Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 737
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Записахте ли се за преглед на слуха в Токуда? На мен не ми даваше сигнал когато звънях

Как обличате бебетата под космонавта?????? И завивате ли ги допълнително в количката????

Не знам нищо за подобен преглед, а и личния лекар не ми е казвал. може ли малко повече информация.
За облеклото- под космонавта е с боди потник, памучна блуза и друга- малко по-дебела.  Крачетата също обличам с два ката дрехи и тогава обличам космонавта. Засега слагам памучна пелена отгоре. За по студеното време имам чувал с пух, в който ще слагам детето.

# 511
  • Стара Загора
Mецани, deniz_st - честити месечинки и на вас. Аз от притеснение за тази хрема напълно бях забравила, че днес имаме рожден месец. Та нека и аз да почерпя

Цвети* и аз забелязах малко по-гъсти парчета (като дъвка) като се изака Емито, явно това е причината за неспокойството им  Sad

Искам да попитам мамите, които дават Лактана Био на малките по колко пъти аката и мирише ли много акото, защото една приятелка дава на дъщеричката й и ака по 5-6 пъти на ден, а няма да ви казвам как мирише ...

# 512
Мецани,благодаря,но не искам да те затруднявам  Hug
От споделените мнения разбирам,че Лактаната е по-добрият избор и ще се насоча към него.
Иначе за спането нощем-ние заспиваме към 20.30-21.00,ако се пробуди давам залъгалката и така до 6.00-6.30 сутрин когато ни е първото хранене за деня.Иначе през деня се храним на 4 часа вече.Отучих го от нощното хранене като му давах да пие вода и той спря да се буди да папка.

# 513
Явно снощи е било всемирна мъка - Сияна също почти не спа и е ужасно крива и днес, голямо пръцкане, голямо чудо. Ния е с гнойна ангина и цялата седмица ще си е унас  Cry Ей най - мразя като са болни децата.

С Ния махането на нощното хранене стана трудно - когато тя си прецени - беше в средата на 5 месец. Преди това бях пробвала,но без резултат.

Мециани, благодаря!
честито и на вас и на всички месечинки!

Оставяте ли си децата да спят на терасата? Сисето спа 2ч. до сега там.

Ния я извеждах и при -20, виждаха й се само очите.

Айде до после!

# 514
  • София
Здравейте!
Тези дни не съм ви чела, че опитвах да наваксам с домакинство и пазаруване докато таткото гледа малчо.
Честито на всички имали повод тези няколко дни!

Сашко като един от най-малките тук все още е спокоен, но вече си знам, че от каквото се оплаквате след 2-3 седмици и мен ме сполетява. Явно трябва да си поспа тези дни и да се подготвя за недоспиване  Rolling Eyes
В петък ни биха ваксините и вече сме 7200 и 67 см. Бях се уплашила, че може да вдигне Т и му давах да яде на почти всяко мрънкане от негова страна. Резултата - много яде и спа и когато решихме да го приспиваме както обикновено към 9 нищо не се получи. Толкова беше ококорен и не искаше да стои в леглото, че се принудихме да го оставим в шезлонга при нас, докато гледаме ТВ и мъника благополучно заспа към 12. Събуди се към 6 само да хапне и откара до 10,30. Това му е най-дългото спане. Жалко, че мама трябваше да става в 9  ooooh! Иначе ние се приспиваме само на гърда. Цока докато не заспи, което е около 40 мин. После лееко се пренасяме до кошарата и съответно или се събужда или не. Ако се събуди следва цокане над леглото поне 5 мин, докато кръста на мама не сдаде фронта. Вчера яде от едната гърда, къпахме се, яде от другата, не иска да спи и яде пак от първата и чак тогава заспа(22,30). Незнам какво количество му се събра накуп, ама в 4,30 пак беше гладен.

За килограмите - още в болницата ми бяха останали към 4 кг и все още са толкова. Лошото е, че са точно на бедрата и корема. Преди ходех на народни танци и много ми се иска пак (току виж ги сваля по-лесно). Ама как да накарам бебока да яде в 18,30 и да не огладнява до 20,30, за да може мама да играе.В събота бяхме с мъжо на фестивала Хоро в София, че той имаше участие (ако бях продължила с танците и аз щях да участвам Sad), но музиката беше много силна и не посмях да вкарам бебето и стоях отвън на залата. Тропнах едно право хоро, колкото да си начеша крастата.
За сядането - не го държа постоянно така, а само за да се оригне или да се успокои. Забелязах, че ако го държа по-дълго седнал на коленете ми започва да връща.
За майчинството - не съм го получила още. Подадох документи към 25 октомври и предполагам, че ще го получа към края на ноември или декември. Сега ще се пробвам за детски, че имам един граждански договор, който може да прецака нещата. Стискайте палци.
За космонавта - дадоха ми с крачоли и без. Този без е с нещо като каракул и го пазя за най-студените дни. Лекарката ми каза докато са положителни Т, че може. Не съм я питала за отрицателните, ама и на мен много няма да ми се излиза тогава.

За количката - малкия все по-трудно влиза коша, а и с тези 7 кила вече тежи доста. Мисля следващата събота да се пробваме с летния вариант как ще стои. Кофти е че посоката на бебока е с гръб към мен и хич не ми се иска да не мога да го наглеждам в движение.
За захранването - твърдо след 6 месец. Опитите ми да консервирам сок от био ябълки се увенча с пълен провал и сега с татко му пием на корем ябълков сок.
За кафето - когато съм в компания или ми е кеф пия по едно с мляко. Не съм забелязала някакъв ефект върху бебо.

Сори за дългия чаршаф, ама така е като спи малкия и се отплеснах. Току що се събуди...

# 515
Здравейте момичета,
Днес ми остана време и реших малко да  прочета и да споделя опита си с вас!
доста интересни теми и натрупан опит има споделен от всички вас !
Добре дошла сред нас на Таничка , възхищавам ти се колко си борбена и упорита, дано всичко от тук нататък да бъде само в розово и дни изпълнени само с усмиква и мечти  и целувки на малкия бебок.
Честита месечинка на всички , които вече са навършели 4 месеца!
Искам да споделя с вас  и нашия режим на хранене и спане.
Пред последните 2-3 седмица режима на спане се промени много рязко , както си заспиваше в 9 след баня и кърмене  и се будеше към 5 за  папкане,  постепенно започна да се буди и в 2 през нощта  и в 5 , а в последните 3-4 дни се буди на всеки 3 или 2 часа слагам на гърда и суче докато заспи.
По принцип съм решила малкия да не го приспивам на ръце - само на гърда, шезлонг , кошара и в краен случай в количка, но пролема е че не мога да си обесня причините за тези събуждания!
мислех че не му достига кърмата , пробвах  2 вечери когато се събуди да му дам АМ от шише но не иска , търси гърда и суче докато заспи!Според мен проблема е ,че може би започват да му никнат зъбките  и това го мъчи!Признаци има постоянно отделя слюнки, търси моите пръсти за да ги сложи в устата или навира играчката и се чеше, макар да няма подути венците реших вечер да го мажа с гел при никнене на зъбчета и резултата е доволен и облизващ се бебок !
Искам да ви попитам за опита ви при преспиването в кошара, защото специално при нас този вариант е бил успешен едва 3-4 пъти  и то с много песни и люлене на кошарата!
Макар че в стаята светлината е приглушена , в кошарата са любимите играчки пеем песни нищо не помага започва с едно мрънвкане после рев и накрая заспива в шезлонга и аз го пренасям в кошарата.Ето днес отново е буден от 8.30 поспа към 10.30 ивместо да яде към 13 започна да киселе и мрънка и го приспах в шезлонга, защото в кощарата не иска и до сега спи!
Относно цикъла все още нямам и се надявам докато кърмя да е така!
Според вас прекалено рано ли е за женска консултация при АГ специалист, и цитонамазка?
Между Другото относно безплатните прегледи на слуха за деца до 9 месеца в Токуда, аз звъннах още на 2 .11 и казаха че всички часове за двете дати до края на годината са раздадени  ,дано догодина да има отново такава инициатива!
Имам и едно предложение  да направим една среща  примерно в събота на всички желаещи майки
 които искат да се срещнат и да сопделят опит чакам предложения!
Лек ден от мен малкия се събуди и отивам да го храня!

# 516
Здравейте, мамчета!
Мецани, и тук честито на Жорко! Честито и на всички останали бебенца   bouquet

Бамбина от петък е в серия да пищи от кеф, явно си открива гласа, надявам се скоро да минава тази фаза и да открие други звуци, защото съм с адско главоболие, явно ще става оперна певица, така извиваааа... брат ми като я чу, каза: "а още няма 4 месеца, сестра ми, не знам какво ще става след още 4". Не го мисля - като й се пее да пее, ние с аморето да му мислим  Grinning
За крема за лице - купих на малката крем за лице за студено време и вятър на Hipp. Нямам все още наблюдения, освен че попива бързо, надявам се да е читав.
За килограмите - свалих 15, но имам още 20  Embarassed, днес се качих на кантара и отчете +1, та от днес минавам на по-лек режим, след Нова година минавам на 90-дневната, тъй като ме е страх да не ми спре кърмата по-рано. Коремът ми е гигантски, не знам дали някога ще се прибере. Опитах да правя упражнения, но ме боли операцията и ще изчакам още малко.
За космонавтите - имаме вече 3 - един много дебел р-р74, един пухкав с полар отвътре р-р68 и още един плетен отвътре отново с полар р-р 68. Засега последните 2 съм ги слагала, но с подвити ръкави и пак са й гигантски. Имам и една грейка подарък от 2 части панталон и елек, не знам дали ще стигнем до тях тази година, че са доста големи и те, ако не - за следващата зима  Mr. Green
За цитонамазка - моят доктор ми каза, че трябва да са минали 2 нормални месечни цикъла и поне 6 месеца след раждането
За майчинството - не съм получила още, но пък са ми изплатени болничните
За количката - разкарвам бамбина в коша за кола, много е удобен и тя си е полу-легнала вътре. Вкъщи съм инсталирала летния кош в кухнята върху 2 стола, та там си прекарваме вечерите (количката стои почти винаги в колата)

Момичета, на вас увеличава ли ви се гръдната обиколкаEmbarassed При мен имам чувството, че всеки месец става по-страшно, пак трябва да си купувам сутиени, ама интересното е после какво ще остане и на какво ще прилича след като спра да кърмя  Embarassed

# 517
Привет момичета   bouquet
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ПРАЗНУВАЩИТЕ!
Добре дошли на Танчето и Роско със закъснение! Важно е че всичко лошо е  зад гърба ви  Hug
Ади (Ракаус) и Християн вчера падна по лице от дивана. Оставих го по корем, а аз да взема слинга,който беше на две крачки от мен. Чух как тупна и направо сърцето ми спря, добре че не си удари главата в масата. Християн поплака малко, аз  повече. Чувствам се ужасно, но поне вече зная че не бива да го изпускам от поглед и за миг.
За извеждането – извеждам го.
За спането по цяла нощ – за сега е само мираж. Дори имахме седмица в която хапваше по често през нощта, отколкото през деня.
Нутелка - и при мен го има този момент с гръдната обиколка, а не ми се мисли какъв ще е резултата след като спрем да кърмим.
Лека вечер от мен   bouquet

# 518
Здравейте и от нас!

Честити месечинки на всички! Нека бъдат живи и здрави!  Heart Eyes

Ракаус, и Белослава тупна веднъж така на килима по лице, че и шезлонга я захлюпи отгоре  ooooh! Направо ми причерня, тя даже не осъзна отначало какво стана, чак след няколко секунди се разплака. Не се обвинявай, няма как да сме нонстоп около тях, пък и слава Богу не се е ударила.

За извеждането - на нас педи ни каза, ако е над нулата и няма вятър - няма проблеми. Аз я изкарвам
почти всеки ден. Слагам я в една торба (космонавт без крачоли). Много е удобно така.

За спането - беше чудесно до 3-ия месец. Напоследък е решила, че ще имаме още едно нощно хранене и направо полудявам. Вместо да разреждаме яденетата, тя ги зачести.

Още щях да пиша, ама шефчето не разрешава  Laughing

Хубава вечер от нас!  Hug

# 519
Аз ще се поболея от нерви, честно.Вече не ми стигат,ама изобщо.Всеки ден се случва нещо, направо се чудя как съм останала читава  #Cussing out
Тая свекървата да вземе да си ходи вече, че ми е писнало от нея.Не стига,че от сутрин до вечер препускам като кон по детето, ами тя като се прибере от работа - почвам след нея.Готви-остава мизерия,яде, оставя си масата така, храни Даниел напълно легнал ( като изрично съм й казала да не го прави) и отгоре на всичко ми казва какво АЗ трябва да направя в МОЯТА къща. Нито 1 път не е отворила хладилника да види какво ( и дали) има за ядене.Всичко аз правя.Ако не е мъжа ще пукна от недоспиване или ще вляза в лудницата.Съжалявам,че ви се наоплаках,ама ми писна вече, няма на кой да кажа,а ми писна от нерви да треперя.Благодаря на Бог, че имам още кърма ....

# 520
Аз ще се поболея от нерви, честно.Вече не ми стигат,ама изобщо.Всеки ден се случва нещо, направо се чудя как съм останала читава  #Cussing out
Тая свекървата да вземе да си ходи вече, че ми е писнало от нея.Не стига,че от сутрин до вечер препускам като кон по детето, ами тя като се прибере от работа - почвам след нея.Готви-остава мизерия,яде, оставя си масата така, храни Даниел напълно легнал ( като изрично съм й казала да не го прави) и отгоре на всичко ми казва какво АЗ трябва да направя в МОЯТА къща. Нито 1 път не е отворила хладилника да види какво ( и дали) има за ядене.Всичко аз правя.Ако не е мъжа ще пукна от недоспиване или ще вляза в лудницата.Съжалявам,че ви се наоплаках,ама ми писна вече, няма на кой да кажа,а ми писна от нерви да треперя.Благодаря на Бог, че имам още кърма ....

Цвети, моята същите неща ги вършеше 1 месец докато беше тук, на всичкото отгоре ми вдигна веднъж и скандал с крясъци, за малко да я застрелям, ама наистина, с пушката...добре, че се осъзнах навреме, да не направя някоя глупост... пий една биричка и изобщо не й се връзвай, гледай си бебчето и мъжа и я игнорирай   bouquet

# 521
 Здравей eli88,

Аз давам на Екатерина Лактана Био. Стигнах до това мляко, след като изпробвах почти всичко, което сочат за много добро на българския пазар. Млякото е страхотно. Изхожда се един път дневно, но консистенцията и цветът са точно като на бебе хранено с кърма. Млякото има и пробиотици за профилактика. Препоръчвам ти го искрено. ..... Пропуснах да кажа , че първия ден , в който и го дадох детенце беше малко неспокойна.

Поздрави,

Радмила

# 522
Танче, пропуснала съм какви проблеми сте имали с детенце, но се надявам всичко да е зад гърба ви и ви пожелавам да сте здравички.  Напълно споделям възмущението ти от медицинските лица, които правят всичко възможно да те откажат от кърменето. Когато родих в небезизвестна държавна болница в София, никой от акушерките не благоволи да откликне на молбата ми за съдействие за правилно позициониране на бебето за кърмене и други въпроси в тази връзка. "Благодарение" на това имахме трудно закърмване. По-късно разбрах, че са дистрибутори на АМ и нямат интерес да ни подпомагат. Нищо лошо за АМ, в случаите когато се налага да се ползва Peace, просто не се стърпях да споделя моя сблъсък с нежеланието да се подпомагат хората имащи възможност и желание да кърмят. Моля да ме извините за негативния пост Crossing Arms

# 523
Здравейте!
От няколко дни не успявам да пиша,защото обикновено лягам пред компютъра и така се храним с бебик(се се мъча да го приспя),но от няколко дни той съкрати времето за папкане и бързо заспива,а аз опитвам да свърша това-онова,докато не се е разбудил...
Доста си промени поведението през последната седмица.Хапва,будува,после се размрънква и дава знак,че му се спи.Гушвам го да го приспя и ако имам късмет имам един час на разположение
Simple SmileНай-много спи сутрин след закуска-може и 2 часа да откара.
Tанче ,понеже вече не помня кога и какво съм писала,ще ме извиниш,ако се повтарям,ама наистина много се радвам,че лошото е вече зад гърба ви!Не мога да си представя какво е да си в болница с детето си!А аз като една пристрастена кърмачка те поздравявам за усилията,които вероятно си положила,за да продължиш да кърмиш Роско,въпреки"компетентните"съвети на докторите!
Да ви призная,вече се чудя дали да не започна скоро захранване.Не че много ми се иска,ама ми писна това дете само с клизми да ака!Тъкмо се зарадвах,че 2 пъти успя сам и после цяла седмица-нищо.Днес не издържах и му"помогнах".Изкара количество около 2 супени лъжици.Ама мирише яко!Не е ли твърде малко?Как я усвоява тази храна,не знам просто...Лудесита си е решила проблема,като дава на Макс по малко сок от сини сливи на Хип.Вече се чудя дали и аз да не почна.Ох,наоплаквах се пак.Извинявайте!
Цвети* ,тази твоя свекърва няма ли да си ходи вече?Аз живея с моята и не ми е лесно понякога,но моята ужасно много помага вкъщи,а като се размрънка в повечето случаи я игнорирам и така живеем в мир през 90% от времето.
Shushka ,мерси за споделеното!Дано на някоя мама да и бъде от полза!При нас за съжаление няма как да се получи-ако храня 4 пъти в рамките на 1,5 час няма да ми стигнат всичките дрехи и лигавници само за 1 цикъл!А за премахването на нощното хранене може и да опитам,ама ще видим кога  Rolling Eyes
И последно -някой ще ходи ли утре на лекция в The Mall?Темата е закаляване

# 524
  • София
Добър вечер!

Честити месечинки на навършващите ги!

Мерси за мненията за кремовете за студено време, днес купих един на Бочко - нямаше нищо друго в аптеката до нас, но ще потърся да взема Себамед.

Ади, ЮлеHug Hug Hug На мен започна да ми преминава ужаса от падането на Йоанна, та ето малко хумор по повода (Йоанна умира от смях на тази песничка):

Лека вечер, спокойна нощ с повечко сън за всички и дано нямаме приключения с летящи и боледуващи бебоци!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт