Израел - 55

• 147 539
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Mentha, страхотна си!!! Благодаря ти!  Звучи приемливо  Simple Smile Мен сега най-много ме плаши мисълта,че няма да може да се чуваме..въпреки че има и много други неясноти. Изпълняваме си ангажиментите по необходимите документи стъпка по стъпка и се надяваме на късмет, да попадне на коректен работодател. Каквото прочетох и разпитах, всички казват че в Израел правилата се спазват стриктно и това което е записано в договора ще се случи.Тенденцията е ако работника се справя добре и условията де се подобряват, а не обратно ......

# 391
Момичета, аз вече рискувам да ви досадя, но ...предполагам ще ме извините  Praynig
Може ли да ми изпратите линк/ове към някой от търговските вериги за хранителни стоки...търсих доста в интернет, но понеже не зная как се казват не попадам на нищо достоверно. Една информация от 2010 година ни постресна, но вероятно става дума за статистика преди смяната на шекела....
Усмихнат ден ВИ ЖЕЛАЯ, ДА СТЕ ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!!!

# 392
Ето една от големите вериги, цените са сходни в тях. Има разлика, но е е голяма.

http://www.mega.co.il/jsfweb/

Цъкай върху списъка в дясно и ще ти се показват картинки с цени  Peace.

Шекела не е сменян скоро обаче Peace.

Относно интернет, има фирма която поема този разход за квартирата, както и монтират безплатно Булсатком (точно по тази линия мъжът ми се познава с тях).

Днес тук е съдният ден, моля всеки който волно или неволно съм обидила или наранила да прощава!

# 393
 newsm78 Аз, за разговори с близките си използвам скайп, имайки интернет излиза много евтино

# 394
Честит Йом Кипур на всички! יום כיפור!
С призив да бъдем по-добри и смирени към всички Simple Smile

גמר חתימה טובה !  Praynig

# 395
Здравейте дами,   bouquet
обръщам се към вас с една молба. Приятелката ми има оферта от град Тел Хашомер, болница Шеба (не знам дали правилно изписвам името) за преглед на детето си. Интересува ни (ако не затруднявам) информация за хотели в близост до болницата и ориентировъчни цени или телефони. Също за самолетни билети до Тел Авив (цени) и какъв транспорт има от там до "нашия" град (цени). Детето няма нужда от специални приспособления и условия за пътуването, на 14 години е ако има значение. Питам с оглед планиране на средствата.

Благодаря предварително!

# 396
  • T"A
не знам дали някой друг ще се включи, аз в момента имам мн. малко време, но по-нататък евентуално...

таксито ще и излезе ок. 100-150 шекела, може и малко повече (тел-ашомер е близо до тел авив, но самото летище е извън града)

то това не е точно град, а територия на болничен комплекс, но с големината на малко градче
едно бързо търсене за хотел ми даде този резултат: http://www.apropohotel.co.il/en.asp
сигурно има и още...

успех!

# 397
Относно самолетни билети до Тел Авив (цени) : най евтините са с България Ер : http://www.air.bg/

# 398
  • T"A
Дописвам - обикновено хотелите в болниците са скъпи, обаче, ако този преглед предполага хоспитализация, майката (родителят) най-вероятно ще могат да останат в стаята с детето (поне такава е практиката в телавивската болница, не вярвам да е изклюение)  Peace Иначе този Апропо изглежда в самия комплекс, няма нужда от пътуване, а това е важно (според мен), защото този комплекс е извън града...

Опитайте се да намерите сайта gabizadrugite - на мен не ми се отваря, може би от България да може да се отвори  Thinking там майката на Габи споменаваше за някаква организация тук в Израел, която помага на българи, дошли на лечение, на доброволчески принцип.

# 399
Много, много благодаря за отговорите. Вчера се получи офертата (от другите две клиники отказаха) и всички бяхме малко извън равновесие Rolling Eyes. Ще потърся сайта. Нали може да питам пак, ако нещо друго се сетим?

Желая ви прекрасен и усмихнат ден!

P.S. Май вече го няма този сайт, ако все още съществува или имате връзка с хората моля за координати.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 09:12 от Дива ирландска пешеходка (LSD)

# 400
  • T"A
P.S. Май вече го няма този сайт, ако все още съществува или имате връзка с хората моля за координати.

Не, за съжаление и при мен не излиза, а през зимата/пролетта го отварях без проблеми  Confused
http://btvnews.bg/1847052408-Malkata_Gabi_veche_e_zdrava.html

Успех с лечението bowuu, даже не мога да си представя какво и е на тази майка, която сега трябва да търси клиники  Sad

# 401
Да, не й е лесно. С бащата са разведени и тя сама трябва да се справя с болното си детенце и по- голямата кака. Може би ще се наложи да пуснем и тема помощ, на първо време събираме свои средства.

# 402
начинаеща тук не са много по отговорите.....аз питах,питах и нищо.......
тук съм вече от два месеца.нищо общо няма с това в договора.а цените са малко по високи от бг.цигари ги взимам като на пазара георги кирков:) цената им излиза 4,5 лв ,говоря за виктори оргинално щото има и по евтини но не стават за пушене.пазарувам в руски магазин.цената на свински бут е 11лв кг,сирене 11лв кг хляба е 2,3-2,6 лв другите неща малко по скъпи от бг.за сега това питай друго конкретно:)

# 403
Тони, ще ми обясниш ли какво значи, че няма общо с договора?! Това на мен ми звучи стряскащо. Ти в кой град си?Ако искаш пиши ми на лични. Благодаря ти!!!

# 404
Дали може да ви попитам и аз нещичко?
След седмица заминавам за Тел Авив Яфо, за по-дълъг период и ще трябва да си купя някаква предплатена GSM карта.
Дали може някакво приблизително инфо за подходящ оператор и цена? newsm78

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 18:00 от Cveti444

Общи условия

Активация на акаунт