Отговори
# 435
Дами, всеки път като надникна тук се коплексирам - аз постоянно плета от една година някъде, но само на две куки и то лесни моделчета, за да съм сигурна, че ще стане нещо.

Надявам се едно пончо ( може ли помощ с кройка и схема) да ми е по силите, но ми трябва за две куки - искам голямо като одеало, за над палтото. Не мога да уцеля списание по реповете и тук рових и не намерих хем да е лесно, хем да е на две куки. Идеалният случай би било да няма нито една плетеница и да е в един цвят, за да го изработя бързо. И да го нося  Rolling Eyes

# 436
  • София
Кармела, страхотно!!!  Grinning Grinning Grinning Ще следя информацията,. която даваш за боядисването

# 437
Благодаря за хубавите думи за плетките ми!
На въпросите за схемата на пончото - това са два еднакви правоъгълника с размери 80/40 см, съединени по начина, който беше постнала Blue_eyes на стр. 25 пост 367.
Извинявам се, но ще използвам нейния линк http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/299837_2 … _1434020906_n.jpg
На мен този модел също много ми хареса и си го слагам в графата "предстоящи"
Поздравления за къдравото потниче на кокошчица  и палтото на pamira!  bouquet
Коментирахте туида, в момента работя с ето този:

Върви леко, наплита много, въпреки, че аз бих предпочела вълната да е малко повече. Щом съм готова, ще покажа резултата.
Да не пропусна да поздравя и Carmela Biscuit за боядисването! Обичам такива експерименти  bouquet Направи ми впечатление кълбото - как се е получило в такава форма, предполагам, че преждата е боядисвана на завързано чиле, а това идеално кълбо? newsm78

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 00:01 от Сне*инка

# 438
  • София
Направи ми впечатление кълбото - как се е получило в такава форма, предполагам, че преждата е боядисвана на завързано чиле, а това идеално кълбо? newsm78

Благодаря на всички за милите думи!   bouquet
Търсих точно този туид в магазина на Александър, но го нямаха, ще следя с интерес
какво ще се получи от него.
За кълбото - човек се учи, докато е жив! Цял живот съм навивала кълбета бабешката,
докато не открих едно клипче за машинка за навиване на кълбета, направена от лего и моторче.
По-лошата  Mr. Green половинка отказа да ми изработи такава машинка, затова имитирах движенията й ръчно за навиване на кълбото. Бавно е, но е като машинно навито и прекрасно се
развива при плетене от вътрешността навън. Необходими са само руло тоалетна хартия, прежда за навиване и търпение. Прави се малък срез на рулото и се закрепва началото на преждата, за да не се изгуби. След това рулото се върти под наклон и преждата непрекъснато се навива около него по диагонал, като всеки диагонал ляга до следващия, без да го застъпва (е, в идеалния случай  Grinning). И така до края на ... чилето. Не е ракетно инженерство всъщност  Heart Eyes

# 439
  • на брега на реката
И аз се впечатлих от навиването, разглеждайки блога.Carmela Biscuit, може ли да напишеш точната речепта за боядисването, защото в блога е на английски и не видях да има обръщане на български. Мисля да пробвам с остатък от една бяла прежда 50/50 памук и полиакрил .

nela_ 66, благодаря, че ме подсети за домашна вълнена прежда. Тъкмо се чудех, какво да я правя, т.е. какво да изплета от нея, че като стои ще я изядат молците.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 09:12 от canu6a

# 440
  • София
И аз се впечатлих от навиването, разглеждайки блога.Carmela Biscuit, може ли да напишеш точната речепта за боядисването, защото в блога е на английски и не видях да има обръщане на български. Мисля да пробвам с остатък от една бяла прежда 50/50 памук и полиакрил .

canu6a, само да ми остане време в събота ще напиша всичко подробно на български и ще го оформя като pdf за източване. Обаче памук-полиакрил няма да стане с тази технология. За памук трябват други химикали, тези в СТЕП-четата боядисват само протеинови фибри - вълна, алпака, човешка коса  Mr. Green. Може да се пробва със смес вълна-акрил, но ще стане по-матирано, тъй като ще се боядиса основно вълната, а акрилената част ще е бледа.

# 441
Carmela Biscuit, искам и аз да ти благодаря за споделения опит за боядисване на прежди, че имам няколко пакета натурална вълна и ще пробвам да боядисам в неделя малко.

# 442
Carmela Biscuit, ухаа! Това със Step-етата е уникално, тъкмо ти чета в блога как си го описала. Страхотно. А добре де, а с BOLERO дали ще стане (другата разтворима напитка), защото те имат един уникално вкусен вкус - диня, и си мисля че и цветя ще стане много хубав - поне аз като го позлвам като ицветител за сладкиши ставяа приказака))))

# 443

Надявам се едно пончо ( може ли помощ с кройка и схема) да ми е по силите, но ми трябва за две куки - искам голямо като одеало, за над палтото. Не мога да уцеля списание по реповете и тук рових и не намерих хем да е лесно, хем да е на две куки. Идеалният случай би било да няма нито една плетеница и да е в един цвят, за да го изработя бързо. И да го нося  Rolling Eyes

Фол, никакви комплексации, тази тема е за нахъсване, без мрън-мрън демек. Надавям се, че сме се събрали да обменяме опит и знания, иначе няма смисъл да правя теми ...

Така, това са най-новите списания за пончота - http://zhenzhurnaly.com/page/vjazanie-modno-i-prosto-specvypusk- … o-shali-palantiny и http://zhenzhurnaly.com/page/1001-sovet-i-sekret-specvypusk-2-20 … -poncho-palantiny

Заповядай!  Simple Smile

На български в момента има "Вълшебна бримка - Пончота ...." и нещо друго в заглавието.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 12:07 от big pufana

# 444
Ето снощтното ми творение, плета към нея и шалче, като стане и него ще го постна... простички плетки - ама толкова мога засега)))) и тази я плетах и разплитах няколко пъти докато ми стане))) Но се получи много лека и мека ахаха... с преждичка от Александър http://alexanderyarn.com/prejdi/prejdi-za-edna-kuka/jarn-art-dzhins.html - номер 3 или 3.5 кука (забравих Mr. Green) шалчето на 4-ворка го плета.

[/URL]

# 445
  • София
тези в СТЕП-четата боядисват само протеинови фибри - вълна, алпака, човешка коса  Mr. Green.

Нали има зелено степче.. ще пробвам и ще покажа резултата...  Joy Joy Joy
Аз също ще чакам инфо на български.
Снощи довърших каскетчето на голямата щерка. Козирката си я съчиних в движение. Като се върне тя от училище ще я снимам. Сега искам онзи къдравия шал да направя към каскетчето.

# 446
Благодаря за обяснението за пончото на Сне*инка  smile3525
Ето аз ползвам от тези прежди,при тях може и без плетеници,самата прежда е ефектна.
http://stenliyarn.com/site/index.php/magazin-za-prejdi?page=shop … amp;category_id=1

# 447
Carmela Biscuit, златна си! Ще пробвам и навиването на прежда. newsm10

# 448
Canu6a , благодаря ти!  bouquet

# 449
kori_1, добре дошла   bouquet ! Никой не се е родил научен, както виждаш и ние си питаме. Знанието е сила!
Благодаря, за жалост много малко мога да плета. Баба ми почина и нямаше кога да се науча на повече за жалост.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт