Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 318
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте мами, ще се радвам ако някоя от вас може да ми помогне в избора на болница за раждане.

За момента съм в Kingston Hospital и съм много доволна, чела съм и добри отзиви за тази болница, но ни предстои да се преместим в Addlestone края на ноември.

Най-близката болница до нас ще бъде St. Peter's, за която намирам само отрицателни мнения, но нищо от 2011, когато уж нещата се променили и наели повече персонал. Основното оплакване там е недостигът на акушерки, някои даже казват, че е нещо от порядъка на 5 на 30 родилки. Знам, че наскоро са ремонтирали родилното отделение, но пък тази болница не дава да се разглежда и пита, пращат те на видеото на сайта им, което мен ако питате изобщо не е хубаво. Ако трябва да ги сравнявам по видеотата, то Kingston си е много по-добре, но когато се преместим хич няма да ни е близо и има много задръствания, ако хванем commuters hours.

Друга болница, която съм проучила и от която съм възхитена е Frimley Park Hospital, за тази има само суперлативи относно родилното им отделение и качеството на обслужване, даже били спечелили наградата за най-добро родилно отделение през 2010. За да стигнем до нея обаче трябва да минем един от най-задръстените участъци на М25 и отново се притеснявам да не хванем commuters hours. Като разстояние е същото като Kingston, но е само по магистрали и Google Maps ми го дава с 10 мин. по-бързо от Kingston.

Та сега съм изпаднала в дилемата като се преместя дали да си остана в Kingston, дали да ходя в Frimley или да се примиря със St. Peter's, която ми е само на 5 мин. с кола (2 мили), никакви задръствания и натоварени магистрали. Та ако може да ми помогнете с ваши изживявания в гореспоменатите болници много ще ми помогнете, ако има някоя раждала в St. Peter's края на миналата или тази година наистина ще се радвам да сподели.

# 91
Момичета как ви се струва 40 паунда/ден за детска ясла?

На мен ми се вижда МНОГО от БГ, но доколкото схващам май са толкова.

Освен това е по метода на Монтесори - четох за този метод, май добре звучи.

Само не разбрах дали мога да я водя НЕ всеки ден и не за по цял ден. Но, щом са ми дали цена за ден - може и да не е всеки ден.

40 паунда за пълен ден в Монтесори ясла е страхотна цена. На мен ми искаха над 50 паунда за такава ясла. За яслите Монтесори мога да кажа само суперлативи. Бях леко шокирана като видях 2 годишни деца само да си мият ръцете за обяд и след това да измиват и чинийките, в които са яли и то с голям кеф  Crazy Предполагам, че са ти казали цената за пълен ден, но ако попиташ ще ти кажат и тази за половин ден.

# 92
здравейте и от мен ! Simple Smile  страхотна тема сте си заформили.само така newsm10
6те ви следя,да знаете Simple Smile много одажна не сам писала тук,и незнам с какжо да запо4на.така,4е ако  някои иска да пита не6то...да заповяда Simple Smile

# 93
mimaozka съжалявам за това което сте преживели! Дано следващата ти бременност бъде успешна!
Абе момичета гласувахте ли? Ние не успяхме да се занесем до посолството, въпреки, че имахме голямото желание да го направим. Ако има балотаж сигурно ще го отидем.

# 94
Здравейте! Някой изобщо знае ли кои са кандидатите за президент, че на мен нещо ми е тъмна индия! И още едно въпросче някоя от мамите в Лондон иска ли да се видим към Хайд парк тази или другата седмица?? Аз и тук да се похваля, че имам едно ходещо пате, моля ви ако имате идея за питка и тип брашно, че при мен винаги се получава камък!

# 95
Една виртуална почерпка за моя рожден ден Simple Smile

# 96
Ева  - Честит Рожден Ден !!!
 Желая ти здраве - то е най-важното,
 любов - защото е смисълът на живота
 и пари - за да ти е по-леко!

# 97
eva_82 честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива.
Thumper знам тези, които ще бъдат евентуално на балотаж - Росен Плевнелиев (ГЕРБ) и Ивайло Калфин (БСП).

# 98
Ева честит рожден ден.Много здраве, щастие и прекрасни мигове с любимите ти хора.

Стоматолозите с БГ диплома си работят без проблем тук.И не полагат никакви приравнителни изпити.Нали сме страна член на ЕС всички дипломи се признават.Забравила съм вече какви точно документи искаха, но някои от тях бяха заверена диплома в министерството на образованието и/или здравеопазването, сертификат за английски (IELTS), тук се регистрира към някакви организации (РСТ) Embarassed и задължително  искаха някаква застраховка в случай, че някой го съди.В момента е около £2000 годишно.Това се сещам на прима виста.

А какви са тия ясли Монтесори newsm78 И мога ли някъде да проверя има ли такива в нашия град?

Thumper честити ви ходещи крачета.Рецепти за питки има много в готварския.Ама брашно не знам какво да препоръчам.Всичко, което съм пробвала се разминава с моята представа за БЯЛО брашно.И аз нещо не мога да нацеля-рецептата ли, брашното ли  Embarassed

# 99
  • Лондон
http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/10/24/1186747_chitatelski_ … irani_izborite_v/ както е казано, "на Източния фронт нищо ново"...

Eva_82 Честит празник и тук Simple Smile

Елица, не знам защо толкова се набляга тук на Монтесори и останалите, в БГ това разделение има смисъл, но тук градините, които съм виждала, всички прилагат тези методи на обучение, и цените се определят от местоположението и после от възрастта на детето, а не от друго. Децата в градината на моето, вкл. то, на 2 години знаеха цветовете, броеха до 10, това за моля и извинявайте във всяко изречение въобще не споменавам, и всичко това беше научено от игри в детската... и си миеха сами ръцете, определено Simple Smile

# 100
Благодаря за информацията, tzvetak

Аз съм леко затруднена да разбера какво знае щерката  Crazy Вкъщи говори почти изцяло на български, от време на време(обикновено като си играе сама)си говори на английски, но само по някоя и друга дума.Цветове казва на български, брои на английски....Та общо взето нямам идея какво знае.Обаче заговори ли ни някой навън, започва да говори на английски веднага и такива думи и изрази използва, които у дома не съм чувала от нея.Персонала в градината казва, че е много добре-говори и разбира, играе си с децата, изпълнява команди и най-вече репертоара й от песни е доста голям и не спира да пее Crazy

# 101
Ева честит рожден ден.

Моя син е на 6 год. и го включиха в year1 and 2, за децата които са по изостанали за год.2. Всяка седмица има support teacher който го учи само да говори и разбира английски, помага му да се разбере с децата, дори ме попита искам ли нещо специално да го научи,  излизал с него на двора да му помага с думите които използват там. Този учител е в програмата на училището, те  само ни информираха, не сме го изискали специално. Сина ми не разбираше нищо, миналата уч.година изкара около месец и сега от началото на тази до момента разбира почти всичко и по важното разбира местните и говори свободно за разлика от мен, аз още не мога да разбера лелките в магазина.
Аз много се притеснявах, но в един момент се сетих, че ако и на мен ми говорят от 9 до 15.00 всеки ден, ще съм доста напред.

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 10:04 от lamby

# 102
  • UK
ламби, моето дете също беше в Y1 един месец лятото и сега е направо в 2. Има съпорт тийчър и носи карти в началото,но тя по принцип разбира и говори много добре,просто е притеснителна и предпочита да си мълчи.Също сега я карат да пише на дъската думички на български,когато учат нещо ново-примерно "шестоъгълник". Това не знам с каква цел се прави, но и повдига самочувствието понеже "учи децата"  Grinning. Тя чете много добре на Бг и малко бърка буквите в момента, но има голямо желание да учи,та се надявам да ги догони.
На мен ми е малко странно как ги учат да смятат-имат една табличка с числата от 1 до 100 и като искат да събират/изваждат броят по нея  Rolling Eyes Аз я учих лятото да изважда/събира двуцифрени числа като ги пише едно под друго и т.н. и това ми се вижда доста безмислено. И при вас ли е така?
Освен това политиката на нашето училище е на децата да не се дават домашни, което може и да не е лоша идея,но за нас не е добър вариант, защото на практика аз трябва да и измислям домашни вкъщи, понеже тя иска да учи. Това не ми е лесно, защото едно че нямат учебници и не знам какво точно учат и второ-аз все пак не съм учителка и подходите ми може би не са най-добрите.Та в тази връзка, ако някой от вас е в подобна ситуация, какви домашни давате? Особено за спелинга ми е любопитно как подхождате-казвате на детето да напише думичката няколко пъти докато я запомни или нещо друго?

# 103
Маймунке, не знам дали ще ти помогне, но на Габи домашните за спелинг са, да пише думата по три пъти на ден (освен, че ги пишат в училище) и да измисли две изречения, като си избере поне две думи от взетите за седмицата. Отделно може да се упражнява, като ги изписва с различни материали, магнити, букви изрязани от вестници и списания, пластелин, пръчици и т.н. Ако искаш ще ти напиша на лични съветите които имам в тетрадката на Габи и думите (предполагам са до края на учебната година, защото са доста) да ги упражнявате в къщи.  Hug

# 104
  • UK
Нана, благодаря ти много! Не ми пиши думите, не искам да ти създавам допълнителна работа, но ще се възползвам от идеите ти   bouquet Това със вестниците и списанията си спомням,че и ние го правехме като бяхме малки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт