Израел - 55

• 147 673
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
тук не става въпрос за претенции, а за нормални човешки условия. Нищо лошо във фургоните, стига да не ходят по теб хлебарки, над главата ти да има мравуняк, а от пробитите стени на фургона да не се подава гущер. Иначе си права, нашите мъже са подписали договор и предполагам повечето/поне моя/ съвестно работи по 10 часа с готовност тези часове да станат 12. Нали това е идеята да се отдели от семейството си, за да спечели и задели известна сума, а не да избяга от "30 квадрата гарсониера". И понеже всички тук сме съпруги и майки,  ще вметна, че когато си близо до семейството си дори и мизерията на твоята "30 квадрата гарсониера" ти се вижда по-малко мизерна, но действителността в "родната България"  ни налага да приемаме чуждата мизерия и да нямаме претенции.

Хубав ден, момичета  Peace

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 10:18 от na4inae6ta

# 451
  • София
na4inae6ta : Заставам плътно зад това което си написала  Hug Hug Hug Hug Hug никой  или почти никой не тръгва с нагласата за 5 звезден хотел , но става дума поне за санитарния минимум на битови условия . Не е нормално една държава с претенции на международна икономическа сила да предоставя такива условия за живот на работещите там българи!
Много ми е интересно защо при посещението на българската делегация от Министерство на Труда и Социалната политика  в Израел тази пролет не са констатирани "никакви" нарушения и вместо да си спестят бъдещи проблеми както в момента не са си свършили работата тогава не ми се вярва да не са били на ясно тези хора при какви условия ще живеят.
Най-малкото една част от заминалите са работещи хора , които не са израстнали в катун в центъра на Филиповци за да им е все тая как ще живеят.
 Aleksandra Hadish: Аз на 19 год.съм заминала да работя в чужбина и повярвай не ми е било лесно и съм на ясно как са нещата , пак казвам никой не сръгва с нагласата ,че ще живее в лъскав хотел , но снимките на "фургоните" са фрапиращи.
От мен хубав и слънчев ден.

# 452
  • T"A
Момичета, аз много ви се радвам на усилието да задействате някаква промяна и на загрижеността към мъжете. Сигурна съм, че и аз бих била страшно притеснена за съпруга си, ако заминава в някаква екзотична държава и условията на живот и/или работа са далеч от това, на което е свикнал  Hug

Не ни се сърдете, че гледаме по друг начин на някои неща тук  Peace Мога да ви разкажа, че и аз се боря с мравки и хлебарки и всяка година викаме човек да дойде да пръска с отрова. Ама, това е разход, който аз си поемам. Гущерите даже не ни правят впечатление, вярвате ли ми? Климатът тук е такъв, освен че разни растения, които в България се водят стайни, тук буйстват като плевели в градинките (напр. фикус), така и с фауната - буболечки и твари всякакви. До нас пък има чакали, ама били ваксинирани  Crazy
Погледнете, ако имате интерес и търпение, в старите ни теми - оплаквали сме и от буболечки и се снимали гущери и какво ли не. При това плащаме хиляди шекела наем, в прилични жилища сме.

Спомняте ли си това:
Цитат
500 шекела за квартира - в Израел няма такива неща
Цитат
работниците ще са по няколко в апартамент 6-8-10 (не ми се мисли за какво иде реч толкова мъже на едно място)

това е една червена лампичка, надявам се да ме разбирате  Peace

Успех - ползвайте трансферни прозорци, препрочитайте договорите за "вратички" да се измъкнат мъжете и така! Сигурно е тежко, ама на тази работа до скоро се наемаха азиатци, на които явно по- не им е правило впечатление какви са условията, не знам  Confused

Александра,  Hug

# 453
  • София
Mentha: благодаря ти за деликатния подход и предполагам че си права , чела съм 80 % от твоите и не само публикации във форума и съм благодарна за цялата информация споделена от вас момичета , но разберете ни и нас- нормално е да сме притеснени и "напушили".
Както и да е нямах намерение да разводнявам вашата тема с драматични излияния
ако някого съм засегнала съжалявам , но всеки има право да дава гласност на нещата които не го удовлетворяват.
Хубава вечер  Hug Hug Hug Hug

# 454
Билянита е права. Аз също благодаря за всички съвети, за заявената подкрепа.....Имах нужда от тях и Ви благодаря, че ми ги дадохте в подходящия момент. С всеки изминат ден мъжът ми се чувства по-спокоен и с това и аз.
Битовизмите може и да звучат несериозно, но .....покрай тях се върти живота ни.

Хубава вечер и спокойствие за всички нас!!!!  bouquet

# 455
Силно се надявам нещата да се наредят и работодателите наистина се окажат коректни спрямо мъжете ви.Наистина понякога е много,много трудно да гледаш от една друга гледна точка.Извинявам се за острия си език и дано не са обидила някой с думите си! newsm78

# 456
Хаг Ханука Самеах.
Честит празник и всичко най-хубаво.

# 457
Може да се запознаете с това интересно четиво, което събрах като материали за червения конец в новата ми тема:

"ЧЕРВЕНИЯТ КОНЕЦ ИЛИ КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ УРОКИ И ЗЛИ ОЧИ"

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=698168.msg24074466#msg24074466

# 458
Здравейте към всички четящи това и към всички имащи информация за това какво следва след като чуждестранен гражданин бива задържан от имиграционните служби в Израел по причина нелегално пребиваване в Израел докато е чакал да му бъде издадена нова работна виза.
 АКО НЯКОЙ ИМА ПРЕДСТАВА КОЛКО ВРЕМЕ ГИ ДЪРЖАТ В ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА ВРЕМЕННО НАСТАНЯВАНЕ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ КАКА СЕ ДЕЙСТВА ПРИ ТАКИВА ОБСТОЯТЕЛСТВА
КЪМ КОЙ БИХ МОГЛА ДА СЕ ОБЪРНА ЗА ДА УСКОРЯ ИЛИ СПОМОГНА ЗА ДЕПОРТИРАНЕТО  НА ВЪПРОСНИЯТ ГРАЖДАНИН.
МНОГО ВИ МОЛЯ ,ВСЕКИ КОЙТО БИ ИМАЛ КАКВАТО И ДА Е ИНФОРМАЦИЯ, БИХ БИЛА БЛАГОДАРНА !!!

# 459
  • T"A
Обърнете се към Посолството на РБългария в Израел за съдействие
http://www.mfa.bg/embassies/israel

(в сайта са отбелязани спешни линии, опитайте ги и тях)

Или направо към Външно (защото утре и вдругиден в Израел са почивни дни и е вероятно в Посолството да не ви отговорят), или към организацията, която е изпратила човека на работа.

# 460
*

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 23:01 от AGENT2012

# 461
  • T"A
Agent, защо решихте да правите форум за българи в руски сайт?
Има толкова интернет пространство, което се дава безплатно за блогове - аз бих опитала първо там  Peace Напр. blogspot или wordpress (неслучайно повечето непрофесионални блогове за кулинария и на тема майчинство са там, те са и лесни за използване и от непрофесионалисти, бързо се зареждат при потребителите и не изискват кой знае каква поддръжка от администратора, който списва блога). След това под всяка статия в един от тези блогове има място за коментари, което ще ви даде възможност да обсъждате написаното... Та, така, помислете си  Peace

# 462
Agent, защо решихте да правите форум за българи в руски сайт?
Има толкова интернет пространство, което се дава безплатно за блогове - аз бих опитала първо там  Peace Напр. blogspot или wordpress (неслучайно повечето непрофесионални блогове за кулинария и на тема майчинство са там, те са и лесни за използване и от непрофесионалисти, бързо се зареждат при потребителите и не изискват кой знае каква поддръжка от администратора, който списва блога). След това под всяка статия в един от тези блогове има място за коментари, което ще ви даде възможност да обсъждате написаното... Та, така, помислете си  Peace

Права сте, Мента, може би трябва да го направя в blogspot, ще помисля. За мен лично това е нещо хубаво, което може да се направи. В този смисъл за момента ще изтрия предния пост.

Поздрави

# 463
Здравейте!
Работя в Израел по спогодбата и искам да дойде съпругата ми при мен за извесно време на гости.Някой може ли да ми отговори как може да стане това.Трябва да ползва услугите на някой тур оператор ли?

# 464
  • T"A
Български граждани могат да пребивават в Израел като туристи без да се налага да си вадят виза до 3 месеца. Може с туристическа агенция, може и самостоятелно да се организира жена Ви - тя да си купи билет за самолет, а Вие можете да ѝ уредите място за спане, да се уговорите как ще се придвижи от летището до Вас (или да дойдете да я вземете напр.) и така  Peace

Общи условия

Активация на акаунт