Февруарчетата като гъбки си растат и бели зъбчета редят!- Тема 21

• 31 008
  • 720
  •   1
Отговори
# 630
Ехе, разсмях цялото семейство с това дърпане на носа smile3532
Аааа, и на Лорин и бяха казали една простотия за пипане отдолу, но зад вратата и после да маже нещо детето Shocked Може да се кункурират по простотия Mr. Green

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 21:35 от Evridika

# 631
  • София
Ох, чакайте да ви кажа какъв въпрос ми зададе една баба на пейката пред блока като се прибирахме!  Joy
-  Вие нали му дърпате носа?
И аз така  Shocked
Не, казвам, защо да му дърпам носа?
И тя: Защото виж какъв му е широк и трябва да му го дърпаш, за да му стане по - дълъг!
 И аз още по - така  Shocked
-  Той на баща му е такъв, отвръщам.
- Ааааа, такъв му е! Трябва ти да му го дърпаш като го къпеш да си му стане нормален!
Е казвам ви направо не знаех какво да ѝ отговоря повече! Joy Joy Joy
Сега сама си се смея като се сещам, но определено бях изумена като ми изръси тая простотия! Никога не съм предполагала, че на разумен човек може да му хрумне такова нещо!
Аз се чудя защо ми е такъв остър носа, а то сигурно и на мен са ми го дърпали!  hahaha

Може да си направим класация на най - изумителните бабини деветини, но съм сигурна, че това ще закове Номер 1!  Joy

Бабата кърти, чисти и извозва  #Shocked rotfImao rotfImao smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

# 632
  • Варна, морето, сините вълни...
Ехе, разсмях цялото семейство с това дърпане на носа smile3532

А аз си се смея сама  hahaha hahaha всички спят вече.

ЛЕКА НОЩ!

# 633
Здравейте мамчета и бебчета! Hug

Честит празник на будителите! Честита месечинка на Елиза и ако има други празнуващи сладури! Честито на мъжа на Анилеви и бабата на Хей Я и браво на Явор, нашият шампион!  Hug

Цял ден си мисля днес за Аспарух. Те понякога душичките не разбират какво искаме от тях или на какви обществени очаквания трябва да отговарят на тази възраст, но Евилче сигурна съм, че един ден че с усмивка ще му разказваш за сегашните приключения!  Hug

И другото, за което цял ден съм си мислила, е питката на Мария, ама не ме оставиха да я направя и като знам програмата за седмицата поне до петък ще тъна в мисли по въпроса!

За флуорните капки трябва да проверите съдържанието на водата там, където живеете и според това се определя дали и колко да се дава на децата. Ето тази статия обяснява част от доводите за и против (те май изследванията са показали досега само полза, не вреда): http://www.dentalhealth.org/tell-me-about/topic/sundry/fluoride. В тази листовка пък е обяснено при какво съдържание на флуорид в питейната вода дали и по колко капки се дават: http://www.medicine.bg/public/listovka/34275s.pdf. Аз съм давала на голямата (те навремето и в яслата задължително им даваха), давам чат-пат и на малката и ще давам и на бебето. Както вече се похвалих, засега всички са със здрави зъби. Но тя голямата на 3 г. си взе дозата за цял живот - поделиха си една опаковка Зимафлуор с едно приятелче. Разбира се, минахме през промивка в Пирогов, докторката там не успя да отвори опаковката, но те си хапнали от "тези бонбонки". Слава Богу, нямаше последствия, но ни предупредиха, че няма нужда вече да даваме (след 200 хапченца каква ти нужда)!

Според Министерски съвет в повечето райони в страната съдържанието на флуорид в питейната вода е доста ниско. Ето какво казват в един доклад (ако иска някой ще му го пратя, че се затруднявам с линка): Зъбният кариес е с много голяма честота сред всички възрастови групи на българското население. Проучванията показват, че при 90-95% от населението съществува този сериозен здравен проблем, като той се наблюдава още в периода на ранна детска възраст, когато при около 70% от децата се установяват кариеси на млечните зъбчета. Ниското флуорно съдържание в питейната вода на много региони в страната допринася за тази ситуация. Оптималните количества флуор в питейната вода, които не създават риск от дефицит и предозиране на флуор са 0.7-1.5 мг/л. Съдържанието на флуор е под 0.5 мг/л за 87% от населението в България. В оптимални параметри (0.5-1.5 мг/л) е за 13% от населението. Само 0.3% от населението, предимно от областите Ловеч и Бургас, ползва вода с повишено съдържание на флуор, но в тези населени места, където флуорът във водата е в повишено количество, са намерени алтернативни водни източници, главно язовирна вода. Средното флуорно съдържание на водите в страната е 0.28 мг/л, като най-ниско е в София град, Смолянска и Габровска област – средно 0.10 мг/л. Ниско е съдържанието на флуор и в областите Видин, Кърджали и Ямбол. Това налага необходимостта от масова профилактика на кариеса за населението в страната и на първо място за населението в регионите с ниско флуорно съдържание на питейните води. 
Голям гуш за всички мами и болните дечица да оздравяват!  Hug

Лека нощ от мен!  Hug

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 22:41 от pesl

# 634
  Мимоза, ревеше ли от уше Пепи или само го пипаше? Бързо да му минава  Praynig

Ами не е ревал /слава Богу/. Пипаше го, аз натисках да видя дали го боли, но не. Докторката го погледна, заради хремата и добре, че го направи  Praynig
Дейзи, честито ви зъбче. Да растат бели и здрави  Hug
Абе тия бабки са много весели, ама на времето сигурно така се е правило Rolling Eyes Спомням си, не знам за племенника ли или за Мариян, майка ми го вадеше  от коритото като го хващаше за главата, да му се издължава вратът  Rolling Eyes
Аз флуор не мисля да давам  Peace
Лена, наистина ти е много сладко тигърчето  Heart Eyes

# 635
А пък забравих да ви кажа как с моята дружка дето излизаме с дечицата ходихме до работата на майка ми и на връщане на тротоара имаше три коня! И като ни хвана шубето и се чудим как да минем покрай тях. И аре да не се връщаме обратно пренасяхме децата през трамвайните релси, ама те бяха от тея дето не са асфалтирани и беше ебаси приключението.
Викам си: Ако някой ни гледа ще каже, че сме ебаси идиотките!  hahaha

Та така ... Не мога да се оплача!  Mr. Green

Абе тия бабки са много весели, ама на времето сигурно така се е правило Rolling Eyes Спомням си, не знам за племенника ли или за Мариян, майка ми го вадеше  от коритото като го хващаше за главата, да му се издължава вратът  Rolling Eyes

Аре, Мимозке, и ти в кюпа!  Joy Joy Joy

# 636
Оххх, седя си се хиля на бисерите от дмнеска, дето сте изписали, направо  hahaha Весело е било, аз пак зъм изтървала...днеска сефте следобед си легнах до детето и спахме 2 часа и половина, станахме в 17.30  Blush Heart Eyes Нищо не успях да свърша, ама пък как се наспах хубавоооо  Sunglasses

Времето много ме накефи днеска, само че ние като излезнем в 11 си е студено, после като се заприбираме към 13,30  то баш тогава вече е топличко...а вече като станем от сън е пак студено...яко тъпо

Честита месечинка на Елиза  Hug

Честито на Ивето за мъжлето  Hug

Честито на сладката бабка на/забравих на кой  Blush/, ама да е жива и здрава още поне десетина години   bouquet

# 637
Привет мацки!
Честит празник на всички!
Честита месечинка на прекрасната ни Елиза!Да расте здрава,щастива и все така усмихната! Hug
Честито и на рожденниците на Ивето и Хей-я!Да са ви живи и здрави!
Честити зъбчета на озъбилите ни се бебчета и честито ни първо проходило бебче- страхотен е Явор! Hug
Момичета колажите са мнооого сладурски,ама то с такива деца..... Heart Eyes
А Лорката е спретнала уникална шапка за отрицателно време! Лори,за Коледа едно червено костюмче да му спретнеш,че както му отива и червено на Бобоооо Heart Eyes
Гледам голям купон се е заформил с тия бабини изцепки hahaha Предлагам и тях да ги изтипосаме на 1-ва страничка за настроение Crazy
Мимозке,как не се сещаш кой е бил- който сега е с дълго вратле! Joy
Питките- сладки солени,с пълнеж,без пълнеж,козунаци... - вкъщи мъжо е специалиста. Ето я погачата,която спретна за Крис, като проходи- пак тати ще я замеси,като му се отдава сега,защо да му затриваме потенциала Laughing

А някой има ли инфо за Вероничка?Какво ли става с милата душичка??? Rolling Eyes

Крис вече има 6 зъбчета! Party И днес официално успя да си попремести дупата,след неистови усилия и пролази Mr. Green Вече си мислех,че няма да доживея да го видя...,но той успя! А Явор вече ходи,но какво да се прави,тежичко му е дупето на детето,а в комбинация с бузите,положението съвсем се усложнява Laughing Рапорт даден и от нас,на който му се чете bowuu
Лека и спокойна нощ,бонбонки! Hug

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 23:27 от Totoni

# 638
ЕЕЕЕ Тони, от къде го намери тоз мъж-мечта бре, я какви пити меси   Crazy

Иначе и аз чакам нови от Вероничка с нетърпение... Praynig
Между другото забравих да ви кажа, че си имаме вече лап топ Wink За по-голямо детенце е страхотен - казва на английски азбуката , цифрите, като ги спелува и детето трябва да повтаря., пее, казва разни думички като куче, коте, крава, чадър, мече и т. н.  на английски пак - абе хубаво измислено, на малкия му хареса уж, заигра се доста, ама ще видим до кога ще му е интересен:)

# 639
Абе тия бабки са много весели, ама на времето сигурно така се е правило Rolling Eyes Спомням си, не знам за племенника ли или за Мариян, майка ми го вадеше  от коритото като го хващаше за главата, да му се издължава вратът  Rolling Eyes
Между другото това е доста опасно. Знам за един случай бабата така беше разтегнала нещо на вратлето на детето. След това физиотерапия и пак не бяха успели да го оправят напълно Sad

Тотони, браво на Крис. Аз още чакам този звезден миг  Laughing Мойта дупла не иска да се напъва и само се върти

# 640
ЕЕЕЕ Тони, от къде го намери тоз мъж-мечта бре, я какви пити меси   Crazy

hahaha, Миленка, скрит талант се оказа! Чак след като забременях разбрах,че и това можел,то затова така се нагуцих аз в последните месеци от бремеността Joy И сега сме се разбрали само за празници! Naughty Иначе откакто Крис се е родил аз рядко влизам в кухнята.... и готварството като цяло му се отдава Embarassed. Умря му циганката  hahaha
cama   Hug , споко, аз не се бях притеснила,а днес татко му като ми каза че бил пролазил ми стана смешно,като го видях пък как се гъзурчи- още повече Joy А той тръгнал клипче да му прави и ми се кара, че съм разсейвала детето и не можел да се съсредоточи Mr. Green
Аз познавам доста дечица,кото проходиха и чак тогава пролазиха, абе както си им е кеф на децата. Не е редно да имаме очаквания точно в определен момент да правят всички "както го пише по книгите",според мен поне Peace

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 23:18 от Totoni

# 641
ЕЕЕЕ Тони, от къде го намери тоз мъж-мечта бре, я какви пити меси   Crazy

hahaha, Миленка, скрит талант се оказа! Чак след като забременях разбрах,че и това можел,то затова така се нагуцих аз в последните месеци от бремеността Joy И сега сме се разбрали само за празници! Naughty Иначе откакто Крис се е родил аз рядко влизам в кухнята.... и готварството като цяло му се отдава Embarassed. Умря му циганката  hahaha

Hug

# 642
  • Русе/Germany
И такааааааааа Hug
Аз нали си имам мъж и сме само по пътищата и тази вечер ще си спим в нашата си къща. От както си е дошъл това ще ни е 3-та вечер в нас ooooh! но трябваше и бабите да видят Бобчи.
Първо да кажа че стискам палчета за всички в нужда  Hug (не изброявам понеже малко набързо четох)
Честити месечинки на всички пораснали дечица от последните няколко дни. Много да слушкат и да папкат.
Евилче  Hug
Хей-я, браво на Явор. Как сладко си крачи детето, браво. Да крачи все така уверено и да няма много падания. Да го пишем на 1-ва страничка Naughty
Аз мисля да купя вече на Бобчи уолкър. Днес го подпрях на паяка и той хукна с него да крачи.
Да си похваля гарджето, вече сяда сам от легнало положение, много се радва на тати и голям смях му се смее. Баща му по цял ден го кара да казва МАМА и в резултат на това Бобчи си отваря устата като рибка но звук няма hahaha
Купихме столче за кола, от 9-18кг. На Бобчи май му е добре, но толкова път видя детето че си мисля че като види кола и настръхва. Tired
Има още много неща да казвам но ММ излезе от банята и сега е мой ред.
Хайде захаросанки, много ви обичкам и много ми липсвате но искам да си видя мъжо. утре ще купуваме готварска печка и аспиратор. Нали сме на квартира ще си подновим печката а като си купим наша къща (апартамент) ще си купуваме хубава техника.
Лекинкаааааааа Hug

# 643
Признавам нищо не съм чела, само цитата от началото на тази страница, защото  помислих, че е виц, а имах нужда да се посмея.
Пчеличке, това за носа на мен ми го каза свеки, още като Краси беше новородена, като сме я къпели да сме стискали и издърпвали нослето, че да не останело така широко.
Аз бях така  Shocked Shocked Shocked

Извинете, че не се включвам с друго, утре ще наваксам, но си имам причина, а и съм много изморена. Лека!

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 23:59 от Бенджолина

# 644
Снежи,радвам се за теб! Hug
Честита месечинка и на сладкия Боби!Все такъв красавец да расте и винаги да е така напред, както до сега! Браво на детето,най- малкият, а толкова бързо се развива! Heart Eyes
А като спемена и столчета за кола- от около 2 седмици и ние преместихме Крис на новото- много е доволен и му е много удобен- така блаженничко си спинка в него Simple Smile
Уолкъра и аз го чакам от Амазон,той ще му е Коледния подарък.
Вече лягам, след година и 8 месеца спокойствие днес най-накрая отново се оциклих Whistling

Общи условия

Активация на акаунт