В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 421
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • дядовата ръкавичка
Ооо, не става дума за 5-цата като оценка. Въпросът е какво седи зад тази 5-ца. А в нашия случай това е мързел, нежелание за учене, липса на всякаква амбиция за каквото и да било.

# 661
kumchowalcho,честно казано,не зная как да му издърпам юздите на моя петокласник.Но се получава така-ние ги товарим с материал,непосилен за възрастта им,те ни отвръщат с апатия и мързел.А колко е вредно,когато произнесем обвинението на глас!Искам да обърнете внимание на статията: http://profit.bg/news/article/nid-87717.html .Чувала съм за тези неща от мой съученик,ето,че се потвърждават официално.Намирате ли разлика и в чия полза?

# 662
Яна за сега има сигурни 6-ци по математика , френски , рисуване и физическо . ПО природа, история , география и български е межди 5/6 и тази седмица ще я изпитват за дооформяне.
Но като цяло и тя този срок беше доста разсеяна и учеше под възможностите си. Вторият срок може би ще я понатисна малко.  Thinking
Раздали са им вчера програмата за втория срок . В петък - география , история и природа   #Crazy + математика и български. Незнам кой ги прави тези програми , но явно изобщо не е в час.....

# 663
  • под Витоша
Моя пък е отличник! Не стига, че денонощно виси на компютъра и изобщо не съм го виждала да учи, на всичкото отгоре е отличникът на класа. Отначало си мислех, че нивото в класа е много ниско и за това той изпъква, без да полага никакви усилия. На няколко пъти съм се пробвала да го изпитвам по разказвателните предмети - ей така изненадващо, за да го спра да не играе - ама той всичко си знае. Даже този уикенд исках да го затрудня и му дадох да прави синтактичен разбор(определение, допълнение, обстоятелствено пояснение)...като знам с каката каква мъка беше докато ги разбере...ами направи го!
 Уговорката ни беше - ако има лоша оценка (разбирайте 5-ца) да му сложим ограничение за игра на компютъра....ама нейсе. На всичкото отгоре бил станал на 6-то място в сървъра, в който играе Майн Крафт и сега го канят на някакъв международен турнир .....  даже и писмото ни показа...

На мама гарджето  Grinning- еми поФалих се!

# 664
  • Русе
На мама гарджето  Grinning- еми поФалих се!

еми ще се Фалиш като има за какво  Hug браво на детето.
ние най-после влязохме в ритъм и почнахме пак да спортуваме по - здраво.
много ги товарят - но... нека да всикват на труд. г-жата по англ. им дала думите за състезанието по спелинг - 500бр. супер - добре че повечето ги знае иначе.... незнам как щеше да се справи.

# 665
  • Пловдив
minimo, Яна продължава ли да ходи на френски? И къде?
Трябва да запиша моите, пък не намирам в Пловдив курсове за деца...

De Ja Vu, браво на момчето! Ми ще се похвалиш, как иначе. Браво и все така и занапред! Hug

# 666
За първа година сме в гимназията, и предвид това обстоятелство, детето се справи задоволително първия срок. Най-трудна му е математиката, с един млад учител, който пуска доста бъзици, за сметка на обясненията. Ама вечер наваксваме, всяка вечер, колкото и да е уморително.
Понякога ми се струва, че трябва и да съм дипломиран учител, за да успея във възпитанието и обучението на детето си.

# 667
Бенджи, аз видях , че търсиш учител ,но за съжаление не мога да помогна ( затова и не писах ). Учителката на Яна вече не дава уроци.  Но мога да и се обадя да я питам за някакви курсове , ако знае   Laughing  .  Вие кога ще заминавате ? Прати ми тел. на ЛС.

Да жа вю, браво на синът ти !!!  Май "страхът" от ограничаване на достъпа до компа са го мотивирали   Laughing   При мойте и двамата подобни ултиматуми имат поразяващ ефект   Mr. Green
А какъв е този международен турнир ? Он лайн ли ще е ?

# 668
Ооо, не става дума за 5-цата като оценка. Въпросът е какво седи зад тази 5-ца. А в нашия случай това е мързел, нежелание за учене, липса на всякаква амбиция за каквото и да било.

И при нас е същото. Детето е точно копие на баща си  Mr. Green
Имах една учителка, която все ми разправяше - Христо, Христоооо, да беше малко по-амбициозен, щеше да станеш професор!
Та така и с детето сега. Няма амбиция за нищо и не мога да му я генерирам. Но поне втория срок мисля да го следя какво учи по разказвателните и да го препитвам, а по математика (въпреки, че е в СМГ) смятам да му давам да решава задачи от състезанията от минали години - ей така за тренинг. И после да му обяснявам типа задачи, които му куцат.
Колкото до финландците - всяка система на обучение си има и плюсове и минуси. И аз се чудех като ученик как може най-добрият ми приятел от 1-ви до 6-ти клас, който получаваше само 3-ки по математика и то, защото успяваше да препише някоя част от задача от мен, отиде в 7-ми клас да живее в Белгия и там спечели някаква олимпиада по математика на местно ниво и започна да изкарва пари от помагане на съученици. Оказа се, че те учели уравнение с едно неизвестно в 7-ми клас...  newsm78

# 669
Въпрос към родителите на децата от СМГ: Какво е домашното по изобразително изкуство за утре? Embarassed
Според моя нищо (взел им това за "дълбаенето" Joy и си тръгнал учителят). Не е гаранция Simple Smile

# 670
Въпрос към родителите на децата от СМГ: Какво е домашното по изобразително изкуство за утре? Embarassed
Според моя нищо (взел им това за "дълбаенето" Joy и си тръгнал учителят). Не е гаранция Simple Smile
Да, благодаря! Hug
Разбрах вече за прословутото домашно и дори се самоизтрих! Embarassed

# 671
  • Русе
е, дойде време и аз да се поФаля (нали така беше)  Laughing Hug детенце се прибра ухилено до уши. г-на по български и казал че ще има 6 - всички мислехме че няма да има 6-тици по БЕЛ и даже и казал да му изпрати приказката която написа за едно домашно - щял да я публикува в училищния вестник и в някаква книжка, която щели да издават от училище, май. направо сияеше. така че равносметката преди да видя бележника де е 6.00 за срока - на мама златото. smile3523 hug

# 672
  • Карлово
Весето завърши срока с 6-ца дори по физическо! С тези нормативи се бори до днес буквално и г-жата и дала малко, но с уговорка, че каквото изкара 2-я срок - това ще е. В понеделник ще почиват и вторник - втори срок. При нас изразен грип - няма.

# 673
Здравейте!
При нас в Русе въпреки ужасното време до сега никаква ваканция, а в понеделник редовно учебно време. Наистина би било добре да починат един ден и тогава до се гмурнат в новия срок.

# 674
И при нас понеделник си е учебен ден с новата програма за втория срок , срочните оценки ще разберат в понеделник  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт