Израел - 55

• 147 584
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • На дивана, под юргана
еми ние сме 20 човека в нетивот на 8 км от газа и никой не се интересува какво се случва с нас.нито шефове ,нито посолство,да не говорим че и мамат нямаме.иначе се гърми здраво.от пет дни е така.поне бира има:)

Не ме изненадва това, че от българското посолството не се интересуват, но те знаят ли за вас? Може би, трябва да се свържете все пак с тях, пък дано ви обърнат внимание.

# 421
  • T"A
Те, поне част от местните, не изпадат в паника, все пак в този район не веднъж са го преживели, и понякога могат да те вбесят с непукизма си... Даже тези, които загинаха в Кириат Малахи, казват, че не са били в защитено пространствол, а са имали, но просто не са влезли в него. Има мн. такива случаи.
За Нетивот не знам със сигурност, но в центъра едва след 90-та година задължават да се строи с мамад и повечето хора в стари постройки са без (и ние). Препоръката е да се гледа къде е най-близкия обществен миклат (миклат цибори се казва), макар и това да не е решение в повечето случаи...
Колежка на мъжа ми пътува всеки ден, вчера 3 пъти е излизала от колата и е залягала на пътя.
И аз повече ги мисля приятелките в Беер Шева, отколкото за тук да се тревожа, но като чух сирената и погледнах детето, ме сви, че нямаме къде да се скрием   Sad

# 422
  • София
Мента, а Йоави как прие сирената? Вие у дома ли бяхте?
Представям си как ти се е свило всичко на топка като знаеш, че нямате мамад и няма какво да направиш, за да защитиш детето си, но се чудя децата как приемат нещата. Звукът от сирената, паниката в очите на родителите, тичането към определеното място... само като си помисля и настръхвам! Дано се умирят нещата бързо и по най-добрия начин  Praynig

Тук на 1 октомври има проверка на сирените. Тази година се падна на сукот и ние бяхме в суката в двора на синагогата, а самата сирена явно е някъде в близост. Чуваше се оглушително. Ида не спря да реве през цялото време. Милата се беше свила като мишле в мен и трепереше от страх. После два-три дни продължаваше да плаче. щом се сетеше за сирените. А Йоси през цялото време си спа в количката, и той на двора, все едно нищо не се случва. Как не се събуди това дете просто не знам!  ooooh! Но и по-добре, защото той милия има неистов страх от заря, като чуе гърмежа на зарята и евакуира всички ни! Не ми се мисли той как щеше да се стресира, ако беше буден на сирената.  ooooh!

# 423
  • T"A
Той седеше на гърнето и ме попита какво е това, аз му казах, че е сирена и той поиска да я види (явно си е помислил, че е нещо като пожарна кола или линейка, него те много го впечатляват). Разсърди  ми се, че не го взимам на прозореца да види  Crazy Аз звъннах на мъжа ми и му започнах да му разказвам някакви смешки, които детето каза през деня, така и той чу по телефона самата сирена и ми каза, че си тръгва към вкъщи. Но не знам как се преживява, когато е ежедневие, надали минава така леко  Confused Една от състудентките ми е с 2 деца и ми изглежда много зле положението при тях, тя вчера не смееше да тръгне с колата на север, писа, че на изток е по-сигурно да се отдалечат (в което има логика)
http://www.jvhri.org/index.php?option=com_content&view=artic … ez&Itemid=104

А за децата на юг са направили и някаква песен, която следва да им помогне, но аз мигам на парцали като гледам клипа: http://www.youtube.com/watch?v=XXmmSJyaj_Q&feature=related

Сега пак имаше сирена, тъкмо момчетата се прибраха от площадката...

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 13:34 от Mentha

# 424
Беше страшно и странно и объркващо, но напълно достатъчно за да  схванеш в един единствен  миг какво изживяват от години жителите на южните части на страната Sad
Добре, че децата научени в училище и ДГ, че при сирена се стои мирно и се отдава почит към загиналите, не се втрещиха и паникьосаха ,а приеха като странна игра тичането към мамада  SadА вечерта  когато цялото семейство спа в помещението  до мамада,дори бяха доволни и много се радвам ,че не се травмираха засега Cry

# 425
http://gis.tel-aviv.gov.il/iview/viewer.htm

КАРТА С БОМБОУБЕЖИЩАТА В ТЕЛ АВИВ

# 426
  • T"A
Илче, честита рожденичка   bouquet да ти е жива и здрава, весела и усмихната Ида Hug

# 427
  • T"A
Цитат
Българи, работещи в непосредствена близост до ивицата Газа, искат да напуснат град Нетивот и да се върнат у нас. 17 нашенци се трудят на обекти там, съобщи МВнР.
Посланикът ни в Израел Юрий Щерк е посетил сънародниците ни, които се намират в страната по спогодба за временна заетост между България и Израел. Всички били здрави, двама от тях изразили желание да се завърнат у нас заради изострената обстановка в региона. Те вече се намират в българското посолство в Тел Авив и оттам ще им бъде оказано съдействие за завръщането им у дома. Посланик Щерк поискал българите да бъдат преместени на друго работно място.

Източник

# 428
да, вчера посланника беше тук.сега ще извозят тези които искат да бъдат евакоирани.имаше  адекватна реакция от посолството за сега.

# 429
как беше тази вечер,имаше ли бомби...дано всичко се успокои че и на мен ми предстои заминаване newsm78 newsm78

# 430
  • T"A
Ванобел, в района около Тел Авив е тихо. На юг все още падат ракети.
Дано нещата се поуспокоят докато дойдете  Peace

# 431
малко понамаляха но все още има.

# 432
дано всичко се поуталожи....чета че и запада се е намесил,като осъжда действията на Хамас...

# 433
  • София
Момичета здравейте , от доста време чета темите ви и се образовам с материалите които непрекъснато споделяте.
Първо бих  искала да пожелая късмет на свички в близост до Газа и дано мира се завърне в най-скоро време.
А сега искам да попитам в Тел Авив как е положението , тъй като моят годеник се очертава да замине за там до месец? Все още не му е готова визата , но много ме е страх за него.
Тъй като имам много въпросителни относно ежедневието и стандарта там ще съм щаслива ако ме приемете в редиците си.
Благодаря предварително.  Embarassed Embarassed Embarassed newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 434
и той ли ще работи по спогодбата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт