Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 290
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
меда, който продават в Holland & Barrett
Sonnia, благодаря за идеята. Ще го опитам.

Winnie, много е красива традицията ви. Винаги такава елха ще означава много за децата. И ние имаме нещо специално за коледната елха на Али, аз също много обичам Коледа.

Александра е на тема астронавти и изследователи. Някой ако се е сдобивал с хубав костюм и добър набор от изследователски неща, да подаде идея, моля!

Ние сме вече в първата си ваканция. Как лети това време само! Майките с дечица в предучилищен клас, разкажете докъде стигнаха децата с буквите и как върви училището при вас? Какви домашни ви дадоха за ваканцията? Децата ви спокойни ли ходят и доволни ли са?

# 46
  • Лондон/Пловдив
Маpи ние и утре сме на училище  Mr. Green
Аз да си кажа съм малко стресирана с това до 30 да брой и да ми казва кое число е преди 18 . Ами или моето дете е глупаво или е все още малко за това . В момента точно това правят и Алекс едвам се оправя което ме притеснява  . За буквите идея си нямам до къде са стигнали на 10 ноември имаме час за среща с учителя и ще разбера тогава . За домашните  до тук ми се струват леко сложни за дете на 4-5 години ама с моя помощ се оправяме .

# 47
 Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 23:54 от iana_st

# 48
Здравейте мили мами и бъдещи такива,

Първо бих желала да честитя първият рожден ден на бебчето на мис Файн! Да ви е жива и здрава, много да ви радва, желая и приказно и щатсливо детство!  Simple Smile

Извинявам се, че нахлувам така в темата, чета ви отдавна, вашите коментари са ми били много полеазни...
Бих желала да ви питам, какви са правата ми и последствията за мен и бебчо(тя е на два месеца и е родена в ЮК), ако подам молба за развод, моят съпруг е англичанин, оженихме се тук, в ЮК.
Надявам се някой да ми помогне или да ме насочи къде да чета.....
Благодаря ви предварително! 

# 49
Щерката е в подготвителен клас. И аз съм леко стресирана от изискванията. Преди да започнат училище някои майки с по-големи деца ми обясняваха, че в училище е много спокойно, едва ли не като предучилищната. И аз останах с тази нагласа. Преди 2 дни бях на среща с учителката. Тя ми каза, че Кари се справя добре, много е старателна и подредена. Била научила да пише цифрите до 5, но с буквите й е малко по-трудно. Пише вече 4-5 букви и познава около 10. Тя се амбицира сама, сяда и си пише букви и цифри на един лист  Peace

Всеки понеделник получаваме по една книжка, в която има само картинки и Кари трябва да се опита да разкаже по картинките историята. Струва ми се натоварена програма за 4 годишни деца...В края на учебната година трябвало да могат да пишат всички букви и май да четат  Thinking Домашни не са ни давали, освен да четем книжки. Учителката ме посъветва да пиша букви заедно с Кари, но тя така или иначе сама се упражнява  Thinking
Но Кари ходи с огромно желание на училище. Има една група приятелки, постоянно са заедно и много добре се разбират. Отделно в самото училище постоянно им организират какво ли не. До сега от началото на учебната година сме ходили на 2 програми, които бяха подготвили децата, а тази вечер бяха на дискотека. Всеки четвъртък ги водят на разходка извън училище - днес са имали пикник в парка, като готвачките им направили кутийки с храна и хапвали навън.

Утре ни е последния учебен ден преди ваканцията. Не знам дали ще им дадат някакви домашни  Thinking

Мари, аз се сещам само за Дора изследователката  newsm78

# 50

Александра е на тема астронавти и изследователи. Някой ако се е сдобивал с хубав костюм и добър набор от изследователски неща, да подаде идея, моля!

Незнам за астронавти, но за изследователи има някакви неща тук http://www.elc.co.uk/world-explorers/5580,default,sc.html, 3 страници са.

Аз също се интересувам от подробна информация за предучилищния клас. Трябва да попълня апликейшъна до края на другата седмица и още съм в голяма чуденка за училищата. Католическото ми се стори много религиозно, молят се по 3 пъти на ден и дори ги водят понякога в църквата,но пък ми изглежда най-добро от 3те в нашия район. С най-добра репутация. В другите 2 цареше някакъв голям хаос в предучилищния клас, когато бях на посещение. Питам ги сега време за игра ли е? Сутрин ли учите децата на букви и цифри, те ми отговарят, че днес правили хляб децата и сега го пекат в кухнята... Останах точно с обратното впечатление,че не ги натоварват много. Объркана съм, моля кажете ми повече за католическите училища, май това ще е първият ни избор. Всичко е добре там, само тази религия ми идва в повече...

# 51
  • Манчестър

Незнам за астронавти, но за изследователи има някакви неща тук http://www.elc.co.uk/world-explorers/5580,default,sc.html, 3 страници са.

Аз също се интересувам от подробна информация за предучилищния клас. Трябва да попълня апликейшъна до края на другата седмица и още съм в голяма чуденка за училищата. Католическото ми се стори много религиозно, молят се по 3 пъти на ден и дори ги водят понякога в църквата,но пък ми изглежда най-добро от 3те в нашия район. С най-добра репутация. В другите 2 цареше някакъв голям хаос в предучилищния клас, когато бях на посещение. Питам ги сега време за игра ли е? Сутрин ли учите децата на букви и цифри, те ми отговарят, че днес правили хляб децата и сега го пекат в кухнята... Останах точно с обратното впечатление,че не ги натоварват много. Объркана съм, моля кажете ми повече за католическите училища, май това ще е първият ни избор. Всичко е добре там, само тази религия ми идва в повече...

моя син е в католическо училище, не ходи да се моли,защото знаят,че е ортодоксален християнин....

# 52
Уини и Чери мам, точно вашите впечатления от училището исках да прочета. Много нужни ми бяхте, момичета, защото и аз съм шашната от натоварването им. При нас за тези 5 седмици взеха абсолютно цялата азбука + някои звуци, съставени от по 2 букви. Искат им краснопис, познаване на буквата като звук, отделно названието на буквата в азбуката и да правят вече първи опити за четене. Моето пате ужасно много се старае, занимаваме се у дома много, имам помощни материали, непрекъснато следя какво става, и все си мисля, че не е достатъчно. Цялата къща е в букви. Вече като ходим до тоалетната не се питаме дали е малка или голяма нужда, а се питаме с коя буква почва думата "тоалетна".  ooooh! За цифри ми говори по-малко, но аз непрекъснато упражнявам по малко, ама до 30, както е писала Чери мам, ще стигнем след още доста време! Shocked Сигурно трябва да се радвам, но на мен ми се иска да са още малко в частта  на безгрижното детство.

Благодаря ви за идеите за астронавт и изследовател. Аз още не съм почнала с голямото Коледно пазаруване, раничко ми се вижда...И аз още се мотам някъде там в частта с безгрижното детство... Simple Smile))

Екстродинари Д, не мога да ти дам конкретен съвет, но наистина католическите училища се ползват с добра репутация в по-голямата част от случаите. Не се страхувай много от религията, гледай сигурността на децата, резултатите и дисциплината да са добри. Не ти го казвам с лека ръка това. И аз много мислих за нашето чърч ъв Ингланд, сега гледам под лупа всичко, помолих ги да дадат текстове на песни и молитви, да видя какво точно им говорят на децата, да съм информирана. Но на Али не ѝ прави впечатление, просто това е още едно нещо, което правят в училище. Сега виждам, че Аве ти е дала интересен отговор. Аве, с разговор в началото ли стана това?

# 53
Здравейте,и на нас днес ни е последния учебен ден .В училището на Симона ,като че ли за сега я карат малко по-леко.Момичета,като ви чета и аз се стресирам Crazy.Всеки понеделник дават по една книжка,която си е избрало детето.Трябва да се върне на следващата седмица.Освен това ,в петък ни дават малка книжка с буквите,които са учили през седмицата,за да ги затвърдим в къщи.За сега са само 5 на брой,а числата са до три.Домашни не са давали ,поне за сега,след ваканцията ще видим...
Мен друго ме притеснява.Симона не говори езика добре,даже да не кажа ,че изобщо не говори.Когато някой я попита нещо отговаря с yes или no и до там ...До преди два-три дни ходеше с желание,дори не искаше да излиза във ваканция,но вчера когато я взех ми каза,че е плакала за мен.Когато я попитах защо,отговори лаконично-ами защото съм и липсвала Sad.Днес ходих на среща с учителката,която ме попита какво му било на детето вчера,след това ме разведе из кътовете им за да ми покаже къде обичала да си играе и накрая ми зададе въпроса "На какъв език си говорите в къщи?" SickВ къщи се занимаваме доста ,учим думи и фрази,но си мисля,че когато отиде на училище някак изключва и забравя всичко. newsm78.Учителката обеща съдействие,но да видим какво ще е днес,когато отида да я взема/ако не ме извикат предварително/.

# 54
Пиша в тази тема, тъй като вероятно сте по-запознати. Предстои ми пътуване с дъщеря ми във Великобритания. Бащата не идва с нас и имаме декларация за съгласие от него. Проблемът е, че нямаме брак с таткото, детето е признато,  но с него сме с различни фамилии. Ще имаме ли проблем при влизане и напускане на Англия при положение, че декларацията и акта за раждане на детето са на български, не са преведени. Ще ми ги искат ли там? Предварително благодаря.

# 55
roverandom няма да имаш проблем, само си носи и копие освен оригинала, който искат да видят непременно, защото остава там (копието). От Англия към БГ нищо не са ми искали на мене, никога.
avangard_tania малката ми дъщеря не говори изобщо езика, в къщи си говорим само на български. Преди да тръгне с баща и я научихме  да казва елементарните неща, като вода, тоалетна, как и е името. Учителките знаят, че не говори английски и според мен трябва да и обръщат повече внимание, при положение, че е почти в положението на глухонемите деца (да не дава Господ). Но това е само според мене...Всеки път като ги питам как е минал деня, според тях всичко е било просто прекрасно - прекрасно си била играла САМА, прекрасно се била наяла и тем подобни "прекрасни" неща. А тя реве всяка сутрин, като я водя. Хубавото е, че има приятелка там, която е много грижовна спрямо нея. А да не говорим пък за материала, който трябва да бъде усвоен в този Праймъри клас - никаква идея си нямам как ще стане това нещо при нас!?

# 56
  • Лондон
roverandom, ние сме идентичен случай като вас и от юли насам 3 пъти на 3 различни летища на влизане в Англия ми искат акт за раждане на детето, подразбира се преведен, естествено... Аз все не носех и бяха големи разправии, дори единият път питаха подробно детето каква съм му, беше много неприятно...следващият път ще го нося със сигурност.

# 57
Момичета, разбирам притесненията ви, но съм сигурна че всичко ще е наред. Когато ние дойдохме, Боян беше на 5 и го приеха в първи клас. Не само че не говореше езика, но и беше пропуснал цяла година. С тяхна помощ научи езика и навакса материала. Сега има малко проблеми с правописа, но по математика и наука и  е много добре. В началото на втори клас получих писмо, в което пишеше, че тъй като е настигнал съучениците си го вадят от групата, в която специално са се занимавали с него. Срам не срам, аз дори не знаех че е бил в такава група. Сега  в клас е в най- знаещата група по математика и в средна такава по писане. С четенето ги настигна. И той плака, и той имаше проблеми в началото, но сега е много щастлив в училище. Сигурна съм че всички дечица съвсем скоро ще се адаптират и вие с учудване ще установите че общуват без проблем.  Hug

# 58
Мерси Шу, предполагам ще е така, но началото ни е много трудно!
tzvetak сериозно ли? Ние на идване, кацнахме на Хийтроу и никой нищо не ме попита, при все, че съм с две деца с различни фамилии!

# 59
  • Лондон
Ana Mu, съвсем сериозно, бях писала някъде назад по темите, защото много ме бяха ядосали. Мислех, че е лош късмет първият път, но се случи и при следващите ни пътувания... След като малката им обясни набързо коя съм, къде съм я водила и какво сме правили, любезно ми обясниха, че взимат мерки за борба с трафика на деца и за това така Rolling Eyes Много ми беше неприятно, защото винаги съм изрядна с документите и занапред ще си нося преведен акт за раждане...

Според мен въпросите за езика в къщи са повече от добронамерени... Във всички апликационни форми, които сега попълвам, има графа за това какъв език се говори в дома на детето и отделна графа кой е първият му език, според мен все са с цел по-добра адаптация...

Общи условия

Активация на акаунт