В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 478
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Кажи за кой квартал питаш.
Кварталът почти няма значение. Ако всичко друго е приемливо (само първа смяна или училищен транспорт), то кварталът остава на заден план като критерий.

# 631
  • дядовата ръкавичка
Повечето ОУ са само първа смяна. 139-то Захарий Круша, мисля, че има и собствен транспорт.  Ако не се лъжа, се намира около басейн Спартак.

# 632
kasii, в ден като днешния (и вчерашния) не съм сигурна, че кваратла няма значение. Simple Smile
На твоето изискване отговарят някои основни училища, които са си квартални.

# 633
kasii, в ден като днешния (и вчерашния) не съм сигурна, че кваратла няма значение. Simple Smile
На твоето изискване отговарят някои основни училища, които са си квартални.
Това са 2 до 5 дни в годината, Какво толкова. Най-много да не ходи на у-ще. (шегичка)
За мен поне кварталът не е от значение. По-важни са ми други критерии. Затова и питам за едносменен режим или училищен транспорт ...

# 634
  • Русе
При вас ще се провежда ли състезание по спелуване. това е интересна новина от вчера. намерих това http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/regula … 2_bee_pravila.pdf
някой ходил ли е миналата година?

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 10:58 от elan

# 635
  • под Витоша
elan - за първи път го чувам, но силно ме заинтригува. Не видях начина за записване- предполагам, че е индивидуало, тъй като не бих разчитала на учителката от у-ще !
П.П. за съжаление видях, че първо за участие се записва самото училище и в него се провежда първия/местен кръг - като победителят от него - /само едно дете/ продължава нататък в областния кръг. Възрастта и класа нямат значение - участниците са смесени.

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 13:18 от De Ja Vu

# 636
  • Карлово
При вас ще се провежда ли състезание по спелуване. това е интересна новина от вчера. намерих това http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/regula … 2_bee_pravila.pdf
някой ходил ли е миналата година?

Да, Весето ще участва в спелинг "БИ". Миналата година от групата на дъщеря ми в школата по английски, едно момиче се класира 2-ро на републиканско ниво. Тази година сътезанието е по училища. Детето донесе един списък с думи за спелуване. Ще се упражнява.

# 637
  • Русе
и при нас е така. днес г-жата им дала думите. почваме да учим.

# 638
  • Sofia
Здравейте!
Търся у-ще за щерката от 5-ти клас. Сега тя учи в начално у-ще и ще трябва да се местим. Освен мнооооогото изисквания, които съм си поставила, искам да знам и в кои училища се учи само първа смяна целогодишно, поне до 7-ми клас.

Моля да споделите, кои са училищата в София, които имат една смяна. Благодаря Ви
        В кв.Лагера-25 ОУ,,Д-р Петър Берон,,от 2 год.е едносменно обучение от 8-14,30

# 639
107-мо. Но там се влиза с математика. Не зная дали това ви устройва.
Що се отнася до равносметката - 5 по английски, (което е невероятно постижение след 4 годишната дупка и 3 на релси на входното ниво) и отл. по другите.
Доволна съм от всички преподаватели, вкл. и по БЕЛ. Много изпитвания; много тестове; постоянен ритъм, както в преподаването, така и в проверките на знанията. Определено не виждам стремеж да запълним нечий курс, а точно обратното - струва ми се, че на учителите им се иска подготовката в училище да е достатъчна за добро представяне на матурите. В началото изглеждаше като безумен гърч, но вече сме в ритъм и всичко е наред, даже остава време и за тренировки, и за компютър...

# 640
Здравейте!
Търся у-ще за щерката от 5-ти клас. Сега тя учи в начално у-ще и ще трябва да се местим. Освен мнооооогото изисквания, които съм си поставила, искам да знам и в кои училища се учи само първа смяна целогодишно, поне до 7-ми клас.

Моля да споделите, кои са училищата в София, които имат една смяна. Благодаря Ви
12то училище на Иван Асен 2 също е една смяна до 7ми клас.

# 641
  • Русе
Доволна съм от всички преподаватели, вкл. и по БЕЛ. Много изпитвания; много тестове; постоянен ритъм, както в преподаването, така и в проверките на знанията. Определено не виждам стремеж да запълним нечий курс, а точно обратното - струва ми се, че на учителите им се иска подготовката в училище да е достатъчна за добро представяне на матурите. В началото изглеждаше като безумен гърч, но вече сме в ритъм и всичко е наред, даже остава време и за тренировки, и за компютър...
все едно за нас пишеш - ние сме с 5 по БЕЛ - най-високата оценка в класа  Laughing . Най- показателно за мен е че дори след домашно он 200 задачи за коледа по мат. и двойки по англ. почти през седмица (които г-жата не взема под внимание)  Laughing това са "най-готините учители" . имат странен и понякога за мен необясним подход към децата, но явно изграден  от опита и с желание.

# 642
Ще видим как ще продължи нататък, но за сега съм много доволна. Като се замисля, не ми се иска да се променя преподавателския състав.

# 643
Длъжна съм да споделя, защото бях писала тук с доста голям скептицизъм за преподавателските маниери на учителите на дъщеря ми.
Е, оказва се, че въпреки моите съмнения в знанията й, детето се справя отлично. Дори и по български, на оня ужасяващ внезапен тест върху граматиката /за който се молех да избута поне тройка/ има шестица. Не отричам, че се занимавам с нея много сериозно, но вече все по-рядко се намесвам при подготовката й вкъщи, а и тя самата все по-рядко търси помощ. По математика и български ме пита само за сверка /т.е. тя има някакво решение, но не е съвсем сигурна и затова ме ползва като справочник/.
Географията и историята й отнемат най-много време.

# 644
  • София
Днес гледах интервю с просветния министър. Каза, че директорите на училищата, в които се учи на две смени, биха могли да ги завъртят още в понеделник, вместо във вторник. Струва ми се, че така ще е по-удобно за всички - деца, учители и родители.
От утре са с намалени часове. Питам го моя син в колко ще почнат и в колко ще свършат - не знае, питам го междучасията с колко са намалени - и това не знае  ooooh!! Направо ме докарва до тих потрес - никога нищо не знае и все нещо не е чул и разбарл!

Общи условия

Активация на акаунт