Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 711
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Добър вечер  Hug Честити месачинки на малките бонбончета  Heart Eyes

За пампите - използваме 3ка на памперс, преди това на пуфис...нямам забележки към тях Peace

Вчера оставих бебчо при моите родители...там си спинка сладуранчо, за да може ние с таткото да излезем. Е излязохме, забавлявахме се, много добре си изкарахме, но моето момче още го гонят младините и така се засили да скача, че си пукна петата  Cry Е сега е гипсиран и аз се грижа за две бебчета  Mr. Green Добре, че майка му идва в понеделник, че да мога да смогвам.
Иначе бебчо като е бил при нашите е отказвал да яде и така не е хапвал около 10часа  Shocked но е спинкал през повечето време...В последствие се оказа, че от шишето на нук не иска да хапва...оттам предимно му давам водичка и явно с това го асимилира  newsm78 Вече си е при нас бебончо и си цоцка сладичко от мама  breastfeeding
За козметиката - ползваме Саносан, сапун Бочко само когато мия дупето (и то не винаги  Peace )
Адинка, честита ви фотосесия  photo Ще чакаме да качиш някоя снимка на малката сладуранка ( разбира се, ако искаш да споделиш  Peace )

Ставам, че бебчо се наака и мама трябва да му измие дупата  Mr. Green

# 661
  • София
Цитат на: *Адинка* link=topic=618131.msg20286492#msg20286492 date=1321552511
[color=green
*Cveteto*, благодаря за отговора! Млякото тече доста силно и от двете гърди; като се изцеждах сега видях поне 5-6 доста силни струйки и събрах 80 мл за 5 минути. Обаче така си тече и от дясната. За позите: ами Йоанна признава само 2 на този етап: "люлка" и легнала, в останалите решава, че трябва да се върти и да си играе и прави всичко друго, само не и да суче. Като се разхождаме е същото - веднага щом усети, че се движим, започва да се върти и да се озърта и престава да суче. С легналото положение обаче имаме проблем: това става само нощем. През деня рядко се получава, дори и да й се спи. Днес опитах да я кърмя легнала от лявата гърда - не щя, обърна си главата на другата страна и по никакъв начин не успях да я накарам да се обърне към мен. Когато се преместих и й подадох дясната, си засука много лакомо... В парка на студа обаче сука от нея. Малко, но сука.

Не съм опитвала да изцедя малко мляко и да намажа зърното с него - ще пробвам. Може би ще помогне и да успеем да се кърмим в друга поза - харесала съм си "конче", обаче когато я сложа така, Йоанна започва да ми гука, да ми се смее и да си играе и изглежда изобщо не възприема тази поза като позиция за ядене. Ако има и други хитринки как да я накарам да засуче така, ще се радвам да ги чуя (прочета). Благодаря още веднъж!   bouquet
[/color]

Здравей *Адинка*

Чудесно е, че опитваш различни пози и стратегии, за да помогнеш на Йоанна да засуче спокойно лявата гърда. Самата ти чудесно си се сетила, че вероятно смяната в обстановката би могла да помогне в това. Кърмене на открито, в кола, в друга стая или място в дома би могло да я предразположи да засуче.
 Би могла да опиташ да и пееш нежно докато я кърмиш или да я полюлееш преди да предложиш гърда. Ако по време и преди сукане Йоанна се разсейва или губи интерес към гърдата би могла да опиташ да сложиш около врата си пъстър шал или гердан с големи цветни топчета, които да привличат вниманието и към кърменето.
 Би могла да опиташ и следното: поставяш Йоанна в изправена позиция на рамото си и постепенно я спускаш надолу към гърдата докато засуче зърното. И нещо малко по-диво, но ако го намираш за удачно би могла да опиташ: ако имате въртящ, офис стол може да седнеш като си я гушнала (но не в поза за кърмене), някой да ви върти докато се почувстваш леко замаяна и тогава предлагаш на дъщеричката си гърдата. Леката дезориентация, в моного случаи би могла да извади инстинктите на преден план.  Mr. Green
 Споделила си, че дори да предлагаш лявата гърда в легнало положение бебето отказва да я засуче. Би могла да опиташ да предложиш лявата гърда, докато лежиш на дясната си страна както е например позата "Лежешком на възглавница" от тук .Позата "В ръката на мама", както и следващите четири също биха могли да се окажат подходящи.
 Надявам се някои от идеите да дадат позитивен резултат при вас. Понякога подобна ситуация  се оказва нещо временно и отминава . Желая ти търпение и спокойствие. Ще се радвам да ни държиш в течение.  Peace

*Cveteto*, благодаря отново! Пробвах с шарен гердан на врата, пробвах и с шалче. Резултат: Йоанна започва да ги дърпа и да си играе и напълно забравя за сукането.  Thinking Пробвах да намажа зърното с кърма - това помага, но не всеки път  newsm78 С възглавницата не се получи, не се получи и спускането от рамото... Това със стола ми харесва, имаме такъв и ще взема да пробвам  Mr. Green Благодаря пак за съветите, продължавам да пробвам различните неща Simple Smile   bouquet

Франсе, браво за изпита!!!

Galla, ние сме с Памперс 3ка. Пробвах няколко марки, това са ми впечатленията: - първо Памперс, с 2ката беше ОК, с 3ка в началото ми пропускаха (но явно съм избързала и са й били големи, защото сега всичко е наред). Пробвах Пуфис - обрина се. Пробвах Молфикс - нещо не ми харесаха. Пробвах Хюджис - не са никак лоши. Пробвах Либеро: единственият им кусур според мен е, че са толкова дебели, че едвам й закопчавах на Йоанна бодитата. В крайна сметка най-доволна съм от Памперс и мисля с тях да си останем.

besyto, ще кача Simple Smile Само да ги взема, че тя фотосесията беше безплатна, ама ако участваш в конкурс за лице на корицата на сп. Кенгуру. А ако си искаш снимките, казаха ми да ида до фотото и срещу заплащане да си ги получа другата седмица.

А бебчо как тъй 10 часа е откарал без ядене?  Shocked Дано мъж ти бързо се оправи, че да не дундуркаш 2 бебока  Sunglasses Laughing

Лека нощ!

# 662
Наталче, да не би да искаш да кажеш в началото на 3 месец, че  доколкото виждам още нямте 4.

Памперси ползвам на памперс, но смятам да пробвам Хъгис или Либеро.

Ние освен, че пееме и ритаме като за световно, няма умора милото.

addy, колко сте високи, ако не е тайна? Интересно ми е, защото са се родили еднакви сантиметри, а нашия преди седмица и половина беше 68см.

franse, браво!   bouquet

# 663
  • София
Честита месечинка на празнуващите бебчета  Simple Smile

И ние ползваме Памперс 4-ка.

Все още не съм го захранила Жорко, но мисля да стартирам след 2 седмици.

Въпрос към ЛЛЛ:
Може ли да се смесва АМ с кърма в едно шише? Питам, тъй като се опитвам да науча сина си да пие от шише. Той категорично отказва АМ, а на мен кърмата ми намалява. Замраена кърма също нямам.

# 664
addy, колко сте високи, ако не е тайна? Интересно ми е, защото са се родили еднакви сантиметри, а нашия преди седмица и половина беше 68см.

Цветенце, последно бяхме на консултация на 25.10 и тогава го измериха 64см.Вчера аз го измерих, че ми трябваше да видя р-ри за един космонафт и ги докарах до 68см. На коснултация сме пак на 29.11 та ще видим тогава какво ще излезе.

Позлваме Памперс Прима 3-ка.Следващия пакет вече мисля да е 4-ка, не знам колко кг сме, де, на 29-ти ще видим.

Лек ден на всички  Hug

# 665
Добро утро,

Сервирам кафенцето Grinning

Ние сме на 3-ка, ползвала съм почти всички на пазара. В момента сме на едни Лидълски, харесват ми.

Бесито, да се оправя бързо мъжът ти!

Захранването ще започна на 5 навършени месеца т.е от 1.12 Grinning

Мома София няма никакъв интерес да се обръща по корем. Показвам, но не я интересува. Има ли други такива бебенца?
Хубав ден ви пожелавам!

# 666
  • София
Наталче, да не би да искаш да кажеш в началото на 3 месец, че  доколкото виждам още нямте 4.
Ами за мен като навърши 3 месеца,започва 4ти месец,затова казах в началото на 4ти месец newsm78
А относно количеството изяжда едно пюре от 190гр на Ганчев давам.
Онзи ден си извадих карта за намаление от ДМ,и ми дадоха подарък,3 памперса от тяхната марка Baby Love и не са лоши между другото.Подаръка включваше и малка опаковка течен прах за пране на Персил,който мирише много хубаво,едни много сладки чорапки и кутийка за мокри кърпички на Нивеа.Не знам кой беше писал,но в ДМ има намаление на плодови пюрета Овко,не на всички обаче,по 0,99лв Peace
Ники,мерси за кафенцето Hug

# 667
  • София
Добро утро!

Да почерпя: Йоанна днес става на 4 месеца:

Честито и на останалите, навършващи месечинки днес!

# 668
Ние ползваме Памперс 4-ка,преди това съм взимала и на Молфикс,но със тях бебчо не спеше спокойно,тъй като не попиват достатъчно добре.От Памперс съм много доволна.

# 669

Моля изберете заглавието за следващата ни тема!!! Hug

# 670
Честити месечинки на празнуващите  Heart Eyes

ooooh! Ние спахме до 10:30, но доста се събужда през ноща  Tired
Адинка и аз не знам как така 10часа  Shocked Надявам се майка ми да преувеличава...иначе вода е пил, така че най- вероятно е заместил едното хранене.

Слънчев и спокоен ден на всички  Hug

# 671
Здравейте  Hug

Честита месечинка на Йоанна и всички, празнуващи днес   bouquet

Ние с татито снощи бяхме на домашно караоке, изкарахме си супер.Много пяхме, много се смяхме, изобщо-разпуснахме стабилно.Бебето остана с баба му и до колкото разбрах много е слушкал.Всъщност, откакто почнахме капките и кремовете за АД детето коренно се промени.Сега е много по-спокоен, спи повече и по-спокойно.И нощните паузи са си нощни паузи.Моля се само подобрението му да не е от днес за утре  Praynig .Бузките му са се изчистили на 90%,остават само ръчичките,но скоро и това ще стане.

За пампите Ползвам Памперс синя опаковка 3-ка и съм много доволна.Пропускат само, когато бебо направи голяяяма беля (когато не е акала цял ден например) Понеже през нощта не сменям памперс съм приятно изненадана, как на сутринта памперса е видимо пълен, но кожата на Дани е суха.

Бесито 10 часа без да яде???   Shocked Това за мен е още едно доказателство,че бебетата започват да разбират и да усещат при кой са. Как си пукна петата твоя мъж ?  Crazy Стискам палци да удържиш фронта с 2 бебета, поне докато едното не се възстанови  Hug   hahaha

Франсе ти си майка-героиня   bouquet  Изпити,бебе... абе изобщо...шапка ти свалям,как със всичко се справяш   bouquet 

Аз ще започна захранване след месец точно.Но от сега се вълнувам.Скоро смятам да седна и да направя примерен план за захранване.Въпреки,че от сега си знам - бебето само ще ми покаже.
Днес ще имаме гости ( става нещо като традиция в неделя да пием кафе с родата), та съм замислила един кекс с майонеза, който всички хвалят и прехвалват.Дано да се получи, че не ми се излага пред толкова хора  hahaha

Лек ден от мен   bouquet

# 672
Снощи му дръпнах един рев, защото се почувствах супер виновна, че дохранвам с АМ. Нямам много кърма и дохранвам. Това си е от началото така, но поне през ноща беше изцяло на кърма, а сега и тогава дохранвам... Самообвинявам се че не съм направила всичко необходимо да ми тръгне кърмата по-силно... Макар че доста се постарах от друга страна. Консултирах се ЛЛЛ и уж цедих, не знам какво правих и пак не стана работата... Обаче снощи се почувствах отвратително, че не мога дам необходимото на детето си... Знам, че не трябва да се чувствам виновна, но...

Здравей Капризче,
 Прочетох поста ти и въпреки, че не отправяш питане към Ла Лече Лига, изпитах желание да ти пиша, надявам се нямаш нищо против.
 Искам да ти кажа, че си най-чудесната майка за Никола и съм сигурна,че той ще расте здраво,  щастливо и обгрижвано дете. Вярвам, че решението ти да дохранваш бебето си с адаптирано мляко е било взето от майчинска загриженост и не е повод да си вменяваш вина и да страдаш .  Чудесно е, че към момента предлагаш и кърма. Предполагагам, че предлагаш и двете гърди на всяко кърмене преди да дохраниш със замразена кърма(ако имаш такава) и след това адаптирано мляко. Всяка капка от твоето мляко е ценна и богата на витамини, минерали, антитела, имунни клетки, които в такава концентрация се срещат само в кърмата. Но не по-малко е значението на любовта, с която даряваш сина си и връзката на обич и взаимност, която градите ден след ден.  Hug
 Бих искала да добавя, че ние сме насреща, ако имаш нужда от подкрепата ни или проявяваш интерес да опиташ нови идеи за увеличаване на лактацията.  Понякога процесът на възстановяване и увеличаване на лактацията би могъл да изисква повече идеи в различните етапи. Някои стратегии, които преди време не са дали резултат сега биха могли да се окажат работещи, така че ако желаеш може да продължиш да ги прилагаш през определени периоди. Ако решиш да опиташ и е удачен за теб вариант би могла да се свържеш по телефона с някой от консултантите ни по кърмене, с който би могла да поддържаш по-непосредствен контакт и да ти е от полза с идеи в различните етапи, или да зададеш въпросите си тук.
 Желая ти прекрасни и усмихнати и позитивни ноемврийски дни ! Hug

# 673
Здравейте и от мен,не съм писала от ден два,ама нещо все не стига време.Иначе сме горе-долу ок.Днес сме леко кисели(незнам какво и е)и на вън не спа.Обикновено на вън спинка доста добре ама...........Тя съшо се опитва да навре всичко в устата си и дъвче каквото докопа,само не и бибата.Голям отказ на тия биби.Какви ли не купих и не и не.Иначе от шише пие чайче,но биберон залагалка-не.Притеснява ме това,че си смуче ръцете.Казаха ми да и купя обикновен биберон като едно времешните кръгъл.Най-обикновен прост биберон струвал лев или нещо такова.Обаче аз такова нещо не мога да намеря,то май вече не продават такива биберони.
За къпането-къпем се всяка вечер, когато таткото си е в къщи иначе пропускаме.Ползваме Себамед,а за след банята един мехлем,който ми го изписа педиатър прави се в аптека и съдържа,вазелин някаква друга мас и разни витамини.Доволна съм.
За памперсите- досега ползвахме Памперс на размер 3 сме.За кремче под пелените ползвам здраве за бебета.
Честити месечинки на всички празнуващи.  bouquet  bouquet  bouquet

Бесито, бързо възтановяване на мъжа ти!

Франсе, браво за изпита направо си герой!:)

Ставам за сега по късно се надявам да мога пак да намина.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 674
ivsenloran,за такава ли залагалка става въпрос

На Camera са и са наистина по левче.Питай продавачките точно за марката защото са евтини и никоя не ги предлага.Дано съм помогнала!  bouquet
Взех памперси на Пуфис,ще видим какъв ще е отзивът ми.
Пюретата си ги правя аз.Опитах се да го захраня с купешко,но не го хареса и сега домашните си ги хапва с кеф.  feeding

Честита месечинка на всички сладури!!!

Общи условия

Активация на акаунт