В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 471
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Като ще се оплакваме и аз да се оплача... Снощи моя носи 2-ка по математика. На домашното. И знаете ли защо? Защото госпожата искала домашното на лист, за да го вземе и провери, а нашият хубостник написал на един лист само отговорите на задачите и го предал. При това лист, скъсан накриво от тетрадката.
И ми излезе с железния аргумент "Ами то и други имат двойки"...  Mr. Green

# 151
Не е ли рано за пуберитетски истории, особено при момчетата???
Ооооох , не знам за момчетата, но момичета са огън  и жупел  ooooh! Shocked

И моята мома снощи ми спретна номерче. Питам го какво е станало, а той я хванал през фейсбук /защото и той се моткал там/, че нашата хубавица си разнася задника из виртуалното пространство.
Скоро и при нас имаше същата ситуация , та сега обикновенно като си лягам , след известно време я проверявам  Crazy

# 152
  • дядовата ръкавичка
Трябва да ви уверя, че това дете почти не се докосва до компютър, но откакто сменихме обзавеждането на стаята й /от високото легло със стълбичка я свалихме на нормално легло с нощно шкафче до главата й/, сякаш изведнъж порасна и рязко навлезе в пубертетските измерения. А смяната на леглата беше едва преди седмица!
Какво ли ме чака занапред?!

Хах, baibibi, развесели ме.  Трябвало е да поизчакате с "приземяването",   да я оставите още малко да си се повее из "безоблачното детство".

Много ми е странно това писане на двойки за ненаписано или неправилно домашно. Не се ли пишат забележки за такова провинение, а 2-ки - за незнание. По същата логика, за написано домашно трябва да им пишат 6-ци.

С тия флейти и барабани ме разбихте  Rolling Eyes.

Моят, пък имам чувството, че учи в рисувателна паралелка  Simple Smile. Не че  учителката има някакви кой знае какви изисквания за материали, носят само скицник и акварелни моливи, но през седмица рисуват за някакви изложби и конкурси. Последно вчера правили проект за изображение върху банкнота, като е трябвало да рисуват символи на България.  Миналата седмица  пращахме рисунки в Аржентина ...

# 153
Да похваля храната в нашия стол, ако има такива, които се колебаят дали да пробват.
Вчера девойката е "хапнала" пиле с картофи, две пържолки със салата и две питки. Shocked
Било мноооого вкусно.

# 154
  • София
Много ми е странно това писане на двойки за ненаписано или неправилно домашно. Не се ли пишат забележки за такова провинение, а 2-ки - за незнание. По същата логика, за написано домашно трябва да им пишат 6-ци.

При нас на родителската ни предупредиха - при ненаписано домашно - забележка, а при 3 пъти ненаписано домашно - 2-ка. Струва ми се разумно.
Друг е въпросът, че не винаги ги проверяват за домашни - смятам, че това им действа много демотивиращо и не е честно към децата с написани домашни.

# 155
Относно нощния Фейсбук.Преди месец   имах проблеми със съня и какво-нощна разходка из виртуалното пространство!Обаче следният факт изгони съня ми за нощта:в 1.30 през нощта 3-ма от моите приятели бяха на линия,а от приятелите на сина ми-6-ма,като 4-ма бяха петокласници като него!Най-вероятно тези деца имат самостоятелни стаи и се чувстват достатъчно големи...По отношение на Интернет наистина трябва да ги държим изкъсо !Етиа,при нас пък ако говориш в час и после те изпитат-намалят оценката с 2 единици.Ей така-наказателно !!!

# 156
Като ще се оплакваме и аз да се оплача... Снощи моя носи 2-ка по математика. На домашното. И знаете ли защо? Защото госпожата искала домашното на лист, за да го вземе и провери, а нашият хубостник написал на един лист само отговорите на задачите и го предал. При това лист, скъсан накриво от тетрадката.
И ми излезе с железния аргумент "Ами то и други имат двойки"...  Mr. Green
Да, моя е от другите с двойките  Grinning. Изобщо не е отразил г-жата, че трябва да е на лист. Но и в тетрадката не е писал решения.

# 157
  • София
Хохохо, баибиби, моят син вече два пъти го хващам с телефона под одеалото, ама то глупачето не вдява, че завивката му свети като вляза да го погледна  Laughing

# 158
  • София
Аз се гордея, че все още удържам фронта с откриването на профил във Фейсбук. Доводите ми все повече се клатят, та не знам кога ще се предам, но засега нямаме проблеми. Знам, че ще дойде и това време и то няма да е когато навърши пълнолетие, естествено, но мисля, че колкото по-късно, толкова по-добре. Естествено не и с цената да изглежда лузър сред приятелите си, които примерно отдавна имат.

Снощи ми дойде едно съобщение на стената на Фейсбук от едно дете, което съобщение се разпростря сред всичките ми приятели като един ужасно досаден спам. Загубих час и половина, докато постна предупреждение към всички поотделно.

Друг случай, който не е за пренебрегване е, че в профила на петокласния син на една приятелка се е появила покана за приятелство от някакъв италианец на средна възраст. Тя е реагирала адекватно, но не е получила никакво успокоение от страна на родната ни киберполиция.

Ето такива неща ме карат да удържам още включването на 10-11 годишно дете към мрежата. Да не говорим, че това е още едно изкушение за висене пред компютъра...

А по другата тема - не е лошо учителите да са строги и принципни, ама някои направо прекаляват. И ние имаме такива педанти, но поне до подобни нерегламентирани в правилника на училището наказания не се е стигало. Добре е всичко да е с мярка.

# 159
Аз се гордея, че все още удържам фронта с откриването на профил във Фейсбук. Доводите ми все повече се клатят, та не знам кога ще се предам, но засега нямаме проблеми. Знам, че ще дойде и това време и то няма да е когато навърши пълнолетие, естествено, но мисля, че колкото по-късно, толкова по-добре. Естествено не и с цената да изглежда лузър сред приятелите си, които примерно отдавна имат.
............................................
Ето такива неща ме карат да удържам още включването на 10-11 годишно дете към мрежата. Да не говорим, че това е още едно изкушение за висене пред компютъра...

Знаеш ли, най-странното е, че идеята да има профил във фейсбук не е на моята дъщеря. Госпожата по БЕЛ и литература, която същевременно води и занятията по ИТ поддържа връзка с децата от класа именно чрез фейсбук. Понеже детето ми се регистрира с моя имейл, често получавам съобщения от госпожата. Включително беше обявила датата за един тест чрез фейсбук. Някои домашни също се публикуват там.
Какво да кажа? Технологиите навлизат все по-агресивно в училището. Няма лошо да си комуникират с госпожата в извънучебно време и неформално, да обсъждат часовете и някои теми, ама това отвори и кутията на Пандора, образно казано. Досега дъщеря ми имаше само скайп и си чатеше със съучениците, но се случваше много рядко /просто защото са много задружен клас, всички деца са от квартала и се виждат във всяка свободна минута в кварталната градинка/.

# 160
  • София
Похвално е, че вашата класна търси съвременни начини за комуникации. Аз също видях, че нашата бивша начална учителка пуска разни важни съобщения в профила си, много е полезно. Но не и за децата, а за учители и родители.

В училището на голямото ми дете има електронна система за общуване, която включва електронен бележник, форум, галерия и т.н., но това е затворена мрежа  - само за потребители от класа. Това е от тази учебна година. До миналата имаше само електронен дневник без възможност за обратна връзка. Системата е все още нова, така че не сме ползвали всичките ѝ възможности. Мисля, че е с някакъв абонамент към софтуерна фирма, за което заслуга има амбициозното ръководство на училището.

Това е по-добър вариант от отворената социална мрежа Фейсбук, но можем само да мечтаем да се включат всички училища и учители към нещо подобно.

# 161
Класната на сина ми в началния курс поддържаше редовна връзка с учениците си чрез Скайп и Фейсбук.Пишеха си,харесваха си снимки и публикации.Изпращаше им съобщения и за учебния процес.Виртуалната връзка бе сякаш естествено продължение на отношенията им в училище.Отвсякъде личеше взаимна любов и уважение!Децата я обожаваха!Каквото кажеше,беше закон!

# 162
Не мисля, че можем да ги опазим от тая комуникация, пък и честно казано не ми сеструва и добре, ако ги спираме ще е още по-желана, а  те ще са оща по-неподготвени и то вече във възраст, която ще ни се противопоставят за щяло и нещяло, подлагат ни на съмнение нас, а не чуждите и ...изобщо пубертет.

Моя подход е говорене, говорене, мноооого говорене и обяснения за опасностите, които крие мрежата, за никовете и хората, които биха могли да са и.......................темата е неизчерпаема и от към говорене и откъм подводни ями, но така или иначе моя избор е приятелския диалог, поне за сега се поучава. Thinking Младежите все пак живеят в тяхното си време и трябва да са в крак с него.

# 163
  • София
Sunnily*, напълно съм съгласна с теб. Като казах, че удържам, то разбира се не става насила. Осъзнавам, че ще дойде моментът и той не трябва да се отлага насила, защото това би довело до по-лоши последици от опасностите в мрежата. Отчуждение, недоверие, противопоставяне и т.н.

Освен това докато удържам запълвам времето също с говорене, говорене,...

В нашия 5-ти клас ползват предимно Скайп и то повече момичетата. Синът ми до неотдавна се включваше предимно в дискусии, но като че ли му омръзнаха и не е много ентусиазиран. С Фейсбук  профили има няколко деца.

# 164
  • София
Аз съм аболютен Фейсбук хейтър Close и за мен е недопустимо дацата ми да витаят там.  Naughty
Не, че ме пита някой, де!
Моят си помолил някаква услужлива съученичка и тя му беше съзадала профил там. ooooh!
Но, от както е започнала учебната година, му се споуква гьона от решаване на задачи и учене, та ,видя, че това безвремие няма как да бъде вместено в програмата му. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт