Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 758
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Doret нещата са много по прости, сядаш и мислиш. Взимаш един лист и пишеш плюсове и минуси в две колонки. Накрая дърпаш чертата и си купувах билет за самолета. Аз тази равносметка си я правя често, е и още съм тук. Явно има за какво. Човек може да бъде щастлив и нещастен навсякъде и това не зависи от това дали живее в България или в Англия.

# 526
За паспорта не знам, но мисля, че трябва да уведомиш посолството, че си с друга фамилия и в момента ти легализират брака в България. Щото докато инфото от ГРАОН иде до полицията, а след това пък достигне до посолството може и месеци да минат, а срока за нови документи е 1 месец и една глоба може да ти ръснат. Доколкто знам тукашното посолство вади новите паспорти. И каквито и декларации и тем подобни подаваш тук, искай копи.

В понеделник изпращам брачния сертификат за поставяне на апостил във Форийн офис, в момента в който го получа /нямам идея колко време ще отнеме тази процедура/ ще се обадя да си запазя час в посолството в Лондон и с всички документи ще отида на място да оправям бъркотиите. Благодаря за съвета, ще искам копие за всичко Hug

# 527
Здравейте, момичета! Simple SmileОт един -два месеца чета форума ви. От известно време ми се въртят мисли за емиграция в Англия, за начало Лондон. На 37 г. съм, омъжена  с две деца-на 9 и 15 и въпреки, че със съпруга ми работим в държавна администрация, някак положението стана много зле и нямам предвид само финансово, но и като усещане за безизходица - простотия,корупция, шуробаджанащина /то това е май основния проблем/, агресия сред децата...., абе с две думи чувстваш се не на мястото си, като в затвор.
От форума ви горе-долу съм наясно с документи, номера и т.н., но ме мъчи следното:
Въпросите ми са следните:
1.възрастни ли ви се струваме да предприемаме някакви крачки? - Не
2.как се адаптират децата, че те нали знаете са най-важни, свикват ли бързо, как се чувстват в новата среда? - Мисля, че на твоите може да им е трудно, вече са големи. На моя приятелка големия син не свикна. Стоя известно време тук, после се върна да завърши средно образование в БГ. Сега вече завършва университет тук, но при всяка възможност си ходи до БГ и ще се връща да живее там, след като завърши тук образованието.
3. И не на последно място много ли ви мъчи носталгията и как се справихте с нея?! - Не ме мъчи. За теб незнам, но си мисля, че ако сте заедно с цялото ти семейство, няма много да те мъчи. Ще имаш най-важните хора до теб! Тогава ще е по-лесно.
Благодаря ви за търпението и евентуално за отговорите!

За Завръщане в БГ не искам и да си помислям.

# 528
  • ENGLAND
Doret нещата са много по прости, сядаш и мислиш. Взимаш един лист и пишеш плюсове и минуси в две колонки. Накрая дърпаш чертата и си купувах билет за самолета. Аз тази равносметка си я правя често, е и още съм тук. Явно има за какво. Човек може да бъде щастлив и нещастен навсякъде и това не зависи от това дали живее в България или в Англия.
А, аз отдавна не пиша листове и равносметки не правя. Станала съм пълен непукиз. Не се притеснявай, щастлива съм си тук. Описах само реално положението тук, някой да не си мисли, че е рай и няма минуси. Естествено хората в България не виждат минусите, та все пак някой трябва да им ги каже. Ама малко хора го прават, щото веднага ще ги пратят да си купят билет за самолета.

# 529
Ами не съвсем. За едни е минус, за други същото нещо е плюс Simple Smile Това е, което исках да кажа. Например на много хора здравеопазването тук не им харесва, е в моя лист е плюс:)

# 530
Аз не разбрах някой да ни пита какви са минусите на Англия.
Естествено че има и такива, кой каза,че е идеално.

# 531
Аз пък никога не съм си мисилила, че ще живея в друга държава, някога! Просто така се стекоха обстоятелствата, че мъжа е бил тук, работил е, видял е, че с неговия занаят се взимат добри пари тук и затова реши, че ще продължи да ги изкарва тук. Не че в БГ нямаше да се оправим и сега ако се приберем по някаква причина, пак ще се оправим. Но никога не съм мислила за емиграцията така, както вие го описвате - сядаш правиш списък с плюсове и минуси..., не. Просто всеки (поне според мене) в зависимост от обстоятелствата си прави сметка и действа.
А това дали ще ти хареса никой не може да ти го каже, нито да те посъветва. Колкото хора, толкова различни мнения ще чуеш и вероятно по-объркана ще станеш.
Относно децата - моите са на стратегическите 4 и 14 години, две момичета. Малката се адаптира доста трудно, аз също го преживявам покрай нея постоянно. Голямата все едно е живяла тук (но тя с езика е много добре) и адски се кефи, има приятели с училището няма проблеми и така.

# 532
Благодаря за отговорите! Просто искам децата ми да знаят, че ако се трудят и учат, могат да успеят, а не да бъдат унизявани, само защото не познават подходящите хора! Cry
Ако имам други питанки пак ще ви досаждам Blush
А сега една силна прегръдка от България Hug

# 533
   202uu

BOKITO
Не, не смятам че възрастта ви е проблем. Децата няма да супер щастливи, но смятам че е за тяхно добро. Носталгията зависи само от теб и това колко точно ти е опротивяло всичко това което описваш в БГ. Много добре те разбирам как се чувстваш. Нашето семейство сме пример как може и не може да ти липсва България. На мъж ми толкова му беше писнало от всичко, не в затвор ами не знам в какво се чувстваше. Като дойде тук става друг човек, спокоен, усмихнат... Аз обаче като истинска глупачка си тъжа, липсват ми и панелените блокове. Казвам глупачка, защото тук определено е в пъти по-хубаво, съзнавам го, но все пак си ми е мъчно.

Дорет, в голяма грешка си ако си мислиш че нещата са в ръцете на родителите, ама в мнооого голяма. Също така тук може да се луташ по коридори, но поне ги има, а там ... да не описвам. А корупцията  е на такова ниво че.... чист пример държавата плаща операцията на бебе, но лекарката иска 1500, на въпроса "Евро или лева?" Отговора е каквото прецените. Е това нормално ли и е? Първо всичко трябва да е безплатно! И второ как да преценят, хората са бедни, не могат ей така да дадат 1500 евро, но това няма да последната операция на детето.... Как да постъпят?

Аз да ви се похваля  Embarassed днес нищо не забравих Embarassed Занесохме торта и бутилка за утре, платихме каквото трябва, занесох продадените билети от томболата, занесохме костюма за пиеската и питахме кога ни е срещата с Дядо Коледа. Mr. Green

# 534
  • UK
 Носталгията няма да коментирам  Simple Smile Някои я изпитват други - не.
А това какви хора са ми приятели, не зависи дали са англичани или българи. И при едните и при другите има мърша. И когато някой ме лъже в очите, изобщо не си задавам въпроса каква му е националността  Peace
Шу не се хаби да обясняваш за липсата на носталгия. Сит на гладния не вярва  Hug

# 535
  • ENGLAND
A, аз пък да съм написала минусите? Да бяхте прочели поне какво съм написала.
Шу, за училището ти си в огромна грешка, но няма да се обяснявам. А като започнеш да си търсиш работа (ако почнеш де) тогава ще си говорим. Или по-точно ти ще ревеш както в началото, а аз ще се чудя защо. Корупцията тук ти знаеш ли я? Аз не щото съм в низините, а тя е по върховете.

# 536
Doret изумяваш ме със злобата си!!!

# 537
  • UK
 Дорет, защо е тази жлъч? Тя щяла да реве, а ти да се чудиш защо. А пък после ти си тази, която казва, че имало злоба във форума. Не го разбирам това, честно.
 Сигурно има корупция по високите етажи, но за сбе си знам едно - в БГ са ми искали пари няколко пъти, а тук никъде и за нищо. Сига бе, в БГ ако имаш вризки и пари, дори и дете можеш да си купиш. Познавам такъв човек
 А, Шу, писали сме заедно. Е, няма да трия

# 538
Не трий, и аз не можах да разбера защо беше това?

Дорет пожелавам ти никора да не чуеш от доктор че ще реже част от детето ти! Защото след като така лесно си изпускаш нервите в такава ситуация не ще ревеш, ами ще се дереш!

# 539
Моля ви, не спорете,достатъчно ви е трудно на всички, за да се натъжавате допълнително. чак се почувствах виновна, че предизвиках този спор Embarassed
Ето нещо за столяне http://www.youtube.com/watch?v=OIpum4NAapg&feature=related

ПРАВИ ЛЮБОВ, НЕ ВОЙНА

Общи условия

Активация на акаунт