Израел - 55

• 147 640
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, нахълтвам във Вашата тема, съпругът на една моя приятелка е в Израел от една седмица по тази програма чрез Агенция по заетостта. Но се оказа, че изобщо не е това, което пише в договора. Няма квартири, а фургони без ток и вода, пълна мизерия, в покрайнините на Ришон се намират 15 българи. Нямат достъп до магазини, един път в седмицата им носят хранителни продукти. Дайте съвет какво да направи!

# 436
  • София
Леле ужас , моят мъж заминава другия месец направо не знам дали да не го спра . Има трансферен прозорец на 01.01.2013 за преместване на друго място нека се пробва ако може да издържи до тогава ако не нека се обади на телефона който му е даден в договора или на телефон 0893404040. Успех

# 437
някой тук май доста обработва аудиторията Simple Smile аз съм от втората група,ако некой иска да знае какво наистина става да ми пише на лични.успех Simple Smile

# 438

някой тук май доста обработва аудиторията Simple Smile аз съм от втората група,ако некой иска да знае какво наистина става да ми пише на лични.успех Simple Smile
Не мисля, че обработвам някого, просто казах информация, която ми стана ясна при разговор по скайп с потърпевшите.

Получихме информация от него, че утре ще ги местят, изчакваме да видим къде точно и при какви условия, ще пиша когато има резултат.

# 439
нямат ток и вода ,но пък имат скайп и интернет Joy някой тук искате да изкарате парички на наш гръб ,ама скоро ще ви разберът и ако се отървете без бой ще трябва да почерпите Laughing аз казах и повече не мисла да коментирам тук Stop

# 440
  • На дивана, под юргана
Има трансферен прозорец...

За футбол ли става дума? newsm78

# 441

Laughing

Могат да сменят работодателя на три месеца.
 Vili08
Нека вашия човек се обърне към посланика, може да му сътрудничи за преместване или да се опита за по- добри условия.

# 442
  • На дивана, под юргана

Laughing

Могат да сменят работодателя на три месеца.

Аааа, ясно... пуснали са трансферни прозорци и в други професии вече.  Laughing

# 443
  • София
tigar-migar явно ти е смешно , но ако беше на тяхно място нямаше да си толкова ентусиазиран .Vili08
благодаря ще очакваме информация дано нещата се променят положително . Стискаме палци на нашите хора там и се надявам държавата да реагира адекватно.

# 444
  • На дивана, под юргана
tigar-migar явно ти е смешно , но ако беше на тяхно място нямаше да си толкова ентусиазиран...

"Има неща - толкова сериозни, за които може да се говори само на шега!"
Нилс Хенрик Давид Бор, получил Нобелова награда за физика през 1922 г.

# 445
# 446
  • T"A
Аз мога само да ви кажа, че да се спи във фургони (ако гореописаната ситуация е действителен случай), не е чак толкова рядко срещано явление в Израел (а и не само тук, среща се и в Щатите и в Европа). Има хора, които така си живеят (имала съм познати), имайте го предвид, не е непременно прецакване на работниците по програмата  Peace

Училището ми по иврит навремето беше в едни бараки.
Тук строителството не успява да задоволи темпа на нарастване на населението, затова и докато имаше световна криза, срив на имотния/строителния бранш и т.н. по света,  тук цените на имотите прогресираха стремително нагоре  Tired в крайна сметка, не е случайно и това търсене на строителни работници  Peace

# 447
  • София
За да не занимаваме останалите съфорумци нека по темата за българите работещи в Израел пишем http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=690337.msg23655883#msg23655883

# 448
Качих няколко снимки
http://veli4ka10.snimka.bg/daily/izeael.716116

Нямам причина да лъжа, свързахме се с Посолството на България в Израел, Служба по миграциите, МВнР, от всякъде ни уверяват, че предприемат преместването на работниците.

# 449
Mentha е много права за фургоните.Моя брат преди окончателно да се премести в Щатите ходеше всяка година на студентски бригади-е не спеше на по-хубаво!Все пак отиваш да работиш,а не да изявяваш кой знае какви претенции,ако не ти харесва седиш в майка България и може би мизерстваш още по добре в 30кв. гарсониера.Говоря образно казано,само да уточня.
bilqnita да заминеш на каквото и да било място в чужбина се изисква много,много информация,особено че хората вече имат толкова живи измамени примери.Никой не е застрахован,но с извинение,когато попълваш документи не трябва да "спиш".Казвам го като юридическо лице в Израел,а и всъщност нека този човек потърси правата си,никой няма да му ги оспори.

Общи условия

Активация на акаунт