев 25–31
За записване:
тел. 02/ 920 09 01 (регистратура); за връзка със ст. акушерка Лидия Тодорова – тел. 0889 893 069
10 ноември, четвъртък 13:00 ч.

СБАЛАГ „Майчин дом” ЕАД,
София, ул. Здраве 2
За записване:
Родилна зала – ст. акушерка Нели Маринова, тел. 02/ 917 23 39
Родилно отделение – ст. акушерка Елена Тошева, тел. 02/ 917 24 78
8, 22 ноември, вторник 14:00 ч.

СБАЛ „Свети Лазар”, София, бул. Симеоновско шосе 4А
Без записване: ст. акушерка Грета Кралева,
тел.: 0882 471 069, 0897 879 413
Всеки ден от 8 до 16 ч.

И за другите градове - линк

# 596
  • Sofia, Bulgaria
Ох,момичета гледам,че обсъждате болниците-голям проблем!
Аз се следя в Токуда и бих искала да съм там,наистина няма нищо общо с държавните...обаче тук идва въпроса с финансите  Cry та така най-вероятно ще се ориентираме към Шейново,където се надявам всичко да е наред с нас,за да не седим 3 денонощия

# 597
Лили, а бактерията как я изолираха, с урокултура ли се видя?
Питам, защото и аз правих в началото на този месец и ми изписаха и на мен АБ, обаче ми изписаха "Зинат".

Изолираха я от секрет. Има и антибиограма. Някакви ентерококи.
Благодаря за мненията за антибиотика. Почнах го вече и дано да успея да ги преборя.

# 598
irchony здравей! И аз повече от 10 дни имам такива бодежи. Даже бих казала все едно ме дърпа нещо отвътре. Утре сме на доктор и ще разбера повече. Но майка ми каза, че там е бъбрека и е от него. Ако ядеш пържено може и от това да е. Аз гледам поне на 2 седмици да ям нещо пържено,и сега вечерях пържени картофки не мога да се спра.

# 599
  • до едно тепе
Радичка много съжалявам.Каквото и да кажем болката няма да намалее.Подкрепяйте се с половинката ти и преминете заедно през това и дано скоро имате само поводи за радост Praynig
На мен днес ми излезе МБ-та. Чиста е,а тъпото жълтеникаво течение от какво е тогава Close и направо мисля др. седмица да си пусна нова в друга лаборатория. Crossing Arms
Лека вечер мами и бебчета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт