Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 767
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
извинете за тъпия въпрос,опитах да направя лентичка,попълних всичко стигнах до финал преглед,а като искам да публикувам нещо тя не ми излиза,трябва ли да копирам някъде адреса?

Копираш адреса и го пействаш в полето Подпис на профила ти  Wink

# 151
  • София
Здравейте!
Моя юнак стана на 3 месеца и ето една скромна почерпка от мен!

Честити месечинки на Християн, Никол, Мартин, Самуил, Владислава и адаша Александър!

Фат, незнам дали ще ти е от полза, но при подут глезен много добра работа върши компрес от филия стар хляб натопена в оцет. Преспиваш с него и подутината спада. Ако не помогне, поне няма да ти навреди да опиташ. Стискам палци за бързо оправяне  fingerscrossed

За лигавенето - моя пуска яко слюнка и си яде и двете юмручета нон стоп. Засега не е пробвал да дъвче долната устна, но ще го следя.
За банята - на Сашко много му харесва и рита с крачета. Само при миенето на косата му е малко терсене, но аз гледам да съм бърза.
За шофирането - карам с малкия още от първия месец. Първия път ми беше малко терсене и сигурно доста са ме псували по пътя, защото карах едва едва, но сега свикнах. Малкия е кротък в колата, освен на светофари и мрънка обикновено, ако му блести слънцето. Кофти е докато го омотая във всички колани, че първо него го връзвам и тогава е мъка и после и коша докато провра коланите и ги закопчая и започва да нервничи.

Лудесита, кажи коя е тази боза. Надявам се да я има в био магазина на Карфур, че друг на близо при нас няма. При мен взех да усещам, че лявата гърда взе да дава май по-малко кърма и проучвам начините да увелича `млеконадоя` : Wink Както винаги съм ЗА обща среща, само кажете дата и място Hug

# 152
Мерси! Ще опитам. Сега съм със противовъзпалителна превръзка,която трябва да нося 3 дни. Казаха ми и зелево листо със оцет, че помага.

# 153
Фат, нестероидните противовъзпалителни, от рода на диклофенака не са съвместими с кърменето.Аз поради тази причина не съм кърмила и ден за огромно мое съжаление, но нещата при мен са много сериозни и нямаше как.Пробвай с разни бабини илачи и дано има резултат!
А може и да опиташ с парацетамол дали поне малко ще те успокои, мен това ме спасяваше от части докато бях бременна.

# 154
  • София
Фатче, ибупрофенът е съвместим с кърменето също - знам го и от лекар, и от други източници. Дано се оправиш по-скоро!

# 155
Привет Simple Smile

Фатче, дано се оправиш бързо !!!  Hug

Цвети*, дано бързо ви мине зора !!!

Честити месечинки на всички бебоци !!!!   bouquet

За шофирането, случи ни се няколко пъти, а понеже ние нямаме задни седалки на служебната ни кола, само отпред я возим, а ако се налага да пътуваме надалече, вземаме на бабта и дядото колата. По принцип Нутелка е много точна, че ако няма еър бег на предната седалка и самото кошче позволява, може да се сложи и там. Аз така я возих и много слушка (ама тя по принцип слуша в кола) , а е вярно, че на запад е задължително на изписването даже акушерката слага детето в седалката , за да се увери, че е правило сложено и няма да го държат на ръце !!!

А Форест, беше питала преди време за овлажнителите и не помня някой дали ти отговори, но ние заради климатика си взехме съвсем обикновен от технополис за 55лв - http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/838518/P11130706 … 9B-JOYCARE-JC-490 и ни върши перфектна работа  Peace

Аз пък сега слетобяд, по време на разходката ни , напарих някаква алергична реакция от нещо... ( предполагам от едни бисквитки) и се изприщих цялата !!! като се прибрах звънях на личната да я питам какво да пия, че д амога да кърмя и тя ми вика вземи си зирнес (май) , че имало такива капки и за бебета, добре да, аз пих едно и какво да видя на опаковката пише - противопоказно за кърмачки, защото се отделяло в кърмата активното вещество в кърмата !!! и аз  Shocked, звъня й , а тя ми вика, " Е , нищо ще по цока малката млако от това , то не е нищо , както ти казвам има и за бебета..." Абе....нямам думи !!!!  #2gunfire #Cussing out
Айде да бегам, че ... ще се яде... Лека

# 156
  • София
Ей сега попаднах на смешно видео и ви го пускам и на вас

# 157
Добро утро!

Дано всички да сте спали спокойно!
nikolita Не давам повече мляко, защото не ми се иска само да му надувам (разширявам) коремчето с млякото което не го задоволява до следващото хранене, но ми се струва че пюренцето малко или много го засища и така спи по спокоен след като е сит или си играе. Незнам до колко е правилно, но така мисля аз и засега това ме устройва бебчо се успокои и деня ни минава по-спокойно.
Засега чао от мен!  bouquet

# 158
Бозата е ето тази http://harmonica.bg/produkti/boza/
Шофиране - аз карам Максчето на задната седалка, все още с коша за новородено (той си има колани), но май скоро ще му умалее и ще го местя в кошчето за кола. Като се разреве е малко кофти, но се случва рядко и винаги се намира начин да спра и да го успокоя.

# 159

Добро утро!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НАВСИЧКИ ОТ ВЧЕРА И ДНЕС!

ludesita ще се пробва със сигурност.Аз знам, че на доста мами освен бозата им помага и гроздовия сок/грозде.
Фатче Много непроятно се е получило при теб.Дано вече си добре!  Hug
usasuno нямам думи просто!!! Все казвам, че има лекари, които са за бой...как може такова безхаберие.Дано скоро се оправят нещата при вас,че няма по-лошо от това да гледаме как малчовцие се мъчат Sad  newsm51

Ние тази нощ спахме горе долу добре.Малкия спа при нас, защото имах нужда от маалко сън.Не знам по принцип как никнат зъбите, но при нас май е малко по малко.На "пристъпи е".
Забелязвам,че Дани от вчера много говори.Не му млъква устата  hahaha Пее, мърмори, криви си езика всякаш ейй сега ще каже нещо (смислено)  Joy
Освен това си увеличи интервала на хранене.Сега хапва на 3.5 -4 часа.
Пак ще попитам, дано някой ми каже мнението си, от кога мислите да вдигнете гръбчето на количката с 1 ниво на горе? Някой консултирал ли се е с лекар?

Толкова от мен за сега.
Хубав ден!

# 160
Дбро утро мамчета  bouquet
Ние сме добре,малчо започна да се събужда сутрин към 5ч и започва да си гука,крещи играе си с играчките Joyпосле дремва малко и към 8ч папка.Започна да прави интервали м/у храенията от 3 до 4ч.Имам питане малчо от три дни папка по 160-180мл АМ дали е много,преди папкаше по 150мл,но като свърши започва да плаче,а сега не плачка.За лигавенето и Нико все си смуче ръцете,и е едно такова звучно hahahaи с удоволствие.
За банята-плачка като го къпем Sadи не знам защо,пробвахме какво ли не Rolling EyesИначе като му мия дупето няма проблем newsm78
Утре мисля да  дам на малчо сокче от морков,да видим дали ще го хареса Grinning
Честити месечинки на празнуващите бебчета newsm51 smile3525 newsm51
Бързо оздравяване на мамчетата с болежки Hug Hug Hug
Слънчев и усмихнат ден на всички Hug  bouquet Hug

# 161
Здравейте, мами!
Честити месечинки на празнуващите бебоци. Да са много здравички и послушни.
Оф, има лекари, които се чудя как са си взели дипломите, всъщност не се чудя, то в България всичко се купува и докато е така е ще има страдащи хора, за съжаление. Usasuno дано бързо се оправяте и нямате повече неприятности. franseto аз на твое място бих питала друг лекар, винаги има алтернатива за кърмачки. Аз с възспаление на вътрешното ухо и вследствие нефункциониращ вестибуларен апарат бях в болницата малката като беше на 3 седмици , тя си беше с мен 3 дена там и си я кърмих, а терапията ми я назначиха така, че да не вреди на бебето, но и на мен да подейства.
Фат много неприятно и болезнено - дано мине бързо!
Еми така е, моята гинеколожка каза, че всяко раждане и кърменето после са адски изпитания за организма на жената, затова изникват внезапни болежки и възспаления. Хубавите неща изискват жертви Simple Smile
И на нас ни расте зъбче, венецът и е така надут, че все едно ще се пръсне. Постоянно си гризе ръцете и пръстите и е нервна, като и дам пръста го хапе настървено. Вчера лекарката ми даде един гел да я мажа, че онази вечер беше кофти. Много плака милото, боли я, а пък ние сме безсилни. Охладих малко венеца, ама то си я боли и плаче с крокодилски сълзи миличката.....оф в този момент казах на мъжо, че коликите бяха по-добре -  вземах сешоара, леко я затоплям и разтривам и и минава след 1-2 минути, ама на, тея пусти зъби са доста по-сложни и болезнени и човек много не може да помага там....сърцето ми се къса направо! Лекарката каза, че зъби не мъчели две последователни нощи, което е добре.
Цвети нашата лекарка каза да не бързам с вдигането на нивата на количката. Сега се развивала мускулатурата на бебетата доста интензивно, та да не я насилвам за нищо. Хубаво било гръбчето да е колкото може по-дълго изправено. Ако детето проявяло силно желание (проличавало си) да седи и да се изправя можело към 5 месец лека-полека да вдигам нивата, но и да не седи прекалено много така, за да може гърба да си почива. Не знам бг лекари, какво мислят по въпроса.
bubulechi  бебка също плачеше като я къпем преди, но сега вече не. Но сега: затопляме банята повечко (тя обича да и е по-топличко) и докато мъжът ми сапунисва и прави маймунски гримаси аз леко поливам с душа краченцата (на слаба струя) и леко вдигам към тялото. Работата е да не спирам да я поливам, ако спра явно и става студено и почва да вика. С този нов подход обаче гък не е казала (пу пу).
Има ли мами, които вече се замислят за второ детенце? Simple Smile Е, не веднага, но догодина например.

Лек и усмихнат ден!

# 162
Цвети аз имам кош за новородено с който съм в момента . Няма как да я повдигна. Надявам се да не ни умалее точно в разгара на зимата. В коша е на завет и мисля,че за зимата ще е добре да си лежи завита добре  Grinning . Мисля си ,че така по се пази от вятър . Та за сега няма да повдигам Simple Smile
Бубулечи АМ е изкуствено и според мен не трябва да даваш повече от препоръчителното . Разбира се нормите са за средно статистическо бебе и ако твоето е по-голямо (едро) може и да не му стига. Ти си знаеш най-добре  Peace
Лек ден !!! Ние тръгваме по разходки .
 fingerscrossed дано всички болни (малки и големи ) скоро оздравеем . Дано в тази държава се намират по-хуманни лекари които да си вършат работата,че тука като чета ....  #2gunfire
 lovekiss

# 163
  • София
Пак ще попитам, дано някой ми каже мнението си, от кога мислите да вдигнете гръбчето на количката с 1 ниво на горе? Някой консултирал ли се е с лекар?

Цвети, нашият педиатър днес го питах дали може да повдигаме малкия вече в количката. Според него може вече, е, не да седи чак, но първо ниво е ОК.

Иначе да се отчетем от консултацията днес. Вече сме 6 кила точно и 63 см. Бебо си е само на кърма и си продължаваме в същия дух. Биха му втория прием на ваксините от предишния месец. Плака малко, но бързо го успокоихме с таткото и спря да плаче още в кабинета. При нас най ни помага за успокоение да му пеем песничко. Млъква веднага и почва да гука и да се усчихва. Страшно е лъчезарен.  Hug Толкова съм щастлива, че ми е такъв добродушко.

# 164
Ами той си хапва 5 пъти за денонощие,и според таблицата на кутията за възрастта му си е нормално да папка до 180мл. Пък и не винаги изяжда всичко.
Аз да попитам-до кога ще давате преварена вода,и стерилизирате ли още шишета и биби?

Общи условия

Активация на акаунт