Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 294
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Ето ме и мен отново  Simple Smile Заредена съм с нови сили и съм по-голям оптимист от преди!!!
Преди два дена се завърнах от дългия ми престой в Бг, който беше планиран за две седмици, но стана общо 5.
Може би се сещате, но имах проблемна бременност, за жалост нещата не се развиха добре и когато се прибрах в Българи се разбра, че ембриона е спрял развитието си и ми направиха абразио. Единственото което ме радва е, че всичко стана още в началото. Сега ще чакаме 3-4 месеца и следващия път съм сигурна, че всичко ще е наред!!!
 И така отново съм в Уелс и ми се струва още по-красиво Simple Smile хората са усмихнати и празнично настроени, дали заради Хелоуин или заради приближаващата Коледа, но са много позитивни. Записах се на курс по английски в близкия колеж и се надявам най-накрая да проговоря, че като ви чета се чувствам като вашите деца Sad. Искаха да ме сложат в групата на интермедиат, но аз исках в по-долната, за да наваксам пропуските, а и да мога да се пречупя с говора. Някой от вас ходил ли е на тези курсове? И според вас има ли полза?
Една от причините да се прибера в Бг, беше по случай дипломирането ми- вече официално съм лекар по дентална медицина. Сега мисля да си търся работа по специалността, което ще бъде доста трудна задача, поради това че нямам стаж, а и английския ми не е добър. Затова мисля да проуча как стои въпроса със стажуването. Според вас как е по-добре да изпратя и-мейли в стоматологичните клиники и да чакам отговор, или да отида и да питам на място дали биха ме взели.
Приятна вечер  Hug

# 76
нейния е английски и не съм превеждала. Ако не сте с различни фамилии с детето може и да не ти го искат. В нашия случай и фамилиите и паспортите ни са различни и може би затова го поискаха. След това не съм пътувала сама с нея и не мога да кажа дали всеки път вече го изискват, когато детето пътува с единия родител.
аз кацнах на гетуик и не ми искаха, въпреки че се бях подготвила с оригиналите, превод и копия. само ме питаха дали пътуваме само ние 3-те и ме пуснаха да мина пред опашката.

# 77
Момичета,и аз искам да  започна някакъв курс по английски.Моята дъщеря сега като започне училище след едноседмичната ваканция и аз ще започна с терзанията-как се справя,как общува с децата и госпожите.По цял ден ще бъда  свободна и искам да започна курс,хем да бъда заета с нещо хем да науча езика и да не затъпявам у дома сама.Досега винаги съм била заета по цял ден и вече 5 седмица откакто сме тук и се чувствам леко депресирана-имам нужда от контакти и имам голямо желание да го науча този език.В стари теми назад може би от началото на тази година бяхте писали ,че е имало някакви курсове и за родители към училищата-така ли е или аз нещо не съм разбрала.Моля ви да ме насочите къде да прочета за такива курсове,а тези които ходят да ми кажат колко пари са и по колко пъти на седмица ходят,че и моят съпруг май се замисля дали да не ходим двамата.Благодаря ви предварително  Hug Hug Hug

# 78
# 79
По въпроса за курсовете по английски да кажа, че знам, че са безплатни за всички. За ниво GCSE.
Казаха ми го от Next Step https://nextstep.direct.gov.uk/Pages/home.aspx
Незнам повече подробности. Разгледайте сайта. Аз самата се уговорих лично с тях да карам курс по английски и за компютърна грамотност. Не, че не ги знам нещата,но искам сертификат за да си намеря по лесно работа. Срещата ми с некст степ беше организирана от джоб центъра. Безработна съм. Та те ми казаха че курса по англ. е безплатен за всички.

# 80
Аз карам ESOL int 2 с идеята да се подготвя и запиша в колежа следващата година. Надявам се като завършим този курс  да започнем и следващото ниво. Курса се спонсорира от нашият колеж и е безплатен, но вчера бяхме само двама в класа, и ако няма достатъчно посещаващи, може да решат да го прекратят.  Confused Което ще е много тъпо, предвид че толкова години имаше само за начинаещи и най-накрая се появи нещо полезно за тези които не почват от А и Б.

pavleta-reni, провери в местният джоб център или в общината трябва да има програма с различни класове. Някои са безплатни други не. Скоро някой беше писал, че в Англия започват да затварят или се чува, че ще спрат (не си спомням кое точно  Embarassed) спонсорирането на курсовете английски за чужденци. При нас в Шотландия все още няма такава вероятност, но нищо не се знае за в бъдеще. От темата в хоби попаднах на този линк www.englishtown.com и доста ми допадна. Може съвсем спокойно да се подготвяш от къщи в свободното време.

Ние имахме тиха нощ, свята нощ.  Party Май викането на полиция два пъти за една вечер миналата седмица, най-накрая ги вразуми.  Thinking Ще видим.   Rolling Eyes

# 81
Момичета, разбирам притесненията ви, но съм сигурна че всичко ще е наред. Когато ние дойдохме, Боян беше на 5 и го приеха в първи клас. Не само че не говореше езика, но и беше пропуснал цяла година. С тяхна помощ научи езика и навакса материала. Сега има малко проблеми с правописа, но по математика и наука и  е много добре. В началото на втори клас получих писмо, в което пишеше, че тъй като е настигнал съучениците си го вадят от групата, в която специално са се занимавали с него. Срам не срам, аз дори не знаех че е бил в такава група. Сега  в клас е в най- знаещата група по математика и в средна такава по писане. С четенето ги настигна. И той плака, и той имаше проблеми в началото, но сега е много щастлив в училище. Сигурна съм че всички дечица съвсем скоро ще се адаптират и вие с учудване ще установите че общуват без проблем.  Hug

Все едно аз съм го писала това, с всички детайли Simple Smile Наистина невъзможното в началото става неусетно реалност. Това е един от най-интересните и вълнуващи процеси който съм наблюдавала в живота си, много е интересно да видиш как детето поставено в една напълно непозната и буквално чужда среда, включително езиково, в рамките на година се адаптира и достига нива дори по-добри от родените тук деца. Да са ни живи и здрави и все така адаптивни и успяващи!

За Коледните традиции ние всяка година на 1-ви декември окачваме чорапче на прозореца и всеки ден/нощ едно джудже Wink , което никога не сме виждали, идва ( най-често през нощта) и оставя дребни неща- бонбонче, книжка...много удобно пробутвам плодове които биват изядени задължително, защото са от джуджето, нали, книжките биват ревностно изчитани.... Също така ако се налага някое важно послание да стигне до малката кратунка във връзка с някоя беля, забележка за дисциплината или пък похвала също така- джуджето пуска малки поучителни или похвални бележчици....Абе голямо вълнение е, вече 5 години откакто въведихме тази традиция...умирам от смях как почти всяка сутрин още по тъмно се промъква и да ровичка в чорапа, а вечер прави предположения какво ли ще има утре...Изпадала съм и в конфузия когато вечер ако съм изморена просто забравям да пусна нещо и на сутринта да видиш как трябва да измислям разни истории за заети или хремави джуджета...но е много хубава емоция за детето като цяло!
Аз започнах с КОледното пазаруване, подсещате ме сега да погледна и билетите за лятото...

# 82
mimaozka, много жалко за бебчето,:( дано следващия пьт всичко е наред. А за курсовете по англииски не се чуди. Идеални са според мен, хем учиш езика, хем сьздаваш контакти. Аз още си ходя в нашия колидж на ЕСОЛ . Имам много добра приятелка -чехкиня от там. И учителките ни са страхотни. Има по ведньж седмично, два пьти седмично и фул таим. Но аз сьм с 2 малки деца и мога да си позволя само 1 седмично. Миналата година беше 100 паунда на срок, а тази година е фрее от гавьрмента. Но и с-мата е по различна. Честито Дипломиране!:) Мога само да ти кажа че имам приятелка в Лондон,която работи като дентал ньрс от 5,6 години. А е с БГ диплома за зьболекар. Незнам дали тук признават бг стоматологичните дипломи, някои друг да каже.

# 83
Момичета как ви се струва 40 паунда/ден за детска ясла?

На мен ми се вижда МНОГО от БГ, но доколкото схващам май са толкова.

Освен това е по метода на Монтесори - четох за този метод, май добре звучи.

Само не разбрах дали мога да я водя НЕ всеки ден и не за по цял ден. Но, щом са ми дали цена за ден - може и да не е всеки ден.

# 84
   Здравейте и от мен. Нашия рожден ден мина, големи партита, голямо чудо, до Коледа не искам да чувам за парти  Crazy Остарях...
    mimaozka съжалявам за загубата ви  Hug Запиши се на колежа, в Уелс би трябвало да е безплатно, поне нашия е. Трудно ще научиш англииски там, но поне ще се разсейваш, ще си помагаш и нови познанства. Но седни и учи здраво англииски, целодневно, защото без англииски много трудно ще успееш и дори да те вземе някой просто не виждам как ще работиш.
    future74   На мен ми се вижда 40 паунда евтино, те от толкова почват обикновенно, особедно по Монтесори си е без пари направо   Whistling  Питай на място в градината за почасовото гледане. В моята може и по принцип може, но обикновенно искат да са еднакви часове и цената е друга. Ако има сайт сигурно и там пише.

# 85
  • Лондон
swidni4ka, моите наблюдения са , че тук родителите на децата с... да речем по-ограничено развитие не дават и дума да се каже, че децата им имат проблем, даже напротив Wink Така, че внушавай му самочувствие на детето и останалото ще се нареди Hug За мен контактите между децата са най-полезни за езика, след това академичният елемент сам ще дойде...

яхнала метлата, много се радвам, че се появи Hug

future 74, колко е голямо детето ти? Цените в градините основно се определят от възрастта... За дете над 3 години тази цена е нормална, заради часовете, платени от държавата, но за по-малко дете ми се струват малко... Всички детски градини имат гъвкави схеми, просто трябва да се договориш за това, което теб те устройва.

mimaozka, съжалявам за загубата ти и се надявам всичко занапред да е наред Hug  Според мен в тази държава всеки с медицинска диплома от другаде трябва да е добре дошъл да започва работа, но това са си само мои мисли Confused Със сигурност езика ще ти трябва, та мисля, че трябва оттам да започнеш

Като говорим за езици - моето дете ме изненада една сутрин пожелавайки ми добро утро на езика на глухонемите... отне ми време да приема, че тя наистина беше наясно какво "казва"... оказа, че една от учителките (аз съм я признала отдавна за гениална) ги учи всеки ден  ...Не знам какво са мотивите, сигурно й се е надула главата и е искала да почине, но резултатът е впечатляващ и съм много доволна...

# 86
  • Лондон
Моята дъщеря също скоро тръгна на градина без да знае и дума английски, така че тази тема много ме вълнува, както и темата за училищата.

В петък приятелчетата й от детската бяха на гости и ги изпрати с ' Bye, bye. See you tomorrow!', а към едното от тях, русначе, се обърна и каза 'До свидания!'. Не съм я учила аз! Майките бяха  Shocked

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Много ми хареса джуджето на метлата!

# 87
много съм ви благодарна за отговорите,още тази седмица ще проверя и да започваме цялото семейство да учим заедно  Hug  Wink

# 88
mimaozka, честито дипломиране. Брадовчедка ми е стоматолог и това лято проверява относно работа в Англия, но засега при нея се отлага, тъй като забременя. За стоматолози има много и вземат документ за работа без проблем. Има обаче някакви приравнителни изпити, за които освен да си знаеш медицинския материал трябва да знаеш и английски добре, така че засега се захващай да го учиш. Може би, ако можеш да работиш като медицинска сестра в дентален кабинет докато усъвършенстваш езика няма да е зле, ще ти помогне и за в бъдеще в кариерата и по-лесното намиране на работа.

Може би е най-добре да попиташ Организацията на Българските Здравни Работници във Великобритания: http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 65&Itemid=233

# 89
Благодаря ви много за отговорите. За английския то е ясно, ще се учи здраво. При нас курса ESOL струва 200 паунда за период от 12 септември до средата на юли, но тъй като аз го почвам сега от 1-ви ноември ще е по-малко, но не знам с колко точно ( изчисляват го според часовете които са пропуснати). Аз ще ходя по 3 пъти в седмицата по 2 часа, а през другото време, вкъщи над учебниците.
 А за работата определено ще търся и ще разпитвам, все някога ще стане  Simple Smile Няма да се отказвам я!

Общи условия

Активация на акаунт