Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 775
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Вдигане на гръбчето - и аз се чудя дали вече да не махна зимния кош, защото стана доста тесен, но нямам идея кога няма да е кофти за бебо.
Преварена вода и стерилизация - преварявам сутрин водичката, но ми се иска вече да спирам. Стерилизирам шишето за вода и бибата през ден два.
Изпотяване - и моя Макс се поти, но само като се е долепил до мен, явно го спарвам доста.  главата му става мокра понякога.
Южен парк - и аз бих дошла там на една разходчица. Свиркайте ако решите.

# 196
Привет мамчета Hug
За режима-от 3 дни се опитвам да направя такъв на малчо,и се получава Grinningно сега като се замисля този 1ч назад май ще обърка нещата Thinking
За рахит-и аз се тревожа малко,Нико започна да се стряска newsm78но пък се поти само когато го гушкам,явно доста го сгрявам Rolling Eyesиначе всеки ден пием вит.Д по 1 капка.
Охх,днес се бях настроила за разходка в Морската градина,обаче е много мрачно и има вятър Crossing Armsмай няма да стане
Слънчев и усмихнат ден  bouquet  bouquet  bouquet

# 197
оххх, на нас ни казаха да давам по 2 капки Вигантол, че и е голяма фонтанелата (от 20- ия ден)  и все забравям да попитам дали още по 2 да давам или да намаля на 1капка .Вие по колко давате???

# 198
Здравейте  Hug
Ели88, радвам се че бебчо е спал по-спокойно тази нощ  Peace

Вигантол давам по 1капка, но ние сме с малка фонтанела и гледам и на слънце да я показвам.
Тази нощ Софи се събуди в 1 поигра малко и от 2 реши да реве и пищи до 3  Shocked , така и не разбрах защо... Направо откачих....

хубав уикенд, момичета

# 199
Аз давам по 2 капки Вигантол.Вие как ги давате-директно от шишето,с лъжичка или в шишето с мляко?

# 200
  • София
Привет! Ех, как ме радва слънчицето навън Simple Smile Само да се събуди Йоанна и да хапне, и излизаме.

За Вигантола: по 1 капка давам (ако се сетя  Embarassed), направо от шишенцето капя в устата. Не се престаравам много, защото все пак Йоанна е лятно бебе и достатъчно витамин Д е насъбрала през последните 3 месеца, въпреки че не е била изложена на пряка слънчева светлина, а и както naiema (мисля, че тя беше) беше написала в една от предишните теми, предозирането на витамин Д има не по-малко сериозни последствия от недостига му.

Смяната на часа нощес не знам как ще ни се отрази. Аз не съм забелязала на мен някога да са ми се отразявали тези неща, ще видим как ще й понесе на малката и какви ще са пораженията на режима ни Simple Smile

Форест, за колко време ти пристигна поръчката? Аз се вдъхнових от теб като беше писала и също поръчах от Некст през Риминикидс, но забравих да питам кога да очаквам да пристигне в БГ, а на сайта им не видях да пише.

Деси, usasuno, ами хайде да се разберем нещо за разходчица в парка Simple Smile Утре няма да мога (сигурно и вие), че ще ходя да гласувам и сигурно майка ми и брат ми ще искат да се радват на малката после и ще стане никое време, но през седмицата мисля, че можем да се организираме нещо.

Слънчев уикенд ви пожелавам!   bouquet

# 201
  • София
Витамин Д - по една капка давам в лъжичка с мбяко. Питах педиатъра дали зимата да го увелича на две капки - каза ми НЕ. Едната капка била напълно достатъчна 600 единици не знам си какво, а нуждите на бебето били 400 единици на ден.

Ох - ние снощи след ваксината имахме неприятна вечер за първи път. Като си заспа в 21 часа, се събуди в 12.30. дадох му да яде и му премерих Т - 37,8 С. Хич не ми стана приятно. Явно е ожаднял и затова се е събудил. И най-странното е, че хич не му личеше температурата - гукаши и се усмихваше - няма как да предположиш. Аз се усъмних, защото той не се буди изобщо през нощта и ми се стори странно. Горката ми душичка. После спа до 8.30.
И сега до обяд беше крив, ту плаче, ту се мръщи. Много странно, сутринта нямаше температура, но после му премерих 37 С. Но упорито отказвам да му дам Панадол. Трябва сам да се справи организмът му. В книжките, които чета пише, че Т се сваля с лекарство над 38,4. Ама ми е много жално. Дано отмине бързо.
А защо вдигна Т след втория прием на ваксината, а след първия не... newsm78 не ми е много ясно. Друг с подобна питанка?

# 202
Здравейте, момичета!

Честито на всички малки и големи празнували тези дни   bouquet

За стерилизацията - не стерилизирам още от както Матей направи два месеца,т.е. няколко дни преди това.

Вода - изцяло на АМ и го правя само с изворна вода без да преварявам.

За спането - климатика е направен на 19 градуса, но като че ли е малко по-студено. Не се поти Матей.

Can Can, ние пък вдигнахме първият път, а вторият не. В понеделник ще ни бият третият прием и ще видим как ще ни понесе.

# 203
Привет момичета,

Rakkaus, lidesita, хайде да се организираме и стига времето да го позволява да се видим през седмицата:)

ние сме добре слава  на бога, излезаха вторите рез. от микробиологията и нищо, без растеж и нормална бактериална флора ни излезе на двата секрета, явно нещо миналия път не е взето като хората, свекърва ми го взе в събота и го занесла в понеделник, уж в транпоспортна среда,ама явно нещо не е било ок, та сега малко се успокоих макар, че нослето ни е все така, хъркащо много, но дано се оправи  Sad

Да ви препоръчам, ходете гледайте Операция Шменти капели, няма такъв смях, нашата родна действителност, на моменти е дори тъжно, но пък има уникално забавни моменти:)

За положението на количката,ние сме си с коша, така ни е удобно и мисля така да остане.
За вигантола, от самото начало даваме по две капки.
Колкото до мерките, според мен всяко бебе си е индивидуално, нас ни изписаха 2600, кг, тя е родена на 4 юли, сега е 5500кг, скоро ще стане на 4 м и няма да е 6 кг, но като се има предвид че сме малко сложни с яденето, не сме от най-ящните,и сме само на кърма.
  bouquetприятна съботна вечер от нас.

# 204
да попитам вие гладите ли всички дрехи или само долните?Аз гладя всичко,чаршавите сменям през три,четири дена

# 205
  • София
да попитам вие гладите ли всички дрехи или само долните?Аз гладя всичко,чаршавите сменям през три,четири дена

Аз не гладя дрешките Rolling Eyes Rolling Eyes

Здравейте!Да ви почерпя по случай 3тата ни месечинка
Честито и на останалите които днес навършват 3 и 4 месец Hug Hug Hug

# 206
Rakkaus, за 12 дена  Peace

# 207
  • Варна
Bubulechi голяма си оптимистка в това време за морскта, ние вчера бяхме там на разходка и си беше студеничко. виж ако има слънце си е друга работа. Simple Smile))) Вие как сте, оправихте ли се, ние още се влачим с запушен нос, ама няма нищо и в четвърък ни взеха секрет да изследваме и сега във вторник ще видим какъв е резултата. Най вероятно всичко ще е ок и вече ще ни бият ваксините Simple Smile)
За гладенето, аз продължавам да гладя абсолютно всичко
За Вигантола - една капка, но понякога и пропускаме Simple Smile)) За фонтанерлата, всичко е ок засега, според педито, а аз и не я гледам то с тая наша коса, вече сме и за постригване Simple Smile))

# 208
Привет!   bouquet

Честити месечинки на всички!  Hug

Ние сме ок, малко нервничи бебик понякога, но май е от венците...  newsm78

По темите:

За стерилизирането и водичката: сега не съм ползвала шише от мноооого време, може би месец. В началото като давах малко водичка, само го измивах като сменях водичката, но той така или иначе не пиеше. Затова и спрях да се занимавам с това изобщо. Иначе първо беше чешмяна преварена, после започнах да спипвам изворна директно... Но както вече споменах, той не я пиеше. От време на време му изплаквам гризалките.

За гладенето: нищо не гладя... Само ако някоя от ризките е много измачкана, че е грозно, не за друго.

За вигантола: започнах да давам сравнително отскоро, като застудя, по 1 капка на ден.

За количката: ние все още сме с коша за новородено, но взе малко да му става тесен, та се чудя дали да не сменям седалката.  Но като я сменя може би от 4ти месец на 30 градуса, от 5ти на 45, а от 6ти на 60...  Thinking Бебик също много започна да се набира и да иска да седне..

За спането: в къщи е 23-24 градуса и бебик спи по пижамка и в торба.

За потенето: бебик се поти понякога ако се е наложило да поплаче малко в креватчето или шезлонга си. Понякога и като съм го гушнала през нощта и спим така, но то и аз се изпотявам тогава, явно се спарваме взаимно. Досега не съм се замисляла над това. По-скоро се случва само ако му е жега. А, да, явно и в столчето за кола се спарва, но започнах да слагам една бархетна пелена под него и оттогава е по-добре.

За режима: нямаме никакъв!  Tired Преди време имахме нещо, поне през нощта, но вече нямаме. Единствено, че вечер заспива около 19:30 (+/- един час), като преди това е папкал.

За мерките: и аз мисля, че е индивидуално. Може би единствено да се следи някои по-общи неща като това на 6м. да е удвоило рожденното теглото, а на годинка да го е утроило. А за височината за годинка да е увеличена с 50% от рожденната. И дори е това е относително и има широки граници на нормалното!

Can Can, всеки път е индивидуално, не се притеснявай. А и наистина не е толкова повишена температурата и би трябвало до 48 часа след ваксината да отшуми. Наистина ако е под 38.5 не е редно да се дава температуропонижаващо лекарство, защото така се пречи на организма. Много е грешно да се буда Панадола при леко повишена температура или дори и ей така превантивно още повече! Но някои мами го правят, всеки сам си преценява...

usasuno, добре че секретът е излязъл ок. Дано скоро оправите и хъркащото носле...  Praynig

А сега и от мене едно въпросче:
Вие правите ли някакви упражнения с бебчетата???
Аз преди правех леко масажче като се водех от една статия от тук, но откакто започнахме плуването спрях. Но онзи ден си купих една книга за бебешка йога и дори днес вечерта пробвах една серия за успокояване и приспиване. Отне ми около 5 мин някъде. Има серии за добро утро, за игра, за щастие... Та май, май ще ги разуча хубаво всичките и ще му правя някои, когато имаме повече време и настроение. Има и разни пози за моментално успокоение - и тях мисля да ги избробвам да видя дали наистина ще имат ефект. Вие какво мислите за бебешката йога??? (Само да спомена, че преди във фейса някой беше пуснал едно много страшно клипче с бебешка йога, което беше просто ужасно. Тези упражнения нямат нищо общо с това!)

Лека и спокойна нощ!  Heart Eyes

# 209
Здравейте, момичета!!! Много прегръдки от нас Simple Smile))
Честити месечинки на бебоците!!! Да са ви много усмихнати и игриви  Hug
Ние от няколко дни имаме един странен проблем, за който сега ми се иска да попитам Else, зелено човече и Aidin.
От около седмица Дани, понякога по време на кърмене или дори още преди да е започнал да суче, в момента, в който го хвана да го кърмя седнала, започва да се извива назад, все едно е в поза по коремче и плаче неудържимо. В това положение или изобщо не започва да суче, или успява (като суче много жадно, докато не започне да се извива назад) с много усилия от негова и моя страна. Понякога решение на проблема е да го кърмя легнала. Но дори и тогава пак се извива, все едно иска да направи мост или се извърта на една страна и отмята глава назад и реве. Четох, че това може да са колики. Дани имаше колики докъм средата на 2 месец, после отшумяха. Тогава лицето му се зачервяваше и притискаше крачета към лицето си, тоест обратната посока на тази, в която се извива в момента. Та не знам дали са колики. От ден-два му давам от време на време Еспумизан, защото от Инфакола Дани се запичаше. Но на няколко пъти от Еспумизана повърна, така че мисля все пак да се върна на Инфакол, от който имаше ефект. И педиатърката ни каза, че вероятно са колики и да даваме капки. Не съм обаче убедена, че става въпрос за колики. Някъде четох, че това състояние може да се нарича и рефлукс. Но пък Дани повръща по-скоро рядко или по много малко. В същото време на консултацията преди няколко дни, на около 3 месеца и 20 дни, Дани беше качил 450 гр за месец и докторката ми каза, че не е достатъчно и след седмица да отидем пак да се претеглим. Било хубаво Дани да е качил около 200 гр. за седмица. Притеснявам се обаче, че с тези трудности при кърменето, макар да имам кърма, Дани няма да не наддаде добре. А ми казаха, че ако не наддава добре, ще правим дохранване с АМ, което ми струва абсурдно, при положение че имам кърма. Малко ли е четвъртия месец бебето да наддаде само 450 гр? А тези проблеми с яденето водят понякога до пропускане на хранене за съжаление. Така се случи преди малко. Дани яде добре и съвсем спокойно (има кърмения, които минават напълно нормално и без проблеми) към 17:20. Към 20:15 изглеждаше видимо гладен и започна да суче нормално, но към 4-5 минута отново се разрева и се изви назад, след което правих опити да го успокоя и кърмя още половин час и отгоре, но в крайна сметка той се измори и заспа. В момента (21:40) все още спи. Предварително много благодаря на консултантите по кърмене, че ви има, изключително полезни сте ни!

Трябва да ходя да гладя дрешките на Дани (да, още ги гладя), та сега ще ви оставям. За вигантола само да кажа - даваме по 1 капка дневно, предиатърката каза, че зимата ще давам по 2 капки. Между другото от около седмица Дани тотално си смени режима и вече заспива чак към 2-3 ч и после спи докъм 6-7, хапва сънен и пак спи до към 10-11.

Лека нощ и спокойна нощ на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт