В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
г-жата им ги казала днес - 18т., Peace както и очаквахме

# 541
Нещо е позамряла темата!
Да ви попитам - вашите деца ще имат ли междусрочна ваканция?
Защото в училището на дъщеря ми няма да има. На 6.02. са на училище следобяд до 18.30 ч, а на 7.02 с бодра крачка в 7.30 сутринта ще започне първият час на първия учебен ден от втория срок!
Не мога да разбера кой ги взима тия уникални решения! И защо е толкова важно в понеделник да се учи с програмата за първи срок, не може ли направо от понеделник да си започне вторият срок? Чак толкова ли е важен този понеделник за учебния процес! Ами ако програмата за понеделник /от първия срок/ съвпада с тази за вторник /от втория срок/, кога ще учат тия деца, посред нощите ли?

# 542
Графикът на ваканциите -в сайта на Министерството на образованието!

# 543
  • дядовата ръкавичка
Мисля, че няма да има междусрочна ваканция никъде. Саши минава втора смяна, което ми се струва доста по-неприятно от първа.

Вчера ме изненада с пубертетско-суетни прояви. Обикновено не му пука особено как изглежда и с какво е облечен. Вчера отидохме малко да го подстрижат. Първоначално много се хареса, защото: "главата ми изглежда квадратна"  Rolling Eyes. По-късно, обаче, реши, че изглежда ужасно, тръшна се, рева, заяви, че няма да ходи на училище докато не му порасне косата  Wink.... Какво ли ме чака с девойката ooooh!

# 544
  • София
И аз сега погледнах както сайта на Министерството, така и сайта на училището - междусрочна ваканция няма.
Начало на втория срок - 7 февруари, вторник  Crazy. Наистина би било по-удачно да започне от понеделник.
Ако не се лъжа, през изминалите години все намазваха по някой дълъг уикенд между сроковете.
Моя хубавец минава първа смяна. Колкото и да е трудно ставането, чакам го с нетърпение. Сега буквално учи по нощите и вече е страшно уморен. Сутрините му са заети от извънкласни занимания - всеки ден  ooooh!. Много се надявам, че с първата смяна и постепенното увеличаване на деня ще може да влезе в някакъв нормален ритъм.

# 545
Графикът на ваканциите -в сайта на Министерството на образованието!

Не беше ли възможно просто да напишеш, че има нова ваканция от 23 февруари до 26 февруари, включително.  Simple Smile

# 546
Люлин,надявам се да не се заяждаш!Просто не искам да знам кога има ваканция,защото сина ми стои сам,в градчето няма никакви развлечения,приятелите му-пред компютрите,той-също.Това ме ужасява,затова не обичам ваканциите.Сега очакваме турнири по футбол и волейбол,та ще се разтоварват здравословно от ученето.

# 547
 Peace Не се заяждам ни най-малко.

# 548
  • София
Майки, моля ви, успокойте топката.

На 1-ва страница на темата като най-важна полезна връзка съм сложила на първо място страницата на министерството със съобщението за ваканциите.

Сещайте се по-честичко да поглеждате там. Има и други наистина полезни връзки.

# 549
  • София
Вчера ме изненада с пубертетско-суетни прояви. Обикновено не му пука особено как изглежда и с какво е облечен. Вчера отидохме малко да го подстрижат. Първоначално много се хареса, защото: "главата ми изглежда квадратна"  Rolling Eyes. По-късно, обаче, реши, че изглежда ужасно, тръшна се, рева, заяви, че няма да ходи на училище докато не му порасне косата  Wink.... Какво ли ме чака с девойката ooooh!

Моята щерка ми къса нервите с тоалети и обличане от както е заприличала на човек. Все капризи, претенции... Обаче онзи ден ме "разби" - 40 минути е стояла пред отворените врати на гардероба и не може да избере какво да облече. Все няма дрехи, омръзнали са й, скучни са, грозна е с тях...
А да кажа - госпожицата има повече дрехи от всички останали членове на семейството накуп  ooooh!

Аз пък много им се радвам на ваканциите, сигурно повече от децата  hahaha
Много ме притеснява това започване в 7.30 втория срок, но никой не ни пита, та ще трябва да се нагодим.

# 550
  • Дива Индия
Току-що по програма Хоризонт на БНР говори госпожа Саша Радева, председател на Сдружение на учителите филолози „ЛЮБОСЛОВИЕ” за да прокламира състезание по български език, което ще се проведе на 9 февруари за ученици от 5 до 12 клас. Тази филоложка говори с такъв акцент, с какъвто говорят лелита от село в североизточна България.
Звучеше ей така: "Ризултатите ще пукажът функцьоналнътъ гръмотнос на учиниците, ще пукажат дуколку идин учиник имъ функцьонална гръмотнос в кункурентна срида... В срок ут идин месиц ще прувирим ризултатите... Ще съ пумъчим да учиртаем пътища за ришанане на прублемите, куито забилежим. Нъдяами съ ригионалните инспектурати да направьът така, чи в състизанието да участвът не саму утличниците, зъ дъ дубием риална пристава зъ нивото на функционалнъ гръмотнос."

Гледам и не вярвам на ушите си!  Shocked

# 551
Току-що по програма Хоризонт на БНР говори госпожа Саша Радева, председател на Сдружение на учителите филолози „ЛЮБОСЛОВИЕ” за да прокламира състезание по български език, което ще се проведе на 9 февруари за ученици от 5 до 12 клас. Тази филоложка говори с такъв акцент, с какъвто говорят лелита от село в североизточна България.
Звучеше ей така: "Ризултатите ще пукажът функцьоналнътъ гръмотнос на учиниците, ще пукажат дуколку идин учиник имъ функцьонална гръмотнос в кункурентна срида... В срок ут идин месиц ще прувирим ризултатите... Ще съ пумъчим да учиртаем пътища за ришанане на прублемите, куито забилежим. Нъдяами съ ригионалните инспектурати да направьът така, чи в състизанието да участвът не саму утличниците, зъ дъ дубием риална пристава зъ нивото на функционалнъ гръмотнос."

Гледам и не вярвам на ушите си!  Shocked

Joy Joy а къде - по училища ли трябва да се проведе

# 552
  • Дива Индия
В училищата и то срещу "скромната" сума от осем лева, от които два щели да останат за училище.
Състезанието ще е под форма на писмен тест с въпроси от отворен и от затворен тип, а допълнителната задача ще за създаване на текст. За V клас – самопредставяне.

# 553
  • Русе
да взема да ни побутна, че май се успокоихме много. идва краят на първия срок. да видим равносметката от новите училища или учители.

# 554
  • Sofia
Много му е трудно с материала,не може да се справя дори и с моя помощ,направо не ми се мисли как ще завърши...не срока,годината... Sad

Общи условия

Активация на акаунт