Отговори
# 600
инавам само да се отчета,че днеска нямах време да го направя,сутринта и ние станахме от хлацливите бебета близо 15-20 минути не спря да хълца Simple Smile ходихме с мъжо да запалим по 1 свещичка и да се помолим всичко от тук нататъка да е наред с всички ни и с бебоците Simple Smile бяхме и до Вис Виталис и си поръчахме кошарка  много сладичка подарък от мойте родители ще бъде и съм много щастлива Simple Smile айде лека от мен и утре ще ви изчета за днеска,че ще се мъча да поспя,че последно време.....

# 601
Баси ужаса са тези болници... Май доколкото разбирам е задължително да се стои 3 дена при нормално раждане и 4 при цезарово.. Така ли е? А има ли болница, в която ако не си платя за вип стая бебето ми да е до мен или при всички ги носят под час? Защото.. за 3 дена престой това са си над 200 лева - колкото в 3-звезден хотел със закуска на шведска маса.. Май малко прекаляват. А това с общата тоалетна ме ужаси - не мога си представя след като цяло бебе ми е излязло измежду краката да не мога дори да се изпикая седнала, а да трябва да клеча в мизерията.
Извинявам се за грубия език, но съм малко афектирана.

# 602
  • София
Уф то и аз ако можех щях да си хвана чукалата и да си тръгна само да мога да ходя, ама уви. Може би има съществена причина за този 3-дневен престой.
И все пак - в хотелите не практикуват ежечасово посещение от скъпоплатен медицински персонал, специализирани грижи за новороденото и други "ексри" тъй че сравнението не е уместно  Simple Smile
И аз изпитвам тих ужас от споделянето на санитарни помещения с други хора, та ако ще и да са най-чистите, и точно в този момент ... малко плашещо ми е. Още от ученическите си години мразех да ходя по лагери и да нощувам с 2-5-10 други деца в стая. А сега още повече  Tired Силно се надявам поне персонала да е по-услужлив и благ от това, което съм чувала.
Като се присетя за тези ужасии по болниците отивам да чета някоя от темите "Смешно ли е раждането" - действа добре Simple Smile

# 603
  • Щастлива мама на 3 слънца
Мили мами
влизам за една молба към ВАРНЕНКИ
подариха ми ваучер за ХИПОЛЕНД за 50 лева ,но искам да направя фотосесия на малката. А няма как да ми върнат парите .
Така ,че ако някой ще пазарува от там ще се радвам да се видим и да се разберем
мерси

моля пишете ми на лични

# 604
  • Canada, ON
Мила radi4ka_me, преди около година изпитах същото но в 18-та г.с. Знам колко е трудно, но трябва да продължиш. Не се затваряй в себе си. Вярвай в красивото бъдеще което те очаква. Прегръщам те! И при мен причините за загубата не бяха особено ясни. Имаше съмнения за усукана пъпна връв..., но това с пъпната връв казаха, че можело да се получи и по време на самото раждане... Бъди силна и гледай напред!

Уф то и аз ако можех щях да си хвана чукалата и да си тръгна само да мога да ходя, ама уви. Може би има съществена причина за този 3-дневен престой.
Тук в Канада, ако всичко е ОК те държат само няколко часа.

Момичета, днес бях на видеозон. Изглежда плацентата ми се вдига. Доктора измери 2.4 см и каза, че щом е повече от 2 см, то вече се води нормална. Т.е. показателите за секцио отпадат и може да мислим за естествено раждане. В тази връзка, може ли другите момичета с ниска плацента да споделят за какви сантиметри става въпрос при тях?

Иначе бебчето си отговаря на седмиците. Измериха го около 1.390 кг. Направихме му първата снимка. (До този момент все се обръщаше или криеше и все не успявахме) Резултатите от глюкозното ми изследване са в норми. Явно и други неща са изследвали при тегленето на кръв, щото доктора ми препоръча да приемам желязо.

# 605
  • София
Дубрутрууууууу
вчера успях да се завлека с чавето да лекцията, но не успях да я изслушам, не можело да се оставят деца до три години в детския кът без придружител Rolling Eyes та се наиграхме едно хубаво докато всичко ме заболя и си се прибрахме Crazy другия път ще го оставя на баба му Whistling
blueberrygirl явно има някакъв гаден вирус - баща ми и брат ми също си влачат хрема и кашляна вече цял месец и няма оправия а са огромни мъже Rolling Eyes
vpaskova честито Peace
teddy_  Hug Hug Hug
KaRoLa толкова е хубаво че се включи Hug Hug Hug
Jane Doe за съжаление лоши неща се случват ... дори ужасни и колкото и да са болезнени трябва да знаеш че всичко ще е наред и да не си позволяваш дори за миг да спреш да вярваш в това Praynig Praynig Praynig
krasidika идеята ти е супер добра Peace надявам се и другите да я оценят и да е полезна на всички - присъединявам се Hug раждах секцио по спешност в Т. Кирков и мога да кажа това:
относно обезболяващите и превързочните материали ми ги донесе мъжчето веднага след операцията. донесе ми също стек малка минерална вода!!! много е важа - трябва да се изпива по един стек на ден - не е толкова трудно, но много помага Peace пие се обаче поне седмица - аз я спрях по рано и ме заболя главата след изписване от болницата - тоест след 5 дни. другата ми препоръка основна към всички е слушайте си докторите и им имайте 100% доверие - няма да сбъркате.  Peace като цяло имах късмета месец преди секциото да се срещна с анестезиолога си да ми обясни за упойките, заедно с една приятелка решила да ражда секцио - та бях подготвена дори без да предполагам, че точно това ме чака. че е хубаво да не си се хранил преди операцията, какви са упойките и какви възможните реакции, че няма да мога да ям три дни след операцията, че ако се наложи ще ме черпят и с рециново масло, че трябва да изпивам купища вода и пр. но е факт че имах най - леката поява на бял свят на слънцето си - хилихме се с докторите през цялото време / когато съм под стрес ръся глупости, и както казва доктора ми едва си свършихме работата от смях/ ама виж да ми бяха казали ден преди това какво ме чака - едва ли щях да доживея Crazy такава съм бъзла Rolling Eyes освен това нямах никакви!!! болки ама никакви - само придърпване и нормално се припазваш в началото. още 20 часа след операцията обиколих цялата болница за да си видя детето и да го нагушкам и веднага след като ме качиха в отделението си го взех при мен за по цял ден - без никакви проблеми си ги обслужвах Peace казвам всичко това за всички който от сега са наясно че ги чака секцио пожелавам ви от сърце раждане като моето Peace ако се сетя за друго ще пиша, ако имате въпроси съм насреща Peace
а за връзката между психика и бързо възстановяване съм абсолютно съгласна - има и друг факт - когато гушнете малките съкровища всичко друго изчезва Peace
radi4ka_me   Hug Hug Hug Hug Hug
usmivka66 съжалявам за приятелката ти  Hug Tired Hug
bibka1 добре дошла  bouquet
Krisita за залите в МД знам че са много добри, но нямах идея как им е отделението - благодаря за инфото Peace в Т. Киркова вип стайте /75 лева на вечер Crazy/- единични не са лоши Rolling Eyes леглото е с дистанционно - това повярвайте ми особено след секцио е много удобно, имаш си лична тоалетна и баня и телевизор - които като си имаш слънчице в стаята хич не те вълнува Mr. Green за родилното знам че правиха някакъв ремонт тая година и не знам как е Rolling Eyes
Кафенце - мерси за полезното инфо Peace
браво на всички с хубави новини от прегледи Hug
желая ви спокоен и усмихнат ден с хубави новини  bouquet

# 606
  • Бургас
Добро утро!

ЧЕСТИТ ДИМИТРОВДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!ЖЕЛАЯ МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ, КАКТО И ВЕСЕЛО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ПРАЗНИКА!
Мама Мечка, на мен ми гледат на ехо всеки път плацентата, а и пипа корема доктора и предния път ми каза, че има още време да се вдигне.Живот и здраве ще видим как ще бъде на следващия преглед.Не са споменавали за размери, но ще попитам.
Поспаланчо, добре дошла в отбора на неустановените течения!И аз пусках микробилогия, урокултура.Микробиологията е чиста, от урокултурата се оказа, е имам в урината ешерихия коли и пих Зинат за това, който ми бе предписан от Антибиограмата, която излиза след резултатите и е индивидуална за всеки.И на мен течението ми е като твоето.Направо ще се учудя ако някоя мама напише, че няма абсолютно никакво течение.
Лили, а ти имаш ли някакво течение?
Аз изпратих Мария на градина, а баща й на работа и полегнах да видя кой какво е писал.Та имам въпрос към всички:
Какво бельо носите в момента?Ако сте купували наскоро, може ли линк към него?Питам, защото аз съм с боксерки, понеже те са ми най-удобни - широки и под корема ги нося.И от магазини за бременни ли си търсите бельо или от обикновените за целта, че ще трябва да си взема някой друг чифт.
Хайде, лек ден на всички ни!

# 607
ЧЕСТИТ ДИМИТРОВДЕН И ПРЕКРАСЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ

# 608
  • София
Добро утро!
Шоки, аз онзи ден си закупих боксер за бременни от магазина на Рени за бременни (7лв) - много са удобни. Общо взето от 2 години прашки не съм  слагала ( просто са ми малки Laughing) и си ходя с бабешките гащи  за бременни....
А това със самостоятелния вип в ТК много ми хареса, ама трябва ли предварителна заявка? Първия път мъжа ми беше по цял ден при нас, но не беше много удобно, тъй като другите мами в стаята, я се цедяха, я кърмеха..... и сега ми се иска да съм сама в стая. Още повече, че ще искам и баткото да постоява повечко при нас. Въпреки че всеки януари обявяват грипна епидемия и не пускат... хм...
Ако съм без избор на екип - ще имам ли право на ВИП стая и мога лида го заявя след раждането? Независимо в коя болница, но да кажем в Тина Киркова?

# 609
  • Китна Тракия
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!

Чета ви, че коментирате болниците и съм супер изненадана, че в СФ все още има такива, в които бебето не е при майката, а ти го носят на час за кърмене  Crazy То тук в дъблокия прованс /Стара Загора разбирайте/ до преди няколко години имаше само една възможност - държавното АГ, където съм раждала аз, но дори преди 6 г., ако всичко с теб е наред, бебето ти го носят в стаята 2-3 часа след раждането и си е само при теб...  Иначе битовите условия тогава бяха... не ми се говори... както някой коментира 2 душа и 2 тоалетни на етажа и т.н... Сега слава Богу има още две болници с АГ отделения, където условията са човешки...

# 610
  • София
Ооо, и аз откак се помня си имам някакво течение, а пък откакто съм бременна е още по-зле. От първата МБ лекувахме стафилококи, от втората - гъбички. Ефектът е нулев, освен че направих страшна алергия. Сега съм на Биоцитрин, Ентеросан и вит. Ц, щото ми писна от антибиотици и химии. И както казва мама, ти си жена, свиквай от сега нататък все нещо да ти тече.  Crazy Което не значи да е си обръщаме внимание, дори да не сме бременни - всяка година, даже трябва по 2 пъти профилактичен преглед и цитонамазка.  Peace

# 611
  • Благоевград
Здравейте
И аз първич път бях секцио, но просто така се стекоха обстоятелствата. терминът ми беше за 11 май. На 15 май(понеделник)2006 си бях на работа, вечерта бях на преглед и тоновете на бебо бяха ужасни. Лекаркат ми каза да си събера багажа и да влизам в отделението да ме следят постоянно. Отидох в "родилното" в Благоевград , където за малко не ме изгониха че съм нямала ниаккво разкритие и какво правя там. Включиха ме на запис на тоновете които бяха пак ужасни, но според тях всичко си беше ОК. Прекарах нощта там. На сутринта ме вкараха в предродилна където 4 жени бяха включени на системи за раждане , пак да ми запсиват тоновете на бебчо. Докато лежах и ги гледах как ги боли изпаднах в ужас. В момента в койот излезнах да си ходя в стаята ми изтекоха водите. След обяда ме сложиха пак на запис защото нямах никакви болки, пак според лекарите тоновте си бяха в норма, и ме сложиха на система за предизвикване на раждането. Аз обаче не издържах и се обадих на мъжа ми да отива при лекарката, защото тоновете бяха под всякаква критика. В 19:00 моята лекарка доиде и като влезна при мен изпадна ужас, провери ме за разкритие, аз вече има 5 сантиметра, но напипа ръката на бебчо отпред, веднага свикаха екип за секцио, детенцето ми беше омотано цалото в пъпна връв.
Иначе възстановяването ми мина много добре. Бях със свещички  Волтарен, докато другите майки със секцио ги дупчеха със инжекции, но лошото е че ме държаха цели 6 дни, а даже трябваше 7. Но инетересното е , че ни даваха да ядем кисело мляко още на 2-ия ден след секциото.А това в отделението тук е пълен кошмар.
За това пак съм решила секцио и си отидох пак при моята докторка, но така или иначе тя преди 2 месеца се махна от нашето 'родилно" така че трябва да се ориентирам към София. Само да мине и този месец трябва да разбера с кои болници има сключен договор , защото съм решила да е с мен при раждането.

# 612
Здравейте сладурани  bouquet
Честит имен ден на именниците и на техните близки,да си носят името със здраве и гордост!
Болниците гледам коментирате.Аз първият път раждах в Тина Киркова(по старо му),без избор на екип.Раждането ми беше дълго,смених две смени на третата родих Laughing,и съм доволна.Лекарите бяха внимателни,е няма да си кривя душата,че екипа при който родих ми хареса най-много Laughing(защо ли? Mr. Green)Бях в обикновенна стая с четири легла,деляхме баня и тоалетна с още една стая.Не беше зле.Сега живот и здраве пак там мисля да раждам,пак без избор на екип.Надявам се ,че като ми е второ раждане ще е по-бързо Praynig.Не че болеше толкова,колкото много бавно правех разкритие.Абе да сме живи и здрави да го избутаме до раждането,после като го видиш и гушнеш,забравяш и деветте месеца и раждането Simple Smile
Отивам да готвя,че имам поръчка от малкия,дано поне хапне повечко.Приятен ви ден мами.
Ооо, и да ви се похваля,днес влизам в седми месец Heart Eyes

# 613
  • Варна
И аз пих аугментин за бактерии, с него заедно ми предписа да пия Биогайа, май сега я дават и за повишаване на имунитета... чудих се скоро дали няма да е полезно пак да я почна, че с тези грипове ужас просто, ама ще изчакам ЖК да питам докторката... А иначе бактериите наистина е много по-добре да се лекуват, отколкото да останат. Аз съвсем в началото на бременността имах и докторката каза, че по-късно ще ги лекуваме, защото в началото не можеше и така си направих бъбречната инфекция с едноседмичен престой в болницата...(е, имаше и други фактори, ама и този повлия). Много съм доволна, че моята последна урокултура излезе най-накрая чиста, че аман вече!

Иначе за болниците, много искам да отида на тези отворените врати във Варна, ама като съм на работа .. Sad ще чакам отпуската. Ако някоя мама има отзиви от Окръжна или АГ Варна ще се радвам да сподели.

# 614
Добро утро!

За Аугменита - и аз го пих с добавка към него Неоренал (май така се казваше). Беше ми изписан заради лош резулатат от урина (нз кое не беше наред). Нали направих и бъбречна криза тогава, но явно подейства, защото вече съм ок. После слагах Флажил заради някаква бактериална вагиноза. На 2ри съм на преглед и ще пуснем микробиология да видим дали съм се изчистила.

За бебето след раждането - аз вече няколко пъти споменах, че ще раждам във Втора Градска. Там бебето ти го дават след раждането когато си готова за него. Стои при теб през цялото време, ако искаш разбира се, дори и нощем. Може и да им го даваш за да си починеш, но никой не го гледа в отделението, където ги оставят. Там обаче не разрешават посещения. Таткото може да ви види веднага след раждането и това е. Аз си мисля дали да не взема ВИП, но не съм решила. Ако взимам ще е споделен, т.е. да има още една майка с мен, защото сама ще изкукам. Обичам да има с кой да си приказвам. Та, ако сте сама във ВИП цената е 80лв, ако сте две е 40лв. Лукса е , че има баня и тоалетна и ТВ в стаята. Иначе отделението като цяло е чисто и добре поддържано. Инфото ми е от мама раждала миналата седмица там, стояла в обикновена стая.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт