МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 493
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Привет, момичета!

Как сте с графиците днес? При нас всичко е с един час по-рано и сега не знам така ли да я караме или да се опитвам да влизаме в старото русло Thinking

# 481
Добро утро мами  Hug

Има ли желаещи за среща утре или във вторник в Южния парк? Към 13-14 часа?
Прогнозата е за приятно топло време и е хубаво да се възползваме  Grinning

# 482
В тази връзка мамите от чужбина могат да споделят как си възпитават децата там, където живеят.Аз никога не съм живяла в чужбина,  близки и познати са ми разказвали някои случки. Работодателят на съпруга ми останал крайно учуден как синът ни спи при нас на спалнята вече повече от 4 години. В Белгия никой не го практикувал това съвместно спане. А като станало дума, че и аз , и съпругът ми сме спали при мама и тате до първи клас, направо щял да припадне. Laughing
Моята кума живее в Испания и и е направило впечатление, че на детските площадки никой не прави забележки на децата си за лошо държание. Майките си говорят на пейките, децата си правят каквото си искат-държат се грубо с другите деца или правят бели, но ги оставяли сами да се оправят/дивина може да се включи тука/.
Хайде, ако някой се сеща нещо да разкаже-да раздвижим темата. Wink
много обичам да чета чужбинския опит и как са нещата там. Ена, много добра идея. Сега остава и мамите, когато имат време да се смилят над нас и да споделят  Peace

за времето - засега ме устройва, добре поспах. Макар че Марти е киселяк, заради зъбите вероятно, и ме буди 2-3 пъти тази нощ.

И днес ще имаме хубаво време  newsm44

Мър, много добра идея. Дано да успея да се включа, че малко съм назад с плановете.

# 483
  bouquet Хелоууу:)))
Ей,мами,снощи къде бях,а днес къде съм тука в цялата тая простотия покрай изборите.... Много,много хубав беше концерта,ама най-много ме е яд,че бях решила да си взема апарата да зимам...Е да,ама мъжо като се размрънка,че не давали с апарати и камери, и на билета си било пишело  ooooh! та не взех...Като отидох,какво да видя....от всякъде в залата бляскаха светкавици....щях да го набия  Mr. Green

Сънфлауър , какви са ти впечатленията от концерта? Simple Smile

За часовете,Ванеса влезе в ритъма  за разлика от нас  hahaha много ми е криво нещо това време,ама ще се свикне...

# 484
  • София
Добро утро мами  Hug

Има ли желаещи за среща утре или във вторник в Южния парк? Към 13-14 часа?
Прогнозата е за приятно топло време и е хубаво да се възползваме  Grinning

Аз съм ЗА  без значение за деня, но сигурно ще успея към 14 часа newsm10

# 485
Здравейте, момичета! Редовно Ви чета, но сега се включвам за мнения. Ще започна от далеч - Режима ни на хранене е следния: сутрин попара, на обяд зеленчуково или месно пюре, следобед плодово пюре и вечер преди лягане мляко /АМ - 180 мл/. Само че лекарката ни каза че до две години /така мисля или бяха три?/ много е важно детето да приема поне 300 мл мляко. След размисъл реших да замествам през ден сутрешната попара и следобедното пюре с мляко. Пробвах да увелича броя хранения, но не се получава, човечето си иска четири броя хранения и това си е! Според вас дали е добра схемата? Имам си и други тревоги - детето се обрина вече втори ден. Подозирам че е от сухара, защото смених марката. Вие мажете ли с нещо? Има и друго - преди няколко дена беше с температура над 38,2 - 38,5 гр. Естествено веднага на лекар. Изписа ни сироп Изопринозин - за имунната система. Иначе дробчетата му са чисти, няма сополки, и ушичките са му добре. Трети ден го пие, но вчера забелязах че спи повече. В смисъл сутринта се събуди чак в 10 ч. и така през два часа си заспива. Иначе когато е буден си е жизнен, има си апетит, не е вкиснат. Да ли аз съм влязла в някаква схема или е от времето, или от сиропа, или от сухара.....????
Отворена съм за съвети и мнения!

# 486
Chris boris, обривът може да е от всичко. Като страничен ефект и от Изопринозина може да е. Ева го пи преди няколко дни , но никакви реакции нямаше, добре и се отрази. Не е била сънлива. От смяна на марка сухари не вярвам да се обрине, ама знае ли човек. newsm78 Обърни се към лекар.
А относно млечните хранения тук сме коментирали много пъти, че до 1 годинка не е препоръчително да се замества цяло хранене.  80 % от бебешкото меню трябва да е кърма или АМ. Добре е да се пробват нови вкусове,според възрастта, но не да се изяждат количества, заради които да отпадне млечно хранене.Моята хапва пюре и каша,но не повече от 100 -120 грама, та час , час и половина преди и след това суче. Ти си прецени как ще практикуваш, информация колкото искаш има. Дано да намериш най-доброто за твоето дете. Peace

# 487
[

Към мамите, които дават АМ - някоя от тях дали е ползвала на BabyLove?

[/b]

Ние сме на това мляко - какво те интересува?
Аз съм много доволна!

# 488

Иначе цените на пюретата (ако не се лъжа, че не помня цифри  Confused ) 1.69 лв за 125 гр. на Хипп и 2.35 за 190 гр.  newsm78 На ДМ пюретата бяха по-евтини, но не си спомням нищо. [/b]

На ДМ плодовите има някакви от 250 гр за 1,80 мисля че. Аз си купих от тях доста, че излизат на сметка. Лека нощ пюре на ДМ с грис и ванилия мисля че беше 1,55. Та взех и такова да пробваме. Каште на ДМ бяха около 3,40, почти колкото Слънчо, само с   20 - 30 стотинки отгоре

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 17:29 от kukumindrela

# 489
kukumindrela а ти какъв хабер си имаш от ваксините?

Цитат
kukumindrela, звучи според мен несериозно това твърдение с не биенето на ваксини. Как така няма да поставя и защо, след като те са задължителни и са напълно безплатни
Направо са на далавера бе Joy Joy

Абсолютно никакъв. Но знам поне кога и какви са ни били. Не съм задълбавала в темата имаме ли нужда или не от тях Simple Smile Все пак медицината не е науката в която съм искала да се образовам Simple Smile

# 490
В тази връзка мамите от чужбина могат да споделят как си възпитават децата там, където живеят.Аз никога не съм живяла в чужбина,  близки и познати са ми разказвали някои случки. Работодателят на съпруга ми останал крайно учуден как синът ни спи при нас на спалнята вече повече от 4 години. В Белгия никой не го практикувал това съвместно спане. А като станало дума, че и аз , и съпругът ми сме спали при мама и тате до първи клас, направо щял да припадне. Laughing
Моята кума живее в Испания и и е направило впечатление, че на детските площадки никой не прави забележки на децата си за лошо държание. Майките си говорят на пейките, децата си правят каквото си искат-държат се грубо с другите деца или правят бели, но ги оставяли сами да се оправят/дивина може да се включи тука/.
Хайде, ако някой се сеща нещо да разкаже-да раздвижим темата. Wink
много обичам да чета чужбинския опит и как са нещата там. Ена, много добра идея. Сега остава и мамите, когато имат време да се смилят над нас и да споделят  Peace

Аз не живея в чужбина, но ще ти сподяля ходенето ни с детето в Лондон. Тогава беше на 8 години. Още на летището ми направи впечатление отношението към децата - потупват ги приятелски, усмихват им се и на всякъде си с предимство щом си с дете. Вечер се прибираме с метрото, а вътре претъпкано ще се задушим, но като ме видят с детето веднага настояватда седне. Роднините ми при които бяхме отседнали ни предупредиха, да не се караме на детето на обществени места. Просто децата са на голяма почит и всичко им се разрешава. В един детски магазин ми направи впечатления, че всяко дете си разпечатваше и играеше с която играчка си поиска, а после може и да не я купи. Синът ми беше изпаднал във възторг от всичко това и дажи като си тръгвахме каза че искал да живее там

Имам и приятелка, която живее в Канада. Още като са отишли там в началото излезли на разходка. Тя се запътила към някаква оградена детска площадка да чака мъжът и с двете деца да дойдат. Седнала и зачакала, а на площадката пълно с майки и татковци с децата си. След има няма 15 мин. дошъл до нея полицай /явно я е наблюдавал от страни/ и я попитал кои са и децата. Тя опитала да обясни, че ще дойдат по късно и тоя учтиво я помолил да напусне площадката. Възрастни хора без деца нямали място на детките площадки

# 491
  • София
Никола почна да "говори". До сега само ако нещо мрънка можеше да се различи "ма-мааа". А сега изговаря нещо като "дьа-дьа-дьа, тьа-тьа-тьа" или "па-па-па", но последното го прави, като си лапа долната устна.

Има 4 зъба - двата предни отгоре и отдолу.

Разказите вероятно ще са интересни, но мисля, че няма да ни дадат реална представа за това как е в чужбина  Simple Smile . Много зависи майките в каква среда се движат, с какви хора общуват, по "тамошния" манталитет ли живеят или за всичко се допитват и до български източници и т.н.
 Например един японец се върнал от България(реален случай, не лаф  Wink ) и обяснил на приятелите си как е в България и как българите всяка вечер задължително изпиват по една бутилка ракия. Също и гостите трябва да пият с тях, докато не свърши шишето, иначе е голяма обида да отказваш.
 Приятел учи 3 години в Япония и разказа едни неща за японците, а съотчетничка разказа съвсем други неща за манталитета им и детеотглеждането.
 Братовчедките ми, които по едно и също време живееха/живеят в Англия, разказват различни, често противоположни неща за родителството там.

Аз лично се интересувам как майките, които са с моите схващания за родителството, се чувстват в чужбина и каква е реалността през техните очи. Така разбирам това, което искам да знам  Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 19:38 от skrech

# 492
Яничка, виждам те  Wink Дими е страхотен! Видях снимките във фейса  Heart Eyes
(сори да спама)

# 493
  • София
Мама Веси, как си? Дай отчет, че те мисля тези два дни Rolling Eyes

# 494
Здравейте момичета  Hug
Благодаря за помоща и идеите  Hug
Майки3 Ето давам отчет   Hug  По добре съм след като го държах няколко часа с лед  ooooh! сега имам зачервяване не точно като синка  newsm78 на мястото и доста по слаба болка  ooooh! опитах се да почивам повече, ама само опитах  Tired надявам се да премине всичко и да се окаже че само съм си разпънала сухожилие или нещо такова, а не е изкълчване или навехване.  Confused  Че тогава ще трябва да ходя до Хасково за чекракчия   ooooh!  за сега се отлага  Praynig

За съжаление май се оказа, че сме прихванали с Виктор грип или настинка  newsm78  той леко кашля а аз съм с ужасно главоболие и лека хрема. Не е нищо тежко но е много неприятно надявам се да премине бързо  Praynig

Лека и поспалива нощ!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт