Първи сняг дойде, отмина, крачи смело ЯНУАРСКАТА дружина - 23

• 33 386
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Сливен
Забравих да честитя днешния празник . Поздрав към всички учители, за които работата е призвание, към културните водачи и пчелици, към достойните български свещеници, към хората на перото и духа .   bouquet

# 541
  • sofia
Жужи, чара на Ел е голата главичка.
Памперс сменям в 20 ч преди лягане и сутринта в 8 ч, когато се събужда Лия.

# 542
Забравих да честитя днешния празник . Поздрав към всички учители, за които работата е призвание, към културните водачи и пчелици, към достойните български свещеници, към хората на перото и духа .   bouquet
много хубава честитка!
аз се чувствам поздравена, а вие? Simple Smile

жоржи, как смяна памперс през нощта, нали ще я събудя Simple Smile

дара коса си има, ама зъбчето си все така само едно, което расте суууупер бавно. мъжът ми й вика еднозъбият звяр  Laughing Laughing Laughing

# 543
  • София
Честит празник!

Жоржи, Ади няма зъби. Коса има пораснала само отгоре на главата, отстрани си е плешивичка. Памперс не сменям през нощта.

И аз започвам да събирам бурканчета за ДК, и при нас искат 30. Направо им се чудя за какво са им толкова много буркани на тези от кухнята  newsm78.

Вчера Ади за първи път, а се надявам и за последен, падна от спалнята.  Confused

За Нова година и ние още не сме мислили. Рожденният ден на Ади е на 3 януари и съвсем ще ми се слеят празниците.

bouquet

# 544
  • Сливен
И за мен днес ми е празник, защото съм човек на културата и изкуството - пиано, народни танци. Живота ми е свързан с тези изкуства. Дори завърших музикална педагогика и се надявам да почна работа догодина септември като педагог. Поне на първо време с това да се занимавам. Беше ми много приятно и интересно по време на практика, когато цяла година водих часове с 1 клас, макар и дисциплината ми да не е много уважавана от децата....

# 545
  • София, Лагера
Хау!

Недоспала, крива, ноооо... оптимист  Twisted Evil (както винаги  Wink) Не моеееем  Tired Face, бах туй нощно кърмене, Тервел не спи, а само суче и се катери по мен! Днес ще звъня на консултантката ми по кърмене да видим какъв акъл ще ми даде да го откажа, че и аз Хасан, малко сън да видя  Crazy

Мацки, свиркайте, като си сменяте никовете, че само по линийките ви познавам  Crazy Peace

Careener, в Горна баня и Бонсови поляни излизат къщички  Peace

Зън, мои приятели си направиха такава къща (бившия ми мъж, де  Wink). На мен много ми хареса, но е нова, не знам след няколко години на какво ще мяза  Confused (то всичко ново е хубаво). Знам само, че не излиза толкова евтино, колкото изглежда на пръв поглед.

Нина Тита, честита ви нова къща!!!! С много любов и разбирателство да я изпълните (и с деца  Whistling)

Мелона, аз по принцип готвя на око. Зависи с какво я смесвам, т.е. какво сгъстявам с нея (едно е с чушка, друго е с ябълка). Приготвям манджички за следващия ден  Peace

Жужи, не сменям нощен памперс... ама сутрин тежи повече от бебето  Laughing

Виолини, честит ти празник! Дано си намериш работата, която да те удовлетвори и да научиш много деца да заобичат музиката!  Hug

# 546
Аз също се чудя за изварата, по колко се дава?

И другото, което съм се сетила да питам- какъв зелен боб мога да дам в момента, от консерва ли, замразен ли? Не съм го въвела още, а гледам, че в голяма част от ястията в детската кухня имат зелен боб

Този месец имам да въвеждам още няколко плода и зеленчуци и да почваме някаква кухня, държавна ли ще бъде, частна ли ще видим. Мен ме притеснява с какво мляко се готви в държавната кухня, защото кисело мляко не съм давала още, нашата педиатърка твърди, че до година и половина по-добре да не се дава, а пък прясното май по принцип си е след годинка. Обаче не мога да разбера каква е логиката да се дава сирене и извара, а кисело мляко не newsm78

# 547
  • Пазарджик
Почнах да пиша "Добро утро",а то било 11:37  EmbarassedАма като спя с децата и после всичко на тъгадък правя.
Мелона аз още не съм давала извара,от пюрето което бях направила(банан,ябълка и тиква)сложих козе сирене.Слагах го непосредствено преди употреба.А количеството което бях забъркала имаше за 2 пъти ,защото и аз и Таня се включихме в яденето EmbarassedНо мисля ,че ако го забъркаш с изварата няма да има проблем да преседи два дена.

Не сменям памперс през нощта,случвало се инцидентно по време на будуванията през нощта.

Нямам отбелязано нищо ново в страницата на НОИ,вероятно ще да е на 03.11

# 548
  • София
Момичета, да ви се оплача
от 10 дни малчо е с хрема, която му пречи да се храни нормално. При някои от кърменията се случваше да яде само от едната гърда, като отказваше втората...... и така до вчера сутринта, когато отказа да суче въобще. Тя хремата вече почти му мина, но той започва да се дърпа и реве в момента, в който ме види да се събличам и дори не иска да захапе  Sad Аз се цедя, но не мога да изкарам някакво прилично количество - най-много 80-100гр, гърдите вече ме болят от тъпата помпа, кърмата ми намалява...... Лошото е, че той не обича пюрета. Вчера е ял два пъти кърма, 80гр каша елда, 25гр пюре от круша и 40 гр пащърнак.....
Едвам го приспивам, че нали е свикнал да се приспива с кърмене, ръцете ме болят, кръста ме боли

не знам какво да правя, страх ме е да не му стане нещо като гладува  Cry

# 549
  • София
Bimbim, да не би да не е оздравял напълно и да го боли гърло? Ади ми е отказвала да суче и като я заведа на лекар се оказва, че й е много червено гърлото. За няколко дни й минава.

Можеш да се опитваш да му предлагаш да суче докато спи и не се усеща.

Най-добре говори с лекар или се обади на някой консултант по кърмене.

Дано по-бързо се оправите!  Hug

Ноеми, мерси за отговора! Наистина не излизат много по-евтино сглобяемите къщички, особено качествените. Единственото им предимство пред солидното строителство е, че го строят много бързо. Ще го мислим с мъжа ми какво да правим.

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 12:12 от Зън

# 550
    Jorjianaaa и ние нямаме нито едно зъбче, ами нищо по добре, знам че колкото по късно толкова по здрави ще са, а относно косата ние имаме . Памперсът не сменям нощно време, но сутрин е много тейък. Чао

# 551
светъл празник! сърце, търпение, смирение и светлина на всички, които с право се чувстват поздравени и честити днес!   bouquet

днес с Екатерина на път за зъболекаря хванахме една много хубава, много истинска литургия в малък старинен храм, беше отрадно, беше прекрасно! свещеник, който коленичи до ръста на децата, буквално, и разговаря с тях като с равни. безплатни часове по вероучение всяка неделя за деца над 6 г. в храма. и аз, и двете ми звездочелички сме напълно щастливи!

plus, чух за първи път 'мама'Simple Smile

нямам плащане за октомври и аз, но си мисля, че е от официалния празник (нищо, че е неприсъствен само за тези в образованието, май са го писали общонационален)) или поне се надявам да е от това и на 3-ти да постъпят майчинските.

момичета, само моето дете ли няма никакви позиви да пристъпва? гот й е да застане (да я прихванат да стои, де) права и толкоз. никакво желание или опит за придвижване на крачетата.

за ДК навсякъде около нас искат 60 капачки и 30 бурканчета, но от старите от детски храни. новите, от маркови пюренца, не вършат работа, така че пращат на Женския пазар, както Ети е писала. аз не мисля скоро да записвам, тя мойта толкова и яде. но иначе съм се подготвила с бурканезиумите.

Бимбим, сигурно му е зачервено гърлото на детето, затова не иска и да суче! Катето беше така няколко дни, пак се радвах, че не е бактериална, а вирусна инфекцията и отмина почти съвсем натурално. стискай зъби, предлагай й в полусънно състояние и повечко нощем и не се самонавивай, че кърмата намалява! не че съм спец някакъв, но минахме през това и аз се ядосвах, че и бездруго не яде, та сега и кърма отказва.. оправяйте се бързо!  Hug

Ноеми - 10q, ма много скъпо ми идват толкова близо къщурите! оглеждаме се за под/около 5 хилки, съзнавам, че звучи смехотворно малко, но прайм квот' моем, и тъй. ) а за страстните нощни кърмачета - виж го ти глезунгера. по цял ден не се и сеща, казваш, а нощем наваксва. ти трябва да почиваш! и аз бих се посъветвала с ЛЛЛ момичетата.

да питам онези, които като мен ще се връщат на работа след 1 навършена годинка на детето: ще си изчистите ли първо натрупания за 2011 платен годишен отпуск?

Жу, не сменям нощем памперса, не искам да й разбивам съня, дори когато е пишкала много или случайно се е омазала. тя все още едва-едва близва вода, така че и много не мокри, но и обратното да беше, не бих уморявала и двете ни. Simple Smile

целувки на всички!

# 552
  • София

да питам онези, които като мен ще се връщат на работа след 1 навършена годинка на детето: ще си изчистите ли първо натрупания за 2011 платен годишен отпуск?

Аз ще изляза в този отпуск още от деня в който трябва да се върна на работа,не за друго ,а защото искам да поседим 1 месец и аз и майка ми,която ще я гледа заедно с Мони,защото тя е много залепена за мен и раздялата ще е трудна,та искам нещата да станат плавно,да посвекне първо с баба си в мое присъствие и после да изчезна Cry,ах колко ми е мъчно още отсега Cry

# 553
Взех първата детска кухня, но бях сама с малкия (той отвън) и бях толкова ошашавена, че не погледнах менюто и не разбрах какво ми каза женчето, дето сипваше порциите.... Но готвяяяят....... невероятно вкусно! Едното беше телешко варено, основното беше нещо със спанак, а десерта е бананова каша... Дадох малко от телешкото и останалото го дояде мъжът ми, а основното го ядохме двамата с Макси... Десерта е ясен, той е за после....
Малки сме още да заместваме още едно хранене, нали??  newsm78
Четох в нета, че било грешка супата да се дава вечер, защото тя възбуждала апетита, затова се далава преди основното.... Ама то да дадеш 30-50гр., ами останалото??  newsm78
Мамите с опит да споделите, моля!  Praynig

Излизаме на разходка, времето е още по-топло и от вчера!  Wink Sunglasses

# 554
  • София
зън, careener, според мен не е гърло, защото изцедената кърма от шише я яде.... просто не иска от гърда

Общи условия

Активация на акаунт