Първи сняг дойде, отмина, крачи смело ЯНУАРСКАТА дружина - 23

• 33 353
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Кога успяхте да изпишете толкова??? Сега се връщам да чета.
Благодаря на всички, които се включиха.
За съжаление, Ивето си е завъдила гъбички и сега ще ги борим. Хубаво си мислех аз още миналата седмица да отида на дерматолог, ама нали все да не драматизирам!!!!!! Лоша майка...

След малко пак ще се включа..

# 646
Здравейте, ние вече сме целия отбор в Милано от около седмица  Grinning Аз не съм чела много, че имах два изпита и трябваше да уча, стискайте палци да съм ги взела.

Ети, Изабела като имаше гъбички я мазах с имазол, паста, то е клотримазол и от първото намазване й се успокои доста. Даже и сега като се зачерви й слагам малко и веднага минава.

Преди да дойдем в Милано бяхме на консултация, Изи е 8700 (+600) и 71 см (+3 см). Педиатърката ми се скара, че е качила много, сега трябвало да качват по 300 грама, а тя е качила двойно, но като гледам и вашите бебета качват по повече, няма сега да държа гладно детето.

Още няма зъби и не ходи.

Бебеш
, много хубави ботушки, откъде си ги взела. Тук са много скъпи по 50 евро и не ми се дават толкова пари, след 10тина дни си идваме за малко и мисля да й купя от Колев и Колев.

# 647
  • София
Ето ме пак...

Чери, Изи си е нежна и слаба госпожица. Хич не се връзвай на докторката. И аз мажа с паста имазол, мия с вода със сода за хляб, давам биогайя и още нещо за през устата...

Мила, радвам се, че вече всички са ОК. Сега ти пожелавам един спокоен и отморяващ период.

Димара, как 4 яденета? Кое е четвъртото?

Анабела, когато имаш време. Как върви диетата??

Каренеер, не се стряскай. Яна благоволи да проходи на година и два месеца. Просто някои деца прохождат по-късно. Няма непроходило.

Ноеми, в кой комплекс изкара така страхотно вчерашния ден?

Елч, след днешния сюрприз с гъбичките на Ива, защо не отидеш на лекар да я види?

# 648
Привет на всички мами и сладки бебчета  Hug

Аз топля понякога в микровълновата. Не много често, но се случва. Всеки си има някакви страхове, кога основателни, кога не. Имам приятелка, която пуши през цялата бременност, но ми се караше и то сериозно, защо си топля водата за чай в микровълновата, като след това ще кърмя малката.

За дупето - ние се борим с гъбички (май) от третия месец. Казвам май, защото дерматоложката извади една огромна лупа, запъти се към бебето и от около 1 метър погледна над лупата и отсече "Кандидоза!". Ами най помогна стоенето без памперс, но поне беше лятото и само сменях гащички.

За отпуските не знам как стои въпросът. Рано ми е и да се интересувам, но все ми се върти нещо, че няма да имаме право на избор. Може и да греша, но мисля, че когато приемаха това с ползването на отпуски за текущата година и изгарянето на неползваните, решиха след приключването на майчинството да се ползва цялата натрупана отпуска и тогава да се почва работа.

# 649
Ети, ами супа, манджа, зеленчуково пюре и десерт.

# 650
Мацки реших и аз да метна бебан на дерматолог и се оказа подсичане съвсем обикновено и той ми потвърди, че явно ПУФИС нещо са се омазали новата партида и масово има зачервени дупета.  Днес купих Либеро и така да видим каква ще е статистиката.  Tired

# 651
Ети, ами супа, манджа, зеленчуково пюре и десерт.
Това обаче май е само при вас.
На повечето места са 3: супа, основно и десерт.
Като или супата или основното са с месо.

мама зайка_, да обсъждаше се за тази нова партида на Пуфис и при февруарки. Една мама даже им писа и те са и се извинили, също така я помолили да им прати пакета от който се е получил проблема за да го изследват и май щяха да и пращат друг Rolling Eyes

# 652
  • София
Привет момичета!
Каринър, Боян не пълзи, не се изправя, не стои сам подпрян на нещо, като го държа пружинира, но не пристъпва. В проходилката се придвижва с подскоци с 2-та крака едновременно. Мисля да не се притеснявам докато стане на 11 месеца (кака му на толкова за броени дни се научи да пълзи и да ходи), пък после ще му мисля.
И на Боян му е червен задника, след като мм пак му е купил Пуфис - не стига, че все пропускат, ама и дразнят кожата

# 653
  • В две тъмни очички
И ние се борихме преди 3 седмици с гъбички, само че на нас ни казаха, че са от Изопринозин, ама така като ви чета, съвсем е възможно да са от Пуфис-а! Разликата е, че не бяха на дупето,а на пубиса

Кърмя  по няколко пъти, но не денем! Вечер като заспива (до скоро заспиваше с чай ама сега отказва), нощем (зависи колко пъти се събуди) и сутрин в 7-8 часа! Смятам като за начало да спра кърменето за заспиване - ще пробвам с кис. мляко и ако не става с АМ, после ще заменя първото кърмене сутрин, направо със закуска и в този ред на мисли , смятам след около месец да приключим с кърменето....но.....аз така смятам, а дали ще стане, не се знае! Не искам да насилвам Влади и ще видя как понася намалянето на кърменията, ако е драматично, ще я оставя още да суче, а ако не е проблем ще я отбивам

# 654
явно ПУФИС нещо са се омазали новата партида и масово има зачервени дупета.  Днес купих Либеро и така да видим каква ще е статистиката.  Tired

а аз се чудех защо на Изи й се зачерви дупето от Пуфиса, а то било кофти партида. И ние минахме на Либеро и се оправихме. Вие кога ще учите бебетата на гърне, аз я слагам, веднъж се изака и изпишка, но по случайност, още не разбира за какво е гърнето, а майка ми каза, че аз от 9 месечна през деня съм почнала да ходя на гърне, само вечер ме е сменяла.

# 655
  • В две тъмни очички
Чери аз слагах Влади когато стана на 6м и до преди месец всичко беше супер! Всеки път акаше или пишкаше, а изпъваше ли се когато я слагах, значеше,че не й се прави нищо и тогава не я слагах! Но отпреди месец всичко се промени! Изведнъж тя започна да се дърпа, да не иска да стои на едно място. Ако все пак я задържа или я занимая с някоя играчка седнала на гърнето нищо не правеше, а после се изправяше и отиваше в ъгъла до дивана, клякаше и пишкаше там! Сякаш ми отмъщава! И тогава скрих гърнето - вече 2 седмици минаха, ще изчакам поне още 2 и тогава пак ще я пробвам!

# 656
  • София, Лагера
Мацки, как се въдят тез гъбички?

Ети, за СПАто - в World class, зад старото "вас"

Кариинър, аз пък изобщо не те отчетох, защото не виждам нищо необичайно в непълзенето и неходенето. И Пресиян проходи късно. Мен ако питаш - радвай се  Wink

Така като ви чета, направо ще взема да купя Либеро вместо Пуфис следващия път...

аз претоплям на водна баня с вряла вода - става за секунди, защо да е бавно?
аз от врялата вода почупих 5 чаши  Crazy, затова с гореща топла, но пак отнема 10ина минути.

Ноеми, относно буденето - чакайте си кучешките зъби Simple Smile)))  Точица се буди до 2 г. и 3 м. по .. 19 пъти на нощ. В деня, в който и изникна последния кучешки зъб, спа непробудно за първи път в живота си. В последствие започна да се буди, но само по един път на нощ.
Брех Shocked, как ме обнадежди!  ooooh! Mr. Green Викаш, има-няма още година и половина и ще се наспя  Joy

За гърнето - след поне година  Wink
Бубе, случая на Влади с гърнето е типичен, описан по книгите.

# 657
Стига бе,верно ли Пуфиса правят такива поражения. #2gunfire Чудя се аз на мойта г...а  от какво е цъфнал и се чудя с какво да мажа,а то.. ooooh! Аз по принцип купувам Памперс,ама ме поблазни промоцията в Кауфланд - голям пакет Пуфис за 21 лв. и взех от него Tired Преди малко ходих да питам в аптеката с какво да я мажа,че направо ми дожаля за детето.Чак кръв няма,обаче е ... като маймунка Embarassed

Едно въпросче,към тези които са по-запознати с алергиите - възможно ли е зачервеното дупе като ЕДИНСТВЕН признак да е алергия newsm78 Понеже от няколко дни и давам малко по-различна храна от преди /взимам от Дк/ та и това ми минава през главата Thinking

# 658
look_at_me аз също съм давала замразени броколи и карфиол на Бондюел. Не съм имала проблем. Само дето карфиола го разхлабва. Не само замразения Simple Smile

ети Калоян също май му се бяха появили преди гъбички. Не съм ходила на дерматолог, педиатърката така каза, че започват да се образува. Мазах с Имазол паста и Фуцидин гел. Наскоро подупето пак му се появиха такива пъпчици и това го оправи.

Чери от два три дни слагам Калоян на гърне. Слагам го след сън и досега винаги свършва по нещо. т.е. около 3 пъти на ден.

# 659
  • Сливен
И аз слагах Емилия на гърне преди дни, изпишкваше се, но много се замислям, кога е най-подходящо. Слушам много различни мнения и много се чудя и не мога да взема решение. Повечето, които са слагали бебетата си на гърне преди годинка, са имали проблеми и откази. Но има и успешни случаи...

Общи условия

Активация на акаунт