Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 299
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • UK
Момичета, като чета изискванията за Ресепшън се хващам за главата! Моята дъщеря ходи 4 дена в седмицата на градина и въпреки това английският и още не е като на дете англичанче, но това е защото аз и говоря на бг, баща и на холандски ...а ние говорим английски в къщи. Въобще триезичното положение прави нещата за нея по- трудни...Тя брои до 20 на трите езика, но с буквите сме още назад...Имаме родителска среща след 10 дена и тогава ще видим как са точно нещата.  newsm78

Аз категорично се отказах от католическото училище- всеки понеделник обсъждали на асембли неделната детска литургия, молитви и други такива  са пряко засегнати в учебния процес. Е, тенкс бът но тенкс! Колкото и да е добро училището , не оправдава промиването на главата и, поне за нас! По съм склонна да я запиша в чърч оф ингланд...там поне на пръв поглед няма толкова явно изразена религиозност. Ходих и в едно частно училище...става, но базата им за частно училище ми се стори старичка, иначе момичето което ни развеждаше беше  супер добре артикулирано за Year6 и бих се радвала дъщеря ми да е като нея на тези години. С две думи...търсенето продължава. Май ще се насочим към coeducational частно.

# 61
  • UK
Ana Mu и ние сме в същото положение с нашия разбойник. Тръгна на у-ще преди 3 седм с две думи : Toilet и water.Вкъщи се говори  на български. Ходих на родителска среща и класната ми обясни, че са го сложили в групата на изостаналите, т.е. учат по 5-6 букви на 2 седмици + няколко думички за всяка буква, броят до 15. Най-напредналата група, за сравнение, вече чете елементарни книжки, пише всички букви и познава цифрите до 30.
 В първия момент това ми подейства като шок - че моето дете е от изоsтаващите, но после се поуспокоих и реших, че имаме време до първите изпити да наваксаме  Mr. Green , нали бяха в Year 4? Ще дам време на детето да почне да разбира и да говори езика и после ще взема частен учител за няколко часа седмично. Мои колеги ми препоръчаха двама вече  Grinning
  Освен това вкъщи посточнно преговаряме думичките от у-ще, също го караме да пише някои букви + кръгчета и ченгелчета. Научихме го на цветовете, знае основни неща като : sit down, stand up, open (когато мием зъбите  Laughing), bottle, car и още 20-тина думички. Сега гледаме като има някаква команда да я казваме на англ. и бълг. едновременно. Та това е за 3 седмици  Mr. Green
 П.С. Имам преимуществото Шу да ме успокоява редовно и по тел.  Mr. Green  Joy

# 62
Извинявам се за нахлуването! Всеки път като прочета дадената тема и се разпиша включвам известителя който нищо не ме известява и аз забравям да прочета отново темата и така до следващата! Сега тази беше малко по-кратка та я изчетох! Да се разпиша на бързо- живеем в Лондон с бебе Луи на 14 месеца(боже то не е бебе вече ама си е на мама бебето) и тати(на много повечко месеци)! Видях че коментирате много интересни за мен теми! Ние имаме подобна традиция с коледните играчки(макар до сега да са само 2 от една и съща година) ще се радвам да видя някой линк за ръчно правените! По принцип много от рано съм готова с подаръците но миналата година се местихме и с бебо малко поокъснях та се надявам тази да наваксам! Аз съм хвърлила око на дървено колело но се надявам да е достатъчно голям за него, ако ли не ще остане за РД! За мен е важно да има някой от бг традициите, но се радвам че семейството на милото са много сплотено семейство и традициите са важни и за тях- такаче месим работата и аквото се получи! Чета и за училищата че говорите(макар да ни е малко рано) аз съм се заровила да ги проучвам и разглеждам и тъй като за частните се подава с по година по-рано около нас трябва да почна да ги разглеждам такаче сте ми интересни! Впечатление ми направи, че никой не споменава нищо за монтесори, ще се радвам на мнение! Ние сме се спряли на няколко та да видим! Изчезвам за сега дано този път успея да смогвам по-добре!

# 63
 svidni4ka, точно след половин година ще се чудиш, кога това дете е научило английски!
Първите изпити са втората година в края.
------------

На излизане от Англия никога не са ми искали, както и като влизаме в БГ, но на всяко излизане от БГ и влизане в Англия все се доказвам че съм майката на тези деца.

# 64
Записвам се в новата тема да се оплача, пък белким ми олекне.  Embarassed Нямам нерви вече с моите комшии, хора, направо ми идва да вия от яд и безсилие. Днес смятам най-накрая да отида в полицията и да подам официално оплакване срещу техните партита всеки петък и събота. До гуша ми дойде, казвам ви. За поредна нощ не съм спала, понеже те решиха да си надуят музиката в 2 сутринта до дупка. Събудих се и повече не можах да заспя. Сега пак е волюме на макс.  ooooh! Дори и да намалят малко в къщи се чуват басовете - дум, дум, дум, като някое китайско психо мъчение е. Понякога прозорците ми дрънчат и вибрират, а сме с хубава, нова дограма двоен стъкло пакет.

Като се нанесохме в къщата преди 5 години бяха много готино семейство. Тя с малко дете на 6 месеца, и голям син на 13 тогава от предишна връзка. 4 години и половина, бяхме в почти прекрасни комшийски отношения. Децата ни пораснаха заедно и до сега си играят. Преди около 6 месеца обаче се разделиха (хванал я на калъп с някакво хлапе от компанията на сина й) и от тогава е АД. В началото си казвах ще по празнуват ще им мине. Е да ама не. От тогава всеки петък, всякакви криминални малки гаменчета се изсипват у тях и се почва лудо парти. Музиката до дупка, танци, викане, боеве, крещене, пълна програма. Няколко месеца по-късно като видях (е, много съм търпелива признавам си без бой), че нищо няма да се промени и не мога повече да издържам, една нощ събрах смелост и се обадих на полицията. Нищо не се промени, едно извинявай не ми е казала поне. Иначе като се засечен пред къщи ми се хили и радва като на първа приятелка.  Sick Вече 5 пъти виках полиция, като миналата седмица два пъти за една нощ - в 4 и в 6 сутринта.  ooooh! Няма такова безочие. Надявах се най-наивно, че тая седмица няма да има поредното парти, ама на. Не знам дали, ако отида в полицията и подам оплакване, ще има някакъв реален ефект. Те нямат никакъв респект от полицаите, но не знам и аз какво да направя вече.  Tired Те са си собственици, ние сме наематели сигурно ще ми кажете да си намерим друга квартира, но честно...редно ли е въобще, при положение, че на мен ми е добре тук и не съм аз тази която прави дискотеки нон стоп?! Всъщност, ако бяхме ние нямаше да ни търпят и два дена, а не 6 месеца +. А, аз даже не пускам прахосмукачка след 8, че да не им вдигам шум, да се *** в тъпото парче - честно.  bash

След два часа съм на курс по английски, а душичката ми спи направо.  Tired

# 65
  • UK
298  Благодаря ти за милите думи  Grinning Честно казано на този етап направо ми изглежда като мираж, че ще го чуя това дете да говори на английски.
 nana cool съчувствам ти напълно, защото и ние имахме подобен проблем преди време. Живеехме до къща, пълна със студенти и се сещаш събота и неделя какво беше. Освен това беше лятото, прозорците отворени, уредбата изнесена в градината. Мислих да се оплаквам в полицията и аз, но реших да говоря първо с тях, те пък излязоха разбрани и спряха партитата  Shocked Може и съвпадение да е било с някаква сесия, не знам. После ние се и преместихме. Но напълно ми е познато чувството на следващия ден да ходя като ударен хеликоптер.
 Може би трябва да се замислиш за съвет от адвокат   newsm78 , защото при теб борбата май ще е в дългосрочен план.  М/у другото тя като има малко дете, като твоето как ги прави тези купони ?! Confused

# 66
А, свидничке, аз с нея преди две години се опитах да говоря като с голям човек (на 40 е) по друг въпрос и ударих здраво на камък.  ooooh! С нея разговор не върви, освен ако не е в неин интерес. Малко преди да се изнесе мъжът й (нямаха брак) беше станал голям бой в тях. Приятелите на синът й го бяха набили (и то сериозен бой до болница се стигна  ooooh!). Тогава полицията идва в дома да пита дали сме чули нещо (те са над нас). То пък било и да не бяхме чули, такова меле беше, че не знам как въобще оживяха след него. Както и да е. Тогава казах на полицията, че с нея не мога да разговарям нормално по сериозни въпроси, а те казаха "Ти, ако знаеш на нас как ни говори..." Shocked Мисълта ми е да отида да ги помоля да се спрат, въобще не е вариант, най-много и аз да бъда ступана.  ooooh! Детето сега ходи в петък при баща си и се връща късно в неделя или в понеделник чак след училище. От хазяйката знам, че преди да се съберат с вече бившият е била голям пожар и полицията е била в тях на общо основание. Била се кротнала покрай него. Сега като не са заедно и с вече пораснал син с който вече легално (по мои сметки трябва да е направил 18 скоро) могат да си пият, пушат трева (това го знам от една позната) и да спи окейжънъли с тинейджъри, за какво и е да е нормална трезвомислеща жена на 40?!

Хазяите ни са страхотни хора. Казвам ви, като родители се грижат за нас всичко да ни е наред. Знаят за проблема, но и те сам могат да вдигат ръце за съжаление. Дори споделиха, че ако ние се изнесем, което биха разбрали напълно, едва ли ще намерят други квартиранти и най-вероятно ще продадат. Тъпотия.  Confused

А, ти както и другите, за говоренето не се пртеснявайте. Скоро не само ще говорят, щом са на градина/училище и т.н., ами вие ще учите от тях, че ще ви и поправят в произношението.  Laughing Моят син, редовно ме поправя в произговарянето на th.  Blush

И се редактирам за Коледните подаръци. Въобще не знам какво да му купувам на Габриел тази година. Има ново колело, ролери, Wii, nintendo DS, nintendo 3 DS, хиляди игри за тях, хиляди дребни и едри играчки, коли, легота, конструктори, килимче да си кара колите, кухня (!), рицарски одежди, костюми, черна дъска за писане, въобще всичко което мога да се сетя, той вече го притежава. Май само палатка няма, но поради липса на много пространство, ще му я спестя. Свеки му е купила влак за Коледа с което аз просто нямам почти никакъв избор вече.  ooooh! Ако някой се сети за нещо интересно за 6 годишен, моля ударете едно рамо!  Praynig А, и бордни игри, пъзели и всякакви подобни също имаме в изобилие.  Tired

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 09:54 от nana_cool

# 67
  • UK
На мен също са ми искали акт за раждане на Лутън и ме предупредиха да си нося всеки път.

# 68
Ana Mu В къщи се занимаваме и ние доста.Преди време купих карти, на които има картинки ,а под тях е изписана думата .Стотина на брой са и детето ги знае всичките.Освен това знае елементарни фрази започващи с I want.....В къщи гледа анимации на английски език и хваща по нещичко.Буквите ,които взимат в училище ги пише/е грозничко ,но се мъчи детето/,брои до 20 ,но не е достатъчно явно.Иначе през ден два е налепена със звезди по пуловера  newsm78.Проблемът според мен е,че е започнала да се чувства изолирана.Не разбира децата какво и говорят Sad,а и тя си е по принцип от по- свитите .А за "прекрасностите"-и при нас е същото.Всичко през деня е било повече от прекрасно. Crazy.Започнах да си мисля,че това че отказва да говори е някакъв бунт.
tzvetak аз много се учудих на въпроса,именно защото в апликационните форми съм го писала,а и сме го коментирали с учителката.

А, ти както и другите, за говоренето не се притеснявайте. Скоро не само ще говорят, щом са на градина/училище и т.н., ами вие ще учите от тях, че ще ви и поправят в произношението.  Laughing Моят син, редовно ме поправя в произговарянето на th.  Blush

Искрено се надявам да е по-скоро,изобщо не ми се нрави идеята да я подлагам на стрес.

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 13:34 от avangard_tania

# 69
  • Bristol
Nana_cool, съчувствам ти! не знам има ли оправия с такива съседи  Rolling Eyes
Аз затова се кефя на нашата си къщичка, съседите са ни прекрасни, по-скоро те от нас да се оплачат, че понякога сме доста шумни  Laughing На мъжът ми му идват разни идейки да се местим в по-хубава и по-голяма къща, но аз за сега отбивам. Мой приятел се е замислил да си сменя къщата с нова в по-хубав квартал. Веднъж като му отидох на гости и като видях гледката в задния му двор, казах че е луд! Не само, че ще трябва да плаща два пъти по-голяма ипотека, но и гледката която я има в момента, реката Севърн, двата моста над нея, които свързват Англия с Уелс и нататък се е ширнал Уелс, просто няма да я има! Той без бой си призна, че бил "сноб", но определено спонтанната ми реакция го накара да се замисли  Laughing
svidni4ka, не знам до колко частните учители биха помогнали на този етап, а и трябва да са хора с опит с деца, които имат проблем с езика, такива ли ти препоръчаха?
Стресът за децата е неминуем, но хубавото е че забравят и не си спомнян нищо след време, за разлика от нас  Wink Добре, че го е нямало този форум синът като започна училище тук, иначе и аз щях да се шашкам  Laughing Дори не знаех че учели букви или че трябвало да четат в рисепшън.  Редовно му сменяха книжките в училище и аз вечер му четях и обяснявах на български, то и аз учех покрай него английския  Laughing Едва първи клас започна сам да чете и пише, а втори клас стана free reader. В началото на първи клас ме шокира, като в магазина прочете цената на една стока, беше двуцифрено число и така ми светна, че явно по математика не са само на едно цифрени числа  Laughing

# 70
Izvinjavam se za latinicata.Njakoi da ima otzivi za balgarskata detska gradina na Wood green.

# 71
На мен също са ми искали акт за раждане на Лутън и ме предупредиха да си нося всеки път.

Маймунка - преведен ли ти го искаха? Аз доста се притесних от вашите отгвори и днес се опитах да намеря преводаческа ангенция, работеща в събота, но не успях. Както и да е - утре пътуваме, дано да нямаме големи проблеми.

# 72
  • UK
нейния е английски и не съм превеждала. Ако не сте с различни фамилии с детето може и да не ти го искат. В нашия случай и фамилиите и паспортите ни са различни и може би затова го поискаха. След това не съм пътувала сама с нея и не мога да кажа дали всеки път вече го изискват, когато детето пътува с единия родител.

# 73
  • UK
Мери аз написах по-горе, че частните учители са за етапа след като се научи да говори и разбира. Главно ме блазни тази идея, защото те знаят какво ниво трябва да се постигне за определена възраст и клас. ИзЗащото учителките в у-ще и на мен ми разправят, че всичко е прекрасно и много добре се справял, ама хич не им вярвам. Ама хич.
  На моменти ми се струва, че е много глупав моя синковец (и оттам аз съм лоша майка... ooooh! )

# 74
  • Лондон/Пловдив
svidni4ka не си само ти с тези притеснения ,но в никакъв случай не са ни глупави децата  Naughty
Алекс на български си знае буквите и може да брои до 20 ами на английски не може след 12 започва да ги бърка ,а те искат до 30 .  С буквите идея си нямам до къде са ,но вчера бяхме на гости на едно дете от неговия клас ми то чете кратките думички от типа на my ,and , I и други такива майката ми каза ,че ги найзустяват това било начина да запомни така се научили другите и три деца  Shocked . Най вероятно и Алекс ще е в групата на изоставащите защото беше позабравил езика за цяло лято и сега влиза в час и се отпуска да говори .

Общи условия

Активация на акаунт