МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 432
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Е, царевицата и ориза не са житни култури и не съдържат глутен, така чеее.....

Stacked, житни, явно в смисъл зърнени култури-така е преведено на етикета. После редактирах и уточних, че за безглутеновите става въпрос, без да съм видяла поста ти  Peace
Редрени, благодаря  Hug

# 661
Мами, имам въпросче, основно към тези които започнаха с овесена каша въвежднаето на глутена - после с какво продължихте, че съм в голяма чуденка. Предпочитам пак да е готова каша, но не знам каква  newsm78 Приемам идеи и от тези, които са процедирали по друг начин, разбира се.
Mur, аз не съм въвела глутен още, че ни е рано, но според това което съм чела и мисля да спазвам глутенът се въвежда с овесени каши, след това се дава ръжена каша, ечемичена и накрая се стига до пшенична. Ще спазвам тези принципи като му дойде времето. Peace
Така, така, ама аз питам за кокретно предложение, като напрмер, овесената каша на Тьопфер или Хип, че чиста ръжена не намирам или пък комбинирана с нещо друго.

# 662
  • Бургас
Препоръчително е захранването на Глутен с овесени ядки, след това се захранва с ръж и ечемик поотделно. Пшеницата е последна.
глутенът се въвежда в последователност овес>>ръж>>ечемик>>пшеница

Това е от съветите на Косе Босе за захранването, от тук http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 663
Катуоулк,браво на детето на колегата,ама БОБО никой немож го мине....хипербебе е той.....тоооооооооооолкова ме радва,че определено за него борбата ще е голяма:) тука няколко мами изявиха желание да им става зет  Mr. Green

Забравих да споделя,че неси от няколко дни "казва" Чао с ръчичката,абсолютно на място и умишлено....освен това танцува  Joy Чуе ли музика или започна ли да и пея,моментално започва да "танцува" с ръчичката.... по този подов да ви поздравя с една от любимите ни детски песнички http://vbox7.com/play:eb8d4157 Едно време на баща и му е била любима,та сега и на нея Simple Smile)))

# 664
Момичета, все се каня да ви питам, някоя от вас случайно да има тази кошара на Babymoov: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … roducts_id/11317? Ние имаме такава. Уж исках да е нещо по-хубаво, по-качествено, да не е китайска, тази е френска и хич не е евтина, обаче когато се наложи да я разпънем или съберем, настава ад. Това, което пише в упътването не действа и общо взето всеки път успяваме "на магия". Не знам, специално образование за тази кошара ли трябва да има човек? С мъжа ми дърпаме, натискаме, редуваме се на почивки, мъчим се с часове, докато накрая го докарваме до скандал  Close После си умираме от смях, естествено, обаче преди това сме си скъсали сума ти нерви. Абе ужас, отстрани сигурно сме страшна картинка  Laughing

# 665
Да се отчета за Карфур пюрета, не бяха на парчета както ми се искаше, тук там се виднееше моркова на маааааааааааааааааалки кубчета, останалото си беше пюре. На Крум не му хареса много(въпреки че лично на мен ми миришеше на прясно сготвено пюре), обаче батко му го изяде с удовлствие като гарнитура към пилешките кебапчета.

# 666
  • Бургас
г-жа Стихийно бедствие, какво пюре взе и колко парички?

# 667
Сабрина, успях да изгледам предаването, благодарение на теб. Hug Просто ми изчезнаха от ума темите, за които щях да пиша....потресена съм. smile3518
Като се освестя ще се включа пак. Cry Cry Cry

# 668
Здравейте ! Simple Smile

Ние свалихме кошарата Sad Пиполчим на всякъде и е лудница. Продължаваме да ставаме посред нощ с рев ( не от глад, надявам се да се появи скоро зъб, че не се издържа вече ) . Отчаях се тотално - КОГА ЩЕ СПИМ Sad

За "майките по колички" да ви кажа и аз не намерих мой тип. Просто тези които познавам са много странни. Едната е още дете и просто не сме на един акъл ( за всичко, не само за това как се отглежда бебе). Другата е много анти, напряга ме, постоянно нещо се терзае , мрънка , все имат проблеми и пр. Добре че таткото има доста разчупен график на работа и си прекарвам времето с него, ходим по паркове, градинки, молове, магазини Simple Smile Аз и не мога да карам, а в района в който живея няма много къде да се разхождам освен в зоологическата Simple Smile

За съветите : Аз изслушвам всеки който ми дава съвет, дори и да не съм съгласна не се впускам в спорове - НЯМА СМИСЪЛ. Но не понасям някой да ми се налага като мнение или като съвет. Има значение как ми го казват. Аз лично съвети давам само ако ме питат, затова обичам и мен да ме съветват ако търся отговор.

Стихията си мисли, че прави добро като се меси ( но според мен няма подход). С това не искам да те обидя, напротив искам да се замислиш, защото ти си изчела много и знаеш много. Проверяваш нещата, което ти прави чест и прави доводите ти смислени когато отстояваш някакво мнение, но...  Не го поднасяш по подходящия начин.
Тук във форума сме майки, които искат да чуят друго мнение, които искат да си помагат, който с каквото е компетентен, може би и затова се задържахме толкова потребителки в групичката Мартенски майки  и затова ви  си пасваме Simple Smile

За столчето за колата - ние все още сме с това за новородени и е обърнато с гръб към движението. Но от 2 седмици тя просто не иска да седи в него. В момента в който я сложа и тя се обръща и тръгва ( къде ще иде не знам) и ми стои в скута Simple Smile Та сериозно съм се замислила да го обърнем по посока на движението. Плюс това ни предстои дълъг път другата седмица и не може да ми стои в ръцете.

Искам да ви питам за жълтъка ( не помня да сме го коментирали). Моята педиатърка каза към 10 месец, а комшийката вече дава а е с 1 месец по малко детенцето от моето. Вие какво знаете за жълтъка и въвеждането му в храната?

# 669
Мами, имам въпросче, основно към тези които започнаха с овесена каша въвежднаето на глутена - после с какво продължихте, че съм в голяма чуденка. Предпочитам пак да е готова каша, но не знам каква  newsm78 Приемам идеи и от тези, които са процедирали по друг начин, разбира се.
Mur, аз не съм въвела глутен още, че ни е рано, но според това което съм чела и мисля да спазвам глутенът се въвежда с овесени каши, след това се дава ръжена каша, ечемичена и накрая се стига до пшенична. Ще спазвам тези принципи като му дойде времето. Peace
Така, така, ама аз питам за кокретно предложение, като напрмер, овесената каша на Тьопфер или Хип, че чиста ръжена не намирам или пък комбинирана с нещо друго.

Аз от 5 дни давам глутен под формата на овесена каша на Тьопфер
Следващия етап ще бъде каша на Хип в коята има и брашно от ръж

# 670
Момичета, приятелят ми има един колега с по-големичко детенце - момче и от време на време си говорят за децата и после вкъщи ми се сервират бисери като този от снощи - момченцето на колегата проходило на 8 месеца  Laughing Не е възможно, нали ?
Възможно е при февруарките има проходило момченце на 8 и половина и е страхотен,много се изкефих  Peace  има качено клипче.

Катуоулк,браво на детето на колегата,ама БОБО никой немож го мине....хипербебе е той.....тоооооооооооолкова ме радва,че определено за него борбата ще е голяма:) тука няколко мами изявиха желание да им става зет  Mr. Green
Ееее,Весето мерси  Blush ,ама не е чак така,няма нищо ново,освен че е подобрил скороста на пълзене и е мнооого бърз Simple Smile

Сабрина, успях да изгледам предаването, благодарение на теб. Hug Просто ми изчезнаха от ума темите, за които щях да пиша....потресена съм. smile3518
Като се освестя ще се включа пак. Cry Cry Cry

Ена аз съм така от както го гледах  smile3518,много се разстроих.

Мами, имам въпросче, основно към тези които започнаха с овесена каша въвежднаето на глутена - после с какво продължихте, че съм в голяма чуденка. Предпочитам пак да е готова каша, но не знам каква  newsm78 Приемам идеи и от тези, които са процедирали по друг начин, разбира се.

Аз от 5 дни давам глутен под формата на овесена каша на Тьопфер
Следващия етап ще бъде каша на Хип в коята има и брашно от ръж

А колко дни захранвате с овес,за да дадете след това ръж и т.нт.... newsm78

# 671
Момичета, приятелят ми има един колега с по-големичко детенце - момче и от време на време си говорят за децата и после вкъщи ми се сервират бисери като този от снощи - момченцето на колегата проходило на 8 месеца  Laughing Не е възможно, нали ?
На една позната момиченцето нямаше 9 месеца като проходи #Crazy
много бързо се развиват тези деца  Grinning

# 672
Днеска и аз гледах "Горещо" ... Как да не си поплаче човек.............

# 673
  • Бургас
migeo , към 8 дни мисля да въвеждам овес, после 5 дни следващото. Поне това прочетох като препоръка. Аз мисля да добавям по малко фини овесени ядки към пюренцето.

# 674
migeo смятам да свърша кутията с овесена каша и чак тогава да започна тази на Хип в която има и ръж
Според мен овесената ще я давам поне още 2 седмици
Започнах с половин лъжичка.
След 4 дни увеличих на 1 лъжичка.
Ще увеличавам по малко дозата на няколко дни

Тази история с починалото момиче много ме разтрои
Тази сутрин я гледах и колкото и да не исках сълзите сами си течаха  Cry

Общи условия

Активация на акаунт