Отговори
# 585
Мерси на Бира с таратор.
За Сбъдваша мечти ]
Това е 6-тия опит,който горе долу ме задоволи.Нещо не ми се връзва и затова попитах.Явно не мога да си формулирам правилно въпросите.В описанията беше написано "само опако"От там и въпроса ако е само лице каква ще е разликата (за мене няма)Все си е жартиер.За "на пръст" защото там опакото се взима по различен начин(поне аз така )  и в случая ми е неудобно.За преждата(идеята да се навие плоско на картон е добра),защото се гърчи и много трудно се разделят дупките.За фунията-защото на мене ми се струваше че е по-логично не да е във вид на "камбанки,а да "върви напред и назад"За 1-та кука,защото не разбрах след като стигнат определена дължина на какъв  принцип обръщат и намаляват бровя на пропуснатите.Ако нещо пак не съм обяснила добре-извинявам се.

И по повод опита-опит имам,видях само картинка ,потърсих описания,купих прежда,направих няколко опита(които не ме устроиха)и тогава попитах.ЛИЧНО на мене ми е по-приятно и лесно да плета с конвенционална прежда и плетки. Peace
Обаче шала го обещах в другата тема и харесва ми или не резултата ще го оплета.

Tака както виждам от снимката, намирам следните грешки, ама ме поправи ако не съм права:
-вадиш бримки от грешната страна от лентата;
-прекалено нагъсто са ти бримките или са ти прекалено стегнати.
Опитай да извадиш примерно 7 бримки от другата страна на лентата, разстояние между бримките поне 7-8 сантиметра. Големината на иглите няма значение, по-лесно е с по-малък номер. Плетивото трябва да ти е много, ама много отпуснато и свободно.

# 586
.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 13:22 от пухи-пухи

# 587
Аз лично се научих от това клипче, и след няколко проби  Peace

Ето и още едно с Фламенко, току що го видях, и всъщност го плета по абсолютно същият начин

# 588
http://www.youtube.com/watch?v=nvqbz77lOqs&feature=relatedако това е плетенето на шала-Фламенко с една кука))) че то много лесно))))))) Преждата си е изплетена само се нанизва.... така ли е наистина)))) Колко струва една такава прежда?

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 13:31 от ina.gg

# 589
  • София
Да ви покажа какво си оплетох с 50 г боядисана прежда (много ми хареса това Мерино на Ярнарт).
Използвах и последното кончЕ - безпръстови ръкавички, брошка и цвете-дрънкулка за телефона на дъщеря ми:

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2011/11/autumn-berries.html

При толкова много клипчета в youtube, модели в Ravelry, сканирани списания- стига да иска човек,
може да намери и научи всичко. Прекарвала съм с часове пред компютъра в ровене на инфо и опити, докато проумея някоя плетка, трик, модел.
На всички времето ни е ценно. Повечето и работим, и отглеждаме деца. Peace

# 590
Carmela, честити придобивки! Уникатни са направо с тези цветове! Страхотни снимки си направила. Браво!

Ех, а едно време нямаше нет и имаше Правец 8 ... Joy Питаш ли ме? ...

Сега дори не искат да ровят, а направо на готово. Консуматорска работа ...

Аделинче, Доцето питай за бебешанските хубавини.

Апропо, Амели къде е Воугският /етсиански/ шал схематично описан? Забрави ли?

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 13:36 от big pufana

# 591
Момичета,страшни сте .Красоти всякакви ,а с тези къдрави шалчета направо ме...ще купя прежда и ще се пробвам и аз

# 592
Карамелке страхотни са ръкавичките, само да си набавя и аз от това Мерино и ще се пробвам веднага с багренето Crazy

При толкова много клипчета в youtube, модели в Ravelry, сканирани списания- стига да иска човек,
може да намери и научи всичко. Прекарвала съм с часове пред компютъра в ровене на инфо и опити, докато проумея някоя плетка, трик, модел.

Абсолютно те подкрепям, в ютюб има страшно много клипчета, всичко е показано, аз се уча основно от там Peace, просто пишеш какво търсиш и действаш

# 593
  • Севлиево
Здравейте момичета. Отдавна не съм писала (и плела), но ви чета и ахкам на красотите ви.
Ако някой може да ми помогне ще съм дълбоко благодарна.
Преди време копирах снимка на детска рокличка и шапка. За жалост не свалих описание.
Ако знаете или сте плели подобни, предварително благодаря.
http://www.album.bg/adelinche/images/27470910/
Като си отида в магазина ще ти пусна схема на горната част на това елече. Надолу ми е чиста импровизация заради шапката. Исках да е същата плетка.

# 594
Carmela Biscuit, фен съм ти, знам че се повтарям.

Забравих да кажа, че двете тиквички са прекрасни!

Подкрепям за многото достъпна информация днес и многото източници. Чичко Гугъл е велик, ще знаете.
Дразнят не въпросите, а начина по който се изисква даването на помощ и информация.
Тук стана като в детска градина. Отдавна някои от големите плетачки се изнесоха, щото на никой нервите му не са чак толкова здрави.

# 595
 Joy Joy Joy

Сладурани. Много поучаващо.

# 596
Пухи, пообърка ни със спамо-чата. Мда.

# 597
  • Бургас-Несебър
преди около седмица помолих за схемата на точно определен шал - с къдриците, момичетата се отзоваха веднага на молбата ми, за което съм им много благодарна   bouquet
Снощи успях да го довърша, а също преди това изплетох и шапка, пак благодарение на темата/четяйки и гледайки картинки, снимки и клипчета/.
Знам че не се получи идеалното, но по-съм щастлива, че моето дете е безкрайно щастливо от факта, че мама ги е изплела.
Благодаря ви момичета   bouquet   bouquet    bouquet 

П.П. Забравих да пусна снимките  Embarassed

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 14:20 от megy_sn

# 598
Страхотен комплект се е получил Меги, със здраве да си го носи малката.

# 599
Blue_eyes, мерси за клипчето на фламенко-шала с иглите, много добре е показано. С какви игли плетеш - каква дебелина за този шал? С кука ако си пробвала - пак ли трябва да е по-дебела? Че ми е пътьом след работа да мина през магазина на Александър да си купя.

Общи условия

Активация на акаунт