Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 713
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Привет!
Честити месечинки!

Франсе, стискма палци!

Минавам набързо чета за зелени акита, момичета, не искам д ави плаша, но Роско също имаше и много ми се караха в болницата, че не съм обърнала внимание на това по-рано!!! Така, че бих посъветвала да си направите една консултация с гастроентеролог Wink

На всички спокойна нощ и до скоро!!! Hug

# 601
Танче,ние имахме доста дълго време зелено аки,около десет-дванадесет дни, и слузесто. Но сега се оправи и не съм се допитвала до педи-то....А какво всъщност му беше на Роско?/ако не ти се говори, недей/ Blush но ми стана интересно заради акито.

# 602
Мокакуин, и Софи ме хапва отвреме на време и "виждам звезди"  CrazyТи как го приспиваш твоя хубавец?

приспивам го най-често на гърда.То си му личи по килцата  Embarassed Ако е ял много и гърдата не върши работа започва едно усърдно друсане и подскачане из стаята,а понякога го слагам в количката и бутам енергично из хола(но помага само,ако наистина много му се спи!)Лошото при приспиването на ръце е,че усеща като го пусна  ooooh! ако само се е размрънкал едно звучно"шшшшшшшшшшш"върши чудесна работа,особено в съчетание с ръчичка на коремчето или прегръдка.Ако не стане-повтаряме и потретваме процедурата с носенето и подскачането...Абе голям зор е винаги,досега само 2-3 пъти е заспивал сам.
Друг много успешен вариант е носене в слинг-3-4 минути и е готов.
Мецани ,съчувствам ви!Жорко сигурно си има причина да плачка а вие с мъжа ти сигурно много се притеснявате!Честно казано малко странно ми се вижда да нямаш кърма само вечер,ама знам ли...Заспива ли вечер,след като го нахраниш?Дано по-скоро се разбере какво му е!Дали няма възможност отнякъде да вземеш назаем кантарче-да направиш един вид пробно кърмене вечер?

# 603
  • София
Мокакуин, това е идея за пробното хранене вечер. Лошото е, че няма от кого да взема кантарче, а не ми се купува за едно мерене. По принцип от самото начало на  кърменето за последното хранене винаги съм имала малко кърма. До втория месец вечер додавах АМ по 30-40 мл, но сега за съжаление отказа да приема АМ.
Като го накърмя в 21.30ч до 00:00ч се буди 4 пъти с рев и пищене. По-миналата седмица бяхме на преглед и причината за неспокойствието му се оказа зъбче. Още не е избило и може би то го мъчи.

Браво на вашия Коко, много голям е станал  Grinning И на височина много е дръпнал.

Лека и спокойна нощ на всички!

# 604
Добър вечер. Четох, четох, но не запомних кой знае колко.  ooooh! Имам си оправдание, вече втора нощ Никола не спи. Буди се често, мрънка, реве, иска да ръце, суче нон стоп, вземам го при мен в леглото и пак не спи спокойно. Дано поне тази нощ спи, че иначе ще се застрелям.

Като ви чета за обличането и си мисля че аз не обличам достатъчно добре дребен: вкъщи седи с боди с дълъг ръкав, панталон и чорапи. Като спи през деня слагам една средно дебела пелена или пухкаво одеало. Вкъщи е 22-23 градуса. През ноща спи с пижама и олекотено, но не много дебело. Температурата пада с 1-2 градуса най-много.

Навън слагам боди с кълъг ръкав, чорапи, термопанталон, дебело яке, шапка и завивам с едно олекотено.

Снощи му дръпнах един рев, защото се почувствах супер виновна, че дохранвам с АМ. Нямам много кърма и дохранвам. Това си е от началото така, но поне през ноща беше изцяло на кърма, а сега и тогава дохранвам... Самообвинявам се че не съм направила всичко необходимо да ми тръгне кърмата по-силно... Макар че доста се постарах от друга страна. Консултирах се ЛЛЛ и уж цедих, не знам какво правих и пак не стана работата... Обаче снощи се почувствах отвратително, че не мога дам необходимото на детето си... Знам, че не трябва да се чувствам виновна, но...

Мецани, питай педиатърката дали не може да ти даде кантар. Една приателка така взела кантар за малко от педиатърката и после го върнала.

И друго да ви питам: Ники скоро има имен ден и съм се засилила да правя детско парти с няколко дечица на неговата възраст. Разумно ли е според вас или няма много смисъл? Иска ми се да направя събирането през деня, ще приготвя суши и хапки със сьомга. Мисля и покана за всеки да направя, както и кутийки с бонбони за подарък на гостите. Но не знам, да не би да е смешно да се прави празнуване на толкова малко бебче? Вие какво мислите?

Пожелавам ви лека нощ и дано е спокойна и тиха   bouquet

# 605
Здравейте и от мен!
Сутринта се събудих с идея за ново заглавие на новата ни тема. Да се чуди човек при това системно недоспиване как още мога да мисля.  Crazy Моето предложение е:

СНЕЖНА БУРЯ ВЪН ВЪРЛУВА, ЮЛЧЕТО НА ТОПЛО У ДОМА КРОТУВА!

Относно водата: ползвам от Брита, предварително преварена.
Относно къпането: налага се да го разредим, защото бебо е със себореен дерматит. Тези дни, след като ни поставиха диагнозата, доста се порових в нета и с учудване прочетох, че хомеопатите препоръчват бебето да се къпи веднъж седмично, защото в противен случай ежедневно се отмивал защитният слой, който предпазва нежната им кожа.

Цвети, много неприятно, че малкото ти съкровище е с атопичен дерматит. И на нас ни изписаха кортикостероиден крем -- Locoid lipocrem. Но тъй като прочетох доста лоши отзиви за прилагането на подобни хормонални кремове при бебета, реших все още да не го купувам. Засега спрях да използвам шампоан, само капвам една капка душ гел във вода, колкото да се образува лека пяна, и така го къпя. Утре ще купя и Нахткерцен балсама на д-р Тайс за засегнатите участъци и за бузките. Дано да овладеем положението! Пожелавам същото и на вас!  Praynig

Лека нощ! Утре повече.

# 606
Цвети,за атопичния дерматит има кремче на мустела.На големият ми син много му помогна на времето.

# 607
Добър вечер, мили мами, не се сещам как се поздравява през ноща, едва ли е с "лека нощ"  newsm78
Тъй като вече е 18-ти да се похваля, че днес бамбина Лаура стана на 4 месеца и точно преди 1 година видях двете чертички на теста за бременност, да не говорим, че по това време бях на конска доза болкоуспокояващи, тъй като кракът ми беше петорен заради контузия, имах комоцио от друга контузия и стоях в хоризонтално положение и си помислих, че имам халюцинации от хапчетата, толкова време чаках ... адска работа, все едно беше вчера  Heart Eyes Честита пета месечинка на Симона на Петя, други бебета на нашата дата май нямаме  newsm78
Епона, utro, сърдечно благодаря за полезното инфо за захранването  Hug
ФейтМецани дано бързо преминава ревливия период:hug:
Адинка, страхотен ник  Heart Eyes
Цвети, да дам и аз прежда, та да уплътним и нощите на свекито ти, за да няма време да те дразни  Grinning
ТанчеHug
Капризче, аз не съм пример, но ние си празнуваме всяка месечинка на малката с торта и чудесии, празнувахме и имен ден в тесен кръг, че беше много малка. Но ние по принцип празнуваме всички не-комерсиални празници по идея на аморето - когато сме се запознали, кога сме се събрали, първа целувка, заживяване заедно, годеж (3 дати), сватба (отново 3 дати) и не само годишнините, но и месечинките.  По мое настояване пък празнуваме и комерсиалните празници - рожденни дни, Св.Валентин, 8 март, Коледа и т.н. Както има една приказка "без делници можем да останем, но без празници - не"  Grinning
Франсе, успех  Praynig
Всички останали  Hug
Малко дългичко стана, спокойни бебета и сладки сънища   bouquet

# 608
Добро утро, момичета  Hug
Вече трета нощ Софи няма колики и се събужда само да хапва, верно през 2-3 часа ама след това заспива веднага (пу-пу  Praynig Praynig Praynig)
Цвети*, благодаря ти че сподели за дерматита   bouquet И нашата хубавица е със същото по бузките  Sad И сме така от доста време - ту го има ту не..... Уф, да му се невиди.... Другата седмица ще идем на дерматолог и ние...
Сунче, втория месец на Софи и се появиха за първи път такива пъпки и док ми изписа Локуид крема и аз мислех като теб и не я мазах, пробвах с други работи които ми каза дерматоложка. И детето седя цял месец с "кора" на бузките  Sad И пак при педито и тя пак каза този крем и аз я намазах и след третото намазване видяхме как започват да изчезват за отрицателно време пъпките. Мазах по препоръка на педито, само 3дни по 3 пъти и това беше. Но крема не е за често ползване. После като си дойдохме тук пак ѝ се появиха пак я намазах, изчезнаха.Сега мисля да посетя дерматолог, защото явно си е необходимо друго лечение  ooooh!
Капризче, не се изхвърляй толкова за именния ден, времето вече е студено, има много вируси, не се знае кой ще е болен кой здрав  Naughty Дай Боже всички да са здрави де  Peace Направи нещо малко и семпло за родителите. Децата са много малки, дори немогат да си играят заедно. А и на такова гости се седи по час-два - все пак е бебе. Аз празнувах на Софи с три приятелки и две големи дечица от 4часа беше, но тогава все пак беше септември. Успех  Peace
Къпем Софи всяка вечер без косата. и веднъж седмичко и косата. Тя обича да се къпе и така се настройва за сън. Довечера ще я подстригвам, че бретона ѝ е много дълъг и все ѝ влиза в очите

# 609
Добро утро   bouquet

Преди всичко честити месечинки на Лаура и Симонка! Да са живи издрави, много папкащи и много слушкащи Heart Eyes

Ние тази нощ спинкахме по-спокойно.Мисля, че е защото снощи го мазах с 2 крема и му давах противоалергичните капки.Днес пее с пълно гърло,чак ушите ми пищят,но по-добре така,отколкото да ми циври  hahaha Разбра как се действа и с 2-те му ръце и е много щастлив да пипа всичко и с лявата и с дясната ръка  Joy

Нутелка прежда приемаме всякаква.Плетем всичко - терлици-мерлици,шапки, елеци.... само прежда да има  Whistling  hahaha

Мока,Фейтче ако мислите/знаете, че бебчетата ви са с АД, по-добре мажете с каквото ви кажат.Щото аз се направих на луда първия път и мазах само с бялата серия на Тайс и Линола Фет емулсия за баня и елате да видите ръцете на Даниел на какво приличат сега.Както почти беше изчезнал обрива - изведнъж рани му се появиха.И тръгна и по коремчето да се разпространява.
Лекарката ми се накара,че действам на своя глава.И аз се почувствах невероятно гузна... все едно всичко аз съм си причинила на детенцето и заради мен страда  Sad
А иначе дерматита се появява,изчезва,и всеки път изглежда различно по степен на възпаление.Сега,поради твърдоглавието ми и невежеството ми е много зле.
Само не къпете бебетата със сапун.Сапуна много изсушава.Купете си някаква емулсия за вана.Правят кожата на бебетата уникална  Heart Eyes
Galla и аз съм чувала добри отзиви за Мустела.Као овладеем това положение ще подхранвам кожата с Мустела   bouquet
Капризче  Sad Hug  Много тъжно ми стана като прочетох.Сетих се аз първия месец като дохранвах как съжалявах и плаках.Но осъзнах,че е важно детето ми да е нахранено и да наддава.Ако Бог е рекъл с кърма, ако не - с АМ.Важно е детето да е сито.Пък и ти дохранваш с АМ,не го храниш изцяло с АМ,така, че ... Не, че ако го хранеше изцяло с АМ щеше да е нещо фатално,но пак е успокоение, че имаш кърма.А за това,което си могла да направиш за да имаш кърма... сигурна съм,че си направила достатъчно.Но това е природа,не можеш да контролираш всичко.Всеки ден си мисля,че няма цял живот да имам кърма,настройвам се,въпреки,че знам, че когато спре ще ми е много,много криво.  Hug

Ох, пак чаршаф,ама какво да направя, като искам да кажа толкова много неща.
Хайде лек ден за сега от мен   bouquet

# 610
И ние сме май с дерматит,като видях снимката изглежда точно като при нас.Ту се появява-ту изчезва,само на дясната бузка ни е.Аз досега си мислех,че са пъпчици от претопляне,но ще трябва да отидем на лекар.Иначе го мазах с Avene и добре му понася.
И аз къпя бебчо със сапун,може ли вече да се използва шампоан?

# 611
Здравейте!
За банята- къпем всяка вечер.Ползвам измиващ лосион за коса и тяло (всяка вечер измивам с него ръцете и дупето) през вечер,две цялото тяло. Косата с шампоан  само веднъж в седмицата, иначе я измивам само с вода (пак през вечер).
Нашето обривче се появява по гръбчето  newsm78 ... сигурна съм че ако я заведа на дерматолог ще ни постави диагноза .Поне за сега не ми изглежда притеснително и щом лл не се впечатли.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ !!!!   bouquet

# 612
Здравейте!

Ние станахме преди малко, днес добре си поспахме. Белослава напоследък всяка сутрин ме събужда с пеене. Толкова ми е сладка като я слушам как сладко си говори на играчките в креватчето, няма да реве, да мрънка  Heart Eyes

Капризче, разбирам те как се чувстваш. Аз дохранвам от самото начало, недостатъчна ми е кърмата. Пих чайове, хомеопатия, ефект почти никакъв. Но поне до втория месец Белослава сучеше от мен и след това дохранвах. В един момент обаче се изхитри и не искаше повече да суче, искаше само от шише и сега се цедя и така й давам кърма. Сучеше единствено през нощта и аз и на това бях доволна. КОгато обаче и тогава отказа да суче и ми беше много криво. И аз му дръпнах един рев, че не мога да си кърмя детето.
Мъжът ми ме успокояваше, че от мен каквото е зависело съм направила, просто не се е получило. В крайна сметка тя гладна няма да остане, ама на мен си ми беше криво. Така че, разбирам те напълно. Но ти за себе си най-добре си знаеш колко си се постарала и си упорствала и затова не трябва да се чувстваш виновна.  Hug
Аз все си казвам дано с второто се получи   Mr. Green

[soon] mother of two, много ми хареса каква муза те е сполетяла. Страхотно заглавие за бъдещата ни темичка.  newsm10

Видях, че по-напред сте коментирали зеленото ако. Ние от както сме сменили АМ с Хипоалергенно АМ, акото ни всеки път е зелено. Педито каза, че е нормално.

Цвети, тази твоя свеки е за fight#2gunfireИскрено ти съчувствам.. Това ми напомня за моя приятелка, дето като кажела нещо на свекърва си и онази й викала: Добре, "С-С-С-С-С-нахо!" (и си правела ръката все едно е змия)  Laughing Пълен ужас!

Аз да ви питам, вие правите ли масаж на дечицата и какъв?
И също да питам - според вас, ако детето го сърби, дали може да се почеше? Белослава постоянно прави подобни на чесане движения по гърдичките (там има по-сухи участъци по кожата), ама ми е много съмнително да е щото я сърби. Пък и нали фината им моторика още не е добре развита?  Thinking

ДА ЧЕСТИТЯ И АЗ МЕСЕЧИНКИТЕ НА ЛАУРА И СИМОНА. ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Хубав ден от нас  !!!  Hug

# 613
Капризче, не се обвинявай  Hug Сигурна съм, че си направила и правиш само най-доброто за твоето дете  Hug Аз също много тежко преживях факта, че няма да кърмя Габи. Не знам защо се смята, че храненето с АМ е много лесно и едва ли не, ние, които така си храним децата явно нещо не сме направили. Е, аз направих всичко по силите си и не потръгна кърменето. Вие поне си имате ЛЛЛ и техните съвети и подкрепа. А понеже витае мнението, че хранените с АМ деца боледуват повече и т.н., всяка жена изпитва страх , нежелание и угризение на съвестта като се наложи да дохранва или изцяло да храни с АМ. Да не говорим, че ние сменихме 5 млека, докато открием нашето. Всеки път ми е било ужасно притеснено как ще се отрази на Габи и т.н. В крайна сметка осъзнах, че най-важното е да се храни и да расте здрава  Peace

Честити месечинки на всички бебчета! Да растат здрав и усмихнати за радост на мама и тати   bouquet

Мецани, за колко време ви трябва кантарче? Бих могла да ви дам нашето.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 11:47 от forest_veil

# 614
  • Стара Загора
Добър ден!

Честити месечинки на Лаура и Симонка!
Мецани - първо пръскам с Тетрисал и след това смучем сополките с Маример. Педито изписва и Тобрекс, но нещо не го слагам, защото е кортикостероиден и ... не ми се иска много много ... Омръзна ми вече от  тези сополки, толкова са много, че чак се дави и кашля от тях (като се има в предвид, че ги смучем по 4-5 пъти на ден) . Виброцила въобще не й влияе и не знам вече какво да правя, за да отшуми хремата. Педито каза, че при бебетата минава за 10 дни  Crazy Във вторник сме на консултация и на ваксини, но ми се струва, че ще ги отложим ...
Капризче, според мен ... мисля, че е рано още за такива "празненства" още повече както каза Фейт "кой болен, кой не ..." . Все пак ти си решаваш  Peace

Това ми напомня за моя приятелка, дето като кажела нещо на свекърва си и онази й викала: Добре, "С-С-С-С-С-нахо!" (и си правела ръката все едно е змия)  Laughing Пълен ужас!

Joy hahaha
Ади, всяка вечер след баня и правя масаж с лосион. Започвам от гърдичките, коремчето, крачетата мачкам много обстойно, стъпалцата. Обръщам я по корем и започвам вратлето, раменцата и гръбчето. Накрая я "нащипвам" цялата.А и другото, което пропуснах, опашката й масажирам (било много полезно)
Аз чакам Еми да си удари дрямката, храня я и излизаме, защото времето е страхотно
Чао за сега

Общи условия

Активация на акаунт