Израел - 55

• 150 492
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Значи поздравленията започват още на 20 вечерта?
Колко хубаво-8 дни празници.
Мента, много ти благодаря.  bouquet
А мацката си е снобка от всякъде  hahaha, ама как ме налъга,
че такава била практиката и никой не си купувал
рокли.
Толкова се изненадах, че реших да ви питам. Laughing

# 226
Мента, благодаря за отговора.Много се разочаровах. Confused Вече се виждах как бера малини...
А иначе ако сега е сезона на ягодите защо са тоолкова скъпи?Когато не са в сезон цената им е в пъти по-ниска...За пример сега килограм ягоди е 59,55 шекела. А през юли, август ги намирам на пазара за  20 шекела...Много странно, не мислите ли?Може би има няколко сезона за ягоди,а...?

За  харедимите знам, че преди известно време (преди 20 и повече години) е имало няколко смъртни случаи в тяхното общество, след поставянето на ваксини .От тогава насам отказват.Няколко от водещите равини се вдигат срещу масовите имунизации и ги обявяват за зло(имаше си специална дума, която в момента ми бяга). Та от тогава никой не ги закача.

The Black Tulip, била съм на не малко сватби тук, но не съм видяла булка с 2 рокли досега. Както ти е казала Мента-не е практика. Това, че имаш възможност да си наемеш рокля е верно. Спестяваш си място в гардероба. Но иначе цените хич не са им евтини.А другите варианти са също широко разпространени. Няма ограниченния.Често е много по-изгодно да си купиш рокля, отколкото да си наемеш.

Елинда, играчките и според мен са скъпи (oсобено дървените. Те са просто лукс.) Ама свикваш  Laughing

А иначе да ви кажа  нещо от което аз не успях да се възползвам.Просто не знаех.На летище ''Бен Гурион'' имало магазин с одафим на Шиляв.Цените били народни.Бодита по 10 шекела(вместо 35-40-50) и комплекти за по 20-30(внесто 100 и нагоре)...А качеството им според мен е супер. Не съм ходила до там все още. Правя пазарлък с мъжо да отидем някой ден.

П.С.Мента, събирам ролки от тоалетна хартия след последната ти идея от ''Крокотак''  Laughing Страхотна е!  bouquet

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 01:50 от Мъничко червеничко

# 227
  МЧ, къде на летището е "шилав"? За сега нямаме нужда от никакви дрешки, че имаме такива, които ни станаха малки преди да сме ги облекли дори и веднъж, но е добре да знам. (мааале, колко бързо растели бебетата)
Вчера ядох ягоди от шук аКармел, килограма за 28 шк, имаше и по 23, казаха ми, че има и по 18.

The Black Tulip, моя позната тук (израелка с бг корени) си купи роклята от Бг. Излязло и по-евтино отколкото да си вземе под наем от тук. Не знам какви са цените, но всички варианти, които Мента ти е изброила, са скъпи.  
 Между другото, с малката излизаме на разходка следобяд около морето в Яфо. Винаги има по няколко булки да си правят снимки. Най-"лукс" са в четвъртъците.

Верано, пусни снимка на куклата.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 08:45 от elinda

# 228
  И в статията,която пусна Мента пише, че харедимите са отказали ваксините Peace
  МЧ, Ели играчките са наистина скъпи, както отбеляза МЧ особено дървените( някога аз имах такива точно,правени от дядо ми). И в БГ не са много евтини, но тук са си безбожни. Имаше наскоро по новините на 10-и канал сравнение между цените на играчки тук,европейски д-ви и САЩ, познайте кой води класацията Crazy
    МЧ, какви са тези цени на ягоди Crazy, в Рами Леви са 19 шекела на килограм, да не би да е грешка някаква newsm78 И по пазарите са такива цените. На мен боровинки ми липсват най-много тук Confused

# 229
 Верано, едно птиченце ми изчурулика добрата новина. Стискам палци и следващите новини да са все така положителни!

# 230
  • T"A
Весела Ханука!  Grinning

Ние я карахме много кашерна тази година, защото Ментов е с двама религиозни в офиса и са му обяснили всииииииииичко!  Mr. Green
Онзи ден му чели някакъв религиозен вестник, в който обясняват друга версия на събитията с жената, която се качила в рейса от Ашдод към Ерусалим... (другата версия е, че тя се е отърквала в харедимите!?!  newsm78)

The Black Tulip, Ханука не е толкова голям празник, колкото се изкарва, но тъй като е близо до Коледа и му се придава повече внимание. Има още няколко дълги празника - Сукот, Песах... Но напр. Ханука няма нито един официален неработен ден, за разлика от други празници с по два неработни  Simple Smile

Момичета, аз ягоди не купувам, но си мисля да не би цената им да е повлияна от общото поскъпване на плодове и зеленчуци? На някои цените се вдигнаха с над 50-100%  Confused

Ако ви интересува как да поискате второ лекарско мнение, каква е процедурата? Специално в Макаби има два начина - единият е да отидете при друг лекар, но в часове извън работното време на този първия (напр. педиатър приема днес от 9 до 14, вие отивате при друг педиатър, но в 16 ч.). Другият начин е малко по-сложен, но е официалният (ако е за някакъв специалист, напр. гинеколог, не нещо спешно, не би било проблем да се пробва така): отива се в купат холим-а и се казва, че искате второ мнение, друг лекар да ви прегледа, и те ви "отписват" от редовния ви, за да отидете на преглед при друг, после минавате през офиса на К.Х., за да ви запишат отново при вашия си (ако искате да се върнете при него, де...). А иначе нали тук плащат на лекарите на ривон (тримесечие/четвърт година), и ако в един ривон отидеш при двама - при втория картата не минава, не може да ти влезе в "досието"... Ето това научих днес.

МЧ, какъв Шилав за твоя момък? Той скоро ще носи тийнейджърски дрехи  Hug
Виж, за следващото бебе - разбирам...

# 231
Ей, момичета, добре, че стана въпрос за ягодите.Едва сега разбрах, какви са главорези в 'Мега'. 3 пъти над обикновената цена...Безсрамници  Close .И аз чакам ли чакам да им падне цената.Имаше да си чакам до другата зима сигурно... Crazy На шук ''аКармел'' не обичам да ходя, макар, че ми е близо. Но и не мислех,че има толкова очевадна разлика. А в А.М-P.М. цените са още по-високи. В ''Рами Леви'' много  обичам да пазарувам, но не ми се отдава често такава възможност. Далече ми е(трябва кола) и ако мъжо няма време отпада като възможност. 
По този повод някой купи ли си вече карта за новия оператор на Рами Леви? Казват, че цените на разговорите ще са на абсолютния минимум от 15 аг./дака(За сравнение-аз говоря в момента на уж изгодна програма на 45 аг./дака. )

Елинда, не знам къде точно на летището се намира магазина на ''Шиляв''.Ще питам и ще кажа.

МЧ, какъв Шилав за твоя момък? Той скоро ще носи тийнейджърски дрехи  Hug
Виж, за следващото бебе - разбирам...
Laughing  Ами аз защо си спомням, че има секция за 3-4 години...  Thinking  Може да съм се объркала. newsm78

Онзи ден му чели някакъв религиозен вестник, в който обясняват друга версия на събитията с жената, която се качила в рейса от Ашдод към Ерусалим... (другата версия е, че тя се е отърквала в харедимите!?!  newsm78)
Shocked

Ментa, дано всичко да е наред при вас. Hug
А това, че не може да ти мине картата не създава ли някакви проблеми при плащането и прегледа при втория доктор? Първият вариант съм го прилагала няколко пъти, но втория ми е нов.

Happy Hanukkah
и от мен! Hug

# 232
Весела Ханука!

Илка, вас ли даваха днес по новините?

# 233

Весела ханука Simple Smile

# 234
  • София
Весела Ханука!

Илка, вас ли даваха днес по новините?

thumbsup

Хаг самеах от нас!

# 235
Хаг Самеах дами !  Hug  Прекрасната ханука Simple Smile.. наистина не е от най-важните празници, но поничките определено са едни от най важните за мен сладки newsm10

Отдавна не съм писала.. моето бебе Давид порасна ужасно много .Вече е човече Simple Smile научи се да лази на 5 месеца , а на 6 да се изправя и върви настрани държейки се за мебелите. Има си 2 зъбчета.Казва баба ,мама, дада  но не знае какво значат разбира се Simple Smile
Аз нямам абсолютно никакво време да се да да пиша..не мога да го изпусна от поглед.А единствения момент в който съм без него е като съм на Улпан. (гордон, много е готин).

Тия дни Миха ще заминава за Коста Рика за 16 дни, и се замислям да давам Давид на някаква ясла поне за няколко часа защото ми е много трудно да се справям сама с него за дълго време. Страх ме е малко да се разделя с него а и не съм наясно къде е добре.. ако някой има информация по въпроса....

Весели празници !!!

# 236
  • T"A
Рая, при нас няма такива почасови ясли, аз също търсих миналата година. Но някъде около вас може и да се намира, все пак е важно яслата да е в района на местоживеенето  Peace
Иначе решението е метапелет. Понякога има майки, които искат да изкарат допълнително някой шекел и приемат да гледат за по няколко часа още едно-две дечица, докато си гледат своето (така излиза и малко по-евтино, а и може да се сприятелите с майката и да се създаде един хубав и полезен контакт). Пробвай да питаш в Типат Халав-а и ако се съгласят да сложат една твоя обява. И във ФБ търси (някой от контактите ти може да ти препоръча детегледачка, хем ще е доверен човек) - ние и това опитахме, но за съжаление, не намерихме...
Успех!!

Илче, какви са тези медийни изяви? Защо не казваш да се наредим пред РС-то и да следим новините? Друго си е да ни поздравите за Ханука по телевизията  Grinning

# 237
  • София
Мента, малко в последния момент се случиха нещата, а и не бях предвидила, че и мен ще ме истипосат пред камерата.  Embarassed

# 238
Хаг Самеах и от мен!  Hug

Ели, знам го аз това птиченце ... Wink А на питането ти, ето:

Дано не съм ви стресирала с тази гола снимка.  Blush Казва се Ноел, защото се роди около Коледа. Още умувам какви точно дрехи да й ушия.  newsm78

Илче, и аз съм пропуснала новините.  Blush В You Tube дали няма да има нещо или в сайта на съответната медия?

# 239
Рая, и аз нямам опит все още с яслите, но ако бях на твое място също като Мента бих потърсила метапелет.За по-малки дечица е препоръчително.
Мисля, че беше споменала (по повод работа), че има някакъв community center близо до дома ти. Ако е  като този, който е близо до нас, там задължително има много обяви за метаплот. Ако няма-кажи -ще ти взема няколко телефона.
Ти и няма как да си продължиш улпана без метапелет. Така, че май положението е спешно.
А ако пък ще търсиш ясла, потърси също наоколо улпана.Там задължително има.Така ще ти е по-близо и по-лесно.
При кой си в ''Гордън''.Да не си случайно при Двора?

Верано, страхотна кукла.И аз бих искала такава.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт