ДЕКЕМВРИйската дружина първа бебка вече има

• 39 065
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Йо, ние също сме така. Главичката върви 3 седмици напред, а бедрата 2 седмици назад Simple Smile Не се притеснявай.  Hug А грамажът са ти изчислили на база тези замервания за които говорим, така че той май не е фактор в този момент.

И аз вчера точно това питах, защото се стресирах. Нашата бебка също от към главичка върви с две-три седмици по-напред от бедрата, които са по-назад Sad Доктора нищо не каза, погледна си в кръгчето и отбеляза само, че всичко било в норма  Rolling Eyes

Йоана, ще видим на прегледа какво ще кажат, но за килограмите поне се надявам да те успокоя като ти кажа, че на 10.10 бях на два прегледа и във Вита и в Токуда, на едното място го измериха 1039 гр, а в Токуда- 1300 гр, което си е близо 300 гр разлика, така че ето доказателство колко различно измерват различните апарати.  Hug

# 541
  • София
Аз съм с температура, 37.1-37.2  Cry до колко е безопасната температура при която не се пие нищо? Върти ми се нещо около 38 градуса ама ... Не съм сигурна. Много гадно да си болен  Tired утре ще пропусна срещата, а така исках да си полафя със зелено.човече  Sad

Йоанка, момичетата са те успокоили. Аз също съм на мнение, че изчисляването на грамажа не е 100% а по-скоро ориентировъчно. Не се шаш (колкото е възможно  Wink ) и утре да пишеш!

# 542
Добър ви вечер и от мен!
Честито на Димитрина! Да ти е живо и здраво бебчето!
А аз да кажа, че мога да се причисля към вашата група на гъбарките  hahaha и аз си имам и си ги отглеждам. На мен ми изписаха Полижинакс (така ми каза доктора,4е към тях и към Гино певарил съм чувствителна) и сега се лекувам. Иначе утре ще си правя кръвните изследвания Simple Smile , а във вторник ще ходя за болничния- супер най-сетне!
Mishela аз няма да мога тази седмица за кафенце, обаче другата седмица в събота,след лекцията пак може да се съберем! Дано да има и други мами от форума , които да дойдат Simple Smile. А иначе след 01,11 ще мога и през седмицата да излизам вече. И моля не незабравяй да кажеш как е минало на 27-ми отворените врати в окръжна. А аз като се видим ще разказвам за моята приятелка и раждането и .
Много стана, аиде лека нощ и лека вечер от мен.

# 543
  • София
Ама че ужасен нет Tired  Освен това сме още в движение и нямам достъп до повечето си източници за справка, та ако още е актуален въпросът за рибата, дали е удобно да помоля да се зададе към консултантите от Ла Лече Лига към темата  Embarassed
За замразената кърма са се изказали вече достатъчно много хора, че да го правя и аз  Peace

Наминавам да река за срещата утре (четв.) 10 ч. ОМВ до Окръжна болница (София). Аз нося очила, ще бъда със сивата блуза на Шаманката от миналогодишната зимна кърмаческа колекция и червена платнена торба на Ла Лече Лига.

Много положителна енергия изпращам на талисманчетата ни  Hug На мамите - кураж и сили! Знайте, че ви подкрепяме мислено от всички краища на страната, а и от чужбина дори  Hug

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 21:26 от зелено човече (.)(.)

# 544
Маринка, Биляна благодаря за инфото за у-щата за бременни.
Чак днес ми се отвори az-jenata.com сайта и видях графика, може петък да се класирам, въпреки че на тази лекция съм присъствала. Баси късмета, досега съм ходила на 3 лекции и сега, когато искам да наваксам, винаги уцелвам такива лекции, на които съм била  Sad

a_vagabond много кофти, че се е получило така Sad

И при нас таткото е каза, че лекцията в Токуда била приятна. Разказа ми всичко за каквото са си говорили и се учудих, че са им обяснили дори какво представлява тапата, кога настъпва раждането, показали са предродилната стая и родилната (дори аз не съм я виждала още  Blush) и още куп подробности. Бащата стои зад родилката по време на раждането. Другото което е казал докторът, че досега в неговата практика не е имало припаднали татковци.   Mr. Green

Йо, за размерите на бебето и при нас главичката върви по-голяма спрямо крачетата, но последния път док измърмори, че "това не е най-хубавия ъгъл за измерване на бедра". Дано утре те измерят по-добре и всичко да е наред  Hug

# 545
 Днес и аз бях на преглед - доплер, кръвно, урина и ми измериха корема с метърче по дължина до началото на срамната кост да видят колко е наддало бебето  Crazy На преглед пак - след 1 месец  Rolling Eyes
 Явно така е по-добре, отколкото да те гледат на всеки 2 седмици на скенер и да те шашкат. Тия измервания дето правят са супер ориентировъчни и относителни. Гледат обиколката на главичката и дължината на бедрото, но ако бебето е по-дългокрако...... изобщо всичко е +/- 500 грама накрая. Не се шашкайте. Почти не остана. Ако имаше нещо да става до сега да е показало, още на феталната морфология в 5-ти месец.
 Тук правят два ехографа - 12 седмица и 22 г.с. Съмнява ме, че поемат риск за всичи бременни да родят повредени деца или да не хванат проблема навреме. Всичко останало са само излишни нерви и напрежение. Въобще не се връзвайте и ходете на по-малко прегледи.  Wink
Между другото и това ми бебе е седалищно. Нещо така им е по-удобно на мойте деца  Laughing Макар, че има още време.

# 546
Привет дами!
Утре съм на преглед...Дано всичко мине ок.Може би ще определим и датата за секциото.
А за болните  - мисля,че може парацетамол да изпиете.Особено за температурата!Никак не е хубаво да се подържа такава.
В болницата като лежах на едно момиче и изписаха...Така,че едва ли е проблем! Peace

# 547
Вярвам, че всичко с всички ще е наред  Grinning

Аз да ви кажа колко съм загубена, не знам дали ви бошуват хормоните, но при мен мозъкът ми май напълно е блокирал  #Crazy Днес реших да правя мусака, но нямах кайма. Тръгнах към магазина само за нея, нямах нужда от нищо друго. И какво стана, напълних две торби с покупки, прибрах се и установих, че не съм купила кайма  Shocked Обадих се на мъжа ми да му кажа да купи, а той се съсипа от смях  Twisted Evil
Току що си стоплих мляко, което обожавам с канела и мед. Бъркам в шкафчето, където държа някои подправки и вместо канелата, хващам къри, еднакви пакетчета и двете отворени, изобщо не поглеждам, че е къри, цял ден днес пих такова мляко и си мисля, че съм взела канелата. Започнах да ръся и добре, че ми се стори разтварянето странно, та погледнах какво всъщност слагам в млякото  Sad
Толкова разсеяна никога не съм била  ooooh!

# 548
bubsi_123, self control,

и аз съм при Дяволов! Радвам се, че има и други мами, които са се спряли на него. На мен доста хора ми го препоръчаха, та да видим какво ще излезе от тоя доктор Rolling Eyes Поне засега съм доволна. А да ви питам - вие до момента говорили ли сте с него нещо за пари? Аз смятам да повдигна тази тема ноември, когато ще се видим за преглед. Аз съм наясно, че ще се плаща-аз самата така искам и избирайки Дяволов знаех това, но въпроса ми е каква ли ще е процедурата-преди или след това, избор на екип и т.н.

P.S. Значи можем да се засечем с вас в болницата  Laughing

# 549
Благодаря ви за подкрепата Hug дано да сте прави и само да си качвам кръвното ей така за спорта....много емоционално ми стана днес и така ме изби на рев...хормони ли са,депресия ли е какво е незнам,ама мъчи жестоко!
Лошото е,че е на един ехограф и една докторка...като даже предния път единя ден ме мери в един кабинет(04.10) , а другия в този кабинет където и днес (08.10) тогава бяха следните размери
BDP 7.9  (31w1d)
HC 26.35 (28w5d)
AC 26.12 (30w2d)
FL 5.32 (28w2d)
FTA 54.29 (31w0d)
1379g отговаря на (29w0d)
термин за 17.12 (като сбор от всичките изчисления) 30w0d
като по моите сметки трябваше да съм 30w3d
Днешните мерки (25.10)
BDP 8.64 (35w0d)
HC 30.24 (33w4d)
AC 26.37 (30w3d)
FL 5.64 (29w4d)
FTA 55.34 (30w4d)
1625g (30w2d)
термин за 20.12 (като сбор от всички изчисления)32w0d
Основната причина да се почуди и да ме прати при специалист е момента,че на мен последна менструация ми е 20.02 , според нея термин за 27.11 ,който нито веднъж не ми е бил измерен.Но тя вика,че главичката започва да отговаря почти на тази дата,а другите работи не и....за по-сигурно да ме види специалистката в тази област.
Утре ще ви пиша какво е станало.Аз съм от 14часа.Благодаря  Hug

# 550
Момичета...като ви чета как се тревожите за размерите,май започвам да се радвам ,че не съм ходила от 5 седмици на консултация и ще ходя чааааак другия четвъртък!Моята докторка си прави операция,естествено е в болничен,и естествено няма заместничка...Та не съм се гледала на ехограф от както бях в Турция в началото на 7ми месец..  Rolling Eyes Сигурна съм ,че с бебка всичко е наред...остава и плацентата да е читава и живота ми е песен  Heart Eyes

Бяхме на театър до сега с мъжа ми ,на "Сако от велур"...ох така хубаво ми подейства,напоследък все по-рядко излизаме,вместо да зачестим...скоро като се умножим,няма да може да мръднем от вкъщи...Та уговорих 3 срещи с приятели в различни дни тази седмица , и от утре нападаме ресторантите ...стига вече с това вкъщи..  Laughing  Laughing 

# 551
Tonita.80  За температурата , може да се пие парацетамол , но не повече от 3 на ден ...когато лежах в болницата ми изписаха , но казаха изрично да не е повече от 3 на ден ... ако обаче температурата не пада по добре се обади на доктора ти  Hug
Там ми казаха , че е опасно ако поддържаш температура над 38 градуса  Peace

# 552
Кърмата като се замрази губи качествата си. Аз затова съм решила никакво замразяване. В хладилника може да издържи до 8 дена, това за мен е достатъчно.  Peace

Аз мисля да замразявам, за да си имам когато настъпят кърмаческите кризи. А за 8дни кърма в хладилника не бях чувала. Провери отново - мисля , че беше макс 24 или 48часа, не повече.

# 553
  • USA
За хормони си говорите  Laughing Чуйте за моите: Прибираме се с половинката от фитнес и аз съм освирепяла от глад ( ядох преди да тренировката Rolling Eyes).Отварям долапчето и нищо не ми харесва,отварям хладилника и пак нищо и седнах на земята както си беше отворен и се разревах,защото реших,че и бебето ми ще е толкова капризно като мен hahaha Милото като ме видя добре ,че не се разсмя,защото тогава щях да му се разсърдя,ми вика искаш ли да поръчаме нещо и аз не.Искаш ли да излезем да купим нещо готово и аз пак не  CrazyНакрая ми вика иди да си легнеш ще ти направя салатка и препечена филийка с паста от маслини(много обичам)
Маринче и ние не се виждаме толкова често с доки и така ми е по-добре Flutter И аз имам час за следващия четвъртък да видим колко съм пораснала с този вълчи глад дето ме е налегнал,но бебето ме побърква от шутове ако не се размърдам и не ям нещо и се кротва като го направя  hahahaГладник

# 554
Йоанче, щом докторката е преценила да отидеш при специалист, ок, но специално за това кога ти е последната менструация и кога според нея е термина е много относително. Ами ако овулацията ти е била по-късно, нормално бебето да не отговаря на мерките съответстващи за термин 27.11
Моята кума е една седмица след мен по размери на бебето, така е от началото още, а последната менструация при нея е била около 03,03, за сравнение при мен беше на 23,03  Shocked
Би трябвало да е с 20-тина дни пред мен, а дори имаше момент, в който термина й го определяха на 12.01 тя е наясно обаче, че менструацията й не е редовна и съответно овулацията вероятно е настъпила мноооооггооо по-късно, така че дано и това да те успкои  Hug стискам палци за утре  Peace

bubsi_123, self control,

и аз съм при Дяволов! Радвам се, че има и други мами, които са се спряли на него. На мен доста хора ми го препоръчаха, та да видим какво ще излезе от тоя доктор Rolling Eyes Поне засега съм доволна. А да ви питам - вие до момента говорили ли сте с него нещо за пари? Аз смятам да повдигна тази тема ноември, когато ще се видим за преглед. Аз съм наясно, че ще се плаща-аз самата така искам и избирайки Дяволов знаех това, но въпроса ми е каква ли ще е процедурата-преди или след това, избор на екип и т.н.

P.S. Значи можем да се засечем с вас в болницата  Laughing

Има още една мама тук, която ще е при Дяволов- Kiss
Аз не съм говорила с него за плащане, всичко става след раждането, когато ни изписват. За избора на екип си има определена сума по ценоразписа в МД. А той мисля, че няма определена такава, която да иска, кой колкото прецени /поправете ме ако имам грешно инфо  Confused /
Аз ще му дам, така съм преценила и се моля само всичко да е наред и да си родя при него.
Миналата година той ми направи кюртаж, когато загубихме бебето, платих си за избор на екип и след това прецених да му дам на ръка, но той самият нищо допълнително не ми е искал  Grinning

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 22:45 от bubsi123

Общи условия

Активация на акаунт