Обикновено при установена лактация, регулирана от нуждите на бебето, може да е по-трудно изцеждането на допълнителни количества мляко. Но в зависимост от това, с колко време разполагаш преди концерта, можеш да опиташ някои от следните варианти:
В случай, че имаш няколко или седмица, можеш всеки ден да изцеждаш по малко (обикновено сутрин или преди обед в гърдите може да има повече мляко) и изцеденото количество да замразяваш. Така за няколко дни би могло да се събере нужното количество за едно хранене. Възможно е също така поради повишената стимулация, гърдите да започнат да произвеждат и повече мляко и към края на периода да можеш да изцеждаш и по-големи количества В случай, че не разполагаш с толкова време можеш да изцеждаш след кърмене гърдата, от която бебето не е сукало(при положение, че то суче от една на едно на хранене). Така можеш да използваш рефлекса на потичане, който обикновено се задейства по време на сукане. Ако бебето суче от двете гърди, тогава можеш да доизцедиш втората и отново първата след това. Някои майки споделят, че с изцеждане на ръка могат да достигнат до повече порции мляко, след като вече са цедили с помпа. Ако е вариант за теб, би могла да използваш и техниката на Мармет за изцеждане. Палеца и показалеца се поставят на 12 и 6 часа на разстояние 1-2 пръста от зърното. Гърдата се притиска леко навътре към основата и леко се претъркулват пръстите към зърното. Пръстите постепенно се изместват докато се обиколи цялата ареола и се изпразнят всички каналчета. За да се подпомогне рефлекса на потичане, е хубаво гърдата да се масажира с кръгови движения, като се започне от горната част на гърдата. Някои майки са открили, че редуването на изцеждане с масажиране дава добри резултати – вариант е например изцеждане 7-8 минути, почивка и масаж 2-3мин, след това изцеждане 4-5 мин., отново почивка и масаж и накрая изцеждане за около 2-3 мин. Това е клип на тази техника: http://www.truveo.com/The-Marmet-Hand-Expression-Technique/id/1286285296

Отдавна не съм писала
Гръден хирург ми изписа хомеопатичен крем при поредното ми запушване на каналчета /ау, виех от болка/. Кремчето се казва Траумил С и основно се препоръчва за различни травми - http://apteka.framar.bg/30007149/%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%83%D0%BC% … -50-%D0%B3%D1%80-
Въпросната тениска е направена от толкова нискокачестен материал, че чак не мога да повярвам. Всичките найлонови пликчета, в които са пакетирани поотделно дрешките са резнати с макетно ножче /предполагам да излезе въздуха/ И така хубаво са "Внимавали", че са резнали на две места и тениската на дъщеря ми. Горкото като я видя и се разплака - тя пък за късмет се оказа и хубава, и качествена. Повече никога няма да поръчам от този сайт! Сега си мисля за NEXТ - много ми харесаха дрешките, но с този мой късмет направо ме е страх да поръчам.

Адски тъпо и неоправдано е това 2 пъти в годината да ни разбиват ритъма. Никой никога не е правил сметка дали наситина се пести електроенергия. Според мен е тотална измислица. Русия се отказа от смяната миналата или по-миналата година 

Препоръчани теми