Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 771
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • гр.София
Здравейте, имам въпрос към мамите на които бебенцата им не акат често. Белослава направи една много дълга пауза от 5 дни без да ака, и по съвет на педиатъра й дадох Дуфалак, подейства добре и детето си свърши работата, но също така ни изписа едни хомеопатични хапченца, а аз не съм много добре запозната с хомеопатията. Като се ровя из GOOGLE малко стряскащо ми звучи за какво се изписва, та хапчетата са CALCAREA CARBONICA OSTREARUM 15ch,  някоя запозната ли е с този вид лекарства и може ли да ми даде повече инфо?

# 181
Здравейте, имам въпрос към мамите на които бебенцата им не акат често. Белослава направи една много дълга пауза от 5 дни без да ака, и по съвет на педиатъра й дадох Дуфалак, подейства добре и детето си свърши работата, но също така ни изписа едни хомеопатични хапченца, а аз не съм много добре запозната с хомеопатията. Като се ровя из GOOGLE малко стряскащо ми звучи за какво се изписва, та хапчетата са CALCAREA CARBONICA OSTREARUM 15ch,  някоя запозната ли е с този вид лекарства и може ли да ми даде повече инфо?
Привет на всички
Джудже, ние сме от малко акащите, Мишо ака само с Лактулоза, която му давам когато започне да се напъва много и да се мъчи. На всичкото отгоре все още имаме колики и му давам и Еспумизан, който го запича, а надявайки се да помогне давам и Биогая. Направо ми писна да го тъпча това дете с какви ли не илачи и с удоволствие бих пробвала нещо хомеопатично. Ако се решиш да го пробваш, моля те да споделиш резултати.

# 182
eli88 симптоми за рахит има всяко второ бебе. Плюс това рахитът в началото се лекува. Ние вчера бяхме на лекар и педи каза, че имал дискретни симптоми-от време на време се поти, но по-скоро е рядко; стряска се, но само от нови неща, на които и аз най-вероятно бих се стреснала; Ако наистина се страхуваш, рахитът се открива с изследвания (кръв). Аз мисля да ги пусна, за да съм спокойна, но пак ти казвам тези симптоми ги има всяко второ дете. Едно време на майка ми са и казали, че брат ми е с много тежък рахит, а познай дали му има нещо. От друга страна те си се и застраховат, въпроса е, че такава диагноза без изследвания да се поставя е немислимо. Нашият се роди 3.800 и 54см. В момента е 6.700 и 67 см. Успокой се и ако искаш пусни изследвания за да си спокойна, но такива неща, като потене аз не смятам, че са трябва да се взимат толкова присърце. Еми да поти се, но свекърва ми го облича с 300 дрехи, как да не се изпоти? А и на нас ни увеличиха витамин Д от 1 на 3 капки. Пожелавам ти всичко да е наред, както и вярвам че е! Hug
Bulechkaкак сте?  Hug

# 183
  • София, св. Троица
Въпрос към ЛЛЛ:
Бамбина е 100% на кърма (между кърменията пие вода), но имам проблем с това, че когато изцеждам с помпата, за да събера за 1 хранене понякога цял ден трябва да скърцам с помпата (ползвам електрическа с различни степени). Искам да отида на концерт, но се притеснявам да оставя малката на мъжа ми, заради това, че не мога да събера нужното количество кърма, а не искам да даваме АМ. Моля, дайде съвет какво да направя, за да мога да осигуря нужното количество кърма за малката без 24 часа са се изцеждам за 120 мл. Предният път, когато имах проблем с болки в гърдите много ми помогнахте, надявам се сега отново да успеете. Благодаря много

Здравей Nut_ella,
Много е хубаво, че смяташ да заделиш кърма за времето, когато няма да си в къщи.  HugОбикновено при установена лактация, регулирана от нуждите на бебето, може да е по-трудно изцеждането на допълнителни количества мляко. Но в зависимост от това, с колко време разполагаш преди концерта, можеш да опиташ някои от следните варианти:  PeaceВ случай, че имаш няколко или седмица, можеш всеки ден да изцеждаш по малко (обикновено сутрин или преди обед в гърдите може да има повече мляко) и изцеденото количество да замразяваш. Така за няколко дни би могло да се събере нужното количество за едно хранене. Възможно е също така поради повишената стимулация, гърдите да започнат да произвеждат и повече мляко и към края на периода да можеш да изцеждаш и по-големи количества В случай, че не разполагаш с толкова време можеш да изцеждаш след кърмене гърдата, от която бебето не е сукало(при положение, че то суче от една на едно на хранене). Така можеш да използваш рефлекса на потичане, който обикновено се задейства по време на сукане. Ако бебето суче от двете гърди, тогава можеш да доизцедиш втората и отново първата след това. Някои майки споделят, че с изцеждане на ръка могат да достигнат до повече порции мляко, след като вече са цедили с помпа. Ако е вариант за теб, би могла да използваш и техниката на Мармет за изцеждане. Палеца и показалеца се поставят на 12 и 6 часа на разстояние 1-2 пръста от зърното. Гърдата се притиска леко навътре към основата и леко се претъркулват пръстите към зърното. Пръстите постепенно се изместват докато се обиколи цялата ареола и се изпразнят всички каналчета. За да се подпомогне рефлекса на потичане, е хубаво гърдата да се масажира с кръгови движения, като се започне от горната част на гърдата. Някои майки са открили, че редуването на изцеждане с масажиране дава добри резултати – вариант е например изцеждане 7-8 минути, почивка и масаж 2-3мин, след това изцеждане 4-5 мин., отново почивка и масаж и накрая изцеждане за около 2-3 мин.  Това е клип на тази техника: http://www.truveo.com/The-Marmet-Hand-Expression-Technique/id/1286285296
  bouquet Hug

Имам много спешен въпрос към консултаните на ЛЛЛ. Глезенът ми от вчера е много болезнено възпален. Мога ли да вземам някои ит следните лекарства Voltaren, Diclofenac, Indometacin, Ibuprofen? Бебчето ми е изцяло на кърма и е изключено да минаваме на АМ или да се цедя (с цедене излиза символично количество). Тук лекарите ми казаха да вземам само мексален ( парацетамол) , но той  действа само обезболяващо

fat.wombat, това е полезен, но не изчерпателен сайт за оценка съвместимостта на медикаменти с кърменето. 

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Бързо подобряване!

Здравей Fat.wombat,
Утро, вече ти е предложила един сайт, в който можеш да си направиш справка, аз допълня и с този сайт http://www.embryotox.de/ . Добре би било да коментираш информацията в тези сайтове с лекаря си, тъй като той/тя се предполага, че има опита и знанията да направи нужната преценка за това колко е допустимо едно лекарство да се приема по време на кърмене. Hug  bouquet
Желая ти бързо оздравяване.

# 184
Привет и от мен Simple Smile Отдавна не съм писала Embarassed
fat.wombat надявам се, че вече си по-добре Praynig Гръден хирург ми изписа хомеопатичен крем при поредното ми запушване на каналчета /ау, виех от болка/. Кремчето се казва Траумил С и основно се препоръчва за различни травми  - http://apteka.framar.bg/30007149/%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%83%D0%BC% … -50-%D0%B3%D1%80-
На мен ми подейства, но доста бавно. Ако имаш възможност пробвай и с листо от прясно зеле, като леко го разточиш с точилка или бутилка. Не слагай оцет. Самият сок на зелето лекува отоци.
Прочетох, че сте коментирали поръчки от англ. сайтове. Ако знаете само аз как се набутах преди 3 дни, още ме е яд. Съпругът ми другия месец има рожден ден и реших да го изненадам с тази тениска - http://www.sportsdirect.com/puma-scuderia-ferrari-replica-t-shirt-mens-599159, като добавих още няколко дрешки и за децата. Поръчката пристигна много бързо! Но бях тотално разочарована като отворих кашона #2gunfire Въпросната тениска е направена от толкова нискокачестен материал, че чак не мога да повярвам. Всичките найлонови пликчета, в които са пакетирани поотделно дрешките са резнати с макетно ножче /предполагам да излезе въздуха/ И така хубаво са "Внимавали", че са резнали на две места и тениската на дъщеря ми. Горкото като я видя и се разплака - тя пък за късмет се оказа и хубава, и качествена. Повече никога няма да поръчам от този сайт! Сега си мисля за NEXТ - много ми харесаха дрешките, но с този мой късмет направо ме е страх да поръчам.
за захранването - мисля като стане на 4 мес. и да започна, но не съм решила с какво - зел. пюре или каша. Ще питам ЛЛ.
Моят юнак преди 9 дена беше - 6210 кг. и 62.3 см. На смесено хранене е като 80% е кърма. Вече втори месец пропускаме едната ваксина Confused - ами и двете каки се накъсаха да носят вируси и ЛЛ не иска да рискува /и аз също/.
за рахита - Cvetencenceto, го е казала много точно!  Две лекарки  сложиха "категоричната диагноза" - рахит на голямата ми дъщеря. Да, но един възрастен лекар каза, че това е пълна глупост - просто детето беше родено с по-голяма фонтанела и съответно тя по-бавно се затвори чак на 1год и 8 мес, но това не и попречи да провърви на 9 и 1/2 мес., а сега е по-висока от мен Laughing
Аууу, аз май много писах Embarassed Лека вечер  bouquet

# 185
здравейте,по въпроса за споменатата таблица за определяне теглото и ръста:         1М.-4400кг,54.5см за момчета и 1м-4100кг,53.8см.
2М.-5400кг,59.3см за мом4ета и 2м-5.200кг,57.9см за момичета
3М.-6400кг,62.3см за момчета и 3м-6000кг,60.9 см за момичета
4М.-7100кг,64.7см за момчета и 4м-6700,63,6см за момичета
5М.-7700кг,67 см за мом4ета и  5м-7200,65.4см за момиче
6м-8400кг,69см за момчета и 6м-7800,67.4см за момиче
7м-8800кг,70.6см за момчета и 7м-8100,68.3см за момиче
8м.-9300кг,,71.9см и                  8м-8600,70.1см за момиче
9м-9600кг,72.9см и                    9м-9000,71.6см за момиче
10м-9900кг,74.5см и                  10м-9300,72.9см за моми4е
11м-10.2кг,75.6см и                    11м-9700,74.4см за момиче
12м-10.7кг,78см и                       12м-10.1,76.3см за момиче
1г,3м-11.3кг,80.8см                     1г,3м-10.8кг,79.8 за момиче
1г,6м-12.1кг,83.7                                   -11.4кг,81.7см
1г,9м-12.3кг,85.6см                                -12кг,84.8см
2г-12.9кг,88.3см                                     -12.5кг,87.5см

# 186
# 187
Здравейте,
по въпроса с теглото искам само да ви покажа какво ни е дала нашата педиатърка:

момче                 момиче
1м                  3870 55,2 см        3530  54,2см
2м                  5070 59,0 см        4740  57,8 см
3м                  5920 62,1см         5480  60,8 см
4м                  6700 64,7 см        6160  63,1 см
5м                  7210 68,4 см        7110  65,2 см
6м                  7790 68,6см         7440  67,1 см
7м                  8090 69,7 см        7710  68,6 см
8м                  8480 70,7см         8150  69,2 см
9м                  8930 72,1 см        8500  71,0 см
10м                9240 73,6 см        8890  71,8 см
11м                9530 74,5 см        9240  73,3 см
12м                9980  76,3 см       9720  75,0 см

Не знам защо на различните места мерките са различни  newsm78

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 09:36 от Цвети*

# 188
Aidin, благодаря за съветите и техниките, определено ще опитам    bouquet

# 189
Относно мерките - и аз имам тази таблица, която  кremena8302 е публикувала. Все пак това са мерки за ориентир, а не задължителни стойности. Личните лекари на децата трябва да кажат дали има нещо притеснително, доколкото знам в тази възраст е опасно затлъстяването.
За рахита - момичета, не се шашкайте, аз съм била с диагноза начална форма на рахит, майка ми е започнала да ми дава витамин Д всеки ден и да ме извежда на разходка отново всеки ден, нищо ми няма сега.

# 190
Добро утро !

Хайде на закуската Simple Smile аз сега кафето започвам Simple Smile

# 191
Добро утро и от нас  Hug

Ядосах се сега, че тази нощ (29 с/у 30) се сменя времето...отиде ни хубавия график, който Габи си направи  Crossing Arms Адски тъпо и неоправдано е това 2 пъти в годината да ни разбиват ритъма. Никой никога не е правил сметка дали наситина се пести електроенергия. Според мен е тотална измислица. Русия се отказа от смяната миналата или по-миналата година  Naughty

# 192
Форестче,съгласна съм  Peace
Пък то нашия ритъм и без това от 10 дена отиде на кино и не съм видяла 1 спокойна нощ.Още 1 неспокойна няма да ме бърка чак толкова...
Нутела, защо се върнаха коликите на малката? От колко време нямахте колики,та се върнаха?
Fat.Wombat надявам се да си по-добре   bouquet
Танче и аз ви мисля, как сте?

Днес свеки се нанася вкъщи.Та не знам... да се смея ли, да плача ли  hahaha

# 193
,

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 18:35 от kKristi

# 194
В петък сме на консултация,дано всичко да е наред Praynig
Тази нощ спа по-леко облечен и на сутринта не беше изпотен.
Искам да попитам за храненето.Ние в сряда ставаме на 3 месеца,а отначалото на 3-ти месец хапваме 5 пъти по 140мл. Лекарката каза,че е добре.През деня се храним през 4 часа,заспива към 9.00-9.30 и следващото хранене е към 5.00-6.00 сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт