Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 746
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Eli88, моя приятелка доста време храни детето с Лактана и е много доволна. Чувала съм все хубави мнения за това АМ.

# 496
Добро утро!

Бързам да сложа кафето първа, че едва преди малко се научих как става Embarassed, и то благодарение на besyto Hug

# 497
добро утро и от мен!Ние от три дена си сменихме деня с ноща,през деня спи почти след всяко ядене/на 4 часа/,играе си 10 мин и е готова а вечер едно че спи само от 9 до 2-3,ами и иска да яде на 1,5,направо ме съсипва.яде по 60 мл,но го търси на 1,5.Дано това да е временно,преди имахме хубави дни където заспиваше в 9 и ставаше в 4,че незнам до кога ще издържа без сън.

# 498
Добро утро сладурани!!
Моята мома е с колики  #2gunfire и вечер е .... трудно заспива, храни се като новородено на 3 часа (поне като се нацока и заспива) случва се да проплаче ама аз потупам дупето шшш-шшш и спим. Ама мама свикна вечер на 7 часа непрекъснат сън и сега -през деня съм като зомби.
И другото за оплакване Simple Smile когато сме на разходка не иска в количката ,а на ръце
Лек и слънчев ден   bouquet

# 499
  • Стара Загора
Добро утро и от мен (доколкото може да е добро)! Ние изкарахме отвратителна нощ, не знам дали се дължи на гостите, които имахме или на нещо друго ... Вчера точно я похвалих, че е спала спокойно и айде дръпнах дявола за опашката. Заспа си снощи към 10, както обикновено и след около час - ококорена. Та така до 1 ... После хубаво заспа и в 4 рев, рев - колики Sad имах под ръка Еспумизан, дадох и и след 5 мин се изпръцка стабилно и заспа. Но сщня беше до 6, когато огладня и сега Слава Богу спи, но чувам, че нослето и пак хърка и се притеснявам да не се сдобием пак с хрема Sad наоплаквах ви се още рано - рано, сега мога да пожелая на всички (и най - вече на себе си) хубав ден !

# 500
eli88, след като сменихме 4-5 млека най-накрая открихме нашето - Лактана Био. Много съм доволна  Peace

И Габи беше ужасно нервна вчера. Плака от 19ч до 21ч почти без прекъсване  Crazy И то не беше само мрънкане, ами истински рев. Плака жестоко и докато я къпахме, което никога не се е случвало. Аз твърдо си мислех, че ще се успокои при банята, но не  Crossing Arms Едва я облякох после...

Въпрос: До колко градуса мислите да извеждате бебчетата? На моя приятелка педиатъра е казал до -5, но се отнася за дете на 9 месеца.

# 501
Добро утро от мен и ревльо Дани  hahaha

И за нас нощта не беше лека  Tired Легна си в 09:30,стана да яде в 2 и като ревна ... та чак до 3:20. На колики ми приличаше цялата история, ама да видим.Не мога да си го обясня това с коликите.Но е факт,че 2 нощи ми мрънка, а на сутринта изаква по-гъсто от обикновено.Та се чудя има ли връзка между дискомфорта и това,което изаква  newsm78
Поне след тов стана да яде в 6 и после спа до 8:45, та и аз да наваксам малко със съня.Жалко само за татито,че той е спал всичко на всичко 3-4  часа, а е на работа днес.

Да ви кажа, аз вече вдигам гръбчето на количката на Дани.Но само вкъщи, че за навън ми се вижда студено вече.Вдигам му гръбчето и му слагам играчките пред него да си дрънка с тях и се радвам на поне 20 мин спокойствие (докато не му омръзне).После обикновено е уморен и му се спинка, пускам гръбчето и заспива.

Вчера не сме излизали, че имахме работа вкъщи,после гости дойдоха.Дано днес успеем поне за 30 мин да го изведа.Купила съм му чуден комплект яке и грейка, доста дебели, та ще го навлека с тях днес.
Баба му оплете шапка, която страаашно ми хареса, само да се зарди батерията на фотото и ще ви го покажа с нея.Та това е новата страст - аз купувам прежда, бабата плете  hahaha

Това е за сега от мен, по-късно пак ще вляза да пусна снимката

Лек ден ( и по възможност топъл) от мен  Heart Eyes

# 502
Добро утро и от нас!
Ех, как ми се иска и моят бебо да се буди на 3 часа, а не на час и половина, както е вече два месеца.  Cry Започвам да си мисля, че има вграден часовник с навита аларма, не пропуска това бебе. Вече станах разногледа от недоспиване.  Crazy

За млякото: Ако не мога да изцедя достатъчно кърма, когато оставям бебчо на мъжа ми, го дохранваме с Лактана Био. Много съм доволна.  Peace Водят го биомляко, съдържа пробиотици и незаменими мастни киселини. Бебчо си го хапва с кеф.

За протокола: днес ми дойде. А така се надявах докато кърмя да не ме спохождат тези екстри. Но уви!  Whistling

# 503
  • София
Добро утро!

Смърфиета, мерси за кафенцето!

И аз се присъединявам към недоспалите. Йоанна снощи не щя да заспи до 12 часа; аз тъкмо се надявах, че като е стояла будна до толкова късно, ще спи по-продължително, ама не: събуди се още в 1, после в 3, после в 6, после в 8 и преди малко окончателно станахме  Crazy

А снощи как се изплаших... Йоанна тупна по очи на пода. Падна от дивана. Идваше ми да се гръмна, защото бях до нея - бях я сложила легнала до мен и си играехме; обърнах се точно за секунда, че баща ми ми пишеше по скайп и в следващия момент тя се озовава по лице на килима (добре, че го постлах - отдолу са плочки, а килима наскоро го прахме и стоя известно време нагънат и прибран, докато не ми стана студено на краката). Нищо й няма де, порева малко, но иначе не се е ударила лошо, но аз си изкарах акъла и ми идваше да си отрежа глупавата кратуна, задето не я наблюдавах през цялото време...

За извеждането: на мен педито ми каза още в самото начало, че мога да я извеждам до -10 градуса, стига да не духа силен вятър, да не вали и да няма мъгла. Мисля да я послушам и да я извеждам добре опакована.

В този ред на мисли, мислите ли да мажете лицата на бебчетата с нещо преди излизане през зимата? Аз гледах в някакво списание реклами на бебешки кремове за студено време, но не се бях замисляла сериозно да взимам такъв. Да, обаче след вчерашната ни разходка забелязах, че кожата на бузките й е като изпръхнала и някакси суха и загрубяла. Намазах я с друг бебешки крем, не за студено време, а обикновен, има подобрение, но вече си мисля да й купя специален и да я мажа преди излизане през зимата.

Аз отивам да си допия кафето, докато малката шефка все още се забавлява сама в шезлонга (добре овързана, че и оттам се изхлузва), топъл ден ви пожелавам!

# 504
Здравейте момичета,

Танче дано вече никога не преживявате такива изпитания!

Тъкмо исках днес да попитам, дали вашите бебоци вече спят поне по 5 часа, защото взех да се притеснявам, че нашата кукла се буди на 1,5 - макс. 2 часа да яде вечер, но явно е всеобща мъка. Може би има нещо общо с развитието в този период.

Да ви споделя, купих си една книга за развитието и отглеждането да на деца, която много я хвалят тук, та викам да взема акъл и аз от нея Simple Smile Е, повече се притесних, отколкото да се успокоя. Авторката, майка на 6 деца, казва, че едва ли не, ако в 3-4 месец бебето не спи цяла нощ, така ще си остане още  дълго (което други извори отричат!) За да спи бебето посочва няколко метода, но при нас не проработват, защото малката е гладна, а като е гладна освен храна друго не действа. Посочен е един план, който ако спазваш през деня, вечерите щели да са песен, днес ще пробвам. Ако някой иска, мога да му ги напиша. А мамите с 2 деца, вие какво ще кажете по въпроса, не започват ли децата сами да спят цяла нощ, когато са готови за това?
И накрая да ви се похваля - от снощи се върти вече сама от гръб на корем и обратно. Никога не съм и показвала как, а вчера тъкмо казвахме на едни приятели, че не може още от гръб на корем и тя ни опроверга Joy много жилава мома имаме Simple Smile освен това се набира и иска да седи, ама е още рано, ще трябва да почака месец поне.
Тук е студено и днес ще си седим вкъщи...
Лек и усмихнат ден!

# 505
  • София
Привет от мен  Simple Smile
Да почерпя, че днес Жорко става на 4 месеца  Grinning

Честита 4-та месечинка на Сияна на мама tzveta33 и на Емито на мама Диадора  Hug Да са ни живи и здрави дечицата, да бъдат много весели, щастливи и усмихнати!

Присъединявам се към недоспалите мами от тази нощ. Събират ми се всичко на всичко 2-3 часа сън на пресекулки.

Shushka, ще се радвам ако споделиш за въпросния план. Може при някоя от мамите да проработи  Simple Smile

Rakkaus , не се обвинявай, колкото и постоянно да ги наблюдаваме децата, все ще има един момент, в който ще ги изпуснем от очи и ще стане някое леко произшествие  Simple Smile И аз се мразя всеки път като дрънна кратунката на Жорко и си обещавам, че ще съм по-внимателна, ама ей на, не всеки път ми се получава въпреки старанието.

За извеждането - и аз знам като Rakkaus , че бебе се извежда до -10 градуса, да няма силен вятър, дъжд и мъгла. Всеки ден го извеждам Мрънчо поне за 1 час. Вчера изпрах космонавтчето и мисля днес да го сефтосаме  Grinning

За личицето - наскоро купих защитен крем за лице на Себамед и започнах да го мажа, че и нашите бузки започнаха да изпръхват от студа.

Пожелавам ви хубав и спокоен ден!

# 506
Здравейте! Hug

За кремове за студ, с баткото ползвах на Бюбхен - много съм доволна, мисля и за Роско да ползвам същият, но и с по-мазно кремче пак става Hug

За спането по цяла нощ, моят скромен опит показва, че няма как да накараш бебето да спи, ако то не си направи така режима.

Космонафт, имам от Коско, много дебел с полар отвътре, супер е за студено време Hug

Роско прави най-големи паузи през нощта, иначе може и на 1,5 да яде, но вече пу-пу си прави 3 часови паузи и през деня, не че спи по толкова, играем си, реве, разнасяме се и т.н. hahaha

Искам да благодаря на консултантите на ЛЛЛ!!!  bouquet  bouquet  bouquet
В болницата, ако не бях с второ дете и ако не бях чела, ако не беше и огромната подкрепа и вяра, че правя всичко необходимо, за да си запазя кърмата, щях да съм приключила с кърменето! Такова обезсърчаване и натиск да НЕ кърмя бебето си, а да давам АМ не бях срещала!!! При това от лекари! УЖАС!!! 

Та се замислих колко ли майки са се отказали да кърмят, за да дават "полезното" АМ newsm78 #Crazy И колко хубаво би било, ако в болничните заведения, където се приемат кърмачета има консултанти по кърмене, които да насърчават майките да кърмят!!!

Това от мен за сега! До скоро и хубав ден!!!

Ето и обяд

П.П. Още веднъж благодаря за топлото и мило посрещане!!! Hug

# 507
Здравейте отново,

Честити месечинки на бебоците, които празнуват днес!

Авторката пише, че има т.нар. стандартен модел: 6 хранения за 24 часа по следната схема

1. бебето суче, колкото дълго поиска, уригване
2. продължаване на сукането от същата гърда, уригване.
3. сменяне на пелената.
4. игра, гушкане, говорене
5. хранене от другата гърда, уригване.
6. допълнителна глътка от същата гърда.
7. заспиване

Общо време за изпълняване на точките 1,5 часа, след което следват 2,5 часа сън (ако детето се е наяло добре). т.е. общо 4 часа трае един цикъл

За бебоците на 3-4 месеца пише:

Избираш ден, в който си решила да махнеш първото нощно ядене (например това в 1 часа). Слагаш бебето да спи в количката. В момента, в който то заплаче за първото ядене започваш да буташ количката по следния начин: изпъваш напълно ръцете напред, а връщаш количката с леко отсечено движение, но плавно. Не говори, не пипай детето! Продължаваш, докато бебето заспи. Авторката твърди, че са нужни макс. 20мин., защото учудването на бебето, че не получава нищо щяло да бъде по-голямо от глада. Малко преди бебето да е заспало напълно, спираш да буташ количката с плавни движения. Предстоят 1-2 часа спокойствие. Първата нощ ще трябва да ставаш 2-3 пъти, втората 1-2 пъти, а третата само 1 или дори нито веднъж. Предстоят спокойни нощи Simple Smile

Внимание: ако започнете веднъж с този  начин и го приложите само 1 вместо 3 нощи, то при следващите ви опити няма да са ви нужни 3, а най-малко 7 нощи, защото бебето е объркано и не може да разбере, какво искате да му покажете по този начин.

Танче, мерси за споделения опит.

Може на някоя мама да помогне този подход, четах при някои е бил успешен. Аз пробвах една вечер, но не цялата, много бях уморена. Като посъбера сили пак ще пробвам метода.

Книгата е доста дебела, ако се натъкна на още нещо интересно ще споделя, може на някоя мама да и е от полза.

Отивам да чета, докато малката още спи (днес я карам по стандартния модел Simple Smile )

# 508
Записахте ли се за преглед на слуха в Токуда? На мен не ми даваше сигнал когато звънях

Как обличате бебетата под космонавта?????? И завивате ли ги допълнително в количката????

# 509
Здравейте и от мен. Моята малка Софи днес също става на четири месеца и днес за първи път си хвана сама играчката и то съвсем целенасочено.
По темата за среднощното хранене смятам, че детето само показва кога е готово да не се храни нощем. С първото ми дете това стана съвсем скоро след раждането. На втория месец просто спря да се буди нощем и толкова. Със София е по-трудно, тя все още се буди към 2 часа за храна. Аз пробвах да заместя кърмата с чай, но не ми се получи. Моят личен лекар ми каза, че мога да пробвам да я храня с изкуствено мляко вечерта, тъй  като се усвоявало по-бавно от кърмата, но аз имам достатъчно кърма и  не ми се струва разумно да ключвам адаптирано мляко.
За разходките - не смятам да прекатявам дори и в най-големите студове, стига да не вали и да не е мъгливо.

Общи условия

Активация на акаунт