Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 769
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Ами да си кажа аз мисля да стерилизирам до 6-я месец и постепенно ще спирам ..така и за водата.

# 166
Can Can точно-не да седи, а просто да гледка, защото Дани малко се изнервя,даже доста като е легнал.Иска на ръце и да гледка,а е вече 6 кила и нещо и аз изнемогвам само да го дундуркам.Иначе като му сваля гюрукана количката - е няма такъв кеф.Гледа нагоре и чаквика от кеф  Heart Eyes .Ще питам и аз нашето педи, обаче съм сигурна, че тя за по-сигурно ще ме прати да се посъветвам с ортопед.По принцип лекарката ни винаги иска второ мнение (от специалист) що се отнася до такива въпроси за бебетата.
За преваряването на вода - още преварявам.Въпреки, че като бяхме на Разград,там водата е адски, ама адски варовита.Праварих му и шишето стана бяло с един пръст утайка отдолу (от варовика). Тогава му купих Девин изворна и си я пи с кеф.
За стерилизирането 1, максимум 2 пъти на ден.До 6-ти месец и с това ще приключа.

# 167
Здравейте, мами!
Върнаха се коликите на Лаура и от снощи пак давам Инфакол, защото 3 вечери много се дра, аз така изтрещях, че заявих на аморето, че ако съм знаела какво чудо е и че не мога да се справям и че така ще го мъча милото нямаше да искам дете, резултатът - таткото се върна от работа с едно пликче с капки за колики и я носи на ръце почти цяла нощ, а аз спах почти 5 часа без да се пробудя. Много време не ми се беше случвало толкова сън накуп.
Фат, бързо оправяне ти пожелавам. Аз имам проблем с палеца на десния крак, вече близо месец, то не беше мазол, то не беше чудо, още не мога да ходя като хората. Абсолютно съм и аз на мнение, че организмът ми се скапва след раждането.
Can can, поздравления за страхотните резултати от консултацията
shushka, аз съм с нагласата, че ще имаме още едно дете, но със сигурност ще изчакаме по препоръка на доктора, тъй като бамбина се роди секцио. А и трудно се оправям с едно, не знам мамите с близнаци, милите, те явно и затова не пишат вече.
За стерилизацията - аз стерилизирам шишето за вода и бибероната плюс кутийката за бибката, но през ден. Иначе през деня ги мия с топла вода и препарат за бебешки съдове на Бочко.
За водичката - преварявам и мисля да продължа да преварявам, тъй като чешмяната вода при нас ми се струва кофти, а минералната май не е много подходяща за бебета. За изворната имам особено мнение и ще се въздържа да давам.
да попитам мамите с по-големи дечица - вие от кога започнахте да давате на децата чай от лайка?

# 168
Привет, момичета
Нещо не ми осваше време да се включа, иначе се старая да чета колкото мога...
Честити месечинки на бебчетата  Hug
Фат, дано бързо се оправиш  Hug Praynig За обезболяващите знам за панадол (парацетамол) и ибупрофен.
Франсе, дано и ти се оправиш бързо, много гадни са алергиите  Close ,  Hug Hug Hug
Usasuno, напълно е възможно да са заразили бебчетото  Sad Дано скоро се отървете от бактериите  Praynig Hug Междудругото в коя болница ражда, ако си от София де... че знам за една с такива бактерии, ама неискам пиша повече...
Нутелка, на моменти и аз изтрещявам, ама пък съм толкова щаслива като я гледам как разсте... И затова нямам търпение да порасне  Laughing Laughing Laughing - та да си отспа и да си говорим и забавляваме  Heart Eyes

Да се похваля че от три дни Софи се обръща по корем и е много смешна  Laughing Отвреме на време ѝ е трудно да си извади ръчичката изпод коремчето и тогава започва да вика  Laughing После пък ѝ е трудно да се обърне пак по гръб  hahaha

При студено и ветровито време може да ползвате и дъждобраните на количките, вършат чудесна работа  Peace

# 169
Здравейте момичета,
Благодаря за подкрепата, ние днес бяхме пир Рангачев от Исул, каза да не се притеснявам ,защото 90% от бебетата имали кандида заради млякото, прегледа малката каза, че е ок, да не даваме нищо, нормално било това хъркане, сега ще чакаме и рез от другата лаборатория, вероятно понеделник ще излезнат щом досега ги няма Sad
The faith раждах в Шейново, секцио и да ти кажа нищо чудно оттам да е станало нещо, само ще кажа, че детето беше изписано с конюнктивит и дупето беше под всякаква критика, подсечено яко ooooh!, но мина и това, така че не зная и аз, ще видим и ще следя как е детето.
За стерилизирането, аз го правя веднъж на ден и мисля така да е поне до 6 м
За водата, преварявам, не давам изворна или минерална.
Момичета да ви питам, някоя от вас дава ли няккави имуностимулатори, като Имунукинд, чудя се дали да не почнем защото малката явно си е с по-слаб имунитет.
И още нещо,ако имам мами от райноа на южния парк в София ще се радвам да си направим една среща,аз нямам засега кола и не мога много свободно да се придвижвам Sad
Ние довечера сме на кино, майка ще гледа малката, и съм много щастлива,малко навън:)
  bouquetприятна петъчна вечер и целувки на бебоците. Hug

# 170
Здравейте!Да попитам вашите бебета изпотяват ли се докато спят?Четох,че това е симптом на рахит и много се притесних.Също да попитам има ли бебчовци,които наддават много?Ние се родихме 3600кг.,а на 2 месеца бяхме 6.050кг. Това притеснително ли е?Ние сме от 1-вия ден на АМ,имах запушени канали и вдигнах температура и чрез хапчета ми  спряха кърмата.

Благодаря!

# 171
ние се родихме 3500 изписаха ни 3300 един месец бяхме на кърма надаваме първия месец 1040 гр,втория 1020,сега сме 6400,иначе казано по кило на месец.Според мен е нормално по кило,даже според таблицата ние трябва да сме на 3 месеца 6100,знам че на 6 месеца теглото трябва да е удвоено за да е в норма.Ние се изпотяваме единствено в стола за кола когато сме повече от час там.

# 172

кremena8302,може ли линк към тази таблица за килограмите?

# 173
Ели, на каква Т спите? Да не би да е много горещо или да я завиваш много, с каква пижамка спи?
Ами нас ни изписаха 2890 и сега сме 6850 - средно 4кг. за 4 месеца  Laughing

# 174
  • София
Здравейте!

Ние днес се възползвахме от хубавото време и се поразходихме 2 часа на слънчице   Nature Sun With Face

usasuno, дано всичко е наред!  fingerscrossed За среща - аз живея близо до Южния парк, ще се радвам да се видим! Юлиана и тя е наблизо, можем и с нея да се организираме, докато е още топло.

Франсе, да се оправяш бързо!

За стерилизирането: шишета не ползвам, стерилирам залъгалки веднъж седмично, иначе мия с гореща вода и с Бочко.

Вода не давам никаква, не я иска.

Имуностимулатори не давам и не съм мислила да давам толкова рано, педито също нищо не споменава по въпроса, а тя обикновено си казва без да питам за важните неща.

За второ дете: ами не още. На моменти като я гледам каква ми е миличка и сладичка и като знам колко бързо ще порасне, и ми се приисква още едно бебенце, ама не мисля, че скоро ще го направим. След 2-3 години - може би.

За облегалката на количката - ние сме още с коша за новородено, на който не може да се повдига облегалката, но като гледам - окъсява ни и ще го сменя с другия скоро. Но не съм питала нито педито, нито ортопед за повдигането, на следващата консултация ще попитам нашата докторка какво мисли по въпроса.

Изпотяване докато спи: ако прекаля с температурата в стаята, случва се, но иначе не. А за наддаването - Йоанна вече си удвои рожденото тегло, за което само похвали получих от педито.

Приятна вечер!

# 175
the Faith,на климатик се отопляваме-24 градуса.Спи с олекотена завивка,облечен е с боди с дълъг ръкав,ританки и отгоре е с още една дрешка.

# 176
eli88 остави детето по същия начин облечено и вечерта направи 20 градуса и виж ,че няма да се изпоти . На много топло спите -лично мое мнение .
ние спим с боди потник, цяла пижамка и спално чувалче и е 20 градуса (бих спала и на 18 ама за сега до толкова само спада ,пък да отворя не смея след баня )

# 177
the Faith,на климатик се отопляваме-24 градуса.Спи с олекотена завивка,облечен е с боди с дълъг ръкав,ританки и отгоре е с още една дрешка.
Ели, извинявай че се меся ама много е облечен за олекотена завивка при тази Т  Confused Ние също спим на 23-24Г и Софи е с памучна пижама (гащеризонче с петички и памперс) и памучна плетена пелена, която дори е на дупки тук таме плетката. Купих и олекотена завивка, ама определено ще я ползвам когато стане по-студено и пак ще я обличам с памучна пижамка.
Мисля че на бебчето ти му е топло така.

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 19:39 от the Faith

# 178
Тази нощ ще го облека по-леко.Може и наистина да го навличам много  Thinking Тъй-като на мен ми е все студено,си мисля,че и на него.

# 179
bubulechi, и Габи си вдигна мл на хранене. Сега яде по 150-180мл. Според мен като е гладно детето е редно да яде  Peace

Цвети, и нашата педиатърка позволи да вдигнем нивото до полулегнало. Оставям я малко така, когато е будна, за да гледа, но като почне да заспива го свалям до легнало  Peace

За стерилизирането: ние имаме 7 шишета. Габи хапва по 5 пъти на ден и в 1 държим вода. Преварявам по 1 път на ден - вечер.

Водата също преварявам  Peace

Вчера бяхме на консултация. Вече е 5.700 кг и 62 см  Heart Eyes Биха й двете ваксинки, плака малко, но като я гушнах се успокои  Blush

Пристигнаха ни дрешките от NEXT. Много са хубави...Леко уголемени ми се виждат, понеже имаме още 2 размер 3-6м, но още по-добре, че ще може повечко да ги носи. Вече съм й харесала подаръци за Коледа...истинска кукла за 0+ (цели 30см дълга...бая големичка е) и 1-2 дрънкалки  Blush

Спокойна вечер   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт