МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 433
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Мами, настрана от взаимните ни споделяния за симпатия, погледнете обективно: абе тук, в нашата тема, все едно всички мами и бебоци с конкурс са избирани! Такъв хубав баланс има помежду ни!  Hug  Не съм го гледала това "Горещо!", и не знам за какво става дума, ама вашите постове ме просълзиха.

Мигео, такъв чувствителен и дружелюбен чешит не познавам ...  Joy  Hug Радвам се, че ме определяш за готина Simple Smile Симпатиите са ни напълно взаимни!

Маринелс, искрено се радвам, че е толкова положителна твоята изповед  Hug. Същевременно знам колко е изстрадана с притесненията ти за Сия по време на бременоостта, но ето, че си възнаградена. И дано само хубави неща да те чакат напред в годините!

Лъки, на Сънвал основно купувам - нямат сол и захар, поне за тези от четвърти месец със сигурност. Най-любимото на Марио е едно такова тиква, картоф и аптекарски копър.
Те и на ХИПП нямат (както Ена ти е казала), но някои (много малко от тях) имат мляко и сметана. Най-изгодни от този клас (т.н. био; диетични и най-добре за мен - немски) са си тези на Бейбилав (ДМ) - тиквичките с картоф например са страхотни, а и всички други! Но и там трябва да се гледа, защото има едни със спагети (ако още глутенът не сте въвели).

Ена е права, че не по това как си гледат децата трябва да си избираме мамите от компанията - и аз се радвам, че просто съм "случила " с моите, а отдалечаването с "другите" мами - ако няма друго нещо общо, освен темите, свързани с майчинството, става естествено, дори и да не искат да ни се месят, просто спираме да имаме общи теми от ежедневието, които да обсъждаме, и магнитът не е толкова силен. Иначе аз съм много толерантен човек - твърдо мога да кажа, че не презирам никого за нищо, и имам минимум предразсъдъци за хората (е, за вещите е друго нещо - там предразсъдъци бол).

# 631
От няколко дена сядам уж да напиша нещо, да се включа по някоя тема, но Кирил не мисля да ме оставя.

Здравейте, мами!

За разходките-аз се разхождам сама, по принцип съм затворен човек и трудно общувам, а и като излизаме аз не заставам в парка да седя, а си ходя по улиците, за да се приспи и да се раздвижа и аз самата. Имаме в блока ( които е 16 етажа) 3 бебенца, от коит Кирил е най-голям, но така и не сме се засичали навън.

За "Горещо"- тази история наистина е голяма трагедия, но и други хора преживяват такава, просто тази я коментират медиино. Нима не се е случвало и на други? Просто не се е давало гласност, както на тази история. Искрени съболезнования на блиските на това момиче и кураж, за да отгледат хубавото бебенце.

За глутена- аз смятам на 8 месеца и 1 седмица да започна постепенно, ще прочета статията на Стихията, мисля, че е някъде в началото на темата.

Днес ще въведа пилешко месо, купих готово. Не че вярвам на етикети, но пише, че е био и е на хип, дано съм направила правилния избор. Мислих аз да го приговя, но нямам възможност за сега да обиколя да намеря хубаво пилешко, може би по нататъка.

При нас също няма зъби, но може би скоро ще има. Вчера докато гризеше на столчето за хранене таблата, проплака и като погледнах, май се белее, но той не дава да се види, буда езика напред и си мърда глават  Laughing Като цялоо е много не спокоен и мрънка, не го отдавам на друго, защото няма причина видима. Дано да не го мъчат много.

В една друга отчетна майката си слага бебето ( на 6 месеца) в проходилка..???? Вие правите ли такива експерименти?

# 632
Лъки, на Хип са такива. Нито сол, нито захар, нито масло съм срещала в тях, а аз чета задължително какво е съдържанието. На Гербер някои имат масло и се отказах от тях.
На Хип в кайсия и слива със сигурност има захар, може и в други да има, но за тези съм сигурна, защото ги коментирахме тук с Bub.

Компания за разходка си имаме - намерихме се тук във форума и ни е добре заедно Grinning

Исках още малко да попиша, ама бебо се събуди.
Приятна неделя на вси4ки  Hug

# 633
  • Бургас
Провокирана от последните постове искам само да напиша нещо,което не съм сигурна че му е тук мястото,но от няколко месеца не знам къде другаде да го изразя: Благодаря на Господ(съдбата)или кой както го нарича за себе си,че през живот си съм била само на 2погребения,че са живи почти всичките ми близки до 3то коляно,че не знаех какво е болница преди да родя най-свидното на този свят,че.имам здраво и буйно дете,че родителите ми са здрави ижизпепихора,че имам на кого да се  обадя в 2 нощта и да кажа:Сама съм,имам нужда дори с амо да помлча  по телефона...БЛАГОДАРЯ

Peace Peace Peace Все едно аз съм го писала.

г-жа Стихийно бедствие , разбирам те, аз самата съм такава - каквото и да стане, първо се питам дали аз не съм го причинила... Разбира се много, много въпроси ще си останат без отговор за каквото и да е, не само по отношение на децата ни. Казват, че трябва да приемаме всяко изпитание като дар, надявам се да достигна до тази степен на мъдрост и да мога да го правя, но  за сега треперя от страх за най-скъпите си същества  Thinking

p.atanassova
, не го слагам в проходилка, въпреки че педиатърката ме посъветва да го правя. Нямам такова нещо вкъщи и май няма и да имам.

Момичета, тази сутрин Преслав падна от леглото  Shocked За първи път ни е - дано и за последен. Praynig Водихме го в спешния център, защото се изпоти и беше много блед  Rolling Eyes Не го снимаха, казаха, че е добре и просто да го  следя. Изцяло аз съм виновна, защото го оставих сам, макар и за 5 минути...Неделята започна така добре и после това  Confused

# 634
  • София
Сетих се, че наскоро една от тези мами ми заповяда веднага да отивам да си записвам детето на детска кухня, че е много хубава. Обясни ми откъде да си купя бурканчета, къде да подам молба и пр. Аз много търпеливо я излушах и й благодарих за съвета. Какво да й кажа?! Направо ми стана жал за нея......
Ето това ми е проблема, пуста уста не мълчи бе. Аз щях да разкажа как всеки ден се измъчвам от това дали аз не предизвиках това състояние у големия ми син, дали ако бях чела повече за кърмене нямаше да ми се наложе да си спирам кърмата с хапчета, а детето ми 2 мес да има запек и аз да ръчкам термометър, защото, ако бях чела повече щях да знам че не е добър вариант. Дали ако бях чела повече щях да знам какво е глутен и как се захранва с него, и че сокчетата, нека и пресни не са подходящи за дете на 4 мес. Мога да продължа и продължавам почти всеки ден, нищо че накрая си казвам че аутизма е нещо по сложно и не става ей така, ама не мога да спра да търся причина в себе си, това ме прави понякога изнервена и ревлива. НО това ми помага да съм по добра майка, да чета повече да мисля много, да не робувам на това кой какво мисли, затова не мога да мълча, когато виждам как някой го карат през просо. Ще мине време и ако му има нещо на детето, не говоря за аутизм, каквото и да е, синузит защото майка му не обърнала достатъчно внимание на течащия му нос, захарен диабет или подобни проблеми защото майка му не считала че захарта е нещо вредно, а мислила че детето има нужда да си развива мозъка с нейна помощ (сори ако засягам някой ама по глупаво нещо не бях чела) , цьолиакия, защото майка му не е седнала да прочете елементарни неща за това как се въвежда глутенът, болни бъбреци, щото е много тъпа да мисли че солта не е нещо опасно за дете на 6-7 мес.
О да, всичко това може и да не се случи, но ако се случи даже не по описани от мен причини, как се живее с това, знаете ли? Това бих я питала, тя естествено не би искала да се разхожда повече с мен, нищо това не ми пречи.

Г-жа Стихийно бедствие съгласна съм с теб. Аз казвам веднъж - два пъти, но като видя, че тъпо и упорито тези жени си продължават с техните приказки, ги оставям да "дрънкат". И това обикновено са такива, на които дечицата им са вече над 1 г. Та, те от позицията на преминали вече през всичко това се опитват да ме "съветват". Обикновено се отказват бързо, защото удрят на камък. Точно както казват и другите момичета - гледат ме като луда и толкова. Затова с такива съм само на "Здравей" и "Здрасти".
В крайна сметка Господ ни е дал свободна воля на всичките и всички ние носим отговорност за действията си.

# 635
  • София
Привет, момичета!

Компания за разходка си имаме - намерихме се тук във форума и ни е добре заедно Grinning
Mur, Благодаря ти!  Hug

catwalk И Виктор се изтърколи от спалнята преди 2 вечери за пръв път, но за щастие нямаше последствия. Явно доста сте се постреснали, след като и до лекар сте стигнали Hug

Относно чуждото мнение аз изобщо не обичам някой да ми се налага, но съм блягодарна на всички момичета тук, които споделят и коментират. Оттам нататък вече сама си вземам решенията как точно да процедирам. Ама това някой да не се разхожда с теб, само защото имаш различно мнение по въпроса, изобщо не го разбирам. Свободни хора сме, всеки сам си решава и си носи кръста.

Г-жа Стихийно бедствие, сигурно е много тежко да живееш с мисълта, че си можела да предотвратиш някои неща, ама това са много тежки обвинения. Вярно е, че човек трябва да се предпазва от разни неща и много да внимава, но аз обикновено казвам и "Да пази Господ", защото човек не е застрахован срещу всички лоши неща, колкото и да му се иска.

Май наиситна сме се събрали страшна дружинка тук!

Относно инцидента в Шейново, някой разбра ли кой е този велик доктор, който е оперирал момичето и не си е свършил работата, само защото не е платила за избор на екип?

Слънчев ден, момичета и бебоци Hug

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 13:00 от redreny2000

# 636
catwalk съжалявам за Преслав Hug
Момичета да ви попитам за едни пюрета от Карфур, вчера пазарувах там прах за пране и видях че марката предлага био пюрета имаше различни  с глутен и без глутен.

Когато нямам био зеленчук за супа използвам готови пюрета къде мое производство къде купено, до сега съм използвала на бебилав и на Хип, но тези пише че са на парченца (не знам дали е така) което повече ми харесва. Опитах се да ги проуча ама пусто като не знам френски и що гугъл преведе това чета.

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 15:34 от г-жа Стихийно бедствие

# 637
Лъки, на Хип са такива. Нито сол, нито захар, нито масло съм срещала в тях, а аз чета задължително какво е съдържанието. На Гербер някои имат масло и се отказах от тях.
На Хип в кайсия и слива със сигурност има захар, може и в други да има, но за тези съм сигурна, защото ги коментирахме тук с Bub.
Ох, добре, че каза, че аз не съм купувала още плодови и виж как категорично заявявам, че нямат добавки. ooooh! Просто не съм включила плодовете още в менюто на Ева/от бурканче/ и затова не съм чела съдържанието им. Но за зеленчуковите и месните съм сигурна. Чудех се какви плодове да давам от купешките. newsm78 Засега съм и давала да си гризка бананче, круша и ябълка, но не знам дали да и купя от пюретата с мъхестите плодове-кайсия и праскова.Давайте мнения дали в 9-я месец мога да и предложа от тях.
Ииии...имаме 4-ти зъб. smile3521

# 638
  • България моята родина
Момичета благодаря за милите думи.   bouquet

Аз също гледах Горещо и си поплаках,а мъжа ми искаше да го махаме да не се натъжавам,защото в такива ситуации той винаги се държи мъжки колкото и да е тежко и ми помага в това отношение.

Знам,че сте обсъждали въпроса с попарата,но нещата вече са много назад из темата и надали ще намеря.Може ли някоя мама да ми напише рецепта за попара?  Rolling Eyes

# 639
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Ivelina9292 , от няколко дни давам попара - правя я със сухар,обезсолено сирене и масло. Знам, че някои мами слагат захар,но аз не![/color

# 640
Относно инцидента в Шейново, някой разбра ли кой е този велик доктор, който е оперирал момичето и не си е свършил работата, само защото не е платила за избор на екип?
до колкото разбрах Богданова,била специализант в Шеново,Ковачева май също е присъствала,не слагам д-р,защото това не са доктори,а касапи  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 16:45 от migeo

# 641
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Migeo , изключително точно казано - касапи!

# 642
Добре де, не се ли плаща ако предварително си заявил, че искащ, а когато са си на смяна те са длъжни да си направят това което трябва?
При мен не се наложи секцио, по едно време се "закучи" работа и доктора каза, че ако така се задържи ще се оперираме, та аз се напънах и избегнах този вариант. Ако беше се стигнало до секцио щях ли да плащам? Защото и стотинка не дадох за раждане.

# 643
Разкажете на две на три за какво става въпрос за такива като мен, дето не са гледали предаването и нямат много време да го гледат в нета. Явно всички ви е развълнувало.
Някой питаше за проходилки. Имам от баткото , но не мисля да я ползвам. Май не се препоръчва от нито един ортопед. Thinking

# 644
Ена, ето тук има малко инфо за станалото : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=621188.30
Аз лично съм потресена от случилото се и адски много ме издразниха изказвания като "това се случва и друг път и на други майки, просто не на всички им се дава медийна гласност". Е , това за мен не е правилно. Sad((

Общи условия

Активация на акаунт