В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 496
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Русалке, прекрасни рисунки! Браво на детето! Хич да не ти пука кво мисли учителката... Flutter

baibibi, абе що така ви прецакват децата, бРе?

При нас постоянно си правят тестове между другото...Даже не знам дали на всеки раздел или по усмотрение на госпожата. Но го няма това притеснение, че имат тест, че няма да се представят добре, да се сяда и учи допълнително и да се преговаря назад...Просто това е нормалният начин за изпитване.
Някак си учителката така ги организира нещата, че тестовете да не са нещо необичайно и стресиращо...Не знам дали е добър вариант, всъщност.  newsm78

И нашите още не си знаят срочните оценки.
Казали са им само по математика, и то днес. Моята ще има 5 за срока. Много е доволна, аз също. При положение, че математиката не й е силна страна, не се занимава никой с нея и тя не си дава много зор, оценката е перфектна.  Mr. Green Еее, сигурно в седми ще тряя да ходи някъде на допълнителни занимания, де...Поне ще е само по математика.  Flutter

Като ви слушам и имам чувството, че дъщеря ми не учи по тази програма и изобщо материала за пети клас... Mr. Green Чак почвам да се притеснявам вече....
Дани, да не излезеш права, че при нас /нищо, че не са в едно училище децата  Grinning/ изискванията са занижени... Thinking

При нас ЗИП/СИП са бълг /нали са паралелка с бълг., все пак/, мат. и англ. език...

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 21:27 от *Бенджи*

# 616
При нас утрешният ден е обявен за неучебен поради лошите метеорологични условия. В града снежната покривка е над половин метър.
Единственият предмет, по който младежът не знае колко ще има е Музика, заради едно злополучно контролно в началото на годината, на което почти целия клас изкара тройки и четворки. По останалите предмети ще завърши срока с отлични оценки.
Не мога да се произнеса по сложността на учебния материал по никой от предметите, с изключение на СИП- Математика, където помагам отвреме-навреме, но младежът не се е оплаквал и аз приемам, че всичко е наред.

# 617
  • София
При нас утрешният ден е обявен за неучебен поради лошите метеорологични условия.

Цял ден дебна в сайта на училището ни и се надявам да го направят, обаче уви. Код червено за цяла София, не можем да мръднем, дано се реши и при нас така за утре.

# 618
  • Стара Загора
И при нас обявиха утре за неучебен ден. newsm44

# 619
   В Русе въпреки снега и много силният вятър утре всички са на училище с изключение на няколко училища в селата в които няма ток.
   Днес градския транспорт почти го нямаше и въпреки всички неволи децата да мръзнат по улиците и утре.....

# 620
  • Русе
При нас уж най тежко пък сме на училище. Sad иначе никакви оценки не знаем. има страшно много сняг-много е красиво и бяло, само вятърът е убийствен.

# 621
  • София
Получих на лични питане за сборника на Веди по БЕЛ.Пускам линк тук, за да е полезен на всички. Peace
Веди-БЕЛ
На снимката изглежда син, но фонът всъщност е зелен. Съдържа тестове и по двата предмета, както по теми, така и обобщителни.

# 622
eine in Rente gegangene Nixe , благодаря!  А дали има някакви помагала, в които да има и разбор /анализ на правилните решения/, а не само отговори към примерните тестове?
Най-странното е, че аз граматика знам, защото такова ми е образованието. Но не мога да обясня на дъщеря си нищо! Ама наистина нищо. Същият проблем срещам и при английски език.  Всички останали предмети, включително и математика, успявам да "преподавам", но не и езиците. Може би защото по другите предмети имам школски познания и дори помня как на мен са ми ги преподавали и обяснявали, а пък за езиците съм обременена с повече терминология и тънкости, ама - на!, не успявам да се справя. Не намирам прости думи. Затова търся някакво достъпно помагало /или учебник/, откъдето да копирам методологията.
Оф, наистина е много трудно да се работи с малки деца.

# 623
  • у дома
Аз пък без да ме питате   Embarassed препоръчвам като допълнително помагало по математика за затвърждаване и подготовка за контролни това на Веди -       http://www.book.store.bg/p41784/test-5-klas-matematika-donka-gyl … tania-ilieva.html - децата свикват да работят с тестове с него .

# 624
  В Русе въпреки снега и много силният вятър утре всички са на училище с изключение на няколко училища в селата в които няма ток.
   Днес градския транспорт почти го нямаше и въпреки всички неволи децата да мръзнат по улиците и утре.....

http://www.minedu.government.bg/news-home/2012/12-01-26_spravka.html

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=844266

За Русе е посочено, че в 17 училища е преустановен учебният процес.

# 625
  • Русе
За Русе е посочено, че в 17 училища е преустановен учебният процес.
това е само за селата в които няма ток, но са го отменили, днес кмета каза всички ходом към училище с изключение май на Мартен и още едно, в които било много студено. в тези 17 може да са включени и села от областта - в община  Иваново обявили бедствено положение.
В интерес на истината положението изобщо не е толкова страшно, колкото беше например през 2008. сега и вятъра спря и не виждам какъв е толкова проблема (в града ) има по особени места извън него където при силен вятър навява много и е проблем, но чак пък толкова. - снега не е чак толкова много.
Българския явно навсякъде е проблем, което за мен говори, че учителите каквото и да правят вината не е в тях - не може всичките да са некадърни. В нашия клас няма да има нито една шестица, тъй като гледам освен ако господина не реши да им повиши с една единица, а петици ще имат 3-4 деца. ще видим другата седмица.
бях пуснала тук помагалото което на мен ми харесва, някъде по - назад, господина работи по друго, но....всеки си има виждане

# 626
Здравейте!
Търся у-ще за щерката от 5-ти клас. Сега тя учи в начално у-ще и ще трябва да се местим. Освен мнооооогото изисквания, които съм си поставила, искам да знам и в кои училища се учи само първа смяна целогодишно, поне до 7-ми клас.

Моля да споделите, кои са училищата в София, които имат една смяна. Благодаря Ви

# 627
Кажи за кой квартал питаш.

# 628
  • София
Моля да споделите, кои са училищата в София, които имат една смяна. Благодаря Ви

Има ли такива?

# 629

Има ли такива?

Има, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт