ДЕКЕМВРИйската дружина първа бебка вече има

• 39 249
  • 743
  •   2
Отговори
# 180
Mimci,

и аз да споделя за моето секцио преди година и 9 месеца, мен ме оперираха 1ва, в 8,30 бях в залата, в 9.02 проплака бебока, спинална упойка и по мое желание след операцията имах епидурална, за да не ме боли, че ми беше за първи път. Оказа се страшно добро решение, нищо не усещах, никаква болка, нищо, анестизиолога обикаляше през деня и регулираше самата упойка, така както преценеше по моето състояние.В 22 ме изправиха до леглото, почти без чужда помощ, сутринта в 6 вече ходих до мивката в стаята, наведена, но без остра болка. Отидох до wc-то, там малко се измъчих, че при сядането усещах придърпване, про ходене също, ако се опитам да се изправя напълно, затова ходех приведена първия ден след секциото. След това всичко си се нормализира, сега пак ще съм секцио и пак с епидурална упойка за след операцията, защото тя ми помогна да не усетя силните болки  Hug Heart Eyes

# 181
И аз предпочитам да съм със спинална упойка, да съм будна, но за съжаление май няма да стане, понеже ми казаха за там където съм се насочила (Окръжна в Пловдив), че използвали само пълна упойка. Ама ... каквото такова, дано всичко мине нормално за всички  Praynig

# 182
  • София
Не знаех, че все още се практикува секцио с пълна упойка, освен при някаква спешност, де newsm78

# 183
И аз предполагах че поне в по-големите болници вече ще има и двата варианта ама ... явно някои още изостават. Е това несъм го потвърдила на 100% но ще го направя скоро.

# 184
Marleen, това е практика извън София, защото няма подготвени анестезиолози, и аз не знаех, но скоро разбрах каква е причината:(

# 185
Добро утро!
Аз днес няма да мога да гласувам, тъй като нямам уседналост от 4 месеца  Wink Трябваше по-отдавна да си сменя адресната регистрация по лична карта.. но така е все в последния момент.. Не че имам голям зор де, на нито един от варненските кандидати не симпатизирам.

Благодаря ви за споденото за секциото, съвсем не изглежда страшно както го описвате Simple Smile
Marleen практикува се пълна анестезия, да. Една от причините поради, която съм избрала да платя на специалист в частна болница е, че в двете държавни болници във Варна не поставят спинални упойки. Нямат добри специалисти-анестезиолози, които да поставят спинална и затова не я практикуват. Липсва практика и рутина в тази област. Знам го това от познати раждали със секцио това лято, каза го и акушерка на една от лекциите, които посещавах.
Има случаи все пак в близките години, на някоя мама силно настояваща за спинална да е поставена такава, но след уговорка и плащане на израждащ лекар, отделно на анестезиолог и отделно си плащаш и самата спинална.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 09:54 от Mimci

# 186
  • Отвъд алеята зад шкафа
mimetopl рецептата е много лесна.
 Всичко се бърка на ръка, с бъркалка от този тип -

Необходими продукти:
2 яйца, 1 ч.чаша захар, 1/2 ч.чаша олио, 1 ч.чаша прясно мляко, 1 течна есенция ром, 1/2 течна ванилия, 1 ч.л канела, 1 бакпулвер, 2 ч.чаши брашно, 1 1/2 ябълка (нарязана на ситно). Продуктите се смесват в реда, в който са написани, като брашното го пресявам директно върху сместа. Аз сипвам сместа във метална форма за мъфини, а вътре поставям хартиени чашки. Пекат се около 20 минути на 180-200 градуса в предварително загрята фурна, аз не следя минутите, ами като се вдигнат и покафенеят леко, ги бодвам с клечка за зъби. Като ги извадя от фурната ги поръсвам отгоре с пудра захар. Ябълката я предпочитам на малки парченца, за да се усеща вътре. Самото тесто става като боза, не трябва да е гъсто, но не и съвсем течно.

# 187
Добро утро момичета,как сте днес...аз вчера изкарах един тежък ден и като съм легнала пред ТВ-то и съм заспала още в 19ч,малката ме събуди тая сутрин в 9ч.Добре че майка ми вчера беше у нас,че е оправила малката за лягане.
Хубав ден на всички

# 188
Mimci доколкото аз знам и говорех с моя доктор , който ще ме изражда,каза че има спинални упойки и ако искам да съм с такава, ще е добре да си платя на добър анестезиолог (40лв),но естествено може и да не ги дам и да ми я бие "някойси". И аз така ще правя по принцип - става въпрос за Окръжна

# 189
Mimci доколкото аз знам и говорех с моя доктор , който ще ме изражда,каза че има спинални упойки и ако искам да съм с такава, ще е добре да си платя на добър анестезиолог (40лв),но естествено може и да не ги дам и да ми я бие "някойси". И аз така ще правя по принцип - става въпрос за Окръжна

Mistlu, ако много държиш на спиналната, а не на пълна, те съветвам да се уговориш и срещнеш и с двамата. Аз например искам спинална, само за да видя бебчето като го извадят, но миналата година съм била под пълна анестезия за друга гинекологична интервенция, и много добре понесох всичко, още по-лесно и добре от това, което се описва за спиналната.

Иначе за спиналната така увериха и моя приятелка, която освен, че имаше уговорка с израждащия, доктора им беше и познат. Като опря ножа до кокала /разбирай деня на секциото/ анестезиоложката отказала да й сложи спинална без ясна причина. Ражда в Окръжна. Почти сигурно е, че тия "някои си" не се наемат. Факт.
И ти ли ще си със секцио?

# 190
  • Отвъд алеята зад шкафа
А при секциото каква е разликата между спинална и пълна упойка? Медицински обяснено защо едната е за предпочитане пред другата?

# 191
Добро утро момичета. Аз днес влизам с хубава новина, че на мен ми се роди братовчедка тази сутрин в 9 и 15. Малката се казва Станимира и тежи внушителните 2.850кг. и е 49см. Много съм щастлива момичетаа, че на вуйчо ми това му е първо детенце.

# 192
Juli_Ivka  Да ви е жива и здрава
Mimci ще видим средата на ноември как ще съм дали нормално или секцио. За секцио- граничен ханш,ако е голямо беб4ето и отделно диоптър (малък ми е -2,5 някъде,оба4е има вероятностъ да се увеличи с напъните) и затоа ще чакаме средата на ноември. Иначе и аз искам да видя бебка като я извадят,но оттам нататък незнам.
gadamer едната е пъна приспижат те и се събуйдаш след всичко, а другата е обездвижват те и си в съзнание през цялото време.

# 193
А при секциото каква е разликата между спинална и пълна упойка? Медицински обяснено защо едната е за предпочитане пред другата?

gadamer, медицински точно не мога да обясня... ама лекарите предпочитат спиналната заради по-лекото възстановяване след нея. То сигурно има много разлики от медицинска гледна точка.. и в самото вещество като състав, което вкарват. Предполагам, че знаеш, че при спинална си в съзнание, нямаш само чувствителност и усещане от кръста надолу. Но.. чуваш и виждаш всичко.
При пълната като те приспят и се отрязваш от раз направо Simple Smile Будят те след 40 мин. например. Като свърши всичко. Нищо нито усещаш, нито виждаш, нито чуваш.
Който е минал и през двете казва, че от пълната после идваш по-трудно в съзнание. Но явно има различни видове/марки пълни упойки, различно се дозират и т.н. защото мен като ме събудиха след 40 мин. от пълната, дойдох на себе си веднага и след 2 мин. вече държах телефона в ръка и разговарях, макар и заваляно Wink След час пък вече ходех. Е.. след секцио няма как да ходиш де, защото все пак е коремна операция и не се позволява ставането.

Mistlu и ти като мен с показанията, само дето моя диоптър е доста по-висок, ханша са ми го определили направо като тесен в картона.. плюс напречното предлежание до момента, пък до скоро си мислех, че мога и нормално да родя  Laughing

# 194
Juli_Ivka да ви е жива и здрава малката принцеса !!!  да знаеш как ме сепна,рекох айде някой родил #Shocked
Аз снощи колкото и пъти да се пробудя се обръщам все наляво нали така било най-добре, но на бебо не му харесва така и това е,почват се големи ретници и имам чуството че се опитва да се обърне,но легна ли на дясната си страна и все едно няма бебе в мен Shocked още от сега сме с характер,иначе не ми тежи корема като съм права,но по гръб почва да ме задушава леко... вие как сте?!?!  Peace
И стигате с тези сладки неща,че умирам за тях не мога да се спра  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт