Първи сняг дойде, отмина, крачи смело ЯНУАРСКАТА дружина - 23

• 33 462
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • ул. "Мечтание"
Тука много сериозно се пробвате да ми разбиете семейния бюджет с тия пътешественически изкушения.  Crazy
Едни приятели в момента си правят околосветско пътешествие, чета има приключенията и точа лиги. Сега и вие! Няма да се разберем така, ей!  Twisted Evil Wink ММ ми е обещал следващата есен да ходим в Германия, да видим. На мен Германия ми е отколешен мерак. Турция също. За повече не мисля за сега, защото ще стане страшно, тия две дестинации поне за момента са постижими. А и определено са ми мерак. Mr. Green

Оф, разгеле тоя втори горен зъб изби!  ooooh! Добре, че бяха баховите есенции, иначе щях да се хвърля сигурно от 16 етаж.  Crazy Mr. Green

# 256
  • В две тъмни очички
Елч, Еуфорбиум композитум - спрей (хомеопатичен е) или Виброцил - и двете подействаха безотказно за 1 ден! На 2-я почти нямаше сополки! Пробвай ги!

Аз искам да СПЯ - вече 3-та седмица не спим цялото семейство! Малката от 1:30 нататък се буди точно на 1 час със зверски рев! Биба на иска, вода и сок също, нито гушкане и разхождане, помага само кърменето! Няма проблем в това, само дето около 6 часа вече толкова ме болят зърната и няма какво да суче, че не ми се говори.......а тя дърпа ли, дърпа.... Обаче, да се оплача - в 6:30 вече изнемощяла помолих ММ да стане и да я клати, да я разхожда или каквото и да е, тъй като не мога да я кърмя (преди 10 мин бяхме приключили с предишното кърмене) и той като отиде да я вземе (от стаята й) само я гушнал и тя заспала! Е, кажете ми сега....бива ли такава несправедливост! При мен така не заспива! Но това пък значи, че от тази вечер той ще е на смяна!  Twisted Evil Горните 2 зъба почти са пробили, кучешките са червени .... ужас е !!!

Нощни, къде го видя тоя 16-ти етаж в къщата бе  Mr. Green

# 257
  • София
Бубе, съчувствам ти. Боян беше точно така, докато не започнах почти насила да му давам АМ нощем. Ако не намериш друго решение, пробвай - при нас подейства и плавно останаха 2 нощни истерии - към 11 вечер (спира с кърмене и местене на спалнята) и към 4-5 - спира след сукане + 200 мл. АМ. И той заспива при всички други, само при мен със зор, да не говорим, че винаги е весел и се хили до момента, в който вляза в стаята - тогава започва веднага с хленченето. Обича си ходещата залъгалка и това си е.
Всички болнички да оздравяват!
Да се оплача и аз - каката тръгна на детска вчера с усмивка, на обяд я взех с рев - искала при децата, много било хубаво и т.н. Госпожите казаха, че изобщо не е страдала и явно е така - тя не спира да приказва и все приятни неща каза... Дотук супер, с идеята днес направо да спи там и на сутринта 39,5 Т #Cussing out Знаех, че ще боледува, но чак пък след 3 часа там Sad. Няма от къде другаде да е, сигурна съм.А колко е кисела...

Честит имен ден на всички празнуващи! Много здраве и усмивки!

# 258
  • Сандански
Ноеми още по-страхотна снимка.Я давай направо линк към албумите  Party
Много болнички пак,бързо да се оправят Praynig
[
Вико яде по 190 гр. на закуска и на обяд, а следобяд и вечер пие по 150 мл АМ. Отделно приспивам кърмейки, както и кърмя нощно време... Но се чудя колко мляко трябва да изпива на ден, като в това число включван ли се млечните продукти. Притеснявам се, че кърмата доста ми намаля, а давам само около 300 мл АМ и за сега съм въвела само извара, като я давам всеки ден.

Това и мен ме интересува PeaceДари го кърмя сутрин,при приспиванията през деня,вечер и през ноща.Но нещо май малко ми се струва като количество мляко,отделно всеки ден яде я извара,я сирене или млечна каша newsm78

# 259
И аз живо се интересувам от цените на детегледачките, защото не съм наясно какви са.

Кариниър, май е ок цената, за 20 дни 600 лв, което си е нормална заплата  newsm78
Според мен обаче най-реално е към 25 за цял ден , тоест 6-7 часа

# 260
  • ул. "Мечтание"
Нощни, къде го видя тоя 16-ти етаж в къщата бе  Mr. Green

Още си пазя ключа от гарсониерата!  Mr. Green

Стискай зъби, Бубе, щом излязат зъбите ще спите (надявам се)!  Hug Peace За твое съжаление ти най-вероятно си и най-доброто успокоение в тези моменти. Кучешките зъби са тежки.  Tired Вариант е да си покриваш гърдите и да гушкаш. При Искрен работи, когато вече не издържам на безкрайното му сукане. Отначало се дърпа и реве, но после се кротва.
Добра идея е да я оставиш малко на тати и да поспиш за да си възвърнеш малко силите. Ще се почувстваш по-добре и ще приемеш нещата по-леко. Прегръщам те.

Вико яде по 190 гр. на закуска и на обяд, а следобяд и вечер пие по 150 мл АМ. Отделно приспивам кърмейки, както и кърмя нощно време... Но се чудя колко мляко трябва да изпива на ден, като в това число включван ли се млечните продукти. Притеснявам се, че кърмата доста ми намаля, а давам само около 300 мл АМ и за сега съм въвела само извара, като я давам всеки ден.

Това и мен ме интересува PeaceДари го кърмя сутрин,при приспиванията през деня,вечер и през ноща.Но нещо май малко ми се струва като количество мляко,отделно всеки ден яде я извара,я сирене или млечна каша newsm78

300 мл АМ не са само, а съвсем са си доста мляко. На тази възраст м трябват около 600-700 мл мляко, съответно това си е направо половината дажба. Най-добрия вариант да се увеличи кърмата е да се намали количеството адаптирано мляко, млечни прдукти и други течности и ако няма нощни кърмения, може да се въведе едно през нощта към 2-3 часа докато количеството кърма се възстанови. След около седмица би трябвало количеството кърма да отговаря отново на пълните нужди на бебето и по желание и ако бебето е слонно нощното кърмене може отново да се спре.

Кърмено бебе не се нуждае от допълнителен прием на сирене и други млечни продукти.

# 261
  • София
Чета, започвам да пиша, нещо става... и така от вчера.

Честит имен ден на всички празнуващи. Да са живи и здрави и с много късмет!

Умирам от срам като чета колко ядат децата ви. Ива пие мляко - 3х200 мл, на обяд яде мвжду 200 и 250 гр и 250 гр. за следобедна закуска.  Embarassed Понякога повече... Май каквото пада от мен се лепи за нея  Laughing

Колкото до групите храни, не виждам причина да й давам неща, които ние не ядем. Така или иначе те вкъщи не се готвят.

Бубе, прегръщам те много и веднага става по-добре.

Какче, да, аз имам такава помпичка. Върши работа, но Ивка вече е с  характер и не й се кефи много.

Мрм, ето на това му викам лош късмет. Но болестта ще мине и после кеееф.

Ноеми, чак домошар като мен ще навиеш да пътува с тези снимки.

Леле колко са се вдигнали цените. Жената, която се грижеше за Яна вземаше 300 лева, което беше половината от моята феноменална заплата от 600 лева.

За училище - на мен ми е лесно, Яна е августинче и ще тръгне един месец след като навърши 7. По-сложен е въпросът КЪДЕ?! Около нас няма близко училище и трябва да пътува, което е много гадно. Навремето аз живеех в краен квартал (село), а учех в центъра. Съучениците ми вечер играеха заедно, защото живееха близо един до друг, а аз се чувствах като аутсайдер. Това чувство изчезна чак в гимназията, където всички бяхме пришълци.

И накрая да се похваля: за последния месец свалих 6,4 кг и съм само на 2 кг от теглото преди да забременея. И само на 5 от обичайното  Grinning Grinning

# 262
  • В две тъмни очички
Стискай зъби, Бубе, щом излязат зъбите ще спите (надявам се)!  Hug Peace За твое съжаление ти най-вероятно си и най-доброто успокоение в тези моменти. Кучешките зъби са тежки.  Tired Вариант е да си покриваш гърдите и да гушкаш. При Искрен работи, когато вече не издържам на безкрайното му сукане. Отначало се дърпа и реве, но после се кротва.
Добра идея е да я оставиш малко на тати и да поспиш за да си възвърнеш малко силите. Ще се почувстваш по-добре и ще приемеш нещата по-леко. Прегръщам те.

За съжаление и това с покриване на гърдите не се получава. Гушкам я, пея й, по скоро само тананикам нещо мнооооооооооого тихо (това по принцип винаги я успокояваше), за биба или шише и дума не може да става....така или иначе не заспива без да я кърмя! И то какво кърмене пада....около 15-20 мин яко сукане, независимо, че нищо няма вече...усещам я как се успокоява на гърдите ми просто! Нощем не ми се иска да го будя ММ да я приспива той, защото денем е на работа...но определено, тази вечер ще опитаме и ако се успива за 2-3 мин при него....жална му майка! Той ще става  поне 50 % от времето Whistling Иначе си поспивам около час - два сутрин (когато ММ ходи по-късно на работа)...взима Влади към 7 като се събуди и до 8-9 в зависимост от свободното му време се занимава с нея! След този сън...тооооолкова много си ги обичам и двамата, защото съм дремнала повече от час без да се будя!

# 263
О/о 500 лв. е моята информация за целодневно гледане от квалифицирана гледачка.

# 264
И аз живо се интересувам от цените на детегледачките, защото не съм наясно какви са.

Кариниър, май е ок цената, за 20 дни 600 лв, което си е нормална заплата  newsm78
Според мен обаче най-реално е към 25 за цял ден , тоест 6-7 часа

Look, Berend, Ети, мерси, момичета! значи 25/ден, ако остава докъм 17ч., си е съвсем добри пари, нали? ебаси. а след това обмислям батко й да я гледа час-два следобедите до нашето връщане (ще е I смяна втория срок, та..), сигурно звучи кошмарно на първо четене да се експлоатира така дете, но.. как се вдигат рамене с емотикон.

a, какво се присетих. все се каня да си обясня ника.  Wink поздрав с парчето, чието кодово име е careener, т.е. килваща се/килната http://www.youtube.com/watch?v=lBLJZcXptTc&feature=related  инак съм си просто Весела & нищо специално около мен. това за раз-весел-яване )))

Мартинки-Уинки също ми боледуваше честичко в ДЯ, в картона му пазя точно 7 извинителни бележки. но винаги до ден днешен, да благодаря на Бога, е бил доста здрав и крепък; никога не е правил усложнения, всичко минава до 3 дни максимум, не е пил АБ. отдавам го отчасти и на така изградения имунитет при честите срещи с вируси. в подкрепа, в студените сезони съм му давала само прополис/чист мед или тинктура, чесънче с кисело мляко, грейпфрути и едни таблети на разжаления по-късно д-р Милко Тошков, предполагам някакъв прототип на пробиотиците днес, хахах - лакторея и пективит-С. мисля да не съм му разбълникала кой знае колко естествения имунитет с тях. пожелавам на всички хлапаци да изкарват така леко болестите като него.

прегръдки всем и до пак:)

# 265
мерси на всички за отговорите за течащия нос на дара.
при нея днес положението е без промяна, сега ме втриса, че може вечерта да вдигне температура, а аз с 4-те ни ненадеждни термометъра да не разбера и умуваме с мъжа ми дали той да не вземе пети на път за вкъщи Crazy
в тази връзка вие какви термометри ползвате и къде мерите температурата?

иначе за яденето дара яде:
сутрин - попара с 4 сухара,
на обяд - поне 190 гр. (но най-често 200-230),
вечер - или шейк 250 мл. или каша с 210 мл. вода и 5 лъжици,
и преди лягане - между 200 и 230 мл. АМ.

апропо, нашият лекар каза, че до една годинка не трябвало да има ядене, което да надхвърля 250 гр.

и дара също беше 8,300 кг. на 9 месеца, ама на мен никак не ми изглежда недохранена, дори бая си ми тежи и има огрооооомни бузи за мачкане!

# 266
  • София
Елч, вече не се продават, но можеш да попиташ родата дали някой няма живачен термометър. Те са най-надеждни.

# 267
Елч, аз я мерих с дигитален,под мишница. един път и с живачен,показваха 1:1 с дигиталния. Голям зор беше да му го сложа и да пазя да не го размести

Емил от вчера не е дигал температура. Но пък почна разстройство  ooooh!

Вчерашната консултация показа 10 200(+400)гр и 75 см (+1).

# 268
  • София

в тази връзка вие какви термометри ползвате и къде мерите температурата?

ох, Елч, ние имаме три електронни, когато меря Т ползвам и трите, в резултат на което имам 3 различни отчитания. Два са за под мишница, другия е за чело  Tired така като гледам, май мерят с 1 -1,5 градуса по-малко, като е здрав Т е 34-35

Чопи, дигиталния каква марка е

# 269
  • Велико Търново
Термометъра ни е електронен, за чело и ухо. Мери за секунда. И да, има разлика с 1-2 десети в сравнение с живачния, но това не ми е проблем. Важното, че ме ориентира за състоянието за секунда.
Елч, няма смисъл да купувате 5-ти термометър, ако не е живачен, пак няма да смееш да му се довериш на 100 %. Но в интерес на истината не е и нужно. При 38,3 и при 38,1, предполагам поведението ти ще е едно и също.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт