МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 453
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Момичета какви капки за нос да ползвам, които стават и за кърмещи като мен  Sad не мога да дишам.  ooooh! всъщност и момичетата от ЛЛЛ да кажат  Hug  

Мама Веси, дали да не се консултираш за това с личния си лекар, като изрично му кажеш, че кърмиш? Той по-добре, като е запознат със състоянето ти и те прегледа, ще може да прецени какво подходящо и ефективно да ти изпише (има доста медикаменти, които са съвместими с кърменето). А ако искаш, след това може да ни пишеш тук какво ти е препоръчал и да проверим в справочниците, които ползваме, доколко е съвместимо.

Радвам се, че Вики е по-добре, оправяй се и ти бързо!
Hug

# 541
Маринелс, кърмиме се на поискване и нямаме заместено млечно хранене! НЕ ми е дошло.
Та и на мен ми е интересно какво пилешко да дам за начало? Като изключим кокалите  Grinning
Стихия, ти май захранваше по бейби лед-а, при това усповие как даваш месото? Или правиш по някое пюре?

# 542
Маринелс, кърмиме се на поискване и нямаме заместено млечно хранене! НЕ ми е дошло.
Та и на мен ми е интересно какво пилешко да дам за начало? Като изключим кокалите  Grinning
Стихия, ти май захранваше по бейби лед-а, при това усповие как даваш месото? Или правиш по някое пюре?
Не съм стихия,ама да отговоря как аз го давам понеже ние отчасти сме по бейби лед-а - варя пилешко и откъсвам по-голямо парче бяло месо,което да може да хване с ръката си.Давам й го в ръчичка и тя почва да си "гризе" от него или ако е по-малко така че цялото да го пъхне в уста почва да си го премята из устата все едно дъвче...

# 543
Та и на мен ми е интересно какво пилешко да дам за начало? Като изключим кокалите  Grinning
Не сме чисто Бейби лед, защото аз не приемам че е приемливо дете (и не само)  да се храни само със суха храна, в тази връзка аз давам супи и то много. Месото сега започнах да въвеждам и ще го давам на крем-супа. Като поотрасне ще давам и по друг начин. Но не приемам да яде месо на парчета.

# 544
  • Бургас
Относно пилешкото - сварих на парчета пилешки гърди (от магазина)като смених първата вода, в която бях сложила малко сол. После пасирах с част от водичката - стана малко течен пастет  Rolling Eyes
jozyy , бързо оздравяване на малкия  Hug

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 21:50 от catwalk

# 545
  • Пловдив
Относно пилешкото - сварих на парчета пилешки гърди (от магазина)като смених първата вода, в която бях сложила малко сол. После пасирах с част от водичката - стана малко течен пастет  Rolling Eyes

Аз по същия начин направих и със заешкото. После слагам сместа във формичка за лед. Като стегне прехвърлям бучките в плик и вадя по една няколко часа преди ядене да отпусне и прибавям в зеленчуковото пюре  Wink.

# 546
Привет момичета   bouquet Днес ви черпя с чай  Hug

Благодаря за отговорите migeo, zina_ ,maiski3, Amorevole   Надявам се бързо да отмине. В интерес на истината днес май съм по добре. На малкия обаче май му се появиха сополки  ooooh! и днес му капя кърма да видим ще има ли ефект  Praynig

Аз му давам на Виктор да яде ябълка, обелена на парчета, но големи парчета отхапва и ме е страх да не се задави. Вие давате ли така ябълката  newsm78  

jozyy Това за лайката и содата  newsm78 и аз доста бих се замислила дали да го дам, все пак са още много малки  newsm78 Но за имунокид-а защо не искаш да го дадеш  newsm78 той е хомеопатичен и не мисля че е излишен.  Peace Дано бързо и вие да се оправяте  Hug

Лек и хубав ден!

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 09:48 от mama_vessy

# 547
Ау, какво затишие! Rolling Eyes
Jozyy, бързо да се оправяте.А Синекод не е ли за деца над 3 години?
Мама Веси, и вие оздравявайте. Щях и аз да пиша за капките на др. Михайлов със сребърна вода и клеева тинктура, но зина ме е изпреварила. Аз само с тях се лекувам, много помагат. Peace
Лъки като спомена , че дядо Коледа може за ни отговори на писмото и ние снощи му писахме. WinkТо не бяха рисунки, то не бяха украси...голяма радост. И най-сладкото беше, че му домъчня на Емо, че не пишем писмо и от името на Ева и само повтаряше:" Мамо, кажи на дядо Коледа и на Евичка нещо да донесе." Heart Eyes, та имаше послепис. Сега отлично го манипулирам с това писмо/не, че се гордея, но понякога ми писва и на мен да повтарям едно и също и никой да не ме чува/. Само като започне нещо да ме ядосва и се усеща и :" Мамо, ще пуснеш писмото, нали, аз ще слушам!" Laughing Ако наистина получим отговор ще бъде много радостен. Но аз го предупредих, че дядо Коледа е много зает и може да не намери време да му пише обратно, важното е, че ще му донесе желаните подаръци. Peace
Не знам, мами, магията и усещането, което носи  този празник е много хубаво, но аз не съм свикнала да лъжа детето си за каквото и да било и се чувствам малко виновна, че го заблуждавам, че има дядо Коледа. Confused Аз съм му казвала, че  само в приказките има феи, чудовища, летящи човечета и т.н./ по повод някой негов страх, че съществуват призраци, примерно/ и като ме попита как лети така тази шейна с елените в небето и ми става много гадно, че лъготя, особено като ме погледне с тези пълни с трепет очички и каже :"Ама наистина ли? Съвсем наистина?". Confused
Отплеснах се. При вас с по-големите деца как е?

# 548
  • Русе
Добър ден и от нас  Hug
Да се отчетем след последната консултация +400г  (7500) и +2 см (70)

За Дядо Коледа- ние с каката миналата седмица му написахме писмото. Тя още вярва в съществуването му, щото ги посещава на градината  Laughing
 Ена, аз също използвам това, че Добрият старец знае кой слуша и кой не, както и че подаръци получават само послушните  Laughing

За МЦ- нямам още, кърмя на поискване по около 265648 пъти в денонощието  Rolling Eyes

# 549
Здравейте   Peace
Днес времето е прекрасно и след малко излизаме с бебка. Става така, че сега седим повече време вън отколкото лятото     Nature Sun With Face  използваме последното слънце.
Чудех се..трябва да взема урина на беба...та вие ако може да ми дадете съвет как да го направя с колектор      Rolling Eyes

А един въпрос малко по встрани. Има ли някоя от вас с перманентен грим на вежди ? Ако има, много ще се радвам да кажете как, какво и що ? хихихи     4470
лек ден на всички

# 550
  • Бургас
mama_i_bebe , аз нямам подобни екстри като перманентен грим, но една приятелка има и мога да ти кажа, че почти не си личи - в смисъл няма много разлика от преди. Но става въпрос за устни (контур). И още нещо - много внимавай къде отиваш да правиш нещо подобно, все пак сме в България и повечето специалисти тук се занимават с това съвсем отскоро.
В подфорум Красива мама ще ти отговорят веднага  Peace

След пилешкото какво месо ще въведете (сте въвели)?

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 13:29 от catwalk

# 551
И нашата кака вярва все още в Дядо Коледа  Mr. Green и чака с голям трепет Коледа  Laughing И на мен много ми харесва този празник, защото всички се събираме заедно и е много весело.

Ена  Hug аз вече ги започнах да се надявам скоро да има резултат. Вики мисля че от мен се зарази, нали по цял ден сме заедно  ooooh! и сега е със сополи  Sick до сега не е бил болен и сега ми е много криво. Иначе каката е добре, което пък е супер  Praynig че и тя ако се беше тръшнала и щях в чудо да се видя, както съм сама.  ooooh!

mama_i_bebe Ти беше с момченце нали  newsm78 Сори ако нещо се бъркам. Та взимаш колектора и го залепяш така, че пишката да влиза вътре и хубаво притискаш за да не излезе навън урината. Ако е достатъчно топло у вас, може да го оставиш по голо дупе и той ще се изпишка за няма и 10 мин. Имай предвид че ако сложиш памперс има опасност да излезе навън урината и да се наложи повторно вземане.  Peace Ако е момиченце се процедира по същия начин, само дето го залепяш внимателно около отвора.  Peace Дано да съм го описала добре.  Hug

И аз мисля като се събуди да го изведа малко навън, че наистина времето е супер  Hug

Аз с чай ви гостих ама да бях и сложила една снимка поне  ooooh!

# 552
catwalk , пуешко въведох аз първо и после пилешко...

Ванеса днес ми е малко разкихана,но не е суполива...Незнам дали добре или зле направих,но и дадох 1 ампула витамин Ц.Дано не съм сгрешила,на предната настинка добре и подейства...ама тогава си ми беше предписано от педито,а сега на своя глава го давам,щото не мисля,че би и навредило...

сънфлауър , и на мен много ми хареса концерта въпреки,че буквално бяхме на тавана...купихме последните 4 билета от по 70 лева и местата не бяха никак хубави-най-последният ред,почти най-накрая..Е,слязохме и на тераските,където се виждаше по-добре...но както каза моето мило -"важното е да чуваме"  Mr. Green

# 553
Мами, аз имам много писмена работа последните десетина дни и гоня срокове, та затова само ви чета, и не мога много-много да пиша. Освен това по три-четири часа сме навън и съвсем нямам време ...
Да знаете, че ми липсва контактът с вас, ама няма начин ...

Ена, не го заблуждаваш - има Дядо Коледа   yes

Адриана, писмото на каката до белобрадия старец е много умилително  Hug

Весето, давай смело по 1 ампула вит. Ц няколко дни.

Катуолк, и аз пуешко дадох след пилешкото.

Стихия, ама как ги измисляте тези кокали ... Wink

Иначе сме 8700гр, наддали сме 200гр, и 72 см. Когато изпусне някоя играчка, казва "Ма-мма", докато не дойда и му я подам - значи - осъзнато е. Иначе казва "та-та", "ба-ба" и много авторитетното "ДА, ДА", намесвайки се в някой наш разговор тъкмо навреме за него Wink

Мама Веси, да се оправяш!  Hug
Маринелс, сигурна съм, че тортата ти беше високо оценена Simple Smile
Благодаря на всички, които ме поздравиха за вчерашния празник Simple Smile

И да ви кажа, че намалението в ДМ е до днес включително - та "Последни поръчки, моля! " Wink
Започнахме пак вигантола, по две капки.
И аз като Буб и кой друг още беше - започнах глутена с овесена каша на Тьопфер.
Магика, ако още не си поръчвала от Чико-то, дръж ме в течение, може и да се включа за чинията, макар че ми е диста скъпичка.

# 554
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Catwalk, след пилешкото въведох пуешко - на Hipp - чисто пуешко месо, добавям го към зеленчуковото. Живко го харесва много.

Общи условия

Активация на акаунт