ДЕКЕМВРИйската дружина първа бебка вече има

• 39 220
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
извинявам се за двато поста един след друг, порових се да видя дали някъде има списък за багажа за родилното който тряя да стегна и вижте на какво се натъкнах,много жалко и грозно звучи всичко,а не трябва да е така...  Sad Sad
За бебето:
1. Мокри кърпи бебешки – 1 пакет, които ще Ви го вземат за да правят тоалета на бебето (не мият бебетата, а ги бършат за съжаление) и 1 пакет си оставете при Вас.
2. Памперси – 20 броя – също Ви ги взимат за тоалета (в някой болници искат неотпечатан пакет, така че вземете малък).
3. Оставете си при Вас да имате допълнително памперси, в случай, че бебето има нужда от тоалет. През нощта са много нелюбезни и е добре да имате с какво Вие да ги подмените. В противен случай се обричате на безсънна нощ в рев  Сменят памперсите на 4-6 часа, и ако малко след като са го преповили се наака, ще си стои така до следващата, ако не го предвидите.
4. Крем за дупето на бебето – остава си във Вас – не го давате. Това е в случай, че се наложи да го преповивате Вие.
5. Ръкавички за бебето – обикновено се раждат с нокти и много се дерат. Ще си спестите неприятните драскотини по така нежната му кожичка
6. Лигавник – 1-2 броя, или техзухени кърпи за да го забърсвате – те често връщат и рискувате след току що направен тоалет да чакате 4 часа за да Ви го преоблекат, след като е върнало
7. Биберон залъгалка – 2 броя
8. Лепенки за пъпчето на бебето (не е задължително), но в някой болници искат да си носите. Не ги давайте, ако не Ви ги поискат!!!

# 166
Сега ми е излезнал резултата на микробиологията в интернет:
Организъм: Candida albicans, количество: 10 ^ 5, оценка: Клинично значим изолат, Микроскопски резултат: Нормална вагинална микрофлора.
Какво означава това? Гъбички ли имам? Моля за помощ  Confused

Гъбички по принцип имаме всички жени, проблем е когато количеството им се увеличи. Това най-вече се дължи на отслабнала имунна система, т.е. бактериите които регулират количеството на гъбичките отслабнат. Нормална вагинална микрофлора би трябвало да означава, че количеството на гъбичките е в норма, но ако те сърби вече незнам на какво може да се дължи.

За присъствието на таткото тук ще мога да ви разкажа в четвъртък, kогато ще ни показват родилното. Надявам се и тук условията да са същите като в Англия. Засега знам само, че стаите са отделни, може да си носиш музика и имат гумени топки. Mожеш да се разxождаш докато получаваш разкритие, свързват те към мониторите със система wireless, ако не се лъжа така се казваше.  Peace

Lady Vi честит рожден ден.  smile3525

# 167
ех мами, много ви се радвам като ви чета за това таткото да присъства на раждането ви е истинка радост за вас
Моя не иска и да чуе да присъства, не му се гледало ужасии и гнусотии, за пръв път в живота си си го усещам някак далеч от мен, няколко пъти му споменавам да присъства на раждането, той-дума да не става, не искал да се травмира, мъже там работа нямали.... Cry Cry Cry А инъче много ме обичал, бла , бла ..... newsm45 newsm45 newsm45 newsm45

stefito_8986stefito_8986

недей чети глупости, наистина някъде може да има неучтивос и немърливост от страна на персонала, но това е в малките градове някъде може би.....
И аз съм чувала, да не се носят много памперси, най-много 10, 15 защото ги раздавали на другите, които нямат и не са си донесли или  за шишетата- подменят ги скришом, ако си си занесла скъпи и хубави шишета...или за пелените,  на братовчед ми бебето го бяха повили в оцапани пелени, а не техните чисто нови....има го това, навсякъде, недей го мисли, тогава няма да ти е до това...
Аз например съм си взела 2 шишета за 3 лева за в болницата

# 168
  • Русе
Така като гледам май е по-добре да си платиш не за избор на екип,а билет за някоя цивилизована страна Twisted EvilНе мога да разбера толкова ли е трудно да имаме подобни условия,а не да се приготвяме като за война.Аз предния път постлах под бебе на един ден жилетката си....чаршафа ми беше.. SickА нямаше къде да го сложа ,за да си измия гърдите за кърменето!!!Да му се не знае,бях забравила-верно човек забравя лошото newsm78
 Най-важното е всичко да мине добре,другото се изтърпява!Но съм в кофти настроение и си мисля,че не е толкова трудно да се създадат нормални условия в болниците Twisted Evil
 Колкото до таткото,нашият не ще и да чуе,а и аз си мисля,че ако имам възможност,предпочитам с мен да е майка ми или сестра ми.Моя най-вероятно няма да издържи #Crazy

# 169
ми няма да издържат ми, ще забелят очите  hahaha hahaha hahaha
ама на мен си ми стана кофти де от неговия отговор не знам защо  Tired

# 170
  • Русе
Абе то и на мен си ми е кофти,но...свиквам с мисълта LaughingКакво толкова като няма да имаме чия ръка да държим или чия майка да ..благославяме с любов!!!! hahaha

# 171
stefito_8986 Най-интересното е, че не сме дали 1 стотинка. Болницата е държавна. Разбира се, всеки месец голяма част от данъка, които прибират отиват точно за здравни осигуровки. А да дадеш подарък на персонала като бонбони, пари и т.н. е немислимо - ще те гледат странно.
 Първите 24 часа бях напълно обездвижена, не можех да протегна ръце да взема бебето или да го оставя и ме предупредиха, ако искам нещо такова веднага да ги повикам. Имаш бутонче на леглото. Чак ми беше неудобно да ги притеснявам с молба да ми подадат малкия и да го сложат върху мен, а след 20 мин пак да ги викам, да го оставят в легълцето.  Crazy Даже записваха колко точно е лежал върху мен - контакт кожа с кожа. Дали е засукал и т.н. Държаха ме един ден повече в болницата, защото малкия нямаше сукателен рефлекс. На всеки час идваше мила акушерка да ми показва различни техники и да пробваме как ще засуче. Давахме му коластра със спринцовка. Отношението им беше невероятно. Даже им се молех да ми дадат малко изкуствено мляко, но категорично ми отказаха. А и нямаш никакъв достъп до такова там.
 По отношение на раждане/стимулиране на фертилност и т.н. са номер едно. Може ми защото започват да раждат около и след 40 год.
 Но системата им си има и доста недостатъци. Детето после няма педиатър, ами е общо джи пи. Час за гастроентеролог чакахме 2-3 месеца. Толкова се чака и за всеки друг специалист, стига да не е супер спешно. Няма да те оставят да умреш  Wink, но може бая да си почакаш.
 Хубавото е, че не бързат да изписват АБ, както в БГ за най-малкото. Сина ми никога не е пил, слава Богу, въпреки, че изкара няколко "настинки". Едната беше 2-3 седмици, в който 10 дни с 39 градуса и кашлица. Казаха, че било добре да кашля, да изхвърля бацилите навън. Даже сироп не препоръчаха.
 В БГ, свекърва ми, която е лекар, за едно зачервено гърло се беше затръшкала да му даваме оспамокс, че ако станело гнойна ангина, щяло да доведе до проблеми със сърцето и т.н..........  Shocked
 (Малко са досадни такива дълги постове и ще гледам да не се отплесвам толкова другия път  Embarassed)

# 172
Благодаря на всички, които споделиха как е извън БГ.
Venilove всичко изглежда страхотно, а от снимката направо настръхнах от радост  Hug

И аз искам таткото да присъства, ако ми пречи винаги мога да му кажа да се махне Simple Smile)) Засега и той иска, само където от време на време когато сме двамата и споменем пред някой че ще присъства и мъжете гледат странно, и питат какво ще прави той, а повечето жени ми казват че те не биха икали мъжът им да ги гледа в такова състояние... Няма да изглеждам като фотомодел, но пък това е нашия личен момент все пак. Сутрин нали ме вижда рошава, виждал ме е и настинала подута, с течащ нос и всякакви тежки състояние...
А сетих се и как един познат му е казал че е присъствал на раждането естествено - бил е в коридора  hahaha !!!

А извън БГ, поне таткото ако се чувства кофти и не иска да присъства, поне може някой друг близък човек да е до родилката. Хубаво е човек да има избор все пак Simple Smile)

Мисля, че само консерватизма ги спира и че повечето около тях не са присъствали, но това си се променя за щастие.

Естесвено, че и в БГ може да са такива условията - само, че трябва да се спре да се краде ...

# 173
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро.

Нещо не можах да спя добре и рано рано станах. Поне ще изненадам тати и кака като станат с едни ябълкови мъфини и чубренки за закуска.

Така че тази сутрин закуската е от мен:

Снощи пак повърнах от киселени - е такова чудо с първата бременност не мисе беше случвало, а сега редовоно.

# 174
  • Бургас
Добро утро и от мен  Hug

gadamer
, багодаря за закуската, вземам си с удоволствие. И мен киселините много ме мъчат, но не вечер, а рано сутрин- ето откакто съм будна са започнали. Пия Талцит, когато положението стане неконтролируемо.  Tired

Venilove, продължавай с дългите разкази, аз лично нямам нищо против  Hug Така се надявам за раздането на нашите внуци нещата и при нас да са стигнали това ниво  Praynig

Нашия татко даже не съм го питала за присъствие в болницата- знам му отговора, а знам че и аз ще се ядосам, като го чуя- така че си спестявам негативните емоции  Mr. Green

# 175
  • Русе
Благодаря за хубавата закуска!Това с ябълковите мъфини звучки страхотно,трудни ли са за приготвяне?
 И аз се наспах днес раничко,моя е наблюдател на изборите и стана в 5,30.Много рано ми се стори,а като знам ,че обичайно бебетата се будят по това време.... Crazy
 Дайте идеи за прах за пране на бебчо,че този тео никак не мирише на хубаво,а толкова ми го похвалиха Sad

# 176
Добро утро момичета  newsm51
Много хубава закуска, gadamer може ли рецептата за мъфините?  Simple Smile
Cvete аз купих Sano Maxima, една приятелка с бебенце ми го препоръча. Те са няколко вида, аз взех sensitive - концентрат е, ама още не съм го пробвала.

# 177
  • София
Добро утро.
Гледам, че бая неща сте обсъдили Laughing
Mimci, аз мога да споделя за моето след-секцио преди 2 години. Бях със спинална анестезия, оперираха ме 10.30ч, раздвижиха ме на другия ден към 8.30ч и след това ме преведоха от реанимация в родилно отделение. Доста си боли, но е търпимо. Бебчето ми донесоха следобяд. Първите няколко дни, докато бях в болницата, го гушках седнала, но без проблем му бутах количката.
По-силна болка има първите дни, основно при сядане, лягане и ставане. Като ми махаха конците, не ме боля. Иначе придърпване си се усеща доста време след операцията, но не е болезнено, по-скоро неприятно. Трябва да се пазиш, да не вдигаш тежко. Болки в гърба и главоболие в следствие на упойката не съм имала никакви, но доста момичета се оплакваха.
Изобщо като цяло възстановяването е по-бавно в сравнение с нормалното раждане, определено, но не е нещо, с което да не можеш да се справиш.
Хубаво е има кой да ти помага поне по малко в началото, като ви изпишат.
Мен нощем таткото ме отменяше повечето пъти в преобуване и хранене, тъй като ние бързо минахме на адаптирано мляко.
Дано да съм била полезна, ако имаш още въпроси  welcome

# 178
Добро утро и от мен! Вземам си от мъфините и аз. И аз неможах да спя както трябва тази нощ. Иначе в 8ч отидохме с мъжлето да гласуваме,че той после на работа отиде, а и нали гости ще имам след малко. Че снощи разбрах , че и свекървата ще идва с майкини, ама хи4 неисках (нямам нищо против жената,ама предпочитам само наще). Понеже имало място в колата мъжа ми ме пита " ако има място ще вземат ли майка,или само багажа за нас" и аз какво да каже или майкини! И сега ще ми  идват цяла кола народ

# 179
  • София
Добро утро, много вкусно изглеждат тези мъфини.  Party
И аз днес в 8 вече бях станала. Имам много да гладя, сигурно с това ще започна днес деня  1ironing

Общи условия

Активация на акаунт