Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 737
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Привет!   bouquet

За режима: да, при нас също се промени през последно време. Имаше и такъв период, както и някой друг беше писла, през който нощните яденета бяха повече от дневните. А днес през деня направи 6-часова пауза  Shocked , но със сигурност беше заради ваксинката, която му биха на миличкото. Поне аз използвах и взех, че отидох на фризьор и ме подстригаха сравнително късичко. Е няма да спре косопада, но поне се надявам да не личи толкова. Flutter

Днес забелязх, че около дупето и по ташачките на бебчо са му се появили няколко мънички пъпчици, но с бяло връхче. Доки каза да му правя с тампонче промивка със смрадлика...  Thinking При някоя от вас има ли подобен проблем?  Confused

За въртенето: вече си е опасно да ги оставяме без надзор...  ooooh! Днес беше на косъм от това да се тупне от спалнята.

За лекарите и кърменето: много съм благодарна на няколкото неонаталози в Токуда, при които ходихме на консултации първия месец след раждането, и на педиатърката на бебо, които много ми помогнаха в началото да не се притеснявам от това, че бебчо беше наддал на кг. на долна граница (но пък 4 см.) и много ме окуражаваха да продължавам да давам само кърма. (Благодаря и на консултантите на ЛЛЛ, разбира се).

Кремче за лице имам на Себамед. Ползвала съм го досега при зачервяване на гънчиците на вратлето и ушичките (не свързано със студа). Все още се чудя дали да мажа превантивно като излизаме...  Thinking

За температурата при излизане: доки каза, без значение от температурата може да излизаме, стига да няма мъгла, вятър и дъжд.

За акането: откакто се е родил, днес за първи път пропусна да я свърши тая работа...  Confused

За лекцията: щеше ми се да идем, но няма да имаме възможност.

За цитонамаска: моята доки ми каза, че трябва поне 6 месеца да са минали, за да има достоверен резултат.

Май имаше още нещо, но сега не се сещам, а и без това стана дългичко...

Лека и спокойна нощ!  Heart Eyes

# 526
radmila77, мислех си, че само на мен ми се струва така, но наистина от Лактаната акито е като на кърмено бебе  Blush

Относно температурата и разходките: аз под -10 не бих я извела единствено с цел разходка. На мен ми е студено при такава температура и ако няма нещо наистина важно не знам дали бих я изкарала  Blush

За МБ и цитонамазка: аз вече си пуснах. Тази седмица чакам резултати.  Аз си имам редовен цикъл откакто ми спряха лохиите  Crossing Arms

Днес съм доволна, защото излизахме  Mr. Green

Спокойна вечер   bouquet

# 527
добро утро,да се оплача ние и снощи не сме спали,спахме само от 8 до 10 и от там до 2,30 рев,та мляко та смеене,пак рев накрая в 2,30 се предаде 4е 4ак до 6,30,вече незнам днес как ще издържа,това ми беше четвъртата вечер която съм спала само 3-4 часа.Сега май трябва през деня да спа с нея че тогава поне поспива на два пъти по два часа,че на всичкото отгоре идват пак ваксините на 21

# 528
Добро утро!

Днес ставаме на 4 месеца и бързам да почерпя.Честита месечинка и на Николай,Катерина,Изабела,Габриел,Павел ,Яна.
И аз забелязах,че има нужда от защитно кремче за личицето.
Четох една статия в която пише,че в космонавта детето трябва да е леко облечено(боди,блуза къс ръкав и ританки(чорапогащник ).Космонавтите топлели на децата до -30,а ако е с гъши пух да се облича след -10.
Да знаете от къде мога да си купя пижамки на които да им се обръщат ръкавите и да става като ръкавичка??? Ха да я видя тогава как ще смуче пръстите  smile3508
Утре сме на консултация и ако всичко е ок -имунизация.Ще пиша после .
Лек и слънчев ден!

# 529
Добро утро!

По едно кафенце за недоспалите през ноща!

За режима Ние също от една седмица сме с променен режим, моя бебчо от както направи 2,5 започна да заспива към 8,30-9,00 и да се буди към 5-5,30 а понякога и в 6,00, но от известно време се буди различно в 1,30-2,00 понякога в 3,00 незнам поради каква причина. Но аз не му давам да яде, а го взимам от леглото му и малко го полюшвам на ръце докато се приспи пак и го слагам до нас на спалнята, защото през останалото време има малки пробуждания и да ми е по-лесно да му дам залъгалката и да продължи да спи.

За майчинството Аз вчера се обаждах до НОИ и и ми разясниха, че майчинството ще го превеждат до 5-то число за предходния месец.
За цитонамазката и на мен генеколожката ми каза след 6 месеца от раждането и трябва да имам няколко месеца да ми е идвало нормално.за да бъдат истински резултатите.
За сега това е от мен по късно пак ще се включа.
Лек и слънчев ден от мен!!! Joy
Pospalana Да ти е жива и здрава Вики и много да радва мама и тати със слънчеви усмивки и игри!

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 09:51 от koniem

# 530
  • София
Привет!

Честити месечинки на навършващите ги днес!

Ние тази нощ се понаспахме по-добре, дано така продължава и занапред!

За обличането под космонавта: и на мен ми се струва, че да я навлека с 2-3 ката дрехи и накрая да я навра в дебелия космонавт е много. Аз още не го и ползвам, де, решила съм да започна като падне снега и стане още по-студено. Сега излиза с дебел чорапогащник, плътни панталони, боди с къс ръкав, плътна блуза/пуловерче и отгоре - дебело яке с качулка. Шапчицата ни още е памучна, имам и вълнена, но я пазя за по-студени дни.

А сега имам питане към ЛЛЛ: от няколко дена Йоанна отказва да суче от лявата ми гърда Sad Успявам да я излъжа само нощно време, през деня отказва - пробвала съм всякакви пози, не ще и не ще и това е. Суче си от дясната само.  newsm78 Реших да изцеждам лявата, защото се препълва, но искам да попитам 2 неща: 1. Може ли да ми дадете съвет как да я накарам да яде и от нея? и 2. До облекчаване ли да изцеждам междувременно, или до изпразване? Благодаря!

# 531
Здравейте! Ние преди малко се прибрахме от двучасова разходка. Много добре ни се отрази, че не бяхме мърдали от няколко дни. През нощта ставах 20 пъти да давам биба, че яко си смуче палчето, а то каква била работата- и второто зъбче вече е факт.
За обличането навън- май доста я обличам и накрая я пъхам в един дебел чувал, отгоре одеялце и покривало. Днес едва се побра в количката, но си спинка 2 часа.
За майчинството- аз получих на 10.11. частта до края на октомври, окято е по декларацията вече.
За МБ и цитонамазка- все още не съм ходила.
Честити месечинки на всички сладки бебчета  bouquet

# 532
pospalana,благодаря за почерпката и поздравите!Честита месечинка и от мен,на всички,които днес я навършват!

# 533
  • Стара Загора
Честито на всички порастнали с 1 месец бебенца!

Цвети*,
свекито ти поне е временно при теб, ами аз какво да кажа като живеем с нея ( за съжаление ). Трая си само заради мъжа ми, защото само тя му е останала (баща му е починал) и няма как да я натирим ... а все пак не искам да се карам с него и да си развалям семейството заради нея ... радвам се, че работи и се свърта при нас вечер за по час, но за сметка на това нищо не прави вкъщи ... прибира се - сготвено й е, изчистено е, изпрано е ... абе всичко й е на готово, а мен никой не ме пита как се оправям с всичко и накрая като си изпусна нервите все аз съм виновна ...  #Cussing out
smyrfieta, на каката кога й поникна първото зъбче. Интересувам се, защото на много места пише, че един вид е наследствено ...

Ние днес излезнахме на едночасова разходка. На мен специално ми се отрази много добре, защото вече взе да ме хваща депресията вкъщи. По цял ден затворени и да няма с кой да си кажеш една дума ( е Емито не я броя  hahaha ) а като си представя, че тепърва започва зимата  #Crazy Иначе нослето й пак е пълно със сополки, горката измъчихме я с това изсмукване, та дано да минат по-бързо. Миналият път я държаха 10 дена сега се моля да е по-малко Praynig Това е от нас ... Чао и приятна вечер на всички

# 534
Здравейте и от мен. Ние също бяхме навън цели три часа. Времето в София е прекрасно. Дано така да се задържи по-дълго, че не искам да си представям какво ни чака през зимата.
По цял ден сами и в мрачно и студено време, ще е доста депресиращо. Иначе и София от две седмици доста си развали режима. През нощта се буди по няколко пъти и все си лапа ръцете, ако може ще изяде и двете си ръце. Предполагам, че е от зъби. Може би скоро ще ни изникне някое бяло зъбче.
Smyrfieta, на колко месеца ви изникна първия зъб?
Струва ми се малко рано за зъби, но като гледам какви лиги се точат от нея и как непрекъснато си лапа ръцете, предполагам, че това ни чака скоро.
За килограмите - аз имам да свалям цели 10 килограма и това адски много ме депресира. Сякаш даже започвам и да качвам. Не знам какво да направя, за да отслабна. Ходя по 4-5 километра на ден с количката и никакъв ефект. Страх ме е да започна диета, защото все още сме само на кърма. Дано до пролетта да успея да вляза във форма.

# 535
Здравейте и от нас. Ние сме си при баба и ни е много добре Simple Smile Да видим само  с носенето на ръце после как ще се справяме, но поне аз малко отмарям Simple Smile Нямаме с кой знае какво да се похвалим, освен че днес бяхме 1ч на разходка навън. Времето в Пловдив е много приятно и бебо спа през цялото време

Цвети, съчувствам ти за свекито. Моята живее в чужбина и много се обичаме с нея като се виждаме 2 пъти годишно. Има си кусури разбира се, но се понася...

Много се радвам, че чух днес Танчето по телефона. Много добре звучеше и много ме зарадва. Таничка, от тук нататък всичко лошо да е зад вас и само хубави работи да ви се случат  Hug

Пожелавам ви лека вечер и спокойна нощ! Дано бебоците повече да спинкат, за да можем и ние да отморим малко Simple Smile

# 536
И ние днес направихме хубава разходка, около 3 часа. През които бебчо спа почти през цялото време с кратка пауза за хапване  Heart Eyes
Друго си е чистия въздух, вкъщи въобще не иска да спи през деня. 1-3 пъти по 20мин.  Tired
Иначе и ние 2-3 не бяхме излизали и е много депресиращо  Crossing Arms
Обаче докато се облечем...с катовете дрехи е такъв рев, но само като тръгнахме веднага млъкна.
Аз му взех яке и гащеризон дебели. Отдолу беше с боди и блузка, а надолу с ританки и отгоре едно по-плътно панталонче, гащеризона още не сме го обличали.

Майчинство-и аз не знам дали са ми пуснали. Май няма да излиза на сайта като болничните.... newsm78 пък аз картата не я проверявам.
Кремче за лице-ние мажем с Др.Тайс за суха кожа, а за излизане имам защитен на Бочко за всички сезони.
Режим-не знам дали имаме такъв  newsm78
През нощта се будеше доскоро по 2 пъти и само сучене го приспива.
От няколко дни се буди към 2-3ч, после в 6ч и в 7ч пак иска да яде  Shocked Ама давам му какво да го правя, като има нужда детето.
Но като ги пресметна са си 8 хранения на денонощие. Той сам си ги регулира през деня.
След 7ч вече няма спане, направо ви завиждам на тези, които спят до 9-10ч  Tired

Лека и спокойна нощ ви желая  Hug

# 537
Добър вечер и от мен  Hug

Аз от снощи от както истерясах заради вещицата нещо съм много крива.Хич никой не искам да ми е пред очите.Тя-още по-малко.Именно заради нея с приятеля ми се изнесохме на квартира докато бях бременна.Именно, защото докато бях бременна и с болки в корема ( 3-ти месец) тя пръста си не мръдваше вкъщи.Аз готвих, чистих,перях,ходех на работа,пазарувах.И мъжа помагаше (добре, че беше и все още е той) .На 2 пъти по време на бременността изпадах в истерични кризи и тогава той каза-на квартира.Сега всичко се повтаря, само дето сега за 1 месец ще ми скапе живота.А сега и с Даниел се занимавам, хич да не е и той си иска неговото.Ето-тази вечер гости ще имаме, тя даже не ме попита с какво да помогне да се сготви.А съм сама за сега, мъжа още не се е прибрал от работа.Взела е Дани за 30 мин и като й писне ще го метне на баща му като се прибере.Както вчера сама се изказа "Жоре, ела вземи Дани, че му писна от баба му хи хи хи" Как не й ковнах един не знам.Ама малко ми остава и ще я насоля накрая, щото за 27 години на никой не съм позволила да ми се качи на главата, на нея ли ще позволя? Грам не ме интересува.Да си хваща багажа и да се маха, че  fight

Нутела, представих си те  hahaha  Ама те разбирам напълно  Hug

diadora1010 стискай зъби и това е.Явно само това помага  Hug Ама в един момент бушона гръмва....

За режима - еми имахме някакъв, сега уж пак се опитвам да направя нещо, ама да видим.Единственото,което се повтаря всеки ден е ставането в 8:45,яденето в 9:30 и акането в 9:40   Joy

За кремчето използвам Линола Урея, ама с него си го мажа заради дерматита.Въпреки всичко знам, че е много добър за мазане в мн студено време, защото хидратира кожата идеално.Виши-Миши са слаба ракия пред този крем  hahaha

Под космонавта нищо не слагам, защото още не носим космонавт.Знам само, че няма да го навличам.Боди с дълъг ръкав,блуза с дълъг ръкав,ританки и чорапки (буйки) .Над космонавта - дебело одеалце.Мисля,че е достатъчно.

Още щях да пиша,ама забравих какво, и време нямам, че трябва да се готви.

Много  Hug на всички и лека вечер.

П.С. Радвам се, че Танчето е звучала добре.Танче, мини да кажеш как сте с Роско  Hug

# 538
Здравейте на всички Мами!Аз съм новорегистрирала се мама на юлското момиченце Ния,която е на 3 месеца и 22 дена.Изключително са интересни и за мен темите,който разисквате и споделяте.Честито на всички бебоци и мами,които днес добавят още един месец.При нас засега нощното спане е много добре.Заспваме към 22ч.и до 6-7ч спи непробудно.Надявам се така да остане Simple SmileИначе сме на кърма и нямаме проблем с запек.Притесняваме обаче това че има понякога зелено аки или жълто-зелено.Най-често вечер се случва и на другата сутрин пак си е жълто.Утре мисля да се обадя на педиатърката.При някой от вас случвало ли се е?Гледам да я храня на 3 часа,но понякога не издържа особено когато и се и доспи.Денем не спи много по 30 мин.Яде,след това будува и после спи 30 мин в редки случаи повече.Ако сме на вън спи повечко.От няколко дена е досте кисела и нервна надявам се, че е период.Хубава вечер на всички.

# 539
ivsenloran добре дошла при нас  Hug

Алекс акаше зеленикаво и слузесто в продължение на около 2 седмици. Притеснявах се понякога, но не чак да стигна до педи-то. Сега от 2-3 дни му е доста светлокафяво и не е слузесто.
Казват, че зеленото е от това, че ги болят коремчетата или ако им е било малко по-студено.Аз проверявах за Т или други признаци на истинка, но нямаше и не съм го водила на ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт