Отговори
# 570
Радичка, едва ли има думи, които бихта могли да те успокоят.
Прегръщам те силно Hug и плача с теб.

# 571
Краси, браво за съветите, много са полезни за нераждали мами.
Аз например, първия път изобщо не бях подготвена (нали тръгнах да раждам нормално) и любимия трябваше да ми купува най-необходимото, докато съм в реанимация. В резултат на това вместо дълбоки бабешки гащи ми донесе дантелени бикини, защото такива му пробутали в магазина. В крайна сметка с бабешките гащи ме спаси .... бабата (т.е. майка ми).
Другите неща също са много полезни. Що се отнася до диетата, в болницата не дават внасяне на храна за родилите секцио. Само прословутия сок от ябълки, от който трябва да се изпият литри, за да се изхвърли по-бързо упойката. Аз копнеех за кисело мляко, но три дни ядох само обезмаслена извара  Sick.
Нищо, де това са си бели кахъри.

Само да допълня, че секциото съвсем не е толкова страшно, а възстановяването, при бързо и ефективно раздвижване трае не повече от седмица.  Peace Мен ме боля точно три дни при движение. После си бях пушка.

# 572
Мами, благодаря ви, че сте с мен в този труден момент, физически съм добре, нямам никакви проблеми - нормално раждане без разкъсвания... днес ми потече и кърмата, пия хапчета за спиране.... Благодаря ви много и ви прегръщам и искренно ви желая НИКОГА да не изпитате тази мъка която е в душата ми...... ПРЕГРЪЩАМ ВИ и съм с вас....чета ви редовно и ако мога ще пиша....

Някой от вас ме попита каква е причината за загубата на бебето......понеже беше седалищно разположена, предполага се че при преобръщането ... се е оплела пъпната връв - беше през гърба, вратлето и ръчичката, след такова преприлатне е нямала шанс......

Целувам ви и ви желая успех с бебетата и вярвайте ... раждането не  е  страшно... особенно ако знаеш че после ще гушкаш малкото създание  Hug

# 573
Радичка, безкрайно съжалявам!  Hug  Cry Много ми е болно ... преди час разбрахме, че с приятелката ми, която беше в 13-та седмица, се е случило същото! Толкова беше щастлива само минутки преди да научи! Още не мога да се успокоя от новината... Никой не заслужава подобна участ! Днес съм си взела почивен ден, за да я посрещна (тя не живее в София) и да отида с нея и мъжа й на 3Д и в МД за биохим. скрийнинг... мислехме да отпразнуваме срещата си - да гледаме сватбени снимки, да обсъждаме най-после заедно бебешки теми ... нали знаете - все хубави неща. А сега тя сигурно вече прави аборт... толкова е жестоко това! Толкова безслилен е човек и сигурно няма друг подобен момент в живота, в който да се чувства така объркан, неразбиращ и нещастен! Не обичам да звуча толкова песимистична и обезверена, но днес отблизо усетих тази безкрайна мъка и още я проумявам... запалих свещичка и постоянно се моля за тях и за всички - никога да не не сполети това!  Praynig

# 574
radi4ka_me ,  Hug   Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Сърдечно благодаря на момичетата, преминали през секцио, че споделят с нас преживяното. За мен това е много ценна информация.

# 575
днес се видях с доктора ми. Изяснихме кога ще е секциото, в случай, че не тръгне предварително. Както и смятах, същият доктор ще ме оперира, при положение, че той си ме следи.
докторът беше решил да ни прави 3д снимка, а бебето реши да си сложи ръката на очите и да почне да се прозява.и така няколко пъти! Не бях виждала досега така да се прозяват вътре Simple Smile
иначе върви според седмиците, около кило. В неделя ще правя диабет теста, тук краткият тест е с урина и кръв, ако е положителен, се прави онзи с глюкозата.
Тонове се записват след 32 седмица.

# 576
Минавам да потвърдя, че измерването от пубисната кост до върха на матката наистина е супер относително. Вчера бях на УЗ и се оказа, че въпреки единия ни сантиметър под нормата, бебка отговаря точно на седмиците си, амниотичната течност и кръвопотокът са ОК и т.н., т.е. няма повод за притеснение.
Тити, и се прозяват, и се усмихват, и се мръщят - пълна програма  Simple Smile  На една от 3D снимките ни, нашата мишка определно се усмихва лекичко и загадъчно, като Мона Лиза...

РадичкаHug Hug Hug Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

# 577
Мамчета, някой ще ходи ли утре на отворени врати в Окръжна болница- София?

# 578
Радичка Hug Пожелавам ви много сили и кураж да преминете през това изпитание. Дано бързо се пребориш със страха и скоро да се радвате на нова и успешна бременност, колкото и тежко да ти звучи сега.

Тити, успех на теста в неделя. Аз го павих тук и точно краткият ми излезе положителен (но също се пие глюкоза) и трябваше и втори да правя.

Усмивка, съжалявам за приятелката ти Sad

Паскова, честита магистратура, да ти върви по вода Simple Smile

Грейс, радвам се за вас, дано си се успокоила Hug

Нашият младеж е доста кротък засега, дано и като се роди си остане такъв. Не знам как се е наместил, но почти не усещам ритници, само леко протягане и наместване. В четвъртък съм на ултразвук да го видим.

Лек и спокоен ден  bouquet

# 579
До сега не бях изпитвала реален страх за детето си. За първи път ми се случва, някак си до този момент все бях оптимистично настроена и убедена, че с нас всичко ще е наред, а сега... Sad
Jane Doe ме се настройвай по този начин - бебчо също го усеща. Имаме нужда да се настроим положително, да очакваме малкото човече, а не да го мислим постоянно и да се тревожим. Историята на Радичка е трагична случайност и ми е мн мъчно, но е нужно да сме позитивни и да се подготвим за най-красивия момент от живота си.. надявам се малко да съм ти повдигнала духа...  Hug

# 580
Здравейте, момичета! Аз също ще бъда януарска мама, живот и здраве, но досега не съм писала в темичката, само ви чета с удоволствие и наистина откривам много интересни и полезни мнения тук. Днес реших да се включа с инфо за секциото, тъй като съм го изпитала през 2009 г./тогава се роди дъщеря ми/, и знам, че неизвестното по-скоро плаши, та е по-добре да сме наясно с някои неща. Моето секцио беше по-скоро по мой собствен избор, отколкото по медицински показания. Родих в Шейново и операцията ми я направи д-р Велев. Не знам защо, но мен от операция не ме е страх и въобще не се бях уплашила. По-различното от споделеното вече от другите момичета при мен беше, че доктора ми направи операцията по някакъв нов метод, който беше въведен в болницата от някои лекари в началото на 2009 г. Та този метод всъщност е по-щадящ за организма и още на 6-тия час след операцията родилката се раздвижва и става от леглото, както и започва употребата на течности и храна. Аз за 24-те часа в реанимация изядох 1 пакет обикновени бисквити и 1 шоколад. Единственото, което не стана както трябва, беше ставането, защото рехабилитаторката беше в отпуск и дежурната акушерка /едно злобно човече/ категорично отказа да ми помогне да се изправя и раздвижа, защото не било нейна работа. Но на сутринта просто се изправих сама и заедно с чантата багаж се преместих в стаята в отделението. Болките ми бяха съвсем прилични, т.е. поносими и не съм си слагала допълнителни обезболяващи. Възстанових се наистина много бързо и не съм имала проблеми с излизане от упойката. Дано съм била полезна и с моето инфо Hug

# 581
Здравейте момичета ,някой спомена за подуване "Отдолу" .Е от снощи съм подута и е страшно некомфортно , все едно някой ме е ритнал , няма болка , но имам някакъв сърбеж , все едно съм се протрила.Сутринта се намазах с крем "Здраве" и като че ли е малко по добре , сега съм сварила и смрадлика да се подмия , дано поолекне.Някой ако знае още нещо -Помагайте !

# 582
  • Sofia, Bulgaria
villygdr,не знам каква е причината при теб,но аз ползвам крем Канестен за подобни оплаквания.Струва около 3-4 лв и е страхотен.Иначе си направи тази промивка и се надявам да те успокои

# 583
  • София
Ради, мила, знам колко ти е тежко и съм сигурна, че си задаваш милиони въпроси.Не съм лекар, но все си мисля, че  увитата пъпна връв сама по себе  си не би могла да спре притока на кислород до бебенцето. Не знам. Виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=455469.msg14202668#msg14202668
Като излезе епикризата ще имаш повече яснота, но моя съвет - не се вглъбявай да се тормозиш с въпроси, на които няма отговори - поеми дълбоко  въздух и погледни с нови сили напред! Hug

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 08:13 от krasidika

# 584
Мамчета, някой ще ходи ли утре на отворени врати в Окръжна болница- София?
От колко часа е?

Общи условия

Активация на акаунт