Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 721
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Ихуууу Добро утроооо  Hug

Да почерпя, че господинчото днес става на 5 месеца  Heart Eyes

Иначе снощи бабата гледа малкия и казва, че е ставал в 1 да яде и после чак в 7  Shocked  . заспал е и окончателно в 8:30 се е събудил.Е, питам аз, защо при мен не иска да спи толкова? Или просто капките и мазилата вършат работа, обривите не о дразнят и спи спокойно? Важното е, че се е наспал.
Нутела  за теб мисля няколко дни и за онова,което беше писала - че с аморето ти празнувате всеки празник, всяка годишнина и месечинка и т.н. Ама много мило и романтично ми стана  Heart Eyes Ние не празнуваме тези дати , само веднъж-на първата ни годишнина се почерпихме и това е.Не, че аз не съм романтична, но като предложа на Георги и той ме поглежда с онзи поглед,който казва "луда ли си "и се отказах вече  hahaha  Изключваме,разбира се факта,че за него романтична вечеря е ядене на пица до пръсване  Joy
А за оставянето на бамбина - помня,че в началото до магазина да ида и ако трябва да го оставям,като напазарувам и стигна до касите се обаждах да питам как е hahaha Ама нормално е да сме притеснени.

Мока  Hug е тва с лигите просто няма как да  го предотвратиш.Оф, дано по-скоро се успокои Коки, че не те виждам просто  Hug

Отивам да чистя и да правя тортичка на малчо, че са ме засърбяли ръцете днес   chef
Хубав ден  Hug

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 10:39 от Цвети*

# 646
Добро утро!
Благодаря за кафето и аз съм от недоспалите мами. Цяла нощ се бунтуваме свиваме се и мрънкаме най вероятно заради зъбите незнам  newsm78.
За къпането и ние се къпем всяка вечер с косата и телцето, бебчо обожава да се къпе.
За косопада и на мен ми падаше много преди половин месец но вече по малко но това е нормално за сезона а дори и след раждането.
Исках да пиша повече но мрънчо се събуди. засега чао от  нас Party

# 647
Днес времето е само за разходки и ми се струва, че активността във форума рязко ще спадне.  Laughing

snow_79, първо в Бритата и после преварявам. Макар че това се случва много рядко, защото бебо не пие вода, само на кърма е. Изключение правят две-три хранения през седмицата, когато съм на лекции и го оставям на мъжа ми. Тогава той смесва АМ с преварената вода.  Peace

Вчера купих комплекта на д-р Тайс: Нахткерцен балсам и олио за вана за много суха кожа. Както ви писах, бебо е със себореен дерматит: получават му се сухи участъци по крачетата, големи колкото 5 стотинки, и приличат на екзема: не са зачервени като при атопичен дерматит, а само се лющят като змийска кожа.  Flutter Още след първото намазване кожичката му значително омекна. Довечера ще го изкъпим с олиото за вана, което не се отмива, и се надявам скоро да овладеем проблема със сухата кожа.

Момичета, в новия каталог на Метро видях, че до 30 ноември са пуснали на промоция био пюре на Хип с чист картоф -- цена 1,19 за бурканче. Мисля да купя, защото съм привърженик на готовите пюрета при захранване.

Относно захранването: бях го планувала за днес, но се сетих, че в понеделник сме на ваксина, и е по-добре да го отложа, за да не се появи някаква нежелана реакция и да се чудя от захранването ли е, или от ваксината. Решила съм да започна с плодово пюре, което ще давам между храненията сутрин и следобед. Зеленчукови пюрета ще включа след месец, в началото на 6 м. Реших така, защото не ми се иска все още да замествам обедното кърмене с пюре.

А относно мнението, че ако започнеш първо с плодово пюре, после бебето трудно ще приеме зеленчуковото -- опитът ми с големия ми син показва точно обратното. А и в една статия четох, че дори да се започне първо със зеленчукови пюрета, бебоците ги приемат по-трудно, защото, дори да не сме давали сладки плодови пюренца, те вече са свикнали със сладникавия вкус на кърмата.  Peace

# 648
А относно мнението, че ако започнеш първо с плодово пюре, после бебето трудно ще приеме зеленчуковото -- опитът ми с големия ми син показва точно обратното. А и в една статия четох, че дори да се започне първо със зеленчукови пюрета, бебоците ги приемат по-трудно, защото, дори да не сме давали сладки плодови пюренца, те вече са свикнали със сладникавия вкус на кърмата.  Peace

Първото ми дете не можех да го накарам да яде зеленчуково пюре, въпреки че не беше кърмен, а на НАН1, което има вкус и мирис на мръсни чорапи...  Laughing

# 649
23 Ноември – Грижа за кожата на бебето. (the mall)
Gerber -40% на пюрета в карфур (при покупка на повече от 2бр)
Хипп -плодово 180гр. -0.99 - Дм

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 17:39 от pospalana

# 650
Цвети, честита ви месечинка!   bouquet Да е жив и здрав, много послушен и само да ви радва!

Ася,рядвам се че се зяпознахме и се видяхме.Когато имам път към вас ще ти пиша пак да се видим. Hug

Наталче, и аз много се радвам, че те разпознах и ти се представих. Ще се радвам, ако се разхождате пак в парка на Младост 3, да се срещнем!  Hug

Кремена, за след смяна на памперсите ползвам Павлодерм  - препоръча ми го една приятелка и съм безкрайно доволна - количество, цена и качество. В Бургас го търсих 10-тина дни по всички възможни аптеки лятото, но го намерих. В София си го намерих в аптеката до нас. Който не е доволен от това, което използва го препоръчвам много.  Grinning

Нутела, честита прическа! И аз съм през цялото време вързана, само вечер и навън пускам косата, но аз още лятото доста я скъсих! Относно бабите, до сега малката стоеше и с бабите си много спокойна, но миналата седмица бяхме на гости при баба ми и тя плака от нея, а в мен и баща си - не! Явно вече почват и да познават и да имат претенции с кой ще стоят! А на кака си какви усмивки раздава само!  Heart Eyes Grinning Heart Eyes

Мока, май ти беше писала за онзи цикламен спрей. Ами дупето ни приличаше на розово великденско яйце, понацапахме дрехи (добрата новина е, че поне излиза), но ефект нямаше. При нас помогна Имазол, но все пак педиатърката ни го изписа!

Меги, като почнах да чета в началото, толкова ми стана мило, че са се получили нещата с разходките ви  Hug  Grinning, но като продължих  Shocked. Съжалявам, явно при вас нещо друго ще проработи. Само да кажа, че дори и малката да мрънка и да плаче, от количката не я вдигам!

Мока, и нашата мома вчера почти не спа през деня. Затова пък като се нахрани в 20 часа, се събуди в 5:50 ч. за ядене.

Ха-ха! Явно вчера и други бебоци като нас са будували!  newsm07 Обаче и ние като заспахме в 22 часа, днес станахме в 8 - аз съм доволна, че поне вечер спим! Heart Eyes

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 17:55 от AGrudova (¯`*•.¸Ася¸.•*´¯)

# 651
  • София
Привет, привет!

Честити вчерашни месечинки на Лаура и Симона и честита днешна на Дани, както и на всички други празнуващи!

Ние ходихме на Бебемания, насъбрахме каталози най-различни, получихме подаръци, разгледахме, направихме си фотосесия, Йоанна си поигра с елфчетата на Дядо Коледа - изобщо, добре си прекарахме. Изпробвахме и активна гимнастика - хареса й много, така че в крайна сметка ще купим такава.

Нутела, честита прическа! И аз кръцнах моята (преди 2 месеца), обаче това хич не помогна - като гледам колко косми ми падат, зле ми става. На момата и от памперсите й ги вадя понякога, въпреки че и аз съм нон-стоп с вързана коса. А тя пък взе, че порасна пак и май пак ще я режа.

За козметика: измивен гел, шампоан и измивно блокче на Себамед; крем-емолиент на Ойлатум; под пелените мажем също със Себамед.

Исках още нещо да кажа, ама забравих какво беше...

# 652
Ха здравейте пак

MocaQueen мерси  Hug Искам да с похваля,че й намерих занимание.Купила съм й прежда да плете и да не ме занимава с глупости.Като й писне й бутвам Дани в ръцете и пак не ме занимава  hahaha

the Faith така е. Колкото и да се опитвам, тя все намира начин да ме изкара извън кожата.Откакто научих за командировката обаче се уча на  ignore2  , като съм предупредила мъжо, че от тук нататък не си затварям устата за нищо.И сега като че ли ми е по-спокойно.

Мецани честита "годишнина"   bouquet  Да ти кажа и Дани често има такива приоди.Истеричен рев, без да яде, без да пие вода, само рев.Бутвам бибата,гушвам го силно прилепен до мен  и приспивам на ръце, като подрусвам доста енергично.Че и съседите сигурно чуват как подскачам из стаята докато се опитвам да го приспя  hahaha.И потупвам по дупето едновременно.А ако не иска да се успокои заедно с това му говоря на по-висок тон или пък допирам бузката си до неговата, че да ме усеща и явно това го успокоява и заспива. Резултата е изтръпнали ръце, болки в краката и спящо бебе  hahaha
Дано се наспиш тази вечер  fingerscrossed

*Адинка* първоначално казаха, че е от много чувствителна кожа и не обърнаха внимание.После обривите станаха повече,започнаха да се появяват по ръцете,а от вчера и по коремчето   Sad  Но ще мине,ще мажем и така  Hug

А за дерматита   pospalana,the Faith ЦЪК ТУК

Това не е Дани,но обривите са същите.Малки, червени пъпчици,които,ако не се третират стават още по-червени,сухи и лющещи се.И обхващат други части на тялото.Махат се за малко, после пак се появяват... Забравих да кажа, че може би да се получават и на алергична основа.За това ме подложиха на диетка - без цитруси,бобови,по-малко (ако може хич) млечни, без яйца, консервирани храни,шоколад ....  ooooh! а пък дано сега си сваля килата.След като ще се мре от глад  hahaha

Крема, който изписаха е този
Оф, заболяха ме ръцете да пиша и направих егаааати чаршафа  Embarassed

Добър вечер, мами,
да споделя за дерматита. Моята принцеса имаше подобни пъпчици по бузите, когато беше на 2 месеца. Първоначално ЛЛ ми каза че сигурно са от нещо което съм яла, но те не се махнаха, дори правеха нещо подобно на коричка, направо на нищо не приличаше детето. Отидох пак при ЛЛ и тя ми изписа един крем  - TOPICREM (ULTRA-MOISTURIZING FACE CREAM)  и ме предупреди в аптеката да кажа че е за бебе (нищо че на рецептата пише възрастта на пациента). Купих кремчето (то е и за деца и възрастни) и само след две мазания имаше резултат - пъпките почнаха да изчезват. Мажех бузките 3 пъти на ден в продължение на няколко дни-докато се изчисти изцяло лицето, след което мажех няколко дни само след къпане(за всеки случай) и спрях. Оттогава не съм имала проблеми. Понякога излиза по някоя пъпчица и веднага мазвам с кремчето. Аз съм много доволна от него, на нас ни помогна.
Пожелавам на всички лека и спокойна вечер със сладко спящи бебоци!

# 653
Привет Simple Smile

Благодаря ви на всички за стиснатите палчета! Определено имаше ефект и съм много доволна как мина изпита!  Hug В понеделник ще излязат резултата и ще споделя, но от сега си знам, че съм се справила  Sunglasses

Честити месечинки на всички тези дни !

За АД, докато не сподели Цвети* изобщо не съм обръщала сериозно внимание, че и ние имаме такива розови бузи, а от няколко дни се и люпят. От известно време напипвам ситни пъпчици по тялото й на различни места. - на гръбчето, на коремчето... Онзи ден и свърши домашната свинска мас , с която я мажа и реших да взема на Мустела олиото за след баня. Иначе се къпем всеки ден ( ако се случи да заспи малко преди баня , пропускаме). Всеки ден мием и главата и тялото и ползваме на Себа мен измивния гел , а преди това лятото бяхме с гела на Бюбхен. И двата са хубави. 

За обличането и аз като повечето слагам боди с дълъг ръкав, чорапки и ританки ( с това си седи и вкъщи) а върху тях за излизане обличам още една блузка и комплект дебели горнище и долнище или цяло , но не космонавтче. На главата шапка , а ако са отворени крачетата, плетени търлички. В момента издирвам да й взема и някакви ръкавички, а междувременно не й навивам ( и без това дългите ) ръкави. В количката винаги слагам едно тънко одеалце отдолу и завивам с по-плътно одеалце или дебела пелена. И на всичкото отгоре майка ми всеки път казва , че е леко облечена  ooooh!

За косопада - и аз се сдобих с такъв от 1 седмица и косми има навсякъде !!!! Както някой беше споделил дори и в на бебка пампито се намират.  hahaha Иначе косата си я одрязах още на деня след сватбата миналата година и от тогава все я скъсявам по мъничко.

Цвети , много се радвам на на мъжо ти му се е разминало пътуването, че... имам чувството, че ако замине, като се прибере, ще намери майка си в килера увързана с въже и парцалче в устата !!! Да знаеш, че ние те подкрепяме и няма да й се даваш ! Все пак тя е гостенка у вас и трябва да е наясно с това !  Twisted Evil

Боже... и аз забравих от толкова четене вече, но тези дни ще съм по0активна ( нали си нямам вече изпит !!!  Mr. Green )

Лека от нас и дано да се наспим скоро !!!  Hug

# 654
Цвети,Честита месечинка!!!   bouquet Честит празник и на остналите празнуващи!!!!
Ако успея да я приспя ще си допиша Simple Smile

# 655
  • София, св. Троица
Имам питане към ЛЛЛ.
От 2 дни дохранвам с АМ(веднъж или два пъти) малкия тъй като кърмата ми драстично намаля и колкото и да ми се иска да е само на кърма не успявам да събера по 200мл за 6,7 хранения.
Та питането ми е-сутринта като се изцеждах с помпичката,млякото в едната ми гърда имаше розов цвят(предполагам че е кръв) Shocked защо се получи така нямам идея,а и едната половина на гърдата е зачервена,не ме боли,нямам разранени зърна.На обед изстисках  доволно количество в нормален цвят newsm78. Благодаря предварително за отговорите  bouquet

Здравей Pola777,
Чудесно е, че си мотивирана и търсиш вариант бебето ти да продължава да получава предимно кърма. Споделяш, че не успяваш да събереш достатъчно кърма за 6-7 хранения, би ли ми напомнила дали бебето суче от гърда или ти се изцеждаш предварително? В случай, че се изцеждаш, колко пъти на ден го правиш – преди всяко хранене или по-рядко / по-често? Ако Никола суче от гърда, кое те навежда на мисълта, че млякото не му стига? Ако е удобно да попитам как наддава той? Как протичат храненията през нощта(ако има такива)?

Розовия цвят на кърмата може да се дължи на различни фактори. Понякога кърмата може да се оцвети в зависимост от храната, която е приела майката, например червено цвекло. Розовия цвят може да се дължи и на спукано капилярче да речем. Наличието на кръв в кърмата не е проблем за бебето. Обикновено това може да се случи в началото на кърменето, когато алвеолите и гърдите като цяло нарастват много бързо и някои по-малки кръвоносни съдчета могат да не издържат на напрежението. Друга причина може да е травма на самата гърда от удар или натъртване, нещо което може да причини и помпа по време на изцеждане – по-силен масаж на гърдите или по-упорито изцеждане. Дали е възможно да си притиснала гърдата по време на сън или с ремъка на някоя чанта? В тази връзка е и статията Смешно мляко. В случай, че забелязваш това оцветяване повече от няколко дни до седмица може да е добра идея да се посъветваш с лекар.

Споделяш също така, че имаш зачервяване на тази гърда – забелязала ли си да имаш по- твърди участъци в нея и/или ти самата да имаш температура. Като опипаш гърдата как я усещаш – по чувствителна или по-топла от обикновено, има ли болка като при натъртване? В някои случаи, зачервяването може да се дължи на не добро изцеждане. Ако прецениш, че това е така можеш да опиташ да комбинираш изцеждане с помпа и след това на ръка и да видиш как би се почувствала.
Можеш да опиташ и техниката на Мармет за изцеждане на ръка. Палеца и показалеца се поставят на 12 и 6 часа на разстояние 1-2 пръста от зърното. Гърдата се притиска леко навътре към основата и леко се претъркулват пръстите към зърното. Пръстите постепенно се изместват докато се обиколи цялата ареола и се изпразнят всички каналчета. След което, можеш да преместиш пръстите малко по-назад от ареолата и отново изцеждаш по описания начин. Добре е да обиколиш цялата гърда, всички нейни участъци, като изцеждането да е в посока към зърното. За да се подпомогне рефлекса на потичане, е хубаво гърдата да се масажира леко и нежно с кръгови движения, като се започне от горната част на гърдата. Някои майки са открили, че редуването на изцеждане с масажиране дава добри резултати – вариант е например изцеждане 7-8 минути, почивка и масаж 2-3мин, след това изцеждане 4-5 мин., отново почивка и масаж и накрая изцеждане за около 2-3 мин.  Това е клип на тази техника: http://www.truveo.com/The-Marmet-Hand-Expression-Technique/id/1286285296
Можеш да слагаш топли компреси, преди цедене  /кърмене, за да се разширят млечните каналчета и млякото да се освободи по-лесно, а след това охлаждащи за успокоение на тъканта. В случай, че зачервяването не отмине до един два дена, вдигнеш температура или усетиш бучки може да е добре да се свържеш лекуващия си лекар. Ще е чудесно ако можеш да ни държиш в течение, как се променят нещата и дали има подобрение, за да можем да помислим за реорганизация в случай на нужда. Предлагам ти една статия, която по-обобщено описва симптоми на запушен канал, мастит и др. Би могла да прецениш дали някои от тях съвпадат с твоите оплаквания или просто да я имаш като допълнителна информация  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0

Ще се радвам да прочета отговора ти и се надявам някои от идеите, които споделих да имат ефект и при теб.  bouquet

# 656
Питане към ЛЛЛ
Алекс вече е на 4м и 22 дни, и е предимно на кърма. От 2 дена започнахме със захранването. Проблема е че аз вече нямам достатъчно кърма, да не кажа хич. Изцеждам около 150 мл за 24 часа. Така е от около 3 седмици. Във фризера има доста замразени литри кърма от преди още, когато беше някакво чудо, но сега няма и помен. От 3 седмици давам на Алекс замразена кърма, стоплям шишето във вряла вода и каквото изпие, изпие другото го хвърлям. Въпроса ми е , по добре да мине на АМ или да си остане на замразена кърма Thinking Имам кърма от юли, август, септ. и малко от октомври. Всеки път размразявам кърма с по задна дата, с идеята да не се развали, но не съм сигурна до колко е хранителна, при положение че стои толкова време във фризера. Аз продължавам да се изцеждам, но правя само едно хранене за деня, всичко останало е от фризера. Добре ли е това? Само да допълня , че малкия си го пие с удоволствие, наддава доста добре, пишка, ака нормално.
Благодаря предварително  bouquet

# 657
Честита месечинка и от мен!
Аз на време се сетих май  Rolling Eyes но по-добре късно,отколкото изобщо!
Аз да ви питам с какви памперси са бебоците ви?
И въпросче към мамите които захранват-заместихте ли едно цяло хренене?

# 658
  • София
Честита месечинка и от мен!
Аз на време се сетих май  Rolling Eyes но по-добре късно,отколкото изобщо!
Аз да ви питам с какви памперси са бебоците ви?
И въпросче към мамите които захранват-заместихте ли едно цяло хренене?
Ние сме 4ка и ползваме Памперс Peace
захраних в началото на 4тия месец и да,имаме едно заместено цяло хранене Peace
Честита месечинка и от мен на всички! Hug
Франсе,браво за изпита Hug

# 659
ами и аз вече мисля да заместя обедното хранене,а какво количество даваш на твоята принцеса,Наталче
А за памперсите и аз ползвам на памперс,но се чудя дали да не пробвам и други

Общи условия

Активация на акаунт